Sonah_T Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια σε όλους σας για τις βοήθειες που δίνετε σε όσους έχουν ανάγκη... Με τη σειρά μου θα ήθελα κι εγώ αν γίνεται να μου δώσετε τα φόντα σας. Πρόσφατα μετακόμισα από το πατρικό μου ακριβώς στη διπλανή πολυκατοικία από εκεί που έμενα και θέλω να συνδέσω το παλιό router ώστε να μην χρειαστεί να βάλω καινούριο τηλέφωνο και πληρώνω 2 λογαριασμούς. Πριν από λίγες μέρες αγόρασα ένα extender, συγκεκριμένα το tp-link re450 μετά απο μια μικρη έρευνα που έκανα, και συνδέεται κανονικά με το router αλλά όπως καταλαβαίνεται με πολύ μειωμένες ταχύτητες με αποτέλεσμα ούτε playstation να μπορεί να συνδεθεί ούτε κάποιο box για τηλεόραση. Το ένα σπίτι απο το άλλο έχουν απόσταση γύρω στα 25μ. με το παλιό να βρίσκεται στο 3ο όροφο και το καινούριο στο 1ο και υπάρχει και τοίχος που τα χωρίζει. Έχω σύνδεση cosmote 50αρα και το router είναι το κλασικό της cosmote (λογικά το speedport από αυτά που έχω διαβάσει εδώ). Επίσης έχω τη δυνατότητα να περάσω καλώδιο ethernet από το ένα σπίτι στο άλλο μιας και δεν είναι δίπλα-δίπλα αλλά το ένα σπίτι επικοινωνεί με το άλλο από το πίσω μέρος της κάθε πλευρά τους. Αρχικά σκέφτομαι να πάρω ένα router ώστε να το βάλω στο καινούριο σπίτι και να το συνδέσω με ethernet με το παλιό. Το παλιό σπίτι δεν θα χρειάζεται ιντερνετ πλέον παρά μόνο τηλέφωνο και το καινούριο μόνο ιντερνετ και όχι τηλεφωνο. Η αν έπαιρνα κάποιο router με μεγαλύτερη εμβέλεια. Εσείς θα μου πείτε τι πιστεύετε θα ήταν καλύτερο.
xsterg Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 περνα καλωδιο! το extender εχει ethernet οποτε μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν access point.
Sonah_T Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, xsterg είπε περνα καλωδιο! το extender εχει ethernet οποτε μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν access point. Κατάλαβα. Σκεφτόμουν μήπως το extender το έβαζα σε διαφορετικό σημείο μέσα στο καινούριο σπίτι για να έχει καλό ιντερνετ όλο το σπίτι. δεν πειράζει. Και μήπως τυχαίνει να γνωρίζεις πως μπορώ να το κάνω αυτο.
kostasbm Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 μέτρα ποσά μέτρα καλώδιο θέλεις για να το πας στο βασικό σημείο του διαμερίσματος σου και μετά τα υπόλοιπα
soteras Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Αφου μπορεις καλωδιο περνα καλωδιο να εισαι ηρεμος για τα επομενα 200 χρονια ε[ειδη το καλωδιο θα περαστει και σε εξωτερικ οχωρο περνα το μεσα σε ενα σπιραλ να μην το καψει η βροχη ηλιος κλπ και δεν θα εχεις κανενα μα κανενα απολυτως θεμα
xsterg Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 οχι. θα ελεγα αν προκειται για εξωτερικο χωρο να βαλεις utp εξωτερικου χωρου. αν μπορεις συνδυασε το και με σπιραλ και θα εχεις την απολυτη προστασια απο καιρικα φαινομενα.
Sonah_T Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά μόλις διαπίστωσα ότι τελικά δεν είναι τόσο ευκολο να περάσω καλώδιο γιατί δεν είχα σκεφτεί τις τρύπες. Δεν ξερω αν γίνεται απο τις τρύπες που υπάρχουν ηδη για τα air condition να περασει. Εκτός αν πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια άλλη λύση. Είτε με κάποιο μόντεμ με μεγαλύτερη εμβέλεια είτε κάποιες άλλες εναλλακτικές...
AKAKIOS1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Το καλωδιο για να μπει στο σπιτι μπορεις πολυ ευκολα οπως ειπες να περασει απο τις τρυπες του aircondition. Αλλιως με μικρο τρυπανακι κανεις τρυπα στην πανω γωνια των παραθυρων-πορτας . Μια απο εξω και μια απο μεσα . και μπαινει μεσα στο σπιτι. Βολευει γιατι "κατεβαινει" το καλωδιο και το κρυβει η κουρτινα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα