Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, andreas49 είπε

"Οπότε λοιπόν αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνα τα ports λειτουργούν σε layer 3 ?"

Οχι, σκεψου στο σχημα που εχεις κανει πχ, η wan port ειναι το ενα δικτυο που σου δινει ο παροχος , μια δευτερη port ειναι το δικτυο που πλεον κανεις εσυ κουμαντο, εκει οριζεις ip κτλ και εκει συνδεεις ενα switch, το οποιο ειναι τα τρισ lan ports σου.

Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί μπορώ να μπω κανονικά στο web admin του modem όταν συνδέσω το PC στην LAN2 ή LAN3 ? Από τη στιγμή που έχει βάλει σε bridge μόνο την LAN1, οι υπόλοιπες δεν παραμένουν κανονικές πόρτες με l3 λειτουργικότητα?

22 λεπτά πριν, andreas49 είπε

Ο ρουτερ σου, πλεον γνωριζει, το μοντεμ σου στον arp-table (l2), πλεον το οτι εσυ βαζεις ενα lan port του ρουτερ σου στο μοντεμ , δεν του λεει κατι καινουργιο του ρουτερ σου γνωριζει την συσκευη απο την 1η συνδεση. Σε τι λειτουργικo εισαι; Θα ειχε ενδιαφερον ενα arp-scan καθε φορα που αλλαζεις το pc απο τον ρουτερ στο μοντεμ

Σε Windows 10. Είχα δει την ARP cache μου με `arp -a` και είχε εμφανιστεί και το modem ως 192.168.1.1 dynamic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αλλαξε ip στον router σου σε 192.168.1.2

άκυρο τώρα είδα ότι έχεις άλλο δίκτυο (192.168.2.0/24), ping στο 192.168.1.1 τι επιστρέφει;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, andreas49 είπε

Για αλλαξε ip στον router σου σε 192.168.1.2

άκυρο τώρα είδα ότι έχεις άλλο δίκτυο (192.168.2.0/24), ping στο 192.168.1.1 τι επιστρέφει;

Τίποτα. "Request timed out" και 100% packet loss, για 192.168.1.1 και δοκίμασα και 192.168.0.1 (μιας και το έλεγε ένας στο StackOverflow).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εφόσον συνδέεσαι στο web interface του modem στην 192.168.1.1, τότε μην ψάχνεις κάτι άλλο αυτή είναι η ip του και το δίκτυο είναι το 192.168.1.0/24, στατική route προσπάθησες στο tp link και δεν έπαιξε?

Y.G>

ξέμεινα από ιδέες και επαναλαμβάνομαι....

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, andreas49 είπε

στατική route προσπάθησες στο tp link και δεν έπαιξε?

Ναι, προσπάθησα αν και δεν πολυκαταλαβαίνω πως να το σετάρω:

static-route.png

Για destination υποθέτω ότι πρέπει να βάλω την IP που νομίζω ότι έχει το modem δηλαδή την 192.168.1.1. Για gateway υποθέτω ότι πρέπει να βάλω την IP που έχει το exit δηλ. WAN interface του router?

Αναγκάστηκα να βάλω το gateway που μου κάνει advertise ο ISP, διαφορετικά έβγαζε error "Gateway must be in the same subnet with interface IP address. Please input another one."

Εάν υποθέσουμε ότι οι ρυθμίσεις αυτές μπουν σωστά, νομίζω ότι δεν αρκεί να έχω συνδεδεμένο το modem από την LAN1 του που είναι bridged στην WAN του router, σωστά? Επειδή έτσι λειτουργεί σαν l2 switch. Θα πρέπει να συνδέσω και άλλη μία LAN (π.χ. LAN2) με κάποια LAN του router, σωστά?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logvphys είπε

βαλε αλλη μια ip στη καρτα δικτυου σου και θα το βλεπεις.

ενοείς στον ρούτερ να βάλει 192.168.1.2 π.χ.?

Δημοσ.

Να πώ κ γω τη χαζομάρα μου.

Δοκίμασε να δηλώσεις την ίδια IP σε μοντεμ κ κατόπιν στο tplink. Μόνο που στο tplink θα πας κ θα αλλάξεις τη port που απαντάει σε κάτι διάφορο του 80. πχ 8001.

Άρα όταν βαράς 192.168.2.1 θα απαντάει το μοντεμ ενώ αν χτυπάς 192.168.2.1:8001 θα απαντάει το tplink. Στη θεωρία πάντα γιατί στη πράξη δεν έχεις κ πολλά πραγματα να κάνεις από το gui του μοντεμ πλεον.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, andreas49 είπε

ενοείς στον ρούτερ να βάλει 192.168.1.2 π.χ.?

Ναι

12 λεπτά πριν, MeReNdAs είπε

Να πώ κ γω τη χαζομάρα μου.

Δοκίμασε να δηλώσεις την ίδια IP σε μοντεμ κ κατόπιν στο tplink. Μόνο που στο tplink θα πας κ θα αλλάξεις τη port που απαντάει σε κάτι διάφορο του 80. πχ 8001.

Άρα όταν βαράς 192.168.2.1 θα απαντάει το μοντεμ ενώ αν χτυπάς 192.168.2.1:8001 θα απαντάει το tplink. Στη θεωρία πάντα γιατί στη πράξη δεν έχεις κ πολλά πραγματα να κάνεις από το gui του μοντεμ πλεον.

Αυτο μη το δοκιμασει καν μιας και θα του κρεμασει το δiκτυο, ειναι conflict.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδω για εξτρα ιδέες όσον αφορά τη πρόσβαση μέσω του ρουτερ: http://www.dslreports.com/faq/14772

Επίσης αποκλείεται να πρέπει να βάλεις σε static route τη τρέχουσα wan. Τυπικά στο gateway όπως είναι η σύνδεση τώρα πρεπει να βάλεις το ιδιο το tplink νομιζω.

Μπορείς να δοκιμάσεις με αλλαγή της ΙΡ του bridged μοντεμ σε κάποια εντός του δικτύου που θα στήσεις ή με δημιουργία alias name σε μια από τις δυο συσκευές ή και χρήση dhcp relay μήπως και παίξει. Σε γενικές γραμμες πάντα σώζεσαι με double nat ή  και καρφωτό utp στο μοντεμ χωρίς το ρουτερ ενεργό.

Αναφορά σε κείμενο

Αυτο μη το δοκιμασει καν μιας και θα του κρεμασει το δiκτυο, ειναι conflict.

Έχεις πολύ δίκιο αλλά το modem κ το router τη δεδομένη στιγμή δεν είναι στο ίδιο δίκτυο, δε τίθεται θέμα confict. Για την ακρίβεια το modem δεν είναι καν δικτυακή συσκευή πλέον ως bridged.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MeReNdAs είπε

Επίσης αποκλείεται να πρέπει να βάλεις σε static route τη τρέχουσα wan. Τυπικά στο gateway όπως είναι η σύνδεση τώρα πρεπει να βάλεις το ιδιο το tplink νομιζω.

Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Αυτό που κάνει η συγκεκριμένη ρύθμιση του static route είναι απλά να πεις στον router σου (δηλ. στο default gateway σου) πώς μπορεί να εντοπίσει ένα συγκεκριμένο δίκτυο ή host.

Οπότε όταν κάποιος στο LAN του router στείλει κάτι προς 192.168.1.1 τότε το πακέτο θα περάσει πρώτα από το default gateway του LAN, δηλαδή το προαναφερθές router, και το router θα ξέρει ότι πρέπει να το στείλει μέσω του δικού του pppoe_eth1_d interface, προς τον προορισμό που του δείξαμε ως "Gateway"...

... το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είναι μόνο το pppoe_eth1_d interface ή κάποιο interface του modem... και μόλις τώρα κατάλαβα μια βλακεία που έκανα σε εκείνο το σημείο :P Θα δοκιμάσω και ως Gateway το 192.168.1.1 που είναι ο ίδιος ο προορισμός (το έκανα save επιτυχώς στις ρυθμίσεις - το δέχτηκε).

19 ώρες πριν, logvphys είπε

βαλε αλλη μια ip στη καρτα δικτυου σου και θα το βλεπεις.

Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να πάρει το modem μια IP από τον DHCP του router?

Δημοσ.

Ναι αν το συνδεσεις και με lan-lan καλωδιο και μπορει να μπει σε dhcp client mode. Κανε αυτο που σου εγραψα με καλωδιο lan-lan πανω.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, logvphys είπε

Ναι αν το συνδεσεις και με lan-lan καλωδιο και μπορει να μπει σε dhcp client mode. Κανε αυτο που σου εγραψα με καλωδιο lan-lan πανω.

"βαλε αλλη μια ip στη καρτα δικτυου σου και θα το βλεπεις."

Δεν νομίζω ότι μου δίνει τέτοιες επιλογές το router...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, logvphys είπε

Για τη καρτα στο pc σου μιλαω.........

Στον andreas49 που σε ρώτησε "εννοείς στον ρούτερ να βάλει 192.168.1.2 π.χ.?" όσον αφορά το "βαλε αλλη μια ip στη καρτα δικτυου σου και θα το βλεπεις" του είπες "ναι"...

Δεν θέλω να τραβήξω Ethernet από το PC στο modem (ή να ενεργοποιήσω το WLAN του modem). Θέλω απλά να πάρει IP το modem από τον DHCP του router...

Επεξ/σία από randomcat

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...