Προς το περιεχόμενο

Alfa romeo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιστορικότατη μάρκα. Φινετσάτη και αντικειμενικά από τις πιο "όμορφες".

Κάποια περίοδο εμφάνιζαν μικροθεματάκια κάποια μοντέλα της, αλλά αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει (άλλωστε, ποια μάρκα δεν εμφάνιζε τέτοια θέματα; Μην πιάσουμε την Opel στο στόμα μας και κλείσουν σπίτια......).

Προσωπικά δεν είχα ποτέ μου (αναφέρομαι σε ιδιόκτητο, έχω οδηγήσει αρκετά), αλλά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω. Με εξαίρεση ένα golf, ένα Picanto και ένα Focus που έχω οδηγήσει ως νεότερος, μόνο ιταλικά αυτοκίνητα είχα τόσα χρόνια (ιδιόκτητα) και αγάπησα την κάθε στιγμή που πέρασα μέσα τους (και φυσικά δεν μου εμφάνισαν το παραμικρό).

Σίγουρα θα διαφωνήσουν πολλοί σχολιάζοντας την αξιοπιστία, οπότε το μόνο που έχω να πω είναι πως το αυτοκίνητο εξαρτάται από τον οδηγό και την χρήση/συντήρηση που του κάνει. Κάποια ανέχονται περισσότερο τον ατσούμπαλο χειρισμό με την ανύπαρκτη συντήρηση (δηλαδή ό,τι κάνει ο μέσος Έλληνας οδηγός), ενώ κάποια άλλα προορίζονται για πιο νορμάλ χρήση (ή, τουλάχιστον, για υπαρκτή συντήρηση). Άμα είσαι άνθρωπος, όλα καλά είναι. Άμα είσαι ζώο, και άρμα μάχης να σου δώσουν θα το καταστρέψεις.

Επεξ/σία από magnam
  • Like 8
  • Thanks 5
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Alfa romeo πείτε την γνώμη σας για την μάρκα είναι καλή; 

Τόσο γενικό το ερώτημα που δεν παίρνει απάντηση.

Ποιο μοντέλο σε ενδιαφέρει;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα απίστευτο....σκεφτόμουν για την φίρμα και πως έχει καιρό να ανέβει εδώ κάτι σχετικό με την φίρμα αυτή λόγω μείωσης γκάμας πτώσης πωλήσεων κλπ..και τσουπ βλέπω το δικό σου θέμα.
Όντως ειναι(ήταν πιο παλιά πιο πολύ) αυτοκίνητο για μερακλήδες.Που θα άνοιγε το  καπο κάθε Σάββατο για να δει βρε παιδί μου τι συμβαίνει εκεί μέσα από υγρά , καθαρισμός κλπ(όπως έκανα παλιά).
Τα sedan τους είχαν γράψει ιστορία..155  156 αλλά όχι τόσο και το 159 (το ειχα σε 1.75 tbi).
Ωραία αυτοκίνητα γενικά με κοφτερό τιμόνι και συνήθως αυξημένο κόστος χρήσης και συντήρησης.

Εσύ για ποιο μοντέλο θέλεις να μάθεις λεπτομέρειες?

Επεξ/σία από alex84
Δημοσ.

Έχει ένα φιλαράκι την GT. Κανένα απολύτως πρόβλημα στα 160.000χλμ που έχει γράψει μέχρι στιγμής. Αν το προσέχεις σε προσέχει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

B65C8B23-8892-49E1-A9B7-EEB72858F34B.jpeg

Και αν  κάποιος,  κάνει ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι,  το Αθήνα- Πόρτο Χέλι (ειδικά το κομμάτι Λουτρά Ωραίας Ελένης-Δίδυμα), τότε θα καταλάβει γιατί. ......

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, magnam είπε

Αμα είσαι άνθρωπος, όλα καλά είναι. Άμα είσαι ζώο, και άρμα μάχης να σου δώσουν θα το καταστρέψεις.

Μεγαλη κουβεντα εγραψες.

Συμφωνω απολυτα μιας και εχω πολλους... σιδεροφαγους στον κυκλο μου.

Στο θεμα μας τωρα,πανεμορφα τα περισσοτερα alfa,δεν θα επαιρνα ομως για αλλους δικους μου ψυχολογικους λογους (γενικα δεν χωνευω τα ιταλικα αμαξια,οποτε δεν ειμαι αντικειμενικος κριτης)

Δημοσ.

Όμορφα αυτοκίνητα με καλή οδηγική συμπεριφορά ( κορυφαία ) αλλά έχουν ένα θεματάκι με την αξιοπιστία όχι με τον κινητήρα αλλά με τα ‘’περιφερειακά’’ και την ποιότητα κατασκευής. Πάντως τελευταία έχει κάνει μεγάλα άλματα στο θέμα ποιότητας κατασκευής κάτι που σημαίνει ότι είναι ελκυστικό πακέτο. 

Υ.Γ Ακόμα θυμάμαι τον εθιστικό ήχο που βγάζουν οι twin spark ! 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, georgekz750 είπε

Μεγαλη κουβεντα εγραψες.

Συμφωνω απολυτα μιας και εχω πολλους... σιδεροφαγους στον κυκλο μου.

Ειδικά πλέον που τα έγκαιρα ποιοτικά σέρβις, η τακτική συντήρηση πρώτου κλιμακίου (οδηγού/χειριστή), η αλλαγή λαδιών/υγρών/γράσων/λιπαντικών και πάνω απ' όλα η συνετή οδήγηση είναι είδος υπό εξαφάνιση, πώς γίνεται να περιμένουμε τα αυτοκίνητα αυτών των χρηστών να είναι απροβλημάτιστα;

Φίλου ολοκαίνουργια BMW 320d (αγοράστηκε τον Αύγουστο του 2019) χρειάστηκε πριν δύο εβδομάδες αλλαγή σε τακάκια και δίσκο. Έχοντας δει πώς οδηγάει, απορώ που του εμφάνισε μόνο αυτές τις φθορές.

Δεν πάει να πει πως η BMW και η όποια BMW είναι σάπια. Συνήθως ο οδηγός είναι.

Επεξ/σία από magnam
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aetos1988 είπε

Όμορφα αυτοκίνητα με καλή οδηγική συμπεριφορά ( κορυφαία ) αλλά έχουν ένα θεματάκι με την αξιοπιστία όχι με τον κινητήρα αλλά με τα ‘’περιφερειακά’’ και την ποιότητα κατασκευής. Πάντως τελευταία έχει κάνει μεγάλα άλματα στο θέμα ποιότητας κατασκευής κάτι που σημαίνει ότι είναι ελκυστικό πακέτο. 

Υ.Γ Ακόμα θυμάμαι τον εθιστικό ήχο που βγάζουν οι twin spark ! 

Έχουν περάσει από τα χέρια μου τουλάχιστον 4 AR δεκαετίας του 70.  Το θέμα με τα «προβλήματα» των περιφερειακών (Ηλεκτρικών συνήθως) είναι αστικός μύθος. Ναι κάποια μοντέλα είχαν κάποια μικρό - θέματα που περισσότερο είχαν να κάνουν με την άγνοια του κάθε «μάστρο Μήτσου» να ρυθμίσει το αυτοκίνητο σωστά.  
Για τα τελευταία δεν το συζητάμε.... Μια Giulia θα ήταν ότι πρέπει. ....    με τον   V8.     V6......

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

μικρό - θέματα που περισσότερο είχαν να κάνουν με την άγνοια του κάθε «μάστρο Μήτσου» να ρυθμίσει το αυτοκίνητο σωστά. 

Αυτό κυρίως.

Τελικά οι μικρο-συνοικιακοί "μάστορες" πιο πολύ ζημιά κάνουν παρά καλό. Για καμιά αλλαγή λαδιών/φίλτρων (άμα βαριέσαι εσύ) ή ελαστικών καλοί είναι. Πέραν αυτού, δύσκολα θα πέσεις σε πραγματικό γνώστη.

Επεξ/σία από magnam
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jiakometi είπε

Έχουν περάσει από τα χέρια μου τουλάχιστον 4 AR δεκαετίας τοη 70.  Το θέμα με τα «προβλήματα» των περιφερειακών (Ηλεκτρικών συνήθως) είναι αστικός μύθος. Ναι κάποια μοντέλα είχαν κάποια μικρό - θέματα που περισσότερο είχαν να κάνουν με την άγνοια του κάθε «μάστρο Μήτσου» να ρυθμίσει το αυτοκίνητο σωστά.  
Για τα τελευταία δεν το συζητάμε.... Μια Giulia θα ήταν ότι πρέπει. ....    με τον   V8......

Η αλήθεια είναι ότι τα παλαιότερα μοντέλα ( δεκαετία 90 και αρχές 00)όντως έβγαζαν προβλήματα στα ηλεκτρικά και κάποιους τριγμούς εσωτερικά αλλά όπως είπα έχουν βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια. Πάντως εννοείτε ότι οποίο αυτοκίνητο και να πάρεις αν δεν το προσέξεις θα βγάλει προβλήματα. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, KoreanW είπε

Σε λίγο καιρό, θα γίνουν και συλλεκτικά σαν τη Lancia.
Όποιος προλάβει!

Ναι δυστυχώς... Προς τα εκεί πάει το πράγμα.... Είναι δείγμα των καιρών. Δυσάρεστο αλλά δεν με εκπλήσσει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...