CMOS_Z Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 18 λεπτά πριν, snbblp είπε Ναι, λάθος διατύπωση. Επειδή το default είναι σε λογικό ανάστροφο. Προσπάθησα να το φτιάξω, αλλά και πάλι δεν βγάζει νόημα αν δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάω. Τώρα σε ο,τι αφορά στην WD, μετά τα πρώτα IDE on Card (αρχές 80), ουδέποτε τη χώνεψα. Ασε που την θεωρώ υπαίτια για τον θάνατο της micropΩlis, της Quantum και της Hitachi, τα SCSI των οποίων έχω λατρέψει... Εάν έχεις χρόνο εξήγησε μου τι εννοούσες. Μιλάς για controllers που μπορούν να διαχειριστούν τον χρόνο οπότε και δε θέλεις να προσθέτεις έξτρα χρόνο λόγο TLER; (Οπότε και το θέλεις off;) Ποιο brand συμπαθείς (δουλεύεις/εμπιστεύεσαι) τα τελευταία χρόνια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boombastik Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) -https://community.wd.com/t/wd-purple-for-desktop-use/17274/11 Τα streaming ata χρειάζονται και από host controler να υποστηρίζονται και από hdd. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από boombastik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CMOS_Z Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, snbblp είπε Κάνεις ένα λάθος... Το NCQ command set των SATA περιλαμβάνει ΚΑΙ το streaming command. Το θέμα είναι αν το καταλαβαίνει (και το δέχεται) ο HDD. https://www.iso.org/obp/ui/#!iso:std:67118:en Ο RED επιστρέφει ok και το αγνοεί, ενώ ο PURPLE το εκτελεί. Αλλη σημαντική διαφορά είναι ο τρόπος flash για το buffer τους, καθώς ο red κάνει πολύ συχνότερα αφού είναι σχεδιασμένος για μεταφορές dma σε μικρά chunks, ενώ ο purple για data streaming. Ισχύει αυτό που είπε πως δεν υποστηρίζουν APM οι μωβ ή απλά έχουν πολύ μεγάλη τιμή απο default; Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από CMOS_Z Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boombastik Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφού έχω στην κατοχή μου και δεν έχουν apm. Εξαλου το γραφει και ο wd staff (no power saving mode) Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από boombastik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CMOS_Z Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 12 λεπτά πριν, boombastik είπε Αφού έχω στην κατοχή μου και δεν έχουν apm. Εξαλου το γραφει και ο wd staff (no power saving mode) Μπορεί απλά η τιμή του APM να είναι 255 οπότε και θεωρείται Disabled. Το θέμα είναι εάν αλλάζει όμως (μεσω hdparm πχ) Δεν το έχω ψάξει ποτέ, ούτε έχω κανένα purple αυτή τη στιγμή, ούτε βάζω σε καταγραφικά WD γενικότερα οπότε δε γνωρίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boombastik Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Είναι disabled και δεν αλλάζει με hdparm και hard disk sentinel. Και εδώ είναι και η άλλη απάντηση. -https://archive.techarp.com/showarticlefdb0.html?artno=826&pgno=0 Σε desktop και server δεν χρησιμοποιούνται τα streaming ata commands(γιατι ο host controller δεν τα χρησιμοποιεί), μονο σε καταγραφικά. (αν και την ίδια απάντηση έχει δώσει και ο wd staff που παρέθεσα πιο πάνω.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 29 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε Εάν έχεις χρόνο εξήγησε μου τι εννοούσες. Μιλάς για controllers που μπορούν να διαχειριστούν τον χρόνο οπότε και δε θέλεις να προσθέτεις έξτρα χρόνο λόγο TLER; (Οπότε και το θέλεις off;) Ποιο brand συμπαθείς (δουλεύεις/εμπιστεύεσαι) τα τελευταία χρόνια; Το TLER είναι on by default, και η εντολή που στέλνεται είναι "tler/" (ανάστροφο) για την απενεργοποίησή του όπου χρειαστεί. Σε όλη την σειρά workstation και ακόμα στην gold για servers, ισχύει το αντίστροφο. Αυτό που γράφω, όπως το γράφω, έχει να κάνει με το αν στην εντολή θα στείλουμε 1 ή 0 για την ενεργοποίηση. Δηλαδή λογικό enable ή disable. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CMOS_Z Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, boombastik είπε Είναι disabled και δεν αλλάζει με hdparm και hard disk sentinel. Και εδώ είναι και η άλλη απάντηση. -https://archive.techarp.com/showarticlefdb0.html?artno=826&pgno=0 Σε desktop και server δεν χρησιμοποιούνται τα streaming ata commands(γιατι ο host controller δεν τα χρησιμοποιεί), μονο σε καταγραφικά. (αν και την ίδια απάντηση έχει δώσει και ο wd staff που παρέθεσα πιο πάνω.) Οκ αφού το έχεις ψάξει! Ενδιαφέρων τότε. Για το streaming command δεν έχω κάποια διαφωνία εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 5 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε Οκ αφού το έχεις ψάξει! Ενδιαφέρων τότε. Για το streaming command δεν έχω κάποια διαφωνία εγώ. Δεν το έχω ψάξει απλώς, το δούλευα κάθε μέρα για δεκαετίες. Data recovery κάναμε... Τώρα για το APM, υπάρχει το module στο firmware του purple, αλλά είναι blocked από το module "features". Ενεργό είναι το PM (στροφές και seek), όμως για enable/disable APM θέλει deepspar ή pc3000. Πάντως δεν θα είχε νόημα, καθώς θα αύξανε πολύ τον χρόνο μέχρι το RDY για εγγραφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Επειδή με ενδιαφέρει για τον ίδιο λόγο η αποθήκευση υλικού (Bluray σε μορφή BD folder) και κοιτάω για 10TB RED, όπως τα γράφεται δηλ. μπορεί από κάποιον φάκελο ξαφνικά να εξαφανιστούν αρχεία ? Πάντως μέχρι πριν από κάποιο διάστημα όταν κάποιος ψαχνόταν για δίσκο για αποθήκη, η απάντηση ήταν RED με κλειστά μάτια, μακριά από Green - Blue. Τώρα διαβάζω εδώ τα ακριβώς αντίθετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexgr21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, Vasilis 07 είπε Επειδή με ενδιαφέρει για τον ίδιο λόγο η αποθήκευση υλικού (Bluray σε μορφή BD folder) και κοιτάω για 10TB RED, όπως τα γράφεται δηλ. μπορεί από κάποιον φάκελο ξαφνικά να εξαφανιστούν αρχεία ? Πάντως μέχρι πριν από κάποιο διάστημα όταν κάποιος ψαχνόταν για δίσκο για αποθήκη, η απάντηση ήταν RED με κλειστά μάτια, μακριά από Green - Blue. Τώρα διαβάζω εδώ τα ακριβώς αντίθετα. Εγω πηρα τον μωβ.Με πρασινο παντως δεν ειχα ποτε μου θεμα.Του χα βαλει ταινιες οχι μεγαλα αρχεια 10-15 γιγα εσβηνα ξαναεβαζα , αποθηκευα.Δεν μου χε εξαφανιστει κατι.Και το hard sentinel του δινει 100% υγεια και αποδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Vasilis 07 είπε Επειδή με ενδιαφέρει για τον ίδιο λόγο η αποθήκευση υλικού (Bluray σε μορφή BD folder) και κοιτάω για 10TB RED, όπως τα γράφεται δηλ. μπορεί από κάποιον φάκελο ξαφνικά να εξαφανιστούν αρχεία ? Πάντως μέχρι πριν από κάποιο διάστημα όταν κάποιος ψαχνόταν για δίσκο για αποθήκη, η απάντηση ήταν RED με κλειστά μάτια, μακριά από Green - Blue. Τώρα διαβάζω εδώ τα ακριβώς αντίθετα. Το ίδιο λέμε ακόμα. Αποθήκευση σε red. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις