chrisantho10 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους! Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στο Hr και να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο τομέα! Έχω γνώσει της φύσης της δουλειάς ,όμως ψάχνω πληροφορίες για την προοπτική που έχει και αν αξίζει σαν επιλογή! Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από chrisantho10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 19 ώρες πριν, chrisantho10 είπε Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους! Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στο Hr και να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο τομέα! Έχω γνώσει της φύσης της δουλειάς ,όμως ψάχνω πληροφορίες για την προοπτική που έχει και αν αξίζει σαν επιλογή! Το εάν αξίζει το ξέρεις εσύ και εξαρτάται τι σκοπό έχεις, τι υπόβαθρο έχεις και που/πως περιμένεις να δουλέψεις. | Εν Ελλάδι δεν ξέρω τι παίζει, αλλά εξωτερικά (Β.Ευρώπη και Σκανδιναβία κυρίως) έχει καλές επιλογές και προοπτικές μεν, με πολύ μεγάλη ανταγωνιστικότητα λόγω της ψιλο-φλου φύσης της δουλειάς δε. Δηλαδή άτομα από πολύ διαφορετικό υπόβαθρο δουλεύουν ως HR και έτσι θα πρέπει να "εξέχεις από τον σωρό" σε κάθε βήμα. Επίσης να περιμένεις σε μικρές επιχειρήσεις θα κάνεις πολλές παράλληλες δουλειές (π.χ. βοήθεια στα λογιστικά, βοήθεια στο μάρκετινγκ, οργάνωση εκδηλώσεων για πελάτες κ.ο.κ.). Το καλύτερο είναι να επιδιώξεις summer jobs ή part-time σε σχετικές θέσεις και όσο γίνεται μεγαλύτερο networking κατά την διάρκεια της φοίτησης. Οι καλοί βαθμοί επίσης θα βοηθήσουν. Από ότι με είπε μια φίλη το νετγούορκ είναι το πιο κρίσιμο για την εύρεση καλής θέσης, εφόσον είναι κάτι δεκάδες υποψήφιοι/ες και ακόμη και εξαιρετικά CV "περνιούνται" στα γρήγορα. Τέλος μια μικρή προσωπική παρατήρηση, λόγω της φύσης της δουλειάς, είναι μεγάλο ατού να "πουλάς" σωστά τον εαυτό σου και να "ακούς" τα trend της εποχής. Μια που ήξερα έκανε ολόκληρο θέμα το "Nordic inclusivity"/ισότητα φύλων επειδή ήταν γυναίκα Ινδή και από ότι κατάλαβα πήρε την θέση επειδή έπεισε ότι εάν την πάρουν η εταιρεία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πολυπολιτισμικό προφίλ της εταιρείας. Μέτρια προσόντα/ικανότητες κατά τα άλλα από ότι είδα. | Καλή τύχη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisantho10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, LongTom είπε Το εάν αξίζει το ξέρεις εσύ και εξαρτάται τι σκοπό έχεις, τι υπόβαθρο έχεις και που/πως περιμένεις να δουλέψεις. | Εν Ελλάδι δεν ξέρω τι παίζει, αλλά εξωτερικά (Β.Ευρώπη και Σκανδιναβία κυρίως) έχει καλές επιλογές και προοπτικές μεν, με πολύ μεγάλη ανταγωνιστικότητα λόγω της ψιλο-φλου φύσης της δουλειάς δε. Δηλαδή άτομα από πολύ διαφορετικό υπόβαθρο δουλεύουν ως HR και έτσι θα πρέπει να "εξέχεις από τον σωρό" σε κάθε βήμα. Επίσης να περιμένεις σε μικρές επιχειρήσεις θα κάνεις πολλές παράλληλες δουλειές (π.χ. βοήθεια στα λογιστικά, βοήθεια στο μάρκετινγκ, οργάνωση εκδηλώσεων για πελάτες κ.ο.κ.). Το καλύτερο είναι να επιδιώξεις summer jobs ή part-time σε σχετικές θέσεις και όσο γίνεται μεγαλύτερο networking κατά την διάρκεια της φοίτησης. Οι καλοί βαθμοί επίσης θα βοηθήσουν. Από ότι με είπε μια φίλη το νετγούορκ είναι το πιο κρίσιμο για την εύρεση καλής θέσης, εφόσον είναι κάτι δεκάδες υποψήφιοι/ες και ακόμη και εξαιρετικά CV "περνιούνται" στα γρήγορα. Τέλος μια μικρή προσωπική παρατήρηση, λόγω της φύσης της δουλειάς, είναι μεγάλο ατού να "πουλάς" σωστά τον εαυτό σου και να "ακούς" τα trend της εποχής. Μια που ήξερα έκανε ολόκληρο θέμα το "Nordic inclusivity"/ισότητα φύλων επειδή ήταν γυναίκα Ινδή και από ότι κατάλαβα πήρε την θέση επειδή έπεισε ότι εάν την πάρουν η εταιρεία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πολυπολιτισμικό προφίλ της εταιρείας. Μέτρια προσόντα/ικανότητες κατά τα άλλα από ότι είδα. | Καλή τύχη. Σε ευχαριστώ αρχικά για την απάντηση σου και το χρόνο σου! Ναι το έχω ακούσει πως είναι γενικά αντικείμενο που εμπλέκονται πολλοί,ψιλοφλου όπως λες, για Ελλάδα σκέφτομαι αρχικά και σκέφτομαι να κάνω το μεταπτυχιακό της ΑΣΣΟΕ,απλά επειδη είμαι έξω από το χορό των εταιριών ψάχνω περισσότερες πληροφορίες,γιατί όλο αυτό έχει και ένα κόστος σε όλα τα επίπεδα, καταλαβαίνεις! Σαν εισιτήριο θέλω εγώ το μεταπτυχιακό και τις γνώσεις του φυσικά ,διότι είμαι ειδικός παιδαγωγός και θέλω να αλλάξω καριέρα .Θεωρώ πως έχω τα προσόντα να σταθώ και για αυτό και το ψάχνω ! Τέλος, οταν εννοώ να αξίζει , μιλάω από άποψη απολαβών,σταδιακά πάντα , έχοντας μια προοπτική και εξέλιξη Επεξ/σία 7 Απριλίου 2020 από chrisantho10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 13 λεπτά πριν, chrisantho10 είπε Σε ευχαριστώ αρχικά για την απάντηση σου και το χρόνο σου! Ναι το έχω ακούσει πως είναι γενικά αντικείμενο που εμπλέκονται πολλοί,ψιλοφλου όπως λες, για Ελλάδα σκέφτομαι αρχικά και σκέφτομαι να κάνω το μεταπτυχιακό της ΑΣΣΟΕ,απλά επειδη είμαι έξω από το χορό των εταιριών ψάχνω περισσότερες πληροφορίες,γιατί όλο αυτό έχει και ένα κόστος σε όλα τα επίπεδα, καταλαβαίνεις! Σαν εισιτήριο θέλω εγώ το μεταπτυχιακό και τις γνώσεις του φυσικά ,διότι είμαι ειδικός παιδαγωγός και θέλω να αλλάξω καριέρα .Θεωρώ πως έχω τα προσόντα να σταθώ και για αυτό και το ψάχνω ! Τέλος, οταν εννοώ να αξίζει , μιλάω από άποψη απολαβών,σταδιακά πάντα , έχοντας μια προοπτική και εξέλιξη Κοίτα δεν ξέρω για Ελλάδα, αλλά εξωτερικό (στις χώρες που ήμουν) είχε καλές απολαβές και προοπτικές (μέχρι αντιπρόεδροι γίνονται). Αλλά όπως είπα εξωτερικό. | Το εάν αξίζει ΑΣΣΟΕ ή κάποιο άλλο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα δεν ξέρω, δε μπορώ να εκφέρω γνώμη. Πάντως εάν θέλεις να αρχίσεις καριέρα εξωτερικό σε αυτό το αντικείμενο, η εμπειρία και τα καλά κονέ είναι το Α και το Ω όπως είπα. Οι γνώσεις του μεταπτυχιακού, σε αυτή την περίπτωση τουλάχιστον, είναι μάλλον δευτερευούσης σημασίας, εάν αναλογιστείς ότι πολλοί μπαίνουν δίχως ανάλογα ακαδημαϊκά προσόντα κι ανέρχονται λόγω πείρας (π.χ. εμπειρία από μικρή εταιρεία σε μεγάλη δίχως εκπαίδευση). Έτσι είναι καλύτερο να κοιτάξεις κατευθείαν έξω για μεταπτυχιακό για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες και προγράμματα που προσφέρουν τα πανεπιστήμια και οι τοπικές βιομηχανίες. Δεν θα το θεωρούσα καλή επιλογή μεταπτυχιακό Ελλάδα και έπειτα εξωτερικό εάν θέλεις να μπεις σε τέτοιο τομέα. | Τέλος τα περισσότερα που αναφέρω εδώ είναι από δεύτερο χέρι, επειδή είχα άτομο που δούλευε σε ανάλογο τομέα και τα συζητούσαμε πολλές φορές. Δυστυχώς δεν έχω ιδία εμπειρία, αν και ότι με είπε φαίνεται σωστό. | Καλή τύχη όπως και να έχει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisantho10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Για οικονομικούς λόγους δεν μπορω να φύγω έξω ,οπότε θα το παλέψω εδώ και αργότερα έχοντας προϋπηρεσία το βλέπω για εξωτερικό, θα το ήθελα να το καταφέρω,γιατι στη χωρα μας τα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά! Κάτι τελευταίο ,επειδη είμαι στο ψάξιμο γένικοτερα γνωρίζοντας το υπόβαθρο μου έχεις να μ προτείνεις να κοιτάξω και κάτι αλλο σαν επιλογή;Για να την αξιολόγηση και αυτή ή αυτές Σε ευχαριστώ πολύ και για το χρόνο σου και για την ευχή σου!Εύχομαι τα καλύτερα και σ εσένα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, chrisantho10 είπε Για οικονομικούς λόγους δεν μπορω να φύγω έξω ,οπότε θα το παλέψω εδώ και αργότερα έχοντας προϋπηρεσία το βλέπω για εξωτερικό, θα το ήθελα να το καταφέρω,γιατι στη χωρα μας τα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά! Κάτι τελευταίο ,επειδη είμαι στο ψάξιμο γένικοτερα γνωρίζοντας το υπόβαθρο μου έχεις να μ προτείνεις να κοιτάξω και κάτι αλλο σαν επιλογή;Για να την αξιολόγηση και αυτή ή αυτές Σε ευχαριστώ πολύ και για το χρόνο σου και για την ευχή σου!Εύχομαι τα καλύτερα και σ εσένα Για τα λεφτά, είναι κάπως φλου. Εάν έχεις ένα Α καταπίστευμα και πας σε χώρα που σε πληρώνουν (Δανία/Σουηδία) ή δίνουν άτοκο δάνειο φοιτητικό(Σκωτία εάν δεν απατώμαι), ίσως να παλεύεται. Από εκεί και πέρα εσύ ξέρεις καλύτερα τα οικονομικά και τα ρίσκα που μπορείς να πάρεις. | Δυστυχώς δεν έχω πολλά ακόμη να προτείνω. Εκτός του προσάρμοσε το βιογραφικό σου για την αγορά (χώρα) που θα κάνεις αίτηση όταν ψαχτείς εκτός Ελλάδας (δες και αντίστοιχα νήματα εδώ). Τώρα μένει ο δικός σου κόπος και η καλή τύχη (η οποία πολλάκις υποτιμάται). Καλή συνέχεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα