Pwpwpw Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, logistoulis είπε εντάξει αν ο άλλος έβγαζε κάνα χιλιάρικο το μήνα για παράδειγμα και ήταν ίσα βάρκα ίσα γιαλό, τι να του κάνουν τα 500 ευρώ; Συγνωμη αλλα στην ελλαδα του 2020 με πανω απο 1 εκατομμυριο ανεργους και με βασικο μισθο στα 550 ευρω, το επιδομα των 800 ευρω φανταζει λογικο για να μπορεσει να επιβιωσει καποιος σε αυτη την πρωτογνωρη κατασταση εκτακτης αναγκης που ζουμε ολοι μας. Ξαφνικα τωρα η Ελλαδα εγινε Ελβετια, εκει που μεχρι πριν ολοι κλαιγομασταν για την φτωχεια, τους χαμηλους μισθους και τα εξαντλητικα ωραρια εργασιας, αυτοματα τωρα η πληοψηφια αμοιβεται με 1000 ευρω η και περισσοτερα και δεν μπορει να επιβιωσει εκτακτα 1 με 1,5 μηνα με 800 ευρω, χωρις να δουλευει απλα να καθεται σπιτι,με σαφως μειωμενα εξοδα γιατι σχεδον ολα εχουν κλεισει οποτε και να θες να ξοδεψεις δεν μπορεις. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από Pwpwpw 1
fawks0123 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 24 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Για κρατικη εντολη μιλαμε προφανως, πως αλλιως θα κλεισει μια επιχειρηση για τον ιο χωρις εντολη? Δεν χρειάζεται να έχεις κρατική εντολή για να κλείσεις μια επιχείρηση. Εγώ που κάνω χονδρική για παράδειγμα από την στιγμή που τα καταστήματα λιανικής που απευθύνομαι έχουν κλείσει δεν έχω αντικείμενο εργασίας και έχω σταματήσει την δουλειά εδώ και 3 εβδομάδες.
logistoulis Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Συγνωμη αλλα στην ελλαδα του 2020 με πανω απο 1 εκατομμυριο ανεργους και με βασικο μισθο στα 550 ευρω, το επιδομα των 800 ευρω ειναι λογικο για να μπορεσει να επιβιωσει καποιος σε αυτη την κατασατη εκτακτης αναγκης που ζουμε ολοι μας. Ξαφνικα ομως η Ελλαδα εγινε Ελβετια, εκει που μεχρι πριν ολοι κλαιγομασταν για την φτωχεια, τους χαμηλους μισθους και τα εξαντλητικα ωραρια εργασιας, αυτοματα η πληοψηφια αμοιβεται με 1000 ευρω και πανω και δεν μπορει να επιβιωσει εκτακτα 1 με 1,5 μηνα με 800 ευρω, χωρις να δουλευει και να καθεται σπιτι και με σαφως μειωμενα εξοδα γιατι σχεδον ολα εχουν κλεισει οποτε και να θες να ξοδεψεις δεν μπορεις. εντάξει το συγκεκριμένο ποσό είναι λογικό, μάλιστα τους part time ή τους υποδηλωμένους τους ευνοεί.. από την άλλη βέβαια πάντα θα υπάρχουν και άτομα που αδικούνται το θέμα είναι να μπορείς να δουλέψεις ώστε να ορίσεις τη μοίρα σου, από τη στιγμή που δε μπορείς είτε λόγω μέτρων είτε λόγω ανεργίας οτιδήποτε και να σου δώσουν είναι να χαμε να λέγαμε καλώς το δίνουν, απλά είναι μια προσωρινή λύση Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από logistoulis
Pwpwpw Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, logistoulis είπε εντάξει το συγκεκριμένο ποσό είναι λογικό, μάλιστα τους part time ή τους υποδηλωμένους τους ευνοεί.. από την άλλη βέβαια πάντα θα υπάρχουν και άτομα που αδικούνται το θέμα είναι να μπορείς να δουλέψεις ώστε να ορίσεις τη μοίρα σου, από τη στιγμή που δε μπορείς είτε λόγω μέτρων είτε λόγω ανεργίας οτιδήποτε και να σου δώσουν είναι να χαμε να λέγαμε Σε κανενα δεν αρεσει αυτη η κατασταση ομως αυτο που λες ουσιαστικα στην τελευτα σειρα, οτι δηλαδη ουσιαστικα και που δινουν το 800αρι "σιγα τα αυγα" ειναι το λιγοτερο ειρωνικο στην Ελλαδα του 2020.
darkpsyelf Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Παιδιά δουλεύω μαύρα δηστυχώς...Ούτε ένσημα όυτε τπτ....Άρα δεν νομίζω να δικαιούμαι τίποτα.... 😕 2
vforvaggelis Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, darkpsyelf είπε Παιδιά δουλεύω μαύρα δηστυχώς...Ούτε ένσημα όυτε τπτ....Άρα δεν νομίζω να δικαιούμαι τίποτα.... 😕 Ναι δυστυχως μαλλον δεν δικαιουσαι κατι.
logistoulis Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Σε κανενα δεν αρεσει αυτη η κατασταση ομως αυτο που λες ουσιαστικα στην τελευτα σειρα, οτι δηλαδη ουσιαστικα και που δινουν το 800αρι "σιγα τα αυγα" ειναι το λιγοτερο ειρωνικο στην Ελλαδα του 2020. δεν καταλαβαίνεις το ύφος μου (και λογικό, είναι δύσκολο στο γραπτό λόγο) αλλά δεν έχει και νόημα να το αναλύσω γιατί θα βγούμε τελείως off δεν έχω διάθεση να ειρωνευτώ κανέναν πάντως, απλά με λυπεί κάθε φορά που κάποιος συμπολίτης μου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να περιμένει λεφτά από το κράτος Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από logistoulis
DOR1K1N Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, VanJ είπε Ε άμα δουλεύεις μαύρα και βγάζεις 5-6 χιλιάρικα το μήνα, τα 800 περίμενες; Φίλοι και γνωστοί που δουλεύουν μαύρα είτε σε κώδικα, είτε σε νύχια ή μαλλιά, βγάζουν τόσα που κάνουν ταξίδια σε εξωτικά νησιά κάθε χρόνο. Λουξεμβουργο εισαι??
vforvaggelis Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, VanJ είπε Ε άμα δουλεύεις μαύρα και βγάζεις 5-6 χιλιάρικα το μήνα, τα 800 περίμενες; Φίλοι και γνωστοί που δουλεύουν μαύρα είτε σε κώδικα, είτε σε νύχια ή μαλλιά, βγάζουν τόσα που κάνουν ταξίδια σε εξωτικά νησιά κάθε χρόνο. Αποφασισες ποσα βγαζει;;; Εγω εχω γνωστους που βγαζουν 500 ευρω μαυρα, τι λες τωρα; 1
darkpsyelf Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, VanJ είπε Ε άμα δουλεύεις μαύρα και βγάζεις 5-6 χιλιάρικα το μήνα, τα 800 περίμενες; Φίλοι και γνωστοί που δουλεύουν μαύρα είτε σε κώδικα, είτε σε νύχια ή μαλλιά, βγάζουν τόσα που κάνουν ταξίδια σε εξωτικά νησιά κάθε χρόνο. Τι 5-6 χιλιάρικα ρε έξυπνε...Απο που το έβγαλες αυτο το συμπέρασμα...Σε αποθήκη που γίνονται δεξιώσεις δουλέυω και στήνω πριν γίνουνε, καθαρίζω κλπ, και παίρνω 20-30 ευρώ μεροκάματο, και αυτό ούτε καν κάθε μέρα... 1
VanJ Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, DOR1K1N είπε Λουξεμβουργο εισαι?? Νύχια Χαλκιδική όλη μέρα πέφτουν 20άρικα. Κώδικα πουλάει σε διάφορες ιστοσελίδες. $60/ώρα ή τιμή ανά project. Μετά σκέφτηκα ότι κάποιοι εργοδότες έχουν μαύρους υπαλλήλους, γι αυτό διέγραψα το post μου.
Locke_John Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εντελώς "φιλικά", θα πρότεινα στον συμφορουμιτη που έχει ξεμείνει, τις εξής προσωρινές ενέργειες: 1)χρήση των τελευταίων σου € με μεγάλη οικονομία, για αγορά όσο το δυνατόν φθηνότερων τροφίμων, πχ ψωμί και μακαρόνια, για να μην πω καλύτερα αλεύρι και μαγιά. 2)αν ζεις σε πολυκατοικία, αφήνεις σημείωμα οτι δεν έχεις ούτε για ένα πιάτο φαΐ ,ζεις στον τάδε όροφο τάδε διαμέρισμα, αν κάποιος μπορεί να σου αφήνει κάτι απέξω 3)τηλέφωνο στον δήμο όπου ανήκεις, να σε συμπεριλάβουν σε συσσίτια που πρόκειται να ξεκινήσουν να μοιράζονται. (Έτσι άκουσα το σαβκο σε μια εκπομπή ότι πρόκειται άμεσα να γίνει και για την Αθήνα και για επαρχία) Υπομονή και βλέπουμε... Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από Locke_John 8
darkpsyelf Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Locke_John είπε Εντελώς "φιλικά", θα πρότεινα στον συμφορουμιτη που έχει ξεμείνει, τις εξής προσωρινές ενέργειες: 1)χρήση των τελευταίων σου € με μεγάλη οικονομία, για αγορά όσο το δυνατόν φθηνότερων τροφίμων, πχ ψωμί και μακαρόνια, για να μην πω καλύτερα αλεύρι και μαγιά. 2)αν ζεις σε πολυκατοικία, αφήνεις σημείωμα οτι δεν έχεις ούτε για ένα πιάτο φαΐ ,ζεις στον τάδε όροφο τάδε διαμέρισμα, αν κάποιος μπορεί να σου αφήνει κάτι απέξω 3)τηλέφωνο στον δήμο όπου ανήκεις, να σε συμπεριλάβουν σε συσσίτια που πρόκειται να ξεκινήσουν να μοιράζονται. (Έτσι άκουσα το σαβκο σε μια εκπομπή ότι πρόκειται άμεσα να γίνει και για την Αθήνα και για επαρχία) Υπομονή και βλέπουμε... Γεια σου φίλε μου και σε ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές! Το φαγητό να πω την αλήθεια δεν είναι αυτό που με αγχώνει...Ευτυχώς υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, και φθηνά σουπερμάρκετ που με ενα 20αρικο την βγάζεις για 7-10 μέρες άνετα όπως είπες με προσεκτικές αγορές...Το θέμα είναι οι λογαριασμοί και το ενοίκιο....Εαν με τους λογαρισμούς ηρεμήσουν λίγο οι εταιρίες μέχρι να βγούμε απο αυτην την φάση, αυτό είναι καλό....Οπότε μένει το ενοίκιο που είναι αδύνατον να το πληρώσω μέχρι να αρχίσω να ξαναδουλεύω πάλι Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από darkpsyelf
masteripper Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, Locke_John είπε Εντελώς "φιλικά", θα πρότεινα στον συμφορουμιτη που έχει ξεμείνει, τις εξής προσωρινές ενέργειες: 1)χρήση των τελευταίων σου € με μεγάλη οικονομία, για αγορά όσο το δυνατόν φθηνότερων τροφίμων, πχ ψωμί και μακαρόνια, για να μην πω καλύτερα αλεύρι και μαγιά. 2)αν ζεις σε πολυκατοικία, αφήνεις σημείωμα οτι δεν έχεις ούτε για ένα πιάτο φαΐ ,ζεις στον τάδε όροφο τάδε διαμέρισμα, αν κάποιος μπορεί να σου αφήνει κάτι απέξω 3)τηλέφωνο στον δήμο όπου ανήκεις, να σε συμπεριλάβουν σε συσσίτια που πρόκειται να ξεκινήσουν να μοιράζονται. (Έτσι άκουσα το σαβκο σε μια εκπομπή ότι πρόκειται άμεσα να γίνει και για την Αθήνα και για επαρχία) Να συμπληρώσω...να απευθυνθείς στην ενορία σου (εκκλησία) ..λογικά θα μπορέσουν να βοηθήσουν για 1 πιάτο φαι... Αν δεν δεις φως...μήπως καλύτερα να γυρίσεις στον πατέρα σου ?
Locke_John Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, darkpsyelf είπε Γεια σου φίλε μου και σε ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές! Το φαγητό να πω την αλήθεια δεν είναι αυτό που με αγχώνει...Ευτυχώς υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, και φθηνά σουπερμάρκετ που με ενα 20αρικο την βγάζεις για 7-10 μέρες άνετα όπως είπες με προσεκτικές αγορές...Το θέμα είναι οι λογαριασμοί και το ενοίκιο....Εαν με τους λογαρισμούς ηρεμήσουν λίγο οι εταιρίες μέχρι να βγούμε απο αυτην την φάση, αυτό είναι καλό....Οπότε μένει το ενοίκιο που είναι αδύνατον να το πληρώσω μέχρι να αρχίσω να ξαναδουλεύω πάλι Για το ενοίκιο δε νομίζω για ενα-δυο μήνες να σου συμβεί κάτι ακραίο, να έρθει δλδ αυτός από Τουρκία ή να βάλει κάποιον να σε βγάλει με το ζόρι έξω. Αν τα πράγματα πάνε προς τα εκει, κάνε από ένα τηλεφώνημα στα γνωστά κανάλια, σίγουρα θα ενδιαφερθούν... Ρεύμα και νερό κάπου διάβασα ότι δεν θα κόβεται για αυτούς τους μήνες, τώρα δε ξέρω κατά πόσον ισχύει. Επίσης, εταιρεία τηλεφωνίας που να κόβει ίντερνετ για 1-2 μήνες καθυστέρησης δε νομίζω να υπάρχει, εγώ προσωπικά έχει τύχει να καθυστερήσω πληρωμή λογαριασμού τηλεφώνου κ ίντερνετ 2-3 μήνες στην κόκκινη εταιρεία κ δε συνέβη κάτι. 3 λεπτά πριν, masteripper είπε Να συμπληρώσω...να απευθυνθείς στην ενορία σου (εκκλησία) ..λογικά θα μπορέσουν να βοηθήσουν για 1 πιάτο φαι... Αν δεν δεις φως...μήπως καλύτερα να γυρίσεις στον πατέρα σου ? Να συμπληρώσω μια σκέψη: αν ζει σε αστικό κέντρο κ ο πατέρας είναι μιας κάποιας ηλικίας, δε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα για τώρα. Οι των αστικών κέντρων αν πάμε σε επαρχία και σε ηλικιωμένους γονείς ίσως τους κολλήσουμε αν οι ίδιοι είμαστε πλέον φορείς, ασυμπτωματικοί ή στις πρώτες ημέρες λοίμωξης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις