Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Το οτι δεν εχεις προβλημα με το nat ειναι πολυ ενθαρρυντικο. Εγω απλα αυτο που σκεφτομουνα ειναι οτι με το διπλο nat, το fritz θα βλεπει οτι ολες οι ατησεις προερχονται απο το 192.168.178.100 και πιθανον να εχεις προβλημα σε τυχον port forwarding, remote access κτλ θα μπλεξεις. Βεβαια το προβλημα προς στιγμη ειναι αλλου, μαλλον πρεπει να αλλαξει υποδικτυο και στον fritz? Μπορεις να βοηθησεις σε αυτο; και βλεπουμε για το nat μετα.
Son^Goku Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Ενημέρωση δεν ξέρω αν αυτά που έκανα είναι σωστά. Έβαλα μάσκα .128 στο φριτζ και ρυθμισα το ρούτερ να πάρει στατική την .100 από εκεί. Μετά στο τοπικό δίκτυο του ρούτερ το ρυθμίσα επίσης με μάσκα .128 να παίρνει σαν ιπ την .129 και να δίνει διευθύνσεις στο εύρος .150 έως .200. Έτσι κρατάει της ρυθμίσεις αλλά δε ξέρω αν έχω πετύχει το subneting έτσι. Όντως η υποστήριξη της λινκσης είναι λίγο ότι να ναι τους ρωτάς κάτι και απαντούν με άσχετες ερωτήσεις πρώτου σου απαντήσουν. Μίλησα με 2 λειτουργούς ο πρώτος μου είπε ότι υποστηρίζει το ρουτερ mesh και όταν τον ρώτησα πως το ενεργοποίω μου είπε 5 λεπτά να το ψάξω και δεν απάντησε ποτέ. Ο δεύτερος μου είπε απλά ότι έχει παρέλθει η εγγύηση του ρούτερ και να σκεφτώ να αναβαθμίσω σε άλλο καινούργιο μοντέλο. Επίσης μου είπε ότι δεν υποστηρίζει mesh. Το ρούτερ πάντως παίζει και οι συσκευές που έχω πάνω του τρέχουν. Δεν έχω ψάξει να κλείσω το νατ του φριτζ, το ρούτερ έχει και μια δυναμική επιλογή αντί για νατ. Πάντως και με τα 2 νατ τρέχουν όλα. Δε ξέρω αν θα έχω πρόβλημα στο μέλλον με απομακρυσμένη πρόσβαση. Εν κατακλείδι, ο πάροχος μου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσει το φριτζ σε bridge mode αξίζει;
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μπραβο σου @Son^Goku. Εγω αλλιως το ειχα σκεφτει, αλλα σε μια προσομοιωση που εκανα σε packetTracer μου εβγαζε network overlap, οποτε σωστα το εφτιαξες, κρινοντας και εκ του αποτελεσματος. Αφου παιζουν ολα μια χαρα εισαι, αν θες να πειραματιστεις καντο μια χαρα τα καταφερνεις. Για το nat σηκωνει συζητηση, νομιζω οτι απλως περιπλεκει πραγματα αλλα αν δουλευουν ολα αστο ως εχει.
Son^Goku Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, logvphys είπε Και γιατι να εχει προβλημα με το διπλο ΝΑΤ δλδ? Εμεις που εχουμε τετραπλο εχουμε προβλημα? Και αυτα που σου λεει η linksys ειναι λιγο καπως. Σου ειπα εναν dhcp θα εχεις και dmz ολα στο ρουτερ μετα. Dmz θα βάλω την ιπ του ρούτερ στην επιλογή του μόντεμ; Βασικά βρήκα αυτό στο φριτζ αντί για dmz. Επιλέγω και τα 2; Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από Son^Goku
Son^Goku Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Απορία γενομένης συνέχειας. Αν αντικαταστήσω το ρούτερ με ένα που υποστηρίζει mesh θα πρέπει να ενεργοποιήσω το dchp στο μόντεμ; το mesh έχει εφαρμογή και στα Ethernet ή μόνο στα wifi;
logvphys Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Το mesh θελει τουλαχιστον ενα ακομη μηχανημα mesh για να λειτουργησει το mesh. Τα εχεις μπερδεψει υπερβολικα στο μυαλο σου. 1
Son^Goku Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, logvphys είπε Το mesh θελει τουλαχιστον ενα ακομη μηχανημα mesh για να λειτουργησει το mesh. Τα εχεις μπερδεψει υπερβολικα στο μυαλο σου. Γιατί εγώ τι είπα; το μόντεμ/ρουτερ φριτζ που έχω και τώρα είναι κλειστό το dhcp του υποστηρίζει μεσ. Αν αλλάξω το ρούτερ λινκσις με ένα άλλο που θα υποστηρίζει μεσ πρέπει να ανοίξω πάλι το dchp του φριτζ; Τι ακριβώς έχω μπερδέψει;
randomcat Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Στις 5/4/2020 στις 9:56 ΠΜ, logvphys είπε DHCP θα εχεις εναν μονο και θα ειναι απο το ρουτερ. Τελος........... Έχω παρόμοιο setup με του OP και έχω σκαλώσει σε κάτι. Το modem είναι σε bridge mode με WLAN και DHCP κλειστά, το router κάνει την PPP κλήση και όλα δουλεύουν μια χαρά. Και φυσικά, μόνο ο DHCP του router είναι ενεργός. Λοιπόν... πώς μπορώ να μπω στο web admin του modem από τον HOST A ? Δοκίμασα να συνδέσω το modem σε θύρα LAN του router ή στο SWITCH A ώστε να πάρει IP από τον DHCP του router, αλλά τζίφος (δεν βλέπω το modem στους DHCP clients του router).
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 στο router στην καρτέλα internet (ή κάπως έτσι θα το λέει) τι ip σου γράφει;
randomcat Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 15 λεπτά πριν, andreas49 είπε στο router στην καρτέλα internet (ή κάπως έτσι θα το λέει) τι ip σου γράφει; Μου έχει την WAN IP μου (version 4 και 6) για το interface pppoe_eth1_d, αν εννοείς αυτό. Αν εννοείς IP για το modem, έψαξα και δεν βρήκα routing table στο web admin του router... Αν είχε πάρει IP από τον DHCP του router πάντως, θα έπρεπε να ήταν στη λίστα με τους DHCP clients.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) δηλαδή υποθέτω ότι έχει την δημόσια ip που σου δίνει ο isp. δεν παίζει dhcp μπροστά από nat πίσω από αυτό παίζει. Τώρα για λύση δεν ξέρω στο internet που έριξα μια ματιά αρκετοί μιλάνε για reset του modem αλλά ειλικρινά δεν έχω ιδέα. https://superuser.com/questions/859490/how-do-i-access-my-modems-gui-when-its-in-bridged-mode Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
randomcat Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 24 λεπτά πριν, andreas49 είπε δηλαδή υποθέτω ότι έχει την δημόσια ip που σου δίνει ο isp. δεν παίζει dhcp μπροστά από nat πίσω από αυτό παίζει. Το modem όμως το έχω συνδεδεμένο ταυτόχρονα με 2 καλώδια Ethernet με το router. 1) η LAN 1 του modem (που είναι σε bridge mode) με την WAN του router. 2) η LAN 2 του modem με μια οποιαδήποτε LAN πόρτα του router. Γιατί στην 2η περίπτωση δεν παίρνει IP ? 24 λεπτά πριν, andreas49 είπε Τώρα για λύση δεν ξέρω στο internet που έριξα μια ματιά αρκετοί μιλάνε για reset του modem αλλά ειλικρινά δεν έχω ιδέα. https://superuser.com/questions/859490/how-do-i-access-my-modems-gui-when-its-in-bridged-mode Το έχω ξαναδεί. Είχα προσπαθήσει να κάνω ένα static route χωρίς επιτυχία.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Για ποιο δικτυο να δωσεις route? Αφου η ip internet που παιρνει ο router σου ειναι η δημοσια που σου δινει ο isp τοτε το μοντεμ σου εινσι πλεον ενα l2 switch, δεν παιζει ip. Βεβαια ολα αυτα θεωρητικα, δεν ξερω τα ρουτερ σου και πιθανον να κανω λαθος. Εχω την εντυπωση ομως οτι το σκεπτικο σε καθε , home modem-router που δινουν οι isp ειναι: η wan port παιζει σε l3 και τα lan ports απλα λειτουργουν σαν switch. Btw γιατι χρειαζεσαι υο web interface του μοντεμ? Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
randomcat Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, andreas49 είπε Για ποιο δικτυο να δωσεις route? Αφου η ip internet που παιρνει ο router σου ειναι η δημοσια που σου δινει ο isp τοτε το μοντεμ σου εινσι πλεον ενα l2 switch, δεν παιζει ip. Βεβαια ολα αυτα θεωρητικα, δεν ξερω τα ρουτερ σου και πιθανον να κανω λαθος. Και εγώ απ' ότι κατάλαβα έτσι είναι όπως τα λες, απλά είπα να ακολουθήσω αυτά που λέει ένας στο thread του StackOverflow που βρήκες και εσύ - συγκεκριμένα αυτό το post: https://superuser.com/a/993785 Οπότε δοκίμασα static routes προς 192.168.0.1 ή 192.168.1.1, χωρίς επιτυχία. Αναφορά σε κείμενο Εχω την εντυπωση ομως οτι το σκεπτικο σε καθε , home modem-router που δινουν οι isp ειναι: η wan port παιζει σε l3 και τα lan ports απλα λειτουργουν σαν switch. Λοιπόν, το modem-router του ISP έχει 4 πόρτες. LAN1, LAN2, LAN3 και WAN. Την LAN 1 την ξεχνάμε επειδή την έκανα bind σε bridge mode (είναι ενωμένη με την WAN του Router). Με DHCP ενεργοποιημένο και στο modem, μπορώ να συνδέσω το PC μου κατ' ευθείαν στα άλλα LAN ports του (LAN2 ή LAN3), να πάρω δυναμικά IP και να μπω στο web admin του (192.168.1.1). Φυσικά εγώ θα ήθελα να το κάνω αυτό μέσα από το LAN του router, και όχι να συνδέω Ethernet στο modem. Οπότε λοιπόν αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνα τα ports λειτουργούν σε layer 3 ? Ωστόσο με DHCP απενεργοποιημένο στο modem, για κάποιο λόγο δεν μπορώ να συνδεθώ καν με τον ίδιο τρόπο... παρόλο που βάζω στατική IP στο PC. 😕 Λες και γύρισαν σε l2 ? Anyway, με αυτό που είπες σκέφτηκα ότι δεν έχω δοκιμάσει να συνδέσω την WAN του modem με κάποια LAN του router... αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα να το δοκιμάσω αφού θέλω απλά το modem να γίνει ένας DHCP client του router. Αναφορά σε κείμενο Btw γιατι χρειαζεσαι υο web interface του μοντεμ? Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. θα ήταν όμως ωραίο να μπορούσα. Έχει άλλωστε κάποιες πληροφορίες π.χ. για VoIP που στο router δεν μπορώ να δω καν. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από randomcat
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) "Οπότε λοιπόν αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνα τα ports λειτουργούν σε layer 3 ?" Οχι, σκεψου στο σχημα που εχεις κανει πχ, η wan port ειναι το ενα δικτυο που σου δινει ο παροχος , μια δευτερη port ειναι το δικτυο που πλεον κανεις εσυ κουμαντο, εκει οριζεις ip κτλ και εκει συνδεεις ενα switch, το οποιο ειναι τα τρισ lan ports σου. Ο ρουτερ σου, πλεον γνωριζει, το μοντεμ σου στον arp-table (l2), πλεον το οτι εσυ βαζεις ενα lan port του ρουτερ σου στο μοντεμ , δεν του λεει κατι καινουργιο του ρουτερ σου γνωριζει την συσκευη απο την 1η συνδεση. Σε τι λειτουργικo εισαι; Θα ειχε ενδιαφερον ενα arp-scan καθε φορα που αλλαζεις το pc απο τον ρουτερ στο μοντεμ Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα