Προς το περιεχόμενο

Alfa romeo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αλλάξει πάνω από 8 αυτοκίνητα , το μονα που μου έφερναν το χαμόγελο μέχρι τα  αυτιά ηταν μόνο ιταλικά.Πολυ απλά το AR 159 TBI ήταν το καλύτερο που είχα στην ζωή μου. Σε λευκό , μόνο που το κοίταζες φτιαχνοσουν...Ποια μπερλινα της εποχής είχε ενσωματώσει εργοστάσιακο μπαρομετρο στο ταμπλό ? Ποιος ανταγωνιστης είχε τόσο κοφτερό τιμόνι?Και τόσα άλλα... Ένα μείον πχ ήταν πως λόγο γεωμετρίας έτρωγε τα ελαστικά σαν ζεστό βούτυρο.. εχω τόσες αναμνήσεις όσο κανένα άλλο τετράτροχο.

Σήμερα έχω ένα 308 ehdi του 15.

Γλυκοκοιταζω guilletes που και που στο car....

• Like 6
Δημοσ.

Έχω μια Giulietta diesel 1.6 . Τι να πω, τόσα χρόνια πλέον το αμάξι ,με την προσοχή-φροντίδα που της αρμόζει είναι απροβλημάτιστο. Να χαίρεσαι να ταξιδεύεις 

• Like 7
Δημοσ.

Εγώ πάντα έλεγα οποίος έχει λεφτά και θέλει να το δείξει δεν περνει Mercedes, περνάει μια Alfa.

Ισάξιο κόστος συντήρησης και μηδεν αξία μεταπώλησης!

Ο Πατέρας ,τοτε, είχε κάψει χρήμα σε 145, 155 και μια Spyder.

Τώρα βλέπει αντιπροσωπεία της Alfa και αλλάζει δρόμο!

Είναι απίστευτα αυτοκίνητα με την προϋπόθεση ότι ξέρεις τι παίρνεις και θα το πουλήσεις σε 3-4 χρόνια προκειμένου να μην χάσει πολύ μεταπωλητικη αξία και να μην ξεκινήσουν προβλήματα στα ηλεκτρικά και αλλού.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, uesugi1989 είπε

Γενικά είναι καλά αυτοκίνητα με ωραίο design και τα τελευταία χρόνια νομίζω έχουν φτιάξει τα θέματα αξιοπιστίας και βλαβών. Αλλά... 

Overpriced. Γιατί να πάρει κάποιος μια alfa τη στιγμή που στα ίδια χρήματα μπορεί να πάρει ίδιας κατηγορίας Audi η BMW με κλάσεις ανώτερη τεχνολογία στην καμπίνα και ανώτερο driving experience η μια Benz για τον πολύ μουρ παράγοντα και επίσης ανώτερη τεχνολογία?

Να με συγχωρεις , όχι μια BMW 1 δεν εχει ανωτερο driving experience απο μια gulieta. Και όχι ενα Audi Α3 δεν είναι ανώτερο ποιοτικα (εσωτερικά τουλαχιστον και θεματα τριγμων). ανωτερη τεχνολογια εννοεις το καθε Infotainment? γιατι αν εννοεις αυτο , οι περισσοτεροι που "αγαπανε" να οδηγανε - οτι κι αν οδηγανε- το τελευταιο πραγμα που θα κοιταξουν ειναι.

1 ώρα πριν, alex84 είπε

Έχω αλλάξει πάνω από 8 αυτοκίνητα , το μονα που μου έφερναν το χαμόγελο μέχρι τα  αυτιά ηταν μόνο ιταλικά.Πολυ απλά το AR 159 TBI ήταν το καλύτερο που είχα στην ζωή μου. Σε λευκό , μόνο που το κοίταζες φτιαχνοσουν...Ποια μπερλινα της εποχής είχε ενσωματώσει εργοστάσιακο μπαρομετρο στο ταμπλό ? Ποιος ανταγωνιστης είχε τόσο κοφτερό τιμόνι?Και τόσα άλλα... Ένα μείον πχ ήταν πως λόγο γεωμετρίας έτρωγε τα ελαστικά σαν ζεστό βούτυρο.. εχω τόσες αναμνήσεις όσο κανένα άλλο τετράτροχο.

Σήμερα έχω ένα 308 ehdi του 15.

Γλυκοκοιταζω guilletes που και που στο car....

Λογω γεωμετρίας όμως εμπαινε εκει που επρεπε οπως επρεπε :)

1 ώρα πριν, vtsuk είπε

Εγώ πάντα έλεγα οποίος έχει λεφτά και θέλει να το δείξει δεν περνει Mercedes, περνάει μια Alfa.

Ισάξιο κόστος συντήρησης και μηδεν αξία μεταπώλησης!

Ο Πατέρας ,τοτε, είχε κάψει χρήμα σε 145, 155 και μια Spyder.

Τώρα βλέπει αντιπροσωπεία της Alfa και αλλάζει δρόμο!

Είναι απίστευτα αυτοκίνητα με την προϋπόθεση ότι ξέρεις τι παίρνεις και θα το πουλήσεις σε 3-4 χρόνια προκειμένου να μην χάσει πολύ μεταπωλητικη αξία και να μην ξεκινήσουν προβλήματα στα ηλεκτρικά και αλλού.

Καμια σχεση, μιλα με νουμερα σε παρακαλώ. Ειδικά με τους JTDM. Το τι είχε κάνει 20-30 χρόνια πριν, άλλα τόσα δίνανε και ιδιοκτήτες άλλων κατασκευαστών σε επισκευες. Και γιατί κάποιος πρέπει να πάρει καποιος αυτοκινητο με το κριτηριο την μεταπωληση?

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Καμια σχεση, μιλα με νουμερα σε παρακαλώ. Ειδικά με τους JTDM. Το τι είχε κάνει 30-40 χρόνια πριν, άλλα τόσα δίνανε και ιδιοκτήτες άλλων κατασκευαστών σε επισκευες. Και γιατί κάποιος πρέπει να πάρει καποιος αυτοκινητο με το κριτηριο την μεταπωληση

Γιατί έχουμε 2020 και ο κόσμος δίνει αξία στα χρήματα του. 

Η μεταπωλητικη αξία είναι για πολλούς μεγάλο κριτήριο. Ο λόγος που πολλοί περνούν Golf παρόλο που δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Και JTDM δεν είναι και καμιά μάρκα στην κορυφή, και δεν ξέρω αν θυμάται κανείς το φιάσκο με το λανσάρισμα του Stelvio το 18, που δεν ήταν 30 χρόνια πρίν.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vtsuk είπε

Γιατί έχουμε 2020 και ο κόσμος δίνει αξία στα χρήματα του. 

Η μεταπωλητικη αξία είναι για πολλούς μεγάλο κριτήριο. Ο λόγος που πολλοί περνούν Golf παρόλο που δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Και JTDM δεν είναι και καμιά μάρκα στην κορυφή, και δεν ξέρω αν θυμάται κανείς το φιάσκο με το λανσάρισμα του Stelvio το 18, που δεν ήταν 30 χρόνια πρίν.

jtdm ειναι κιητηρας οχι μαρκα. για ποιο φιασκο ακριβως μιλας? Ενα απο τα ομορφοτερα, δυνατοτερα, fun to drive SUV που βγηκαν ποτε φιασκο....

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Θοδωρής005 είπε

Alfa romeo πείτε την γνώμη σας για την μάρκα είναι καλή; 

Από την 159 και μετα αγοράζεις Ιταλική φινέτσα με Γερμανικη τεχνολογία!!!! ξέχασε ότι είχες ακούσει στο παρελθόν!

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NTC Labs είπε

jtdm ειναι κιητηρας οχι μαρκα. για ποιο φιασκο ακριβως μιλας? Ενα απο τα ομορφοτερα, δυνατοτερα, fun to drive SUV που βγηκαν ποτε φιασκο...

Ναι συμφωνώ με ολα, αλλά οι ανακλήσεις πήγαν σύννεφο μετά το launch.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, vtsuk είπε

Ναι συμφωνώ με ολα, αλλά οι ανακλήσεις πήγαν σύννεφο μετά το launch.

Κατηγορουσαμε καποτε την αλφα οτι δεν εκανε ανακλησεις και μας εγραφε. Τωρα που εκανε οπως θα επρεπε και οπως κανουν και αλλοι παλι μας πειραζει? Δες τοτε τι γινεται με την BMW στην αμερικη που αρνειται να κανει ανακλησεις στα καινουρια μοντελα με προβλημα στο κιβωτιο αλλα τους λεει εαν παρουσιαστει το προβλημα εντος εγγυησης οκ εαν παρουσιαστει μετα στα παπαρια τους...

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Κατηγορουσαμε καποτε την αλφα οτι δεν εκανε ανακλησεις και μας εγραφε. Τωρα που εκανε οπως θα επρεπε και οπως κανουν και αλλοι παλι μας πειραζει? Δες τοτε τι γινεται με την BMW στην αμερικη που αρνειται να κανει ανακλησεις στα καινουρια μοντελα με προβλημα στο κιβωτιο αλλα τους λεει εαν παρουσιαστει το προβλημα εντος εγγυησης οκ εαν παρουσιαστει μετα στα παπαρια τους...

Δεν είπα ότι η BMW είναι καλύτερη...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, KoreanW είπε

μην το πάμε στο προσωπικό, η Alfa πλασάρεται σήμερα εκεί που δεν ανηκε, και αυτά τα μούτρα τρώει

η Alfa πούλαγε τις 145 λίγο ακριβότερα από το μέσο όρο
μου άρεσαν τρομάρα μου και κάτι 33 από παλιότερα, αλλά η Alfa εκεί ήταν, όχι παραπάνω
σε μια εποχή που και πάμπολλοι αν όχι σχεδόν όλοι οι μαζικοί κατασκευαστές είχαν halo μοντέλα στο D/E segment

τέλος πάντων

Δυστυχώς η σύγκριση σου γίνετε με την Ελληνικη αγορά!

Δημοσ.

απόλαυση στην οδήγηση, τρομέρή εμφάνιση, ασφάλεια. Αυτά είναι τα 3 στοιχεία που ξεχωρίζουν σε μια alfa.

ένα παράδειγμα: στην giulietta όλες οι εκδόσεις έχουν πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, ένα βασικό στοιχείο στην ασφάλεια και την οδηγική συμπεριφορά που αρκετοί (όχι όλοι ευτυχώς) ανταγωνιστικοί κατασκευαστές έχουν ως έξτρα μόνο στα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα. Έτσι απλά......

• Like 2
Δημοσ.

Μιας και βρηκα το θεμα να ρωτησω και εγω. 

Σκεφτομαι αγορα Μιτο 155 η 170QV μετα το καλοκαιρι. 

Χρηση βολτατζιδικη,σπανια χρηση πολης καθως εχω μηχανη και αντε κανα ταξιδι. 

Με νοιαζει να εχει καλη οδηγικη συμπεριφορα και να μη καιει τα παντα ολα. Δηλαδη πανω απο 10αρι οταν θες να πας χαλαρα εντος. 

Τι λετε;

Σκεφτομουν και το ibiza fr αλλα διαβασα για τα θεματα του 7αριου dsg και μου φυγε η σκεψη :P

Δημοσ.

Α75 1.8 τροφεο.

Αχ εποχες. Της επινα το αιμα βεβαια και ηταν συνεχεια συνεργειο..
Αλλα πολυ μπροστα για την εποχη του.  Δε θα ξεχασω το κατεασμα απο 3η σε 2α..

η αλφα ρομεο ειναι για λιγους και οχι για αυτους που θελουν απλα ενα αμαξακι να κανουν την δουλεια τους.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...