solamnic Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 πάντως λένε το cpu encoding είναι καλύτερο από NVEnc τώρα έβαλα το ίδιο αρχείο να το κάνει σε χ265. (θέλει κανα 3ωρο ακόμα)
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Αυτο δεν το συζηταμε, αλλα πρωτον η διαφορα του χρονου ειναι απλως απιστευτη: φαντασου να εχεις να κανεις καμια...100αρια μετατροπες μαζεμενες, και δευτερον μπορει σε καποια 'σεναρια' να μην σε νοιαζει η διαφορα τους τοσο, γιατι μπορει να εχει ανεκτο αποτελεσμα για εσενα η αλλους, σε σχεση & με το που θα βλεπονται 🤪
solamnic Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Ναι έχεις δίκιο, θα δω στην 55 άρα τα 2 αρχεία... και θα κριθεί το περαιτέρω.. γιατί όντως η διαφορά χρόνου είναι ασύλληπτη...
pirmen56 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 23 λεπτά πριν, solamnic είπε πάντως λένε το cpu encoding είναι καλύτερο από NVEnc τώρα έβαλα το ίδιο αρχείο να το κάνει σε χ265. (θέλει κανα 3ωρο ακόμα) Τι επεξεργαστή έχεις; Αν είναι σχετικά σύγχρονο μοντέλο με εντολές AVX και κάμποσα cores/threads θα σου πάρει μέχρι 4 ώρες μαξ η ταινία(2 σε μία νύχτα που θα κοιμάσαι) με τα settings που έγραψα αρχικά. Με ~2,5Gb ανά ταινία 2,5 ωρών(quality στο 20) ,κατά μέσο όρο, δεν θα τις ξεχωρίζεις από το αρχείο των 20Gb.
solamnic Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Core i7 3770K στα 3,50 ghz του 2013 νομίζω...
slr Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Η διαφορά μεταξύ cpu encoding και NVEnc είναι χαοτική. Μπορεί να γίνεται σε πολύ λιγότερο χρόνο το encoding μέσω της κάρτας γραφικών, αλλά θα πάρεις σε σύγκριση με το cpu encoding, είτε ίδιο μέγεθος αρχείου αλλά σε πολύ χειρότερη ποιότητα, είτε ίδια ποιότητα εικόνας αλλά πολύ μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου (σχεδόν διπλάσιο). Δοκιμάστε και θα δείτε. 1
pirmen56 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, solamnic είπε Core i7 3770K στα 3,50 ghz του 2013 νομίζω... Είναι αρκετά παλιός, αλλά κάνει. Με 6700K στα 4,5 που υποστηρίζει AVX2 πάω γύρω στις 4 ώρες. Όσο και ένας ryzen 1600 λόγω κομμένου AVX. Εσύ μπορεί να χρειαστείς 6 ώρες και κάτι παραπάνω.
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Ποιο λιγο λιγοτερο χρονο? 🤣 Αν καποιος το προσπαθησει με παλιοτερο επεξεργαστη, η ακομη και 2/4 (i3 σταθερων, καποιους i3-i7 λαπτοπ) κλπ τοτε αναμονη δεν εχει τελος 🤕
pirmen56 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Ποιο λιγο λιγοτερο χρονο? 🤣 Αν καποιος το προσπαθησει με παλιοτερο επεξεργαστη, η ακομη και 2/4 (i3 σταθερων, καποιους i3-i7 λαπτοπ) κλπ τοτε αναμονη δεν εχει τελος 🤕 Τότε πέφτεις σε Very Fast και προς τα πίσω πάντα με CPU encoding για να βρεις τη χρυσή τομή. Εμένα τουλάχιστον με πορώνει να βλέπω ταινίες όσο δυο-τρία CD να φαίνονται σαν Blu Ray. Η εξοικονόμηση χώρου είναι τεράστια.
eliasjuve Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Βασικά αν είναι να μιλάμε για μεγέθη της τάξης των 2-2.5 γιγα καλύτερα να κατεβάσει από scene έτοιμες τις ταινίες.
solamnic Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν αρχείο 21gb h264 με dtshd bitrat 24,9 mpbs -> 4,6 gb με dtshd(δεν θέλω να πειράζω τον ήχο) bitrate 5.7 mpbs ... εξαιρετική ποιότητα μετατροπής.. (x265, constant 20 (όπως γράφηκε παραπάνω είναι για δυνατή ποιότητα)) (το συγκεκριμένο αρχείο είναι παλαιά ταινία remux με πολύ κόκκο , το αρχείο που έγινε είναι πολύ κοντά στο αρχικό) (5 ώρες περίπου η κωδικοποίηση) Φιλτρα -> 0 Δοκιμάζω το ίδιο αρχείο remux σε x265 πάλι αλλά με το Denoise σε UL όπως πρότεινε ο φίλος παραπάνω (6.30 ώρες θέλει η κωδικοποίηση) (έχω κάποιο αρχείο ταινιών που τις βρήκα μόνο σε Remux, οπότε πρέπει αναγκαστικά να κάνω τη "σκληρή" δουλειά) Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από solamnic
pirmen56 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Το DTS-HD είναι φούμαρα του marketing από εταιρείες που έχουν εξαντλήσει τα όρια της τεχνολογίας και δεν έχουν κάτι άλλο πρωτοποριακό να δώσουν. Όποιος καταλαβαίνει αποδεδειγμένα(σε DBT) διαφορά με απλό DTS τότε απλά δεν είσαι άνθρωπος αλλά μηχάνημα μετρήσεων. Κάνε encode όποια ταινία θες με AAC με 384 Kbps. Πες σε κάποιον άλλο να σου αλλάζει στην τύχη, με κέρμα π.χ., ανάμεσα σε αυτή που έχει το DTS-HD και την AAC και να φεύγει από το δωμάτιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιληφθείς πότε παίζει η μία ή η άλλη. Είναι καθαρά ψυχολογικό. Αλλά το ψυχολογικό κοστίζει τελικά σε πεταμένα GB.
solamnic Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 14 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Το DTS-HD είναι φούμαρα του marketing από εταιρείες που έχουν εξαντλήσει τα όρια της τεχνολογίας και δεν έχουν κάτι άλλο πρωτοποριακό να δώσουν. Όποιος καταλαβαίνει αποδεδειγμένα(σε DBT) διαφορά με απλό DTS τότε απλά δεν είσαι άνθρωπος αλλά μηχάνημα μετρήσεων. Κάνε encode όποια ταινία θες με AAC με 384 Kbps. Πες σε κάποιον άλλο να σου αλλάζει στην τύχη, με κέρμα π.χ., ανάμεσα σε αυτή που έχει το DTS-HD και την AAC και να φεύγει από το δωμάτιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιληφθείς πότε παίζει η μία ή η άλλη. Είναι καθαρά ψυχολογικό. Αλλά το ψυχολογικό κοστίζει τελικά σε πεταμένα GB.
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Εγω παλι αν το DVD /ταινια /αρχικη πηγη ειχε "κοκκο", πιθανοτατα θα τον αφησω ετσι ως εχει! Ειναι αλλωστε συστατικο σε καποιες παλιες ταινιες π.χ. 1930s οχι μονο της 'γοητειας' τους! 😃 Κατα την αναπαραγωγη τους μετα αν θελησω, ενταξει θα βαλω + καποιο φιλτρο (συνηθως οχι)
solamnic Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Ο κόκκος μου αρέσει και εμένα, απλά θεωρώ ότι θα είναι μπελαλίδικη η συμπίεση και κατά συνέπεια και το τελικό αποτέλεσμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα