Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ppaio είπε

Πηγα να ανοιξω ebanking account σε ηδη τρεχων λογαριασμο της Πειριαως και μου ζηταει φορολογικη δηλωση ....Μου φαινεται λιγο περιεργο αυτο ειναι φυσιολογικο τι λετε?

Καταρχήν το ebanking αφορά πρόσωπα και όχι τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επίσης καθόλου περίεργο δεν είναι, το κράτος εδώ και αρκετά χρόνια έχει υποχρεώσει τις τράπεζες να διατηρούν και να επικαιροποιούν αρχείο με στοιχεία πιστοποίησης και εισοδήματος των πελατών τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Καταρχήν το ebanking αφορά πρόσωπα και όχι τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επίσης καθόλου περίεργο δεν είναι, το κράτος εδώ και αρκετά χρόνια έχει υποχρεώσει τις τράπεζες να διατηρούν και να επικαιροποιούν αρχείο με στοιχεία πιστοποίησης και εισοδήματος των πελατών τους.

Πραγμα που δεν γινεται σε αλλες χωρες της ΕΕ... Γιατι αραγε...?

Επεξ/σία από ppaio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα εμενα 10 χρονια ανεργο η φοιτητή με εχουν προφανως μολις πας να ανοιξεις κατι σε τσιμπάει για "επικαιροποιηση ". Θα τους τα ανεβασω ηλεκτρονικα στο site αν ζουμε μεχρι καλοκαιρι ..

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ppaio είπε

Πραγμα που δεν γινεται σε αλλες χωρες της ΕΕ... Γιατι αραγε...?

Προφανώς επειδή κάθε χώρα της ΕΕ έχει τους δικούς της νόμους.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πρεπει καποιος Ελληνας που ειναι στο εξωτερικο να κανει δηλωση στην Ελλαδα ?

Επεξ/σία από llldoomlll
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, llldoomlll είπε

Δεν πρεπει καποιος Ελληνας που ειναι στο εξωτερικο να κανει δηλωση στην Ελλαδα ?

Μόνο αν έχει εισοδήματα στην Ελλάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Αν δεν εχει εισοδηματα στην Ελλαδα δε πρεπει να κανει μηδενικη δηλωση ?

Επεξ/σία από llldoomlll
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, llldoomlll είπε

Αν δεν εχει ειοδηματα στην Ελλαδα δε πρεπει να κανει μηδενικη δηλωση ?

Αν δεν είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, φυσικά και όχι.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Αν δεν είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, φυσικά και όχι.

Εχω την εντυπωση οτι σε μεταφερουν σε αλλη ΔΟΥ Ελληνων Εξωτερικου και υποχρεουσε να κανεις δηλωση.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

αν εισαι μονιμος κατοικος εξωτερικου γραφεσαι στη ΔΟΥ Κατοικων Εξωτερικου, τουλαχιστον αυτο ισχυε οταν ζουσα εγω εξωτερικο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, llldoomlll είπε

Εχω την εντυπωση οτι σε μεταφερουν σε αλλη ΔΟΥ Ελληνων Εξωτερικου και υποχρεουσε να κανεις δηλωση.

Η εντύπωση σου είναι εν μέρη λανθασμένη, οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση στην Ελλάδα αν δεν έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα, αλλά αν έχουν όντως την κάνουν στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

Δημοσ.

Η εντύπωση σου είναι εν μέρη λανθασμένη, οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση στην Ελλάδα αν δεν έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα, αλλά αν έχουν όντως την κάνουν στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

Πιθανοτατα.

Οποτε ενας Ελληνας εξωτερικου δε μπορει να ανοιξει τραπεζικο λογαριασμο στην Ελλαδα.

Και για το προβλημα του φιλου, τι χαρτι πρεπει να δωσει ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

αν εισαι μονιμος κατοικος εξωτερικου γραφεσαι στη ΔΟΥ Κατοικων Εξωτερικου, τουλαχιστον αυτο ισχυε οταν ζουσα εγω εξωτερικο

Άλλο λέω εγώ και άλλο λες εσύ, άλλο πράγμα είναι το να είσαι γραμμένος σε ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού, και άλλο να κάνεις δήλωση στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

Όποιος αμφιβάλλει ας δει αυτό:

"

Βάσει της ΠΟΛ.1067/2015, οι κάτοικοι εξωτερικού υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης εισοδήματος στην Ελλάδα μόνον όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας.

Αντιθέτως, ένας κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει π.χ. μία δευτερεύουσα κατοικία ή ένα επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή προβαίνει σε αγορά ακινήτου ή αυτοκινήτου στην Ελλάδα δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης εισοδήματος.

"

https://www.diekpereoseis.gr/yphresies/eforia/metafora-doy-katikon-eksoterikoy

Μόλις τώρα, llldoomlll είπε

Πιθανοτατα.

Οποτε ενας Ελληνας εξωτερικου δε μπορει να ανοιξει τραπεζικο λογαριασμο στην Ελλαδα.

Και για το προβλημα του φιλου, τι χαρτι πρεπει να δωσει ?

Προφανώς κάποια βεβαίωση ότι είναι κάτοικος εξωτερικού ή και κάποια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει κάνει υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω ακριβώς, ας ρωτήσει στην τράπεζα.

Δημοσ.

Άλλο λέω εγώ και άλλο λες εσύ, άλλο πράγμα είναι το να είσαι γραμμένος σε ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού, και άλλο να κάνεις δήλωση στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

Όποιος αμφιβάλλει ας δει αυτό:

"

Βάσει της ΠΟΛ.1067/2015, οι κάτοικοι εξωτερικού υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης εισοδήματος στην Ελλάδα μόνον όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας.

Αντιθέτως, ένας κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει π.χ. μία δευτερεύουσα κατοικία ή ένα επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή προβαίνει σε αγορά ακινήτου ή αυτοκινήτου στην Ελλάδα δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης εισοδήματος.

"

https://www.diekpereoseis.gr/yphresies/eforia/metafora-doy-katikon-eksoterikoy

Προφανώς κάποια βεβαίωση ότι είναι κάτοικος εξωτερικού ή και κάποια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει κάνει υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω ακριβώς, ας ρωτήσει στην τράπεζα.

Ναι, δεκτο.Επειδη ζητανε αποδεικτικο κατοικιας και τωρα πια και τηλεφωνο.

Και οσοι επαναπατριστηκαν θα εχουν θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...