Προς το περιεχόμενο

WD Elements 2TB δεν αναγνωριζεται (εχω δοκιμασει πολλα πραγματα)

TRILOBYTER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας,

ο λογος για εξωτερικο σκληρο WD Elements 2TB

ΔΕΝ αναγνωριζεται απο το συστημα παρα μονο με την ονομασια WD 107 elements.

Εχω ψαξει στο device manager και στη κατηγορια σκληρων δισκων εχει αυτη την ονομασια. Στο hard driver manager ΔΕΝ υπαρχει. Cmd diskpart list disk > δεν εμφανιζεται. Μπηκα απο safe mode εκανα στο device manager scan και το μονο που καταφερα ειναι να αλλαξει η ονομασια του απο WD 107 elements στο device manager σε σκετο Disk Drive. Μπηκα να κανω populate volumes απο device manager αλλα δεν γινεται γιατι ο δισκος εμφανιζεται σαν μοναδα δισκου χωρος στοιχεια και αρα δεν μπορει να εμφανιστει στο disk management.  Η μονη φορα που καταφερα το οτιδηποτε ηταν οταν δοκιμασα να κανω disable το dvd drive να δω αν παιζει conflict και οντως εμφανιστηκε στο hard disk manager σε μαυρο χρωμα δηλαδη unallocated disk drive, Το πατησα και μου εβγαλε τις 2 επιλογες για φορματ, το πατησα ΟΚ και μετα απο λιγο μου εβγαλε I/O error. Μπηκα CMD για diskpart και τον εμφανισε, αλλα δε μπορουσε να τον φορμαρει, οποτε εκανα restart και οταν ξαναμπηκα δεν μου τον εμφανιζε παλι. Δοκιμασα να κανω αλλαγες απο regedit αλλα δε καταφερα κατι, δοκιμασα να παιξω με usb drivers παλι τιποτα, ξανα εκανα disable enable το dvd drive που εκανε conflict αλλα τπτ. Δοκιμασα κατεβαζοντας καποια προγραμματα αλλα προφανως δεν τον εβλεπε ουτε τοτε μιας και δε φαινεται στο disk manager.

Μου εχει ξανατυχει να μη βρισκει σκληρο αλλα οχι και ετσι. 

Σορυ για το μεγαλο ποστ απλα προσπαθησα να σας πω τα βηματα που εκανα..

Ευχαριστω πολυ

PS: Οταν κανω το οτιδηποτε πανω του απο device manager το πισι κολλαει, Επισης αν ο δισκος ειναι συνδεδεμενος οταν ανοιγω το πισι τοτε κολλαει και πρεπει να αποσυνδεσω τον εξωτερικο απ το usb ωστε να ανοιξει ο υπολογιστης.

Επεξ/σία από TRILOBYTER
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με αυτά που περιγράφεις μου  κανει πως τραβάει περισσότερο ρευμα απο αυτό που μπορεί να δωσει η USB του υπολογιστή.

Δοκιμασε να τον συνδεσεις απο Hub με εξωτερική τροφοδοσία, ή αλλο καλώδιο

• Thanks 1

15 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Σορυ για το μεγαλο ποστ απλα προσπαθησα να σας πω τα βηματα που εκανα..

Έχετε μέσα αρχεία που χρειάζεστε; Αν όχι, έχει εγγύηση; Αν όχι, τότε αν πιάνουν τα χέρια σας ανοίχτε τον όπως πρότειναν παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Έχετε μέσα αρχεία που χρειάζεστε; Αν όχι, έχει εγγύηση; Αν όχι, τότε αν πιάνουν τα χέρια σας ανοίχτε τον όπως πρότειναν παραπάνω.

Οχι δεν εχω κατι που να χρειαζομαι

15 ώρες πριν, bloodraven είπε

Με αυτά που περιγράφεις μου  κανει πως τραβάει περισσότερο ρευμα απο αυτό που μπορεί να δωσει η USB του υπολογιστή.

Το προβλημα ειναι οτι εχει αυτο το περιεργο κωλοκαλωδιο που μαλλον ειναι Usb2+usb3 με 2 μικροβισματα σε 1 και δεν εχω αλλο. Το θεμα ειναι οτι εχει και καλωδιο τροφοδοσιας ξεχωριστο.. Αμα δοκιμαζα με αλλο καλωδιο τροφοδοσιας;

13 ώρες πριν, Dragonlordcv2002 είπε

Στο τέλος μπορείς να ανοιξεις την θηκη και να τον δοκιμασεις πανω στο pc σου

Ηθελα να το αποφυγω αλλα μαλλον αυτο πρεπει να γινει

Επεξ/σία από TRILOBYTER

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

κατα 90% εχει ενσωματωμένο τον controller πανω στην πλακετα του δισκου και δεν μπορει να μπει σε pc με τον κλασικο τροπο sata καλωδιο.

Εχεις να προτεινεις καποιον καλυτερπ τροπο; Ευχαριστω

Ο δισκος δουλευε κανονικα σε PC φιλου με εξωτερικη συνδεση σε usb, καθοτανε κανα χρονο και τωρα δε γινεται πλεον στο δικο μου πισι

Επεξ/σία από TRILOBYTER

Η περιπτωση σου ειναι αρκετα δυσκολη.Αν εχει ζημια ο controller και ειναι ενσωματωμενος στην πλακετα του δισκου.Δεν μπορεις να κανεις τιποτα.Ειχα διαβασει στο ιντερνετ οτι με μεταμοσχευση αλλης πλακετας ιδιου δισκου και ξηλωνοντας  το τσιπακι που εχει το firm απο την χαλασμενη πλακετα και μπει στην λειτουργικη πλακετα θα δουλεψει.Στο λεω πολυ μπακαλιστικα για να καταλαβεις.Αυτο το σεναριο ειναι αν εχει θεμα ο controller.Αν εχει ζημια ο δισκος παλι δυσκολα τα πραγματα.Αν καιγεσαι για τα αρχεια του δισκου μονο εταιρια ανακτησης μπορει να σε βοηθησει.Να ξερεις οι τιμες ειναι στο θεο.

Εσυ το μονο που μπορεις να κανεις να δοκιμασεις αλλο καλωδιο ρευματος.Μηπως εχει χαλασει το δικο του.

17 ώρες πριν, bloodraven είπε

Αυτη η απαντηση με βοηθησε πολυ. Το προβλημα λυθηκε. Το προβλημα δεν ηταν η usb του PC αλλο ο ac/dc adaptor του σκληρου. Τον αλλαξα με εναν ισχυροτερο και ανοιξε κανονικα, δε χρειαστηκε καν φορματ.

Σας ευχαριστω ολους πολυ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...