Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια OS για το LG X120 (όχι Windows)

(Δεν θέλω να ξοδέψω λεφτά σε αυτό θέλω ένα OS να του περάσω έτσι όπως είναι)

Το μόνο που θα ήθελα να κάνει είναι να μπαίνει στο interner(οποιοδήποτε broswer)και να τον αφήνω ανοιχτό να κατεβάζει αρχεία σε εξωτερικο σκληρό δίσκο (με κάτι παρόμοιο όπως το jdownloader και BitTorrent)

Δεν με ενδιαφέρει αν είναι "ωραίο" το os

LG X120 specs: 

Spoiler

LG X120 Specifications and Features:

Display
Diagonal Size : 10.1"
Max Resolution : WSVGA (1024 x 600)
Technology : Glare, LED backlit LCD display
Brightness : 200 nit

Processor
Type : Intel® Atom™ Processor N270
Speed : 1.6 GHz

Memory
1GB DDR2 800 MHz 1DIMM

Storage
160GB SATA HDD

Communication
Modem : 3G
WLAN : Wi-Fi ready

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναμνήσεις...

Ήμουν τότε 6,5 χρόνων και ήθελα netbook. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το Aspire One, αλλά ο πατέρας μου είχε προτιμήσει το Aspire One που ερχόταν με Windows 7. Αρκετά καλό για την εποχή και την ηλικία μου τότε, όμως τώρα σέρνεται. Ένα Skype θέλω να μπω και κολλάει.

Anyway, μιας και το Aspire One έχει περίπου τα ίδια specs με το δικό σου, μπορώ να σου πω ότι θα σηκώσει τις περισσότερες διανομές Linux που βλέπεις για "ελαφριά συστήματα". Ως τώρα έχω δοκιμάσει Lubuntu, LXLE, Ubuntu Mate και Debian με XFCE. Από αυτά, για λόγους που δε γνωρίζω, δυσκολεύτηκε μόνο στα Ubuntu Mate, τα υπόλοιπα τα έτρεξε αρκετά καλά. Μην περιμένεις να μπορεί να κάνει καμιά σοβαρή δουλειά, αλλά λίγο office, internet κτλ τα καταφέρνει καλύτερα από ότι με τα Windows 7 και τα ΧΡ, αν και ακόμα κι έτσι στο YouTube ψιλοζορίζεται με τον Firefox.

Αφού λες δε σε ενδιαφέρει αν είναι ωραίο, Lubuntu, Debian με κάνα ελαφρύ γραφικό περιβάλλον όπως LXDE, LXQT, XFCE ή αλλιώς Puppy Linux. Ίσως σηκώνει και Mint με Mate (το Cinnamon το ξεχνάς) ή Ubuntu Mate. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Το εχω και γω το x120. Το δουλευω δυο χρόνια απροβληματιστα με lubuntu που ειναι κομπλε και απο εφαρμογές που βρισκεις στο store του. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...