ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Είχα ένα γείτονα στην πολυκατοικία ο οποίος είχε κάποια επιχείρηση πριν χρόνια και γέμιζε μελάνια εκτυπωτών. Αφού έκλεισε πριν 5-6 χρόνια άφησε στην πυλωτή που έχουμε στην πολυκατοικία αρκετά μπιτόνια κλειστά (συνήθως 5Lt) αλλά έχει και 2,3 15,20 Lt Με διάφορα χρώματα. Εκτεθείμένα εδώ και χρόνια φυσικά. Απλά προχτές κάποιο από αυτά άνοιξε (δεν ξέρω πως) και βρώμισε όλη η η πολυκατοικία για 2 μέρες Φαντάζομαι έχουν χαλάσει με τα χρόνια. Τα παίρνει κανείς? Η μπορώ να τα αδειάσω στην αποχέτευση της πολυκατοικίας? Είναι ασφαλές αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Είναι χημικό. Πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία για την απόρριψη του αλλιώς υπάρχει πρόστιμο και μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας. Καλύτερα άσε τα δοχεία σε έναν κάδο ανακύκλωσης μελανιών που υπάρχουν σε πολλά σημεία λιανικής προιόντων τεχνολογίας. Π.χ. plaisio. Όταν με το καλό ανοίξουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Σε ευχαριστώ. Ας τα κρατήσουμε λίγο ακόμα και όταν με το καλό φτιάξουν τα πράγματα το ξανακοιτάω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 10 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Είχα ένα γείτονα στην πολυκατοικία ο οποίος είχε κάποια επιχείρηση πριν χρόνια και γέμιζε μελάνια εκτυπωτών. Αφού έκλεισε πριν 5-6 χρόνια άφησε στην πυλωτή που έχουμε στην πολυκατοικία αρκετά μπιτόνια κλειστά (συνήθως 5Lt) αλλά έχει και 2,3 15,20 Lt Με διάφορα χρώματα. Εκτεθείμένα εδώ και χρόνια φυσικά. Απλά προχτές κάποιο από αυτά άνοιξε (δεν ξέρω πως) και βρώμισε όλη η η πολυκατοικία για 2 μέρες Φαντάζομαι έχουν χαλάσει με τα χρόνια. Τα παίρνει κανείς? Η μπορώ να τα αδειάσω στην αποχέτευση της πολυκατοικίας? Είναι ασφαλές αυτό? Έχω ακούσει ότι το μελάνι εκτυπωτών και μετά από 15 χρόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί.Δεν έχει συστατικά που να χαλάνε με τον καιρό. Αν μυρίζουν άσχημα μήπως δεν είναι μελάνια αλλά κάποιο κάτι άλλο.Όπως και να έχει κανονικά πρέπει να δοθούν για ασφαλή ανακύκλωση από τη στιγμή που δεν είσαι σίγουρος τι ακριβώς είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Έχω ακούσει ότι το μελάνι εκτυπωτών και μετά από 15 χρόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί.Δεν έχει συστατικά που να χαλάνε με τον καιρό. Αν μυρίζουν άσχημα μήπως δεν είναι μελάνια αλλά κάποιο κάτι άλλο.Όπως και να έχει κανονικά πρέπει να δοθούν για ασφαλή ανακύκλωση από τη στιγμή που δεν είσαι σίγουρος τι ακριβώς είναι. Δε μυρίζει άσχημα αλλά έντονα. Έσπασαν 1-2 μπιτόνια και μύρισε όλη η πολυκατοικία. Υγρά για να γεμίζεις μελάνια ειναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Δε μυρίζει άσχημα αλλά έντονα. Έσπασαν 1-2 μπιτόνια και μύρισε όλη η πολυκατοικία. Υγρά για να γεμίζεις μελάνια ειναι. Τα χύμα δικά μου που χρησιμοποιώ να γεμίζω βγάζουν μία ελαφριά μυρωδιά αλκοόλης η οποία μάλλον είναι το υλικό διάλυσης του χρώματος.Αν βγάζουν τέτοια μην τα φοβάσαι.Εγώ θα δοκίμαζα στο μελανάκι μου να δω αν εκτυπώνει να κρατήσω λίγο πριν πάνε στην ανακύκλωση.. Είσαι και Καλιθέα μακριά να περάσω για δειγματοληψία. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2020 από papoys1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 16 ώρες πριν, papoys1 είπε Τα χύμα δικά μου που χρησιμοποιώ να γεμίζω βγάζουν μία ελαφριά μυρωδιά αλκοόλης η οποία μάλλον είναι το υλικό διάλυσης του χρώματος.Αν βγάζουν τέτοια μην τα φοβάσαι.Εγώ θα δοκίμαζα στο μελανάκι μου να δω αν εκτυπώνει να κρατήσω λίγο πριν πάνε στην ανακύκλωση.. Είσαι και Καλιθέα μακριά να περάσω για δειγματοληψία. Δεν έχω καν εκτυπωτή στο σπίτι και στην δουλειά είναι όλοι laser Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trigger Happy Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 μην κάνετε πειράματα αν δεν ξέρετε τι είναι στην κάθε συσκευασία...... έχουμε πχ αυτά.... The disadvantage of solvent inks is the fact that they can be harmful to your health and the environment, due to the various gases released by the chemical-based liquid. ... Due to the odour created by these chemical-based inks, they are unsuitable for some indoor applications such as food retailers. χαλάς την κεφαλή, τον εκτυπωτή και ότι ακουμπήσεις γιατί είναι και ΜΟΝΙΜΑ - ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ μελάνια. πάρε φωτό τα περιεχόμενα και δείχτα σε κάποιο κατάστημα. μπορεί και να τα θέλει. πχ catridge world που έχουν 5-6 σημεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα