apollon18 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Καλησπέρα στην ομάδα. Λοιπόν. το συγκεκριμένο modem. Μέσω της WAN το συνδέω με BOX pfsense. Στη LAN του box managed switch. Άλλαξα την default IP του Modem σε 192.168.1.1 και έδωσα στο BOX 192.168.1.2. Προς το παρόν δεν έχω πειράξει το switch. Μπορώ να συνδεθώ στο pfsense. Το WAN είναι up αλλά no internet. Είχα απενεργοποιήσει το DHCP του modem αλλά τίποτα. Ποιός γνωρίζει να βοηθήσει?
logvphys Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στο pfsense εχεις δηλωσει να εχει gateway το 192.168.1.1? Στο dhcp του pfsense να δηλωσεις ολες τις πληροφοριες....... ευρος, gateway, dns. Στο μοντεμ καλα εκανες και τον εκλεισες. Το switch βγαλτο ή να ειναι passthrough μεχρι να βρεις την ακρη. Η βαλε ενα απλο. Βασικα τα κλεινεις ολα μεχρι να βρεις τι φταιει.......... firεwall κ.λ.π. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από logvphys
apollon18 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Ναι αυτή δήλωσα. και εύρος DHCP από 192.168.1.2 και μετά.
logvphys Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 1.3 και μετα μιας και 1.2 εχεις το box οπως ανεφερες.
toketog Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Η συγκεκριμένη θύρα προορίζεται για να κουμπώνει σε modem. Μερικοί έχουν πει ότι έχουν καταφέρει να το κάνουν να δουλέψει δημιουργώντας ένα νέο bridge connection με VLAN 835 Και κάνοντας bind την θύρα του Modem με αυτό το connection Επεξ/σία 7 Απριλίου 2020 από toketog
apollon18 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Λοιπόν το έκανα. Θέλει να απενεργοποιήσεις φυσικά το εσωτερικό του firewall. DHCP ανοιχτό. όπως και το WAN DHCP του pfsense. Γενικά το συγκεκριμένο modemακι είναι χάλια. Η vodafone δεν σε αφήνει να εγκαταστήσεις κάποιο δικό σου (βασικά αν σε νοιάζει το τηλ.). Τώρα το επόμενο βήμα αφού περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να μάθω τα του pfsense είναι ένα managed switch (το έχω αγοράσει) για να φτιάξω το εσωτερικό δίκτυο όπως θέλω και τα WiFI (εσωτερικό και guest). Αν σας ενδιαφέρει πάντως για καλό boxaακι pfsense pm για να σας πω ποιο αγόρασα (δεν θέλω να θεωρηθεί διαφήμιση).
toketog Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Τι ακριβώς έκανες; Κάπου μάλλον έχασαν το τι ήθελες να κάνεις
apollon18 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Απλώς το Vodafone δεν έχει λειτουργία bridge.
Teirecias Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 καλοι μου φιλοι .. καπου διαβασα οτι το συγκεγκιμενο ρουτερ δεν υποστηριζει λειτουργια bridge. γνωριζει κανεις εαν θα μπορουσε να λειτουργησει ως ασυρματο repeater ? κι αν ναι ποια ειναι η διαδικασια σεταρισματος ? Ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα