smoke0man2 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 καλησπερα παιδια ψαχνω για την επιχειρηση μου ενα καλο προγραμμα κρυπτογραφησης αρχειων,εγγραφων θα ηθελα μια γνωμη για δωρεαν συνδρομη και αλλο μια που να πληρωνω και να ειναι σαφως πιο ¨"ασφαλες" ευχαριστω πολυ οποιων ασχοληθει γιατι υπαρχει αναγκη
zx1234r Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δωρεάν και καλό για επιχειρήσεις δεν υπάρχει. Γενικά η κρυπτογράφηση λειτουργεί σε δεδομένα που μεταφέρονται (In transit) και σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα (at rest). Τι θέλεις να κάνεις? Επαγγελματική λύση, broadcom (πρώην Symantec) PGP. Δίνει encryption για όλα και έχει κεντρική κονσόλα διαχείρισης και δυνατότητες ανάκτησης αν ο χρήστης ξεχάσει τον κωδικό του. Επίσης για τι budget μιλάμε? Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από zx1234r
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Εξαρτάται από τις γνώσεις που έχεις. Μια πολύ καλή και δωρεάν λύση είναι το Veracrypt (πρώην Truecrypt) https://www.veracrypt.fr/en/Home.html Βέβαια εκεί θα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις διότι μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά αν γίνει κάποιο λάθος. Όχι μόνο με το Veracrypt, γενικά με το θέμα κρυπτογράφησης. Μια άλλη εναλλακτική είναι το Bitlocker https://docs.microsoft.com/en-us/windows/security/information-protection/bitlocker/bitlocker-overview Προσωπικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πληρώσεις μιας και το Veracrypt προσφέρει κρυπτογράφηση έως και 256bit με δυνατότητα δημιουργίας αρχείων - κλειδιών , hidden storage κλπ κλπ Πες μας όμως: Τι λειτουργικό έχεις , τι μέγεθος αρχείων θες να κρυπτογραφήσεις, πόσο σημαντικά είναι αυτά τα αρχεία και τι γνώσεις έχεις / έχουν αυτοί που πρόκειται να κάνουν την διαδικασία.
smoke0man2 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, zernex201 είπε Εξαρτάται από τις γνώσεις που έχεις. Μια πολύ καλή και δωρεάν λύση είναι το Veracrypt (πρώην Truecrypt) https://www.veracrypt.fr/en/Home.html Βέβαια εκεί θα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις διότι μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά αν γίνει κάποιο λάθος. Όχι μόνο με το Veracrypt, γενικά με το θέμα κρυπτογράφησης. Μια άλλη εναλλακτική είναι το Bitlocker https://docs.microsoft.com/en-us/windows/security/information-protection/bitlocker/bitlocker-overview Προσωπικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πληρώσεις μιας και το Veracrypt προσφέρει κρυπτογράφηση έως και 256bit με δυνατότητα δημιουργίας αρχείων - κλειδιών , hidden storage κλπ κλπ Πες μας όμως: Τι λειτουργικό έχεις , τι μέγεθος αρχείων θες να κρυπτογραφήσεις, πόσο σημαντικά είναι αυτά τα αρχεία και τι γνώσεις έχεις / έχουν αυτοί που πρόκειται να κάνουν την διαδικασία. καλησπερα και σε ευχαριστω για τη γρηγορη ανταποκριση οταν λες γνωσεις τι εννοεις ? ξερω πανω απο τα βασικα αλλα οχι σε επαγγελματικο επιπεδο και εγω το bitlocker σκεφτομουν και ειχα στο μυαλο μου αλλα ηθελα να μαθω εαν ειναι αξιοπιστο
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Το bitlocker προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά απ'οτι ξέρω για windows είναι μια απο τις καλύτερες επιλογές. Προσωπικά χρησιμοποιώ σε κάποιες περιπτώσεις και το Veracrypt. Όταν λέω για γνώσεις, εννοώ οτι θα σε ρωτάει αν θές να κάνεις Encryption όλοκληρο volume , μόνο ένα partition κλπ κλπ, δηλαδή θα πρέπει να ξέρεις τι ρωτάει. Διαφορετικά μπορεί να κρυπτογραφηθεί ολόκληρος ο σκληρός δίσκος Επίσης επιμένω στο πόσο σημαντικά είναι τα αρχεία για τον εξής λόγο: Διαφορετικές συμβουλές / καθοδήγηση θα σου δώσω εάν θες να κλειδώσεις φάκελο για γκομενικά, διαφορετικό είναι εάν θες να αποφύγεις βιομηχανική κατασκοπία, και εντελώς διαφορετικό είναι εάν είσαι whistleblower και σε κυνηγάνε οι μυστικές υπηρεσίες.. Για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να το κάνεις πιο ξεκάθαρο.
zx1234r Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Το bitlocker δυστυχώς δεν έχει κεντρική διαχείριση και θα πρέπει να έχεις αποθηκευμένα κάπου τα recovery keys, το οποίο είναι και λίγο ριψοκίνδυνο. Θα μπορούσες, αν η εταιρία είναι μικρή, να πας σε Microsoft 365, που με μηνιαία συνδρομή σου δίνει δωρεάν office και windows 10 και σου δίνει και πακέτο Ems που σου δίνει δυνατότητες κρυπτογράφησης με κεντρική διαχείριση και έλεγχο συσκευών (laptop, Android, iPhone)
smoke0man2 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 ξεχασα να αναφερω οτι πιο πολυ θελω να το χρησιμοποιησω για την εξης δουλεια εχω συνδεσει μεσω Τοπικου δικτου 3 υπολογιστες και γινεται επεξεργασια excel της δουλειας(στην ουσια αυτα θελω να προστατεψω) και γινεται ταυτοχρονη επεξεργασια απο 2 υπολοιστες μαζι... τι μπορω να κανω ..?σας ευχαριστω και παλι για τη γρηγορη ανταποκριση
zx1234r Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Θέλεις να προστατεύσεις τα αρχεία από διαγραφή, από κλοπή ή να περιορίσεις την πρόσβαση σε αυτά?
logvphys Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχετε πολυ το νου σας με τις κρυπτογραφησεις γιατι εχουν χαθει αρχεια. Και αυτο το veracrypt............ μακρια γιατι εχει παρει πολλα αρχεια στο κεαδα. Και folder lock, κ.λ.π. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2020 από logvphys
smoke0man2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, zx1234r είπε Θέλεις να προστατεύσεις τα αρχεία από διαγραφή, από κλοπή ή να περιορίσεις την πρόσβαση σε αυτά? απο κλοπη πιο πολυ... τι μπορω να κανω ? επειδη ειναι σε Τ.Δ θα επηρεασει το θεμα ? Επεξ/σία 7 Απριλίου 2020 από smoke0man2
zx1234r Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 18 λεπτά πριν, smoke0man2 είπε απο κλοπη πιο πολυ... τι μπορω να κανω ? επειδη ειναι σε Τ.Δ θα επηρεασει το θεμα ? Τα αρχεία που βρίσκονται? σε file server?
smoke0man2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, zx1234r είπε Τα αρχεία που βρίσκονται? σε file server? οχι δεν νομιζω ναειναι απλα ειναι συνδεδεμενα στο ιδιο ρουτερ και ετσι εχω δικτυο που τα μεταφερω μεσω απο εκει (μια απορια εαν φτιαξω ενα usb με bit locker) και το μεταφερω συνεχως?γινεται ? αν και να παραμεινω ετσι οοπως ειναι η κατασταση δηλαδη να μεταφερω τα εγγραφα μεσω Τ.Δ θα με διευκολυνε..
zx1234r Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, smoke0man2 είπε οχι δεν νομιζω ναειναι απλα ειναι συνδεδεμενα στο ιδιο ρουτερ και ετσι εχω δικτυο που τα μεταφερω μεσω απο εκει (μια απορια εαν φτιαξω ενα usb με bit locker) και το μεταφερω συνεχως?γινεται ? αν και να παραμεινω ετσι οοπως ειναι η κατασταση δηλαδη να μεταφερω τα εγγραφα μεσω Τ.Δ θα με διευκολυνε.. Μπορείς τότε σε κάθε αρχείο να βάλεις κωδικό. Encryption είναι και αυτό, δωρεάν και ενσωματωμένο στα office. "Office 2016 (Access, Excel, OneNote, PowerPoint, Project, and Word) uses 256-bit AES, the SHA-1 hash algorithm, and CBC (Cipher Block Chaining) by default.[5]" Επίσης σε windows 10, δεξί κλικ στον φάκελο ή αρχείο, ιδιότητες, για προχωρημένους, encrypt.
smoke0man2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, zx1234r είπε Μπορείς τότε σε κάθε αρχείο να βάλεις κωδικό. Encryption είναι και αυτό, δωρεάν και ενσωματωμένο στα office. "Office 2016 (Access, Excel, OneNote, PowerPoint, Project, and Word) uses 256-bit AES, the SHA-1 hash algorithm, and CBC (Cipher Block Chaining) by default.[5]" Επίσης σε windows 10, δεξί κλικ στον φάκελο ή αρχείο, ιδιότητες, για προχωρημένους, encrypt. εκανα αυτο με το φακελο που μου ειπες δηλαδη εαν το βαλω στο Τ.Δ καθε φορα για να ανοιξει θελει το κωδικο ?για λογους προστασιας? ειναι πιο δυσκολο να το"hackaroun" εβαλα 256 aes encryption
zx1234r Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, smoke0man2 είπε εκανα αυτο με το φακελο που μου ειπες δηλαδη εαν το βαλω στο Τ.Δ καθε φορα για να ανοιξει θελει το κωδικο ?για λογους προστασιας? ειναι πιο δυσκολο να το"hackaroun" εβαλα 256 aes encryption Αυτός ο τρόπος encryption δεν δουλεύει με κωδικούς. Δουλεύει με certificates. Για να ανοίξει κάποιος τα αρχεία αυτά χρειάζεται το certificate. Το κάνεις backup μέσα απο το "Manage user certificates", όπου αν θέλεις το κάνεις και αυτό encrypt με κωδικό, το μεταφέρεις στο pc που θέλεις να μπορεί να ανοίγει τα αρχεία, και το κάνεις εγκατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα