Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά shockproof σκληρού...

agnostos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ το forum,

τώρα που μένουμε σπίτι σκέφτηκα οτι είναι καλή ευκαρία να βάλω σε μια σειρά τα ηλεκτρονικά μου αρχεία που όλο το ανέβαλα...

Διαπιστώνοντας οτι οι συσκευές αποθήκευσης δεν επαρκούν για τα απαραίτητα backup φαίνεται οτι η λύση νέας αγοράς δίσκου είναι μονόδορομος.

Και φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα:

Σκέφτομαι να δω κάποιο hdd δίσκο στα 2 ή 4tb...

Υπάρχει κάποιος εξωτερικός δίσκος με αποδεδειγμένα shockproof δυνατότητες;

Επειδή έχω χάσει 2 δίσκους από πτώση θεωρώ οτι είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για την αγορά μου!

Έχω δει κάποιες υλοποιήσεις της Lacie και της Adata αλλά δεν έχω εμπειρία από τους συγκεκριμένους...

Παρακαλώ τα φώτα σας!

Υγεία και καλή υπομονή εύχομαι...

Επεξ/σία από agnostos13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, zx1234r είπε

Εξωτερικό ssd ή cloud storage.

Αρχικά θέλω να αποφύγω online λύσεις.

Επίσης ssd στα 4tb δεν βλέπω να υπάρχει ενώ στα 2tb οι τιμές είναι πενταπλάσιες από αντίστοιχο hdd...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1

13 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Υπάρχει κάποιος εξωτερικός δίσκος με αποδεδειγμένα shockproof δυνατότητες;

Επειδή έχω χάσει 2 δίσκους από πτώση θεωρώ οτι είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για την αγορά μου!

Οι δισκοι των λάπτοπ, αλλα εννοουν όταν απλώς τον κουνάς. Απο πτώση δεν θα ζήσουν.

6 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Επίσης ssd στα 4tb δεν βλέπω να υπάρχει ενώ στα 2tb οι τιμές είναι πενταπλάσιες από αντίστοιχο hdd...

Ναι αλλα απο πτώση μονο ο ssd θα ζήσει.

Στις 5/4/2020 στις 7:22 ΜΜ, agnostos13 είπε

Ίσως αν προσεχες λίγο περισσότερο στη μεταφορά τους? Πραγματικός shockproof μηχανικός δίσκος δεν υπάρχει γιατί είναι έτσι η κατασκευή τους. Αναγκαστικά σε ssd αν θέλεις να το μεταφέρεις κιόλας. Αλλιώς Nas όπως είπε και ο πιο πάνω.

Δεν έχω ασφαλή χώρο ωστέ να τον έχω μόνιμα συνδεδεμένο γι αυτό ψάχνω λύση που να μπορεί να αποθηκεύεται εύκολα.

Ο nas δεν είναι τέτοια λύση.

Επίσης μπορεί να χρειαστεί να γίνει backup και εκτός σπιτιού γι αυτό θα προτιμούσα να είναι portable.

Ο ssd θα ήταν κατάλληλος αν δεν είχε τόσο μεγάλο κόστος οπότε πάμε για κάποια μέση λύση.

Αυτοί που πωλούνται ως rugged και έχουν υποτίθεται πιστοποιήσεις αντοχής είναι παπάτζα;

2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Δεν έχω ασφαλή χώρο ωστέ να τον έχω μόνιμα συνδεδεμένο γι αυτό ψάχνω λύση που να μπορεί να αποθηκεύεται εύκολα.

Ο nas δεν είναι τέτοια λύση.

Επίσης μπορεί να χρειαστεί να γίνει backup και εκτός σπιτιού γι αυτό θα προτιμούσα να είναι portable.

Ο ssd θα ήταν κατάλληλος αν δεν είχε τόσο μεγάλο κόστος οπότε πάμε για κάποια μέση λύση.

Αυτοί που πωλούνται ως rugged και έχουν υποτίθεται πιστοποιήσεις αντοχής είναι παπάτζα;

Γιατί δεν αγοραζεις εναν μεγαλο για να τον εχεις αποκλειστικά "σταθερό" και να κρατήσεις κάποιον απο τους παλιότερους σου για να μεταφέρεις αρχεία δεξια-αριστερα?

Και εαν αυτός ο όγκος που πρεπει να μεταφερεις συχνα δεν είναι πολύ μεγαλος θα μπορούσες να αγοράσεις κάποιο ssd 256-512gb αποκλειστικά για αυτή την δουλεια.

10 λεπτά πριν, @topos είπε

Γιατί δεν αγοραζεις εναν μεγαλο για να τον εχεις αποκλειστικά "σταθερό" και να κρατήσεις κάποιον απο τους παλιότερους σου για να μεταφέρεις αρχεία δεξια-αριστερα?

Και εαν αυτός ο όγκος που πρεπει να μεταφερεις συχνα δεν είναι πολύ μεγαλος θα μπορούσες να αγοράσεις κάποιο ssd 256-512gb αποκλειστικά για αυτή την δουλεια.

Ιδανικά αν είχα το budget και τον κατάλληλο χώρο θα έπαιρνα ένα διπλό nas 4+4 σε raid 1 και ένα 500αρη ssd για τα πήγαινε-έλα.

Τώρα ούτε το ένα έχω ούτε το άλλο οπότε σκέφτηκα ως λύση ανάγκης κάτι πασπαρτού αλλά από ότι βλέπω δεν είναι αξιόπιστη αυτή η λύση...

για ποιο λόγο σου πέφτουν οι δίσκοι σου βρε παιδί μου; 

πάντως όντως το μόνο shockproof είναι οι ssd, αλλά αν εξαιρέσουμε αυτό σε μακροζωία ακόμα εμπιστεύομαι περισσότερο τους μηχανικούς 

3 ώρες πριν, logistoulis είπε

για ποιο λόγο σου πέφτουν οι δίσκοι σου βρε παιδί μου; 

πάντως όντως το μόνο shockproof είναι οι ssd, αλλά αν εξαιρέσουμε αυτό σε μακροζωία ακόμα εμπιστεύομαι περισσότερο τους μηχανικούς 

Ας πούμε από ατύχημα...

Το θέμα δεν είναι η αιτία αλλά το αποτέλεσμα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...