Προς το περιεχόμενο

Alfa romeo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, chdeal είπε

Έχουμε / έχουν περάσει από την οικογένεια και τα έχω οδηγήσει κατά μεγάλα διαστήματα:
Μία 75 (ζει και βασιλεύει)
Μία 145 (έχει πουληθεί)
Μία 156 (ζει και βασιλεύει)
Επίσης είχαν περάσει από την οικογένεια και 2 GT, αλλά δεν τις είχα οδηγήσει.

Πολύ ιδιαίτερα αυτοκίνητα, απολαυστικά στην οδήγηση (ειδικά η 75 που είναι και πισωκίνητη). Γενικώς έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες (π.χ. αν δε βάλεις λάδια Selenia αλλά άλλα με τα ίδια χαρακτηριστικά, πρέπει να τροφοδοτείς συχνά με λάδια και να ελέγχεις που και που τη βενζίνη) αλλά τα προσέχουμε και δε μας έχουν βγάλει σοβαρά προβλήματα, με 100άδες χιλιάδες χιλιόμετρα το καθένα. Πιο ζημιάρα από όλες ήταν η 145, η στην οποία π.χ. τα ψαλίδια ήταν αναλώσιμο (χωρίς να την ζορίζεις ή να την κοπανάς), ενώ τα πίσω φανάρια τα έχουν όλοι με κολλητική ταινία (είχε μια πολύ λεπτή πλαστική βάση που βίδωνε στο αμάξωμα, η οποία μοιραία έσπαγε) :-). Επίσης μου είχε βγάλει 2 ζημιές στα ηλεκτρικά (κλειδαριές και έναν αισθητήρα στροφάλου). Στην 156 πάλι, είναι σχεδόν "αναλώσιμα" τα γρανάζια του μεταβλητού χρονισμού.

Πολύ ευχαρίστως θα έπαιρνα (αν και όχι στις τιμές που έχουν φτάσει τα premium μοντέλα που βγάζει), αλλά για αυτοκίνητο "αναψυχής", όχι για καθημερινό.

Μερικές "βόλτες" που έχω κόψει στα alfa clubs τα selenia δεν τα προτιμούν πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ~mxls~ είπε

Για τα στρογγυλά όργανα και την αίσθηση καταλαβαίνω τι εννοείς. Έτσι χάζευα το 156 συγγενή μου ( τέλη 90s). To δικό σου αναφερόμουν στο 308, εταιρικά λίζινγκ (μεταξύ άλλων), θα το προτιμούσα από τζουλιέτα. Ηχομόνωση, κατανάλωση και λειτουργία κινητήρα λογικά θα έχεις καλή εντύπωση, του 15' είναι μετά το facelift σωστά; Το κιβώτιο κάπως δεν μου καθόταν καλά. Στην άλφα απ'την άλλη δεν βόλευε το πορτ μπαγκαζ, αλλά ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια, και τι χρειάζεται. 

Υ.Γ προσωπικό Opel Astra H. Σαν να οδηγάς μια τάβλα οικοδομής :D

Α νομιζα εννουσες για το alfa λογο θεματος..!

Λοιπον σχετικα με το Peugeot!

--Offtopic on--

Το αγορασα το καλοκαιρι του 15 καινουργιο εκδοση allure σε gris artense...ημουν μεταξυ αυτου , golf , focus , Σειρα 1.

Σε σχεση με τα υπολοιπα ειχε τον καλυτερο συνδυασμο κινητηρα - εσωτερικου - τιμης - εγγυησης και εμπιστοσυνης στους Γαλλους στον Diesel DV6 που ηδη κυκλοφορουσε πολυ καιρο και ειχε λυσει τα παιδικα προβληματα προ πολλου.Ηχομονωση πολυ καλη με κλειστα παραθυρα δεν καταλαβαινεις το κροταλισμα που εχουν οι κινητηρες αυτοι.Θορυβος απο αερα παρα πολυ χαμηλος απο δρομο θα περιμενα καλυτερα αλλα με την αλλαγη ελαστικων σε 5-6 μηνες θα βελτιωθει.Κιβωτιο σαφες χωρις τζογο κλπ.Κινητηρας 1EKK 8V ξυπναει απο τις 1300-1400rm και μετα τις 3400 αρχιζει κρεμαει λογικο αλλωστε.Αξιοπιστο μεχρι στιγμης με 2 ανακλησεις μεχρι τωρα.Καταναλωση περιπου 5.0l/100 χωρις οικονομικη οδηγηση και μικτη χρηση.Τεραστιο χωρο αποσκευων (ισως ο μεγαλυτερος της κατηγοριας) καλοι χωροι μπροστα , πισω οχι και τοσο...Ειναι σχετικα ελαφρυ (emp2 πλατφορμα με καμια 100 κιλα λιγοτερα απο πριν) και οταν ειναι αδειο η πισω αναρτηση θα περιμενα να εχει πιο αθορυβη και ηρεμη λειτουργια στα εγκαρσια σαμαρακια.Αλλαζει ομως αν εχω φορτιο προς το καλυτερο.Γερνει λιγο παραπανω απο οσο θα ηθελα αλλα οικογενειακο αυτοκινητο ειναι δεν εχω τρελες απαιτησεις εδω.Ειναι το πρωτο Γαλλικο που αγοραζω και εχω να πω πως ειναι τιμιο το ολο πακετο (με 5 χρονια εργ.εγγυηση 4 χρονια service δωρο + οδ. βοηθεια)που αυτα σε γερμανο θα ηθελα τουλαχιστον +1000ευρω...και γενικα η διαφορες στις full εκδοσεις που εβλεπα τοτε επαιζαν απο +500(focus titanium εως + 7000(bmw 1) με Led(Χenon)κλπ..

Δεν εχω κολληματα με τις φιρμες μου αρεσει να οδηγω απο τρακτερ μεχρι λεωφορειο και μεχρι στιγμης ολα ειναι καλα.Αν το σκεφτεσαι να αλλαξεις καντο ειναι καλη σχολη και ο Γαλλος...

--offtopic off--

Επεξ/σία από alex84
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οι Alfa Romeo είναι ξεχωριστά αυτοκίνητα. 

Βλέπεις αυτοκίνητο 15 ετιας και γυρίζει και το κοιτάει ο κόσμος. 

Σε αυτό βέβαια βοηθάει και ότι βγαίνουν πολύ λίγα μοντέλα. 

Οι φίλοι μας οι Γερμανοί πχ βγάζουν καμιά 50 αρια μοντέλα το χρόνο με διαφορετικό σηματάκι και αλλάζοντας λίγο τα φώτα σου λένε ότι έβγαλαν νέο μοντέλο οπότε δεν καταλαβαίνεις καν ποιο μοντέλο είναι ποιο και ποιας χρονιάς. 

• Like 2
Δημοσ.

Alfa Romeo =έρωτας 😍 😍 

Κάτοχος πριν χρόνια της 75. Πουλήθηκε λόγο ανάγκης. Όνειρο η απόκτηση μιας Alfa σύντομα ελπίζω.. 

• Like 4
Δημοσ.

Περασε απο τα χερια μου ως πρωτο μου αυτοκινητο για λιγους μηνες το 145 boxer twin spark,ακομα θυμαμαι τον ηχο,δε θελω να θυμαμαι ομως ποσο εκαιγε!😁

Εμοτσιονε και ετσι αλλα ρουφηχτρα!

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι τυχαίο που έχει γυναικεία ονόματα στα μοντέλα που θέλει. Σε όλα τα αλλά χρησιμοποιεί αριθμούς από την ιστορία της που πήραν μέρος σε αγώνες. Το mito δεν ξέρω πως προέκυψε.  Προχωρά άφοβα θα νιώθεις όμορφα όταν στρίβεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Δεν είναι τυχαίο που έχει γυναικεία ονόματα στα μοντέλα που θέλει. Σε όλα τα αλλά χρησιμοποιεί αριθμούς από την ιστορία της που πήραν μέρος σε αγώνες. Το mito δεν ξέρω πως προέκυψε.  Προχωρά άφοβα θα νιώθεις όμορφα όταν στρίβεις.

MIlano-TOrino

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 3
Δημοσ.

Ξέρω ξέρω,  δεν πρέπει να τρέχεις,  είσαι καγκουρας, θα σκοτωσεις καμια οικογένεια κτλ κτλ...

Μάλλον θα σβηστεί οπότε να πω πως το AR γενικά δεν είναι αμάξι,  είναι γκομενα...

Εικόνα0024.jpg

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Ξέρω ξέρω,  δεν πρέπει να τρέχεις,  είσαι καγκουρας, θα σκοτωσεις καμια οικογένεια κτλ κτλ...

Μάλλον θα σβηστεί οπότε να πω πως το AR γενικά δεν είναι αμάξι,  είναι γκομενα...

Εικόνα0024.jpg

Mito?

Πες μου ντε καμια εντυπωση που λεω να το παρω.ποια εκδοση?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Anastazio είπε

Περασε απο τα χερια μου ως πρωτο μου αυτοκινητο για λιγους μηνες το 145 boxer twin spark,ακομα θυμαμαι τον ηχο,δε θελω να θυμαμαι ομως ποσο εκαιγε!😁

Εμοτσιονε και ετσι αλλα ρουφηχτρα!

Κατι  τετοιο   δεν  υπαρχει.....

Η  μποξερ   θα   ειναι   η   τουινσπαρκ   που   ηταν  εν  σειρα  οι  κυλινδροι.

Η   αλφασουντ   ηταν   το   οδηγικο   υποδειγμα   ακομα   και   σημερα   λογω   κατασκευης.

Με   χιλια   αλλα   ελατωματα   βεβαια.

Ειχα   την   gt  junior  1,3   με   κινητηρα   1750   και   την  αλλαξα   το   80   με  την  μπερλινα  2,000.

Στα   πισωκινητα   παντως   με  αξονα   ντε τιον   δεν  πολυκαταλαβαινες   οτι   ηταν  πισωκουνητα.

Παρ   ολα   αυτα   πριν  ενα   χρονο   οδηγησα  μια   αλφα   που  δεν  ηταν   αλφα   αλλα   μου  αρεσε.

Ηταν   μια   159   στεσιον  ντηζελ  1,9  (φιατ  κινητηρας)  αυτοματη (οχι  ημιαυτοματη).

Με  τον  ιδιο   κινητηρα   το   SAAB  9-3  TTID  ηταν   πολυ   γρηγοροτερο  και  καλυτερο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Κατι  τετοιο   δεν  υπαρχει.....

Η  μποξερ   θα   ειναι   η   τουινσπαρκ   που   ηταν  εν  σειρα  οι  κυλινδροι.

Η   αλφασουντ   ηταν   το   οδηγικο   υποδειγμα   ακομα   και   σημερα   λογω   κατασκευης.

Με   χιλια   αλλα   ελατωματα   βεβαια.

Ειχα   την   gt  junior  1,3   με   κινητηρα   1750   και   την  αλλαξα   το   80   με  την  μπερλινα  2,000.

Στα   πισωκινητα   παντως   με  αξονα   ντε τιον   δεν  πολυκαταλαβαινες   οτι   ηταν  πισωκουνητα.

Παρ   ολα   αυτα   πριν  ενα   χρονο   οδηγησα  μια   αλφα   που  δεν  ηταν   αλφα   αλλα   μου  αρεσε.

Ηταν   μια   159   στεσιον  ντηζελ  1,9  (φιατ  κινητηρας)  αυτοματη (οχι  ημιαυτοματη).

Με  τον  ιδιο   κινητηρα   το   SAAB  9-3  TTID  ηταν   πολυ   γρηγοροτερο  και  καλυτερο.

Τον ίδιο κινητήρα είχε και η opel με την ονομασία cdti. Τον έβγαζε σε διάφορες εκδόσεις, ήταν ο jtd ο οποίος ήταν 8 βαλβιδος με 115hp, ήταν ο jtdm ο οποίος ήταν 16 βαλβιδος με 150hp και ήταν και η έκδοση της saab με διπλό τούρμπο στα 170hp.

Επεξ/σία από thanasisxask
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

με διπλό τούρμπο στα 170hp

180  hp    KAI  hirsch   200hp 

O  κινητηρας   αυτος   εχει  μπει   σε  πολλα   μοντελα.

Στην  αλφα   ειχε  "μονο"  150   αλλα  πηγαινε   πολυ  καλα.

ΥΓ.Επειδη   ειπωθηκε   οτι   οι  πουλμουρ   φραγκατοι   δεν  αγοραζουν   σερμεντε   η  αλλο  γερμανικο   θηριο   να   ενημερωσω

οτι   αγοραζουν   JAGUAR  XF  H  XF-R   και   VOLVO  XC   H  S90.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Εικόνα0024.jpg

Άμα δεν έχεις γκόμενα, όντως έχει πολλά κοινά για υποκατάστατο.. προβλήματα, έξοδα, χρόνο να αφιερώσεις(στα συνεργεία)... 🤣🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...