Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πέρσι μου είχε χαλάσει η μπαταρία, ήταν στην εγγύηση το πήγα και μου δώσανε άλλο τηλεφωνο

σήμερα βλέπω πάλι δεν φορτίζει τι κάνω τώρα?

δικαιούμαι εγγύηση εκ νέου?

βρήκα το παρακάτω στο Ίντερνετ αλλά δεν το κατάλαβα, τι παίζει ακριβώς ξέρει κανείς?

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο δηλαδή το προϊόν αντικατάστασης πρέπει να έχει εγγύηση ίση με την αρχική του τηλεφώνου. Το άρθρο 2 μας παραπέμπει στον αστικό κώδικα (Ν. 3043/2002) όπου ορίζεται 2 χρόνια εγγύηση.

Σύμφωνα με την Apple

Το ανακατασκευασμένο τηλέφωνο έχει εγγύηση την υπολειπόμενη εγγύηση του αρχικού τηλεφώνου ή 90 μέρες από την μέρα αντικατάστασης, όποια από τις 2 περιπτώσεις σου δίνει μεγαλύτερη κάλυψη εγγύησης.

Τι υποχρεούται να πράξει η Apple όταν το κινητό είναι εντός εγγύησης;

1. Να επισκευάσει χωρίς κόστος το κινητό χρησιμοποιώντας καινούργια ή ανακατασκευασμένα υλικά
2. Να ανταλλάξει το ελαττωματικό προϊόν με ένα καινούργιο ή ανακατασκευασμένο το οποίο θα είναι «ισάξιο» του καινούργιου σε απόδοση και αξιοπιστία
3. Να επιστρέψει στον πελάτη τα χρήματα ισα με την τιμή αγοράς του προϊόντος

Δημοσ.

Πες μας περισσότερες λεπτομέρειες όπως το πότε το αγόρασες, από ποιό κατάστημα και αν είναι αγορά με τιμολόγιο ή με απόδειξη καθώς και το πότε έγινε η επισκευή και από ποιο service.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, enlightened said:

Πες μας περισσότερες λεπτομέρειες όπως το πότε το αγόρασες, από ποιό κατάστημα και αν είναι αγορά με τιμολόγιο ή με απόδειξη καθώς και το πότε έγινε η επισκευή και από ποιο service.

το 17 το αγόρασα δεκεβριο του 19 έγινε η αντικατάσταση από επίσημο σερβισε πάντα , το κατάστημα που το πήρα είναι ο κοτσοβολος και είναι με απόδειξη 

Επεξ/σία από Runner25
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τότε είναι και εκτός διετίας. Η εγγύηση δεν μηδενίζει αν πραγματοποιηθεί αντικατάσταση, δηλαδή συνεχίζει κανονικά από την ημερομηνία αγοράς. Θα σου προτείνουν κόστος αντικατάστασης συσκευής γύρω στα 700€.

Δεν έχεις να χάσεις κάτι να μιλήσεις με την Apple αύριο στο 2103009960 από 09:00-17:00 καθώς και με κάποιο service iStorm, Document, iSystem. Αλλά αυτό θα σου πούνε.

Επεξ/σία από enlightened
Δημοσ.
5 minutes ago, enlightened said:

Τότε είναι και εκτός διετίας. Η εγγύηση δεν μηδενίζει αν πραγματοποιηθεί αντικατάσταση, δηλαδή συνεχίζει κανονικά από την ημερομηνία αγοράς. Θα σου προτείνουν κόστος αντικατάστασης συσκευής γύρω στα 700€.

Δεν έχεις να χάσεις κάτι να μιλήσεις με την Apple αύριο στο 2103009960 από 09:00-17:00 καθώς και με κάποιο service iStorm, Document, iSystem. Αλλά αυτό θα σου πούνε.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο δηλαδή το προϊόν αντικατάστασης πρέπει να έχει εγγύηση ίση με την αρχική του τηλεφώνου. Το άρθρο 2 μας παραπέμπει στον αστικό κώδικα (Ν. 3043/2002) όπου ορίζεται 2 χρόνια εγγύηση.

αυτό εδώ δεν ισχύει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ναι, το τηλέφωνο που σου δώσανε έχει την ίδια εγγύηση με την αρχική. Δε δώσανε λιγότερη εγγύηση στο καινούργιο, συνέχισε κανονικά να ισχύει η εγγύηση μέχρι το Δεκέμβριο του 2019. Δε μιλάει για ανανέωση όμως όπως το σκέφτεσαι. Αλίμονο αν σε κάθε αντικατάσταση δίνανε ξανά 2 χρόνια.... 

Επεξ/σία από enlightened
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τώρα που το είπες το κατάλαβα , ευχαριστώ πολύ 

θα κοιτάξω να το παω στο επίσημο σερβισε για επισκευή

ελπίζω να είναι απλά η μπαταρία και όχι κάτι άλλο, μου δείχνει την ένδειξη ότι φορτίζει αλλά δεν ανεβαίνει το ποσοστό μπαταρίας

Επεξ/σία από Runner25
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι για το ανταλλακτικό που αλλάζεται υπάρχει νέα εγγύηση(1/2 χρόνια δεν γνωρίζω ειδικά για την Apple). Γιατί αν άλλαζε πχ οθόνη 3 μέρες πριν λήξει η εγγύηση η νέα οθόνη θα είχε μόνο τρεις μέρες εγγύηση; Επαναλαμβάνω οτι δεν ξέρω τι γίνεται στην Apple.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Έχω την εντύπωση οτι για το ανταλλακτικό που αλλάζεται υπάρχει νέα εγγύηση(1/2 χρόνια δεν γνωρίζω ειδικά για την Apple). Γιατί αν άλλαζε πχ οθόνη 3 μέρες πριν λήξει η εγγύηση η νέα οθόνη θα είχε μόνο τρεις μέρες εγγύηση; Επαναλαμβάνω οτι δεν ξέρω τι γίνεται στην Apple.

Το ανακατασκευασμένο τηλέφωνο έχει εγγύηση την υπολειπόμενη εγγύηση του αρχικού τηλεφώνου ή 90 μέρες από την μέρα αντικατάστασης, όποια από τις 2 περιπτώσεις σου δίνει μεγαλύτερη κάλυψη εγγύησης.

• Like 2
Δημοσ.
7 hours ago, onelonelystar said:

αν μπορείς δοκίμασε και με ένα άλλο φορτιστή.

δοκίμασα και με άλλο φορτιστή και ασύρματη φόρτιση αλλά τίποτα :-)

Δημοσ.
2 hours ago, Runner25 said:

δοκίμασα και με άλλο φορτιστή και ασύρματη φόρτιση αλλά τίποτα :-)

Ένας γνωστός πάντως που είχε την βλάβη να επαναμαβάνεται(μετά από επισκευές, έφτανε στην λήξη της η εγγύηση και ναι πάλι σε Samsung αναφέρομαι που γνωρίζω) πήρε την Samsung και έδωσαν εντολή στο κατάστημα αγοράς να του δώσουν πιστωτικό. Κυνήγησέ το λίγο, οχι οτι δεν σου παρέχουν εγγύηση αλλά οτι και το ανακατασκευασμένο παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα και είτε πρέπει να στο φτιάξουν είτε να σου δώσουν άλλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple κάνει γαργάρα μερικούς νόμους.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απίστευτη κατάσταση μου λένε έχει θέμα η μητρική και θέλει αντικατάσταση και να δώσω 700 ευρω

δε ξέρω τι να κάνω και πως να κινηθώ

το τηλέφωνο έχει ήδη αντικατασταθεί μια φορά παω να τρελαθώ

μπορώ να το πουλήσω. για ανταλακτικα? είναι σε άριστη κατάσταση το υπόλοιπο, αν ναι ποσό να το δώσω 

Επεξ/σία από Runner25
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Runner25 είπε

απίστευτη κατάσταση μου λένε έχει θέμα η μητρική και θέλει αντικατάσταση και να δώσω 700 ευρω

δε ξέρω τι να κάνω και πως να κινηθώ

το τηλέφωνο έχει ήδη αντικατασταθεί μια φορά παω να τρελαθώ

μπορώ να το πουλήσω. για ανταλακτικα? είναι σε άριστη κατάσταση το υπόλοιπο, αν ναι ποσό να το δώσω 

εάν είσαι όντως εκτός εγγύησης, μπορώ να σε βοηθήσω στείλε μου μήνυμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...