Προς το περιεχόμενο

Πονεμένη ιστορία με VDSL και 4Mbps ADSL....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν εδώ και μερικά χρόνια έχει μπει καμπίνα VDSL στο χωριό όλα τα σπίτια μπορούν να βάλουν VDSL εκτός απο το δικό μου που είναι λίγο πιο έξω (250-300 μέτρα απο την καμπίνα) το θέμα είναι όμως ότι ο μοναδικός δρόμος απο την πόλη -και αυτός με κολώνες ΟΤΕ- είναι μπροστά στο σπίτι μου.. οπότε δεν είναι θέμα ότι ειμαι σε απομακρυσμένο μέρος κτλ πιστεύω... 

Με εξαίρεση τους τελευταίους μήνες δεν μένω αρκετό καιρό στο χωριό περισσότερο σαν εξοχικό το είχα το σπίτι και δεν ασχολούμουν τόσο... έτυχε όμως πέρσι να περάσει τεχνικός για κάτι θέματα με αποσυνδέσεις που είχα (και έχω) και με τα πολλά τον ρώτησα γιατί δεν πέρασαν VDSL και απο εδώ μιας και είμαι τόσο κοντα και πάνω στον δρόμο.. μου είπε μια ιστορία ότι δεν είναι καθαρή καμπίνα του οτε αλλά μπήκε σε συνεργασία με άλλη εταιρία και κάτι για το πως γυρίζει το καλώδιο αλλά δεν θυμάμαι.. επίσης όμως μου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερο θέμα να περάσει και απο εδώ το VDSL και μου έδωσε το τηλέφωνο του "αρχιτεχνικού" της πόλης για το ζητήσω...  έπαιρνα έπαιρνα και κανένας δεν το σήκωσε 

Τέσπα με τα πολλά προβλέπεται (όχι μόνο λόγω κορωνοιού ) να κάτσω αρκετό καιρό ακόμη στο χωριό και δεν την παλεύω με την υπάρχουσα ADSL σύνδεση μου πέρα ότι ειναι 3 mbps (ή σύνδεση είναι έως 24) και κάνω μέρες για να κατεβάσω κάτι ογκώδες ή για να σηκώσω κάνα βίντεο στο youtube (ή 20-30 ώρες αν πάψω να κάνω το οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με internet και το αφήσω να κατεβάσει/σηκώσει ένα πράγμα μόνο) κάνει και τρελές αποσυνδέσεις και δεν την παλεύω άλλο....

Πήρα στον ΟΤΕ να κάνω επίσημο παράπονο μου είπαν θα πάρω SMS αλλά τίποτα... και περάσανε εβδομάδες... 

Το τεχνικό τμήμα επίσης μου είπε ότι δεν μπορεί να στείλει τεχνικό γιατί θα πρέπει να έχω υφιστάμενη γραμμή VSDL για να το κάνει αυτό...

Και ρωτάω υπάρχει κανένας τρόπος να στείλω mail σε κεντρικά του OTE σε κάποιον προϊστάμενο μπας και ευαισθητοποιηθεί; ειναι αμαρτία να έχω VDSL καμπίνα στα 250 300 μέτρα απο το σπίτι μου (και το 90% του χωριού πέρα ότι ειναι κάτω απο 100 σπίτια τα περισσότερα ειναι πάνω στον δρόμο οπότε δεν τίθεται θέμα λαβύρινθου της καλωδίωσης που αυξάνει την απόσταση μου απο την καμπίνα) και να μην μπορώ να βάλω VDSL και αντ αυτού να συνδέομαι σε DSLAM στου διαόλου την μάνα και να έχω 3Mbps και αυτά με συχνά disconnect...

Έχω και συναγερμό δηλαδή αν έστω χρειαστεί να χτυπήσει και δεν μπορώ να ειδοποιηθώ μέσω τηλεφώνου γιατί έχει disconnect το router τι κάνω;;; (ο συναγερμός χρησιμοποιεί την γραμμή τηλεφώνου του router που αυτό με την σειρά του το internet για να κάνει κλίσεις) 

Εν ανάγκη να πληρώσω για την δουλειά τι να πω;;; 

Εδώ μια πρόχειρη κάτοψη για να καταλάβετε λίγο τι παίζει. 

1513312036_.jpg.83b9176767f2c9b9002bd16ce113ecb5.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα δεν μπόρεσες να βγάλεις άκρη με τους ίδιους τότε τι να πω.. Δύσκολο. 

Εάν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, έχω ADSL, πληρώνω 24αρι, πιάνω 1.6 mbps (πάμε όλοι μας ενος λεπτου σιγή) και υπάρχει καμπίνα VDSL Vodafone στα περίπου 400 μέτρα. Ωστόσο τίποτα. Παράπονα χρόνια τώρα σε ΟΤΕ και τα σχετικά.  

Και καθώς και εγώ προβλέπεται να μείνω στο χωριό για αρκετό καιρό, αποφάσισα να κάνω παραγγελία Huawei HA-35 (speed booster) μπας και δω άσπρη μέρα. Όχι ότι θα υπάρχει τεράστια διαφορά, απλά τουλάχιστον θα πιάνω ADSL + 4G κάνα 5-10 mbps έξτρα κατά μέσο όρο. 

Το χω πει πολλές φορές, αμα δεν μένεις 2 χιλιόμετρα ή λιγότερο μακριά από το κέντρο δεν πρόκειται να δεις καλές ταχύτητες. Όσοι από εμάς μένουμε σε περιοχές λίγο πιο έξω ας κλαίμε την μοίρα μας γιατί FTTH ή έστω VDSL θα ρθει μετά από κάναν αιώνα (κυριολεκτικά). Χαίρε Ελλάς. 

Επεξ/σία από AntoMast

3 λεπτά πριν, AntoMast είπε

Αμα δεν μπόρεσες να βγάλεις άκρη με τους ίδιους τότε τι να πω.. Δύσκολο. 

Ο τεχνικός που μίλησα (έστω Δημήτρης) μου είπε πάρε τηλέφωνο τον ταδόπουλο (αρχιτεχνικός) σε αυτό το κινητό και πες του ότι ο Δημήτρης σου είπε πως γίνεται να περάσουμε την γραμμή απο το σπίτι σου... απλά ο ταδόπουλος ποτέ δεν σήκωσε το κινητό και έκτοτε έχασα και τον αριθμό για να ξαναδοκιμάσω..

Στην τηλεφωνική υποστήριξη δεν περίμενα κάτι εξ αρχής παπαγαλίζουν όλοι την ίδια κασέτα/τυφλοσούρτη για να σε ξεφορτωθούν....

Το θέμα είναι όμως ότι βγάζει μάτι πως δεν ειναι σπουδαία υπόθεση να πάρω και εγώ DSL πρέπει απλά ο κατάλληλος άνθρωπος να δώσει το οκ.... Ελπίζω κάποιος που δουλεύει στον ΟΤΕ να το δει αυτό το μήνυμα και να βοηθήσει στο να έρθω σε επαφή με κάποιον....  

1 λεπτό πριν, TopicStrarter είπε

Ο τεχνικός που μίλησα (έστω Δημήτρης) μου είπε πάρε τηλέφωνο τον ταδόπουλο (αρχιτεχνικός) σε αυτό το κινητό και πες του ότι ο Δημήτρης σου είπε πως γίνεται να περάσουμε την γραμμή απο το σπίτι σου... απλά ο ταδόπουλος ποτέ δεν σήκωσε το κινητό και έκτοτε έχασα και τον αριθμό για να ξαναδοκιμάσω..

Στην τηλεφωνική υποστήριξη δεν περίμενα κάτι εξ αρχής παπαγαλίζουν όλοι την ίδια κασέτα/τυφλοσούρτη για να σε ξεφορτωθούν....

Το θέμα είναι όμως ότι βγάζει μάτι πως δεν ειναι σπουδαία υπόθεση να πάρω και εγώ DSL πρέπει απλά ο κατάλληλος άνθρωπος να δώσει το οκ.... Ελπίζω κάποιος που δουλεύει στον ΟΤΕ να το δει αυτό το μήνυμα και να βοηθήσει στο να έρθω σε επαφή με κάποιον....  

Αμα θυμάσαι το όνομα του αρχιτεκτονικου και όχι το νούμερο τότε ψάξε σε τηλέφωνικους καταλόγους. Ή έστω ρώτα εκεί τοπικούς αμα γνωρίζουν τίποτα κτλπ. Άμα είναι όσο εύκολο όσο λες τότε μην το αφήσεις να περάσει έτσι. 

8 λεπτά πριν, AntoMast είπε

αι καθώς και εγώ προβλέπεται να μείνω στο χωριό για αρκετό καιρό, αποφάσισα να κάνω παραγγελία Huawei HA-35 (speed booster) μπας και δω άσπρη μέρα. Όχι ότι θα υπάρχει τεράστια διαφορά, απλά τουλάχιστον θα πιάνω ADSL + 4G κάνα 5-10 mbps έξτρα κατά μέσο όρο. 

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό αλλά είμαι καντέμης στο σπίτι μου η vodafone έχει 4g+ σήμα και κατεβάζω άνετα 20 Mbps αλλά με οτε (what'sup ) ενώ το κινητό δείχνει 4G(χωρίς το+) με το ζόρι κατεβάσει 3Mbps και αυτό... οπότε να δώσω +10 ευρώ τον μήνα για να κάνω τα 3 ->6 δεν λέει...

Επίσης δεν ειμαι και σίγουρος για το πως δουλεύει θα έχω μια IP και θα συγχωνεύονται οι ταχύτητες ή θα έχω 2 ξεχωριστές IP και απλά πχ θα μπορώ να βάζω κάτι να κατεβάζει στην SIM και το "κυρίως" internet θα είναι ανεξάρτητο;

Δηλαδή λειτουργεί φάση load aggregation/load balancing που είναι κάτι απλό και όχι τόσο χρήσιμο ή bonding φάση mlppp ή κάτι τέτοιο; δεν μπορώ να βρω στοιχεία. 

6 λεπτά πριν, AntoMast είπε

Αμα θυμάσαι το όνομα του αρχιτεκτονικου και όχι το νούμερο τότε ψάξε σε τηλέφωνικους καταλόγους. Ή έστω ρώτα εκεί τοπικούς αμα γνωρίζουν τίποτα κτλπ. Άμα είναι όσο εύκολο όσο λες τότε μην το αφήσεις να περάσει έτσι. 

καλά τώρα με την αρρώστια χαιρέτα μας τον πλάτανο :P το κινητό του λογικά δεν θα το έχει αν και δεν θυμάμαι το όνομα του το είχα γράψει σε χαρτάκι... αλλά αν δεν το σήκωνε τότε (δεν τον κάλεσα μονο μια μέρα ) δεν νομίζω να είχα καλύτερη τύχη σήμερα...

Αυτό που νομίζω θα βοηθήσει αν το θέμα τύχει προσοχής κάποιου  υπεύθυνου στον ΟΤΕ και όχι υπαλληλάκου που δεν έχει δικαιοδοσία... κάποιο email στα κεντρικά ή κάτι τέτοιο... νομίζω υπάρχουν άτομα εδώ που δουλεύουν στον OTE αν διαβάζει το μήνυμα μου κάποιος που τα ξέρει ας τους στείλει ενα PM να τεσεκάρουν το topic ευχαριστώ. 

7 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό αλλά είμαι καντέμης στο σπίτι μου η vodafone έχει 4g+ σήμα και κατεβάζω άνετα 20 Mbps αλλά με οτε (what'sup ) ενώ το κινητό δείχνει 4G(χωρίς το+) με το ζόρι κατεβάσει 3Mbps και αυτό... οπότε να δώσω +10 ευρώ τον μήνα για να κάνω τα 3 ->6 δεν λέει...

Επίσης δεν ειμαι και σίγουρος για το πως δουλεύει θα έχω μια IP και θα συγχωνεύονται οι ταχύτητες ή θα έχω 2 ξεχωριστές IP και απλά πχ θα μπορώ να βάζω κάτι να κατεβάζει στην SIM και το "κυρίως" internet θα είναι ανεξάρτητο;

Δηλαδή λειτουργεί φάση load aggregation/load balancing που είναι κάτι απλό και όχι τόσο χρήσιμο ή bonding φάση mlppp ή κάτι τέτοιο; δεν μπορώ να βρω στοιχεία. 

καλά τώρα με την αρρώστια χαιρέτα μας τον πλάτανο :P το κινητό του λογικά δεν θα το έχει αν και δεν θυμάμαι το όνομα του το είχα γράψει σε χαρτάκι... αλλά αν δεν το σήκωνε τότε (δεν τον κάλεσα μονο μια μέρα ) δεν νομίζω να είχα καλύτερη τύχη σήμερα...

Αυτό που νομίζω θα βοηθήσει αν το θέμα τύχει προσοχής κάποιου  υπεύθυνου στον ΟΤΕ και όχι υπαλληλάκου που δεν έχει δικαιοδοσία... κάποιο email στα κεντρικά ή κάτι τέτοιο... νομίζω υπάρχουν άτομα εδώ που δουλεύουν στον OTE αν διαβάζει το μήνυμα μου κάποιος που τα ξέρει ας τους στείλει ενα PM να τεσεκάρουν το topic ευχαριστώ. 

Ουσιαστικά αυτό που κάνει το speed booster είναι πως όταν το bandwidth υπερβεί αυτό που έχεις (adsl) τώτε αυτό λειτουργικει συμπληρωματικά. Αυτόματα. Δηλαδή αμα θες να δεις  youtube 1080p και έχεις ADSL ταχύτητα 2mbps τοτε θα ενεργοποιηθεί το speed booster καθώς για 1080p θες τουλάχιστον 5.

Εγώ κάνω συνεχώς μετρήσεις με το κινητό 4G+ και κατά μέσο όρο πιάνω 5-10 mbps. Όχι κάτι τρομερό, αλλά σε σύγκριση με 1.6..Και είναι μόνο 6.74 το μήνα οπότε λέω θα το βάλω και βλέπουμε. Έχω δικαίωμα υπαναχωρησης anyway εντός 14 ημερών οπότε κανένα πρόβλημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσύ είσαι στα 300 μέτρα...εγώ τι να πω που βαριά βαριά είμαι στα 20 μέτρα και εδώ και 2 χρόνια+ ΔΕΝ.....ευτυχώς είμαι στο θεικό 10Mbps αλλά και πάλι...για 20 μέτρα δεν είμαι 200Mbps...τώρα ,μπήκα στο FFTH (sffb) αλλά αν δεν δω την ίνα να μπει στο σπίτι δεν περιμένω και πολλά.

Επεξ/σία από masteripper

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, masteripper είπε

αριά βαριά είμαι στα 20 μέτρα και εδώ και 2 χρόνια+ ΔΕΝ.

Τι σου λέγανε;

Μήπως το θέμα ήταν ότι ήδη εξυπηρετούσε τον μαξιμουμ αριθμό χρηστών και για να μπείς εσύ θα χρειαζόταν να εγκαταστήσουν επιπλέον κασέτα; 

Γιατί με εμένα δεν συμβαίνει αυτό.. όλα τα σπίτια μπορούν να βάλουν VDSL (ελέγχοντας τους αριθμούς τους στην διαθεσιμότητα) αλλά μόνο 3,4 έχουν άσε που ειναι ετσι και αλλιώς λίγα σπίτια και τα μισά και παραπάνω με παππούδες που ούτε ADSL δεν έχουν...

4 ώρες πριν, AntoMast είπε

Ουσιαστικά αυτό που κάνει το speed booster είναι πως όταν το bandwidth υπερβεί αυτό που έχεις (adsl) τώτε αυτό λειτουργικει συμπληρωματικά. Αυτόματα. Δηλαδή αμα θες να δεις  youtube 1080p και έχεις ADSL ταχύτητα 2mbps τοτε θα ενεργοποιηθεί το speed booster καθώς για 1080p θες τουλάχιστον 5.

Εγώ κάνω συνεχώς μετρήσεις με το κινητό 4G+ και κατά μέσο όρο πιάνω 5-10 mbps. Όχι κάτι τρομερό, αλλά σε σύγκριση με 1.6..Και είναι μόνο 6.74 το μήνα οπότε λέω θα το βάλω και βλέπουμε. Έχω δικαίωμα υπαναχωρησης anyway εντός 14 ημερών οπότε κανένα πρόβλημα. 

ναι αυτό με την υπαναχώρηση δεν το σκέφτηκα... πόσο θα δίνεις; 

Επεξ/σία από TopicStrarter

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Τι σου λέγανε;

Μήπως το θέμα ήταν ότι ήδη εξυπηρετούσε τον μαξιμουμ αριθμό χρηστών και για να μπείς εσύ θα χρειαζόταν να εγκαταστήσουν επιπλέον κασέτα; 

Γιατί με εμένα δεν συμβαίνει αυτό.. όλα τα σπίτια μπορούν να βάλουν VDSL (ελέγχοντας τους αριθμούς τους στην διαθεσιμότητα) αλλά μόνο 3,4 έχουν άσε που ειναι ετσι και αλλιώς λίγα σπίτια και τα μισά και παραπάνω με παππούδες που ούτε ADSL δεν έχουν...

ναι αυτό με την υπαναχώρηση δεν το σκέφτηκα... πόσο θα δίνεις; 

Μόλις παρατήρησα, εκανα πόσα λάθη εντωμεταξύ, με συγχωρείς μόλις είχα ξυπνήσει χαχα.

6.74 (πες 7) τον μήνα. Δικαίωμα υπαναχωρησης (2 βδομαδες) αμα το κάνεις μέσω τηλεφωνου στο 13888. 

Να θυμάσαι πως τώρα λόγω του ιού οι ταχύτητες έχουν πέσει πολύ. Εάν τώρα πιάνεις γύρω στα 5 mbps ίσως μετα απο 1-2 μηνες να έχεις 20mbps+. Σχετικό αυτό. Απλώς λογικά έχουν επηρεαστεί, έστω και λίγο. 

Εγώ το κάνω γιατί από το τίποτα είναι κάτι. Άμα ανέβω από 1.6 σε κανα 10αρι θα μαι ικανοποιημένος. 

Επεξ/σία από AntoMast

2 λεπτά πριν, AntoMast είπε

Μόλις παρατήρησα, εκανα πόσα λάθη εντωμεταξύ, με συγχωρείς μόλις είχα ξυπνήσει χαχα.

6.74 (πες 7) τον μήνα. Δικαίωμα υπαναχωρησης (2 βδομαδες) αμα το κάνεις μέσω τηλεφωνου στο 13888. 

Να θυμάσαι πως τώρα λόγω του ιού οι ταχύτητες έχουν πέσει πολύ. Εάν τώρα πιάνεις γύρω στα 5 mbps ίσως μετα απο 1-2 μηνες να έχεις 20mbps+. Σχετικό αυτό. Απλώς λογικά έχουν επηρεαστεί, έστω και λίγο. 

Έστω ότι έχω 3Mbps ADSL kai 5Μbps booster/4g

Ένα παιχνίδι στο steam (δεν είναι p2p)θα το κατεβάζω με 5+3 = 8Μbps ή με 5(απο το booster) ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Έστω ότι έχω 3Mbps ADSL kai 5Μbps booster/4g

Ένα παιχνίδι στο steam (δεν είναι p2p)θα το κατεβάζω με 5+3 = 8Μbps ή με 5(απο το booster) ?

Κανονικά πρέπει με 8mbps. Ωστόσο, έχω διαβάσει πολλά εδώ οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Με λίγα λόγια είναι και θέμα αμα σου κάτσει που λέμε, όσον αφορά την αποδοτικοτητα του. 

Όταν το πάρω στα χέρια μου (2-3 μερες) θα μπορώ να πω περισσότερα. Η υπαναχωρηση γι αυτόν τον λόγο είναι anyway. Στο διάστημα αυτών των δύο βδομαδων θα κάνω τα πάντα, θα τεσταρω τα πάντα και στο τέλος θα αποφασίσω αμα αξίζει ή όχι. 

Σου προτείνω να κάνεις το ίδιο αμα δεν βλέπεις να βρίσκεις άκρη με VDSL. 

Επεξ/σία από AntoMast

5 λεπτά πριν, AntoMast είπε

Κανονικά πρέπει με 8mbps. Ωστόσο, έχω διαβάσει πολλά εδώ οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Με λίγα λόγια είναι και θέμα αμα σου κάτσει που λέμε, όσον αφορά την αποδοτικοτητα του. 

Όταν το πάρω στα χέρια μου (2-3 μερες) θα μπορώ να πω περισσότερα. Η υπαναχωρηση γι αυτόν τον λόγο είναι anyway. Στο διάστημα αυτών των δύο βδομαδων θα κάνω τα πάντα, θα τεσταρω τα πάντα και στο τέλος θα αποφασίσω αμα αξίζει ή όχι. 

Σου προτείνω να κάνεις το ίδιο αμα δεν βλέπεις να βρίσκεις άκρη με VDSL. 

τσέκαρε streaming και latency σε παιχνίδια αν μπορείς. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://fttxgr.eu/map? δες μηπως αναφερει το kv σου..οχι πως θα ναι επισημο.. μπαινεις και στις 3 εταιρειες και κανεις ελεγχο διαθεσιμοτητας (στην διευθυνση σου ή ακομη καλυτερα στα νουμερα που ξερεις οτι εχουν vdsl )

αν ειναι επαρχια ρωτας σοι/συγγενεις κτλ αν ξερει κανεναν να δουλευει στον οτε εκει ;) ..ή για να βρεις τον χ που μιλησες στο τοπικο οτε...

κατι μου λεει το καλωδιο δεν θα ειναι σε ευθεια γραμμη ποσο μαλλον αν σε ολα τα σπιτια που ζωγραφισες εχει και καθετους δρομους...

δεν  βρισκεις  βυσμα? πας οτε τεχνικη υπηρεσια κ ζητας προσφορα/μελετη να σου φερουν γραμμη εκει για vdsl .. 

αλλιως κοιτας wisp στην περιοχη ,oterural .αν ξερεις οτι εχει ο χ γειτονας vdsl θα επαιρνες απο αυτον με ubiquity κτλ?

δεν ειμαι τεχνικος :P

https://www.adslgr.com/forum/threads/741650-Τηλεφωνική-γραμμή-ΟΤΕ-κολώνες εδω γραφουν οτι παλιοτερα κοστιζε 200ε τα 50μ (μετα τα πρωτα 200μ)

https://www.insomnia.gr/forums/topic/460228-howto-πώς-να-συνδέσετε-ασύρματα-2-απομακρυσμένα-δίκτυα/

Επεξ/σία από kage
  • Like 2

2 λεπτά πριν, kage είπε

μπαινεις και στις 3 εταιρειες και κανεις ελεγχο διαθεσιμοτητας (στην διευθυνση σου ή ακομη καλυτερα στα νουμερα που ξερεις οτι εχουν vdsl )

Υπάρχει μόνο απο τον ΟΤΕ για VDSL σε όλα τα σπίτια εκτός απο το δικό μου

4 λεπτά πριν, kage είπε

αν ειναι επαρχια ρωτας σοι ή μαγαζια αν ξερει κανεναν να δουλευει στον οτε εκει..ή βρισκεις τον χ που μιλησες στο τοπικο οτε...

Επαρχία είναι, το θέμα ειναι ότι έχει πέσει μπλόκο και γενικά δεν είναι να κυκλοφορώ δεξιά και αριστερά να ρωτάω έχω και την γιαγιά μου στο σπίτι..

4 λεπτά πριν, kage είπε

κατι μου λεει το καλωδιο δεν θα ειναι σε ευθεια γραμμη ποσο μαλλον αν σε ολα τα σπιτια που ζωγραφισες εχει και καθετους δρομους...

έχει κανα δύο δρομάκια κάθετα αλλά δεν οδηγούν πουθενά (σε χωράφια χωρίς κολώνες τριγύρω και αυτές που έχει πάλι ενώνονται στον κεντρικό δρόμο όπου είναι το σπίτι μου) εγώ νομίζω ότι μάλλον θα γυρνάει το καλώδιο προς την έξοδο για εθνική και για 2,3 κολώνες δεν περνάει απο εμένα; :P δεν ξέρω τι να πω.. ο τεχνικός πάντως που μου έδωσε πέρσι ένα τηλέφωνο μου είπε ότι δεν ειναι μεγάλη υπόθεση για να βάλουν VDSL και σε εμένα.. το τηλέφωνο όμως το έχω χάσει και όταν μου το έδωσε καλούσα μια βδομάδα και δεν το σήκωνε κανείς αν και κινητό... 

9 λεπτά πριν, kage είπε

αλλιως κοιτας wisp στην περιοχη .αν ξερεις οτι εχει ο χ γειτονας θα επαιρνες απο αυτον με ubiquity κτλ?

Καλά αυτό το σκέφτηκα και εγώ γιατί έχω την θεία μου δίπλα ακριβώς απο την καμπίνα και μπαίνει vdsl εκει αλλά ειναι ακριβώς στην ευθεία τα σπίτια και κάποια είναι πιο ψηλά απο της θείας μου οπότε δεν ξέρω αν καταφέρω να στείλω σήμα σε εμένα (έπειτα δεν ξέρω πως να δρομολογήσω μέσω wifi  το τηλέφωνο που συνδέεται στο router μου ίσως γίνεται αλλά θα πρέπει να ξεσκονίσω την μισή wikipedia και forum για να τα σετάρω αν γίνεται μιας και δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα ξέρω μονο μερικά εγκυκλοπαιδικά πράγματα στο θέμα .) 

11 λεπτά πριν, kage είπε

δεν ειμαι τεχνικος

Το ξέρω αλλά είσαι αλάνι και ξέρεις διάφορα της πιάτσας άρα όλο κάτι χρήσιμο θα είχες να πεις :P για παράδειγμα δεν ήξερα ότι υπάρχει τεχνική υπηρεσία ΟΤΕ (με την έννοια του να μπορώ να μιλήσω εγώ μαζί τους)  googlara και βρήκα ένα σταθερό στην Αθήνα αλλά δεν το σηκώνουν θα δούμε αύριο λοιπόν, ευχαριστώ! :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...