Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό να έχω θερμοκρασία CPU 40°C με συχνότητα 3,5 GHz ενώ έχω ανοιχτό έναν browser...
To σύστημά μου αποτελείται από:
CPU: AMD Threadripper 1920X
CPU Cooler: Deepcool Fryzen
Mainboard: ASUS Zenith Extreme Alpha
RAM: G.Skill TridentZ RGB 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14Q-32GTZRX)
PC Case: Phanteks Enthoo Evolv X
O.S.: Windows 10

Επεξ/σία από Panos Stat
Δημοσ.
1 ώρα πριν, benign είπε

Νορμαλ,ειναι. Με ποιο προγραμμα τις μετρησατε?

Έχει η μητρική indicator panel που δείχνει τη θερμοκρασία και τη συχνότητα της CPU.
Μου κάνει εντύπωση γιατί σε rendering του Cinema 4D φτάνει αμέσως τους 68°C και αναγκάζεται να ρίχνει τη συχνότητα στα 3,2GΗz.
Αν πήγαινα σε water cooling θα έβλεπα αποτέλεσμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο οσο ξερω,γιατι ειχα εγκαταλειψει για 3 χρονια το διαβασμα γυρω απο τις τελευταιες εξελιξεις,η AMD εχει φτιαξει ετσι τον επεξεργαστη ωστε να δειχνει λιγο υψηλοτερη θερμοκρασια απο την πραγματικη για την ''μακροζωια'' του.Αν υπαρξει υπερθερμανση η διοχετευεται υπερβολικο ρευμα θα κανει downthrottling  οποτε για αυτου του τυπου το cpu ειστε ενταξει,αυτοπροστατευεται.

Νομιζω οτι water cooling οντως θα εχει καλυτερα αποτελεσματα σε αυτο το τερατακι.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις δίκιο σ' αυτό με τη θερμοκρασία που τη δείχνει υψηλότερη. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν έχω ευχαριστηθεί την αγορά και δεν έχω επιχειρήσει να κάνω κανονικό rendering γιατί ανησυχώ να βλέπω τον επεξεργαστή να μένει στους 67°C για 8 ή και περισσότερες ώρες.
Aπ' όσο έψαξα σε διάφορα forums δεν βρήκα κάποιον που να τον χρησιμοποιούσε πάνω σε αληθινή εργασία και τα αποτελέσματα της θερμοκρασίας ήταν αναληθή, απ' ότι φάνηκε. 
Eίναι επίσης κρίμα που ενώ η motherboard έχει τόσες ρυθμίσεις για overclocking, η ανεπάρκεια σωστής ψύξης κάνει πρακτικά αδύνατο να το εκμεταλλευθώ σε στιγμές που πραγματικά θα το χρειαζόμουν. 😔

Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για όλα!

Επεξ/σία από Panos Stat
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Panos Stat είπε

Έχεις δίκιο σ' αυτό με τη θερμοκρασία που τη δείχνει υψηλότερη. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν έχω ευχαριστηθεί την αγορά και δεν έχω επιχειρήσει να κάνω κανονικό rendering γιατί ανησυχώ να βλέπω τον επεξεργαστή να μένει στους 67°C για 8 ή και περισσότερες ώρες.
Aπ' όσο έψαξα σε διάφορα forums δεν βρήκα κάποιον που να τον χρησιμοποιούσε πάνω σε αληθινή εργασία και τα αποτελέσματα της θερμοκρασίας ήταν αναληθή, απ' ότι φάνηκε. 
Eίναι επίσης κρίμα που ενώ η motherboard έχει τόσες ρυθμίσεις για overclocking, η ανεπάρκεια σωστής ψύξης κάνει πρακτικά αδύνατο να το εκμεταλλευθώ σε στιγμές που πραγματικά θα το χρειαζόμουν. 😔

67°C είναι κανονική θερμοκρασία, under load,  και χαμηλά είναι, αν τρέχει στο 100% ο CPU. Οπότε μην αγχώνεσαι :P

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Panos Stat είπε

Λαθος κανετε. Και overclocking μπορειτε  ως ενα σημειο και οπως σας ειπα αυτες οι θερμοκρασιες δεν ειναι επικινδυνες για τον επεξεργαστη σας. Αλλα δεν ειναι ενας συνηθισμενος cpu ειναι ενα κτηνος,προφανως θα ζεσταινεται περισσοτερο απο εναν απλο τυπου με τοσα cores που εχει!

Εγω αν ειμουν τυχερος να εχω ενα τετοιο υπεροχο συστημα οπως εσεις,θα ειμουν πολυ χαρουμενος.Βαλτε το πολυ πολυ μια υδροψυξη και απολαυστε τις επιδοσεις. Οι αντιστοιχοι της intel εχουν χειροτερες θερμοκρασιες!

Νομιζω οτι ειναι περισσοτερο ψυχολογικο το θεμα σας επειδη δεν εχετε συνηθισει η καταλαβει πως λειτουργουν αυτοι οι επεξεργαστες.

Και rendering με 67 βαθμους θερμοκρασια, 24/7 ωρες να τον βαλετε δεν θα παθει τιποτε!

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

67°C under load είναι μια χαρά θερμοκρασία, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγχώνεσαι. Μπορείς να τον δουλεύεις για ώρες ή ημέρες έτσι, δεν παθαίνει τίποτα.

Θα έπρεπε να σε ανησυχούν θερμοκρασίες 80-90 βαθμούς, είσαι πολύ καλά εκεί που είσαι.

Με μια καλή υδρόψυξη ίσως πάρεις καλύτερες θερμοκρασίες, αλλά εγώ δεν θα ανησυχούσα ούτε θα ασχολιόμουν στη θέση σου. Χρησιμοποίησε το μηχάνημα κανονικά χωρίς να το φοβάσαι, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Pinkakos είπε

67°C είναι κανονική θερμοκρασία, under load,  και χαμηλά είναι, αν τρέχει στο 100% ο CPU. Οπότε μην αγχώνεσαι :P

Μα όταν φτάνει στους 68°C λένε ότι είναι επικίνδυνο... όχι; Να του δώσω γκάζια τελικά;  

5 ώρες πριν, benign είπε

Λαθος κανετε. Και overclocking μπορειτε  ως ενα σημειο και οπως σας ειπα αυτες οι θερμοκρασιες δεν ειναι επικινδυνες για τον επεξεργαστη σας. Αλλα δεν ειναι ενας συνηθισμενος cpu ειναι ενα κτηνος,προφανως θα ζεσταινεται περισσοτερο απο εναν απλο τυπου με τοσα cores που εχει!

Εγω αν ειμουν τυχερος να εχω ενα τετοιο υπεροχο συστημα οπως εσεις,θα ειμουν πολυ χαρουμενος.Βαλτε το πολυ πολυ μια υδροψυξη και απολαυστε τις επιδοσεις. Οι αντιστοιχοι της intel εχουν χειροτερες θερμοκρασιες!

Νομιζω οτι ειναι περισσοτερο ψυχολογικο το θεμα σας επειδη δεν εχετε συνηθισει η καταλαβει πως λειτουργουν αυτοι οι επεξεργαστες.

Και rendering με 67 βαθμους θερμοκρασια, 24/7 ωρες να τον βαλετε δεν θα παθει τιποτε!

Δηλαδή το ότι στους 67°C ρίχνει τη συχνότητα στα 3,2GHz είναι normal;
Ναι είναι ψυχολογικό. Να φανταστείς τώρα που γράφω και έχω ανοιχτό μόνο τον browser το έχω βάλει να τρέχει σε Power Saving Mode σε 2,2GHz μόνο και μόνο για να τρέχει στους 35°C.

Mε κάνατε πολύ χαρούμενο ειλικρινά. Από αύριο θα αρχίσω rendering να δω επιδόσεις. :) Σας ευχαριστώ!!!

9 λεπτά πριν, vdanasto είπε

67°C under load είναι μια χαρά θερμοκρασία, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγχώνεσαι. Μπορείς να τον δουλεύεις για ώρες ή ημέρες έτσι, δεν παθαίνει τίποτα.

Θα έπρεπε να σε ανησυχούν θερμοκρασίες 80-90 βαθμούς, είσαι πολύ καλά εκεί που είσαι.

Με μια καλή υδρόψυξη ίσως πάρεις καλύτερες θερμοκρασίες, αλλά εγώ δεν θα ανησυχούσα ούτε θα ασχολιόμουν στη θέση σου. Χρησιμοποίησε το μηχάνημα κανονικά χωρίς να το φοβάσαι, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.

Ο συγκεκριμένος όπως είπε και ο Benign κάνει downthrottle και ρίχνει το Frequency για να μη ξεπεράσει τους 68°C που είναι και η ανώτερη θερμοκρασία από την AMD. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Panos Stat είπε

Μα όταν φτάνει στους 68°C λένε ότι είναι επικίνδυνο... όχι; Να του δώσω γκάζια τελικά;  

Δηλαδή το ότι στους 67°C ρίχνει τη συχνότητα στα 3,2GHz είναι normal;
Ναι είναι ψυχολογικό. Να φανταστείς τώρα που γράφω και έχω ανοιχτό μόνο τον browser το έχω βάλει να τρέχει σε Power Saving Mode σε 2,2GHz μόνο και μόνο για να τρέχει στους 35°C.

Mε κάνατε πολύ χαρούμενο ειλικρινά. Από αύριο θα αρχίσω rendering να δω επιδόσεις. :) Σας ευχαριστώ!!!

Ο συγκεκριμένος όπως είπε και ο Benign κάνει downthrottle και ρίχνει το Frequency για να μη ξεπεράσει τους 68°C που είναι και η ανώτερη θερμοκρασία από την AMD. 

Η AMD χρησιμοποιεί offset 27° στις θερμοκρασίες που αναφέρει. Οι 68°C βαθμοί που αναφέρει στο site ως Max Temp είναι ουσιαστικά 95°, όπου εκεί ο υπολογιστής θα κλείσει από υπερθέρμανση.

Άρα είσαι πολύ καλά.

Επεξ/σία από vdanasto

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...