nikolaos81 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, αντιμετωπίζω πρόβλημα φασαρίας με τον γείτονα που μένει από πάνω. Ανοίγω ξανά τέτοιο θέμα γιατί ένα παλιό έχει κλείσει. Ένα βράδυ περασμένες 12μιση άκουγα δυνατές φωνές και γέλια χωρίς να καταλαβαίνω από που προέρχεται ο θόρυβος αλλά ήταν τόσο δυνατός που δε μπορούσα να κοιμηθώ.. Μετά από ψάξιμο κατάλαβα ότι ήταν ο από πάνω. Η φασαρία πήγε μέχρι αργά αλλά δε μίλησα γιατί λέω, όκ.... θα έχουν κάποια επίσκεψη, γιορτή κλπ. Πριν κάποιες μέρες ένα απογευματάκι είχαν βάλει μουσική τόσο δυνατά, που για να δω τηλεόραση έπρεπε να ανεβάσω την ένταση αρκετά παραπάνω γιατί άκουγα τη μουσική τους. Δεν ήταν ώρα κοινής ησυχίας αλλά δεν παύει να ήταν πολύ ενοχλητικό. Ανέβηκα τους το είπα ευγενικά και την χαμήλωσαν. Πριν μερικές ώρες απόψε, δηλαδή είχε πάει 12 το βράδυ, τέρμα η τηλεόραση και διάφοροι ήχοι ακουγόταν σαν αεροπλάνο στην τηλεόραση, σαν τριβείο, δράπανο... κάτι δυνατό κι ενοχλητικό το οποίο σταματούσε για λίγο και ξανά πάλι. Για να μπορέσω να δω και να ακούσω TV έπρεπε να την δυναμώσω σε σημείο που ενοχλούσα μετά εγώ τον διπλανό (φανταστείτε να είχα κλειστή τηλεόραση και να προσπαθούσα να κοιμηθώ). Χτύπησα το ταβάνι αλλά τίποτα. Ανέβηκα πάνω κι έκανα παρατήρηση, μου είπαν ότι θα το χαμηλώσουν... αλλά τίποτα. Μετά από 10 λεπτά κατέβηκε ο γείτονας να μου ζητήσει το λόγο, πολύ εριστικός κι έτοιμος για καυγά, γιατί του έκανα λέει παρατήρηση, ότι δεν κάνει αυτός θόρυβο κλπ κλπ και να πάω στην αστυνομία αν έχω πρόβλημα. Το αποτέλεσμα ήταν ένας άγριος καυγά στις 12+ το βράδυ έξω από την πόρτα μου, να τους διώχνω και να μην φεύγουν (κακώς που δεν έκλεισα την πόρτα να τελειώνει το θέμα), κι έτσι αφού με είχαν έβγαλαν εκτός εαυτού (αυτός, η γυναίκα του κι η κόρη του) για να μην τον χτυπήσω, χτύπησα ένα τζάμι και κόπηκα. Στο καπάκι να έχει βγει ο απέναντι και να μου ζητάει το λόγο που φώναζα κλπ. Έπρεπε δηλαδή να απολογηθώ και στον άλλο γείτονα για τη φασαρία του καυγά λες και τον προκάλεσα εγώ αλλά και για το σπασμένο τζάμι του διαδρόμου. Παρεπιπτόντως, δεν ήταν ο διαχειριστής. Τους εξηγούσα ότι ο καυγάς έγινε έξω από την πόρτα μου άρα αυτός ήρθε και με βρήκε με τέτοιες προθέσεις αλλά δεν καταλάβαιναν λέγοντας μου ότι δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι κι ότι μάλλον εγώ έχω θέμα με το θόρυβο κι άλλες τέτοιες αηδίες. Η γνωστή αλληλουποστήριξη των ιδιοκτητών. Το θέμα τελείωσε όταν τους έκλεισα την πόρτα. Είμαι όμως σίγουρος ότι δεν θα βρω την ησυχία μου, αφενός γιατί η οικογένεια από πάνω μου φάνηκε λίγο "γκάου" κι από την άλλη μάλλον έχουν θέμα ακοής. Τί μπορώ να κάνω εκτός από μία σύσταση στην αστυνομία; Κι άντε του κάνουμε σύσταση, φέρνω και την αστυνομία κάποια στιγμή... αν αυτός δεν διορθωθεί τί γίνεται;;; Κι επιπλέον πως αποδεικνύεις ότι κάνουν φασαρία;; Γιατί άλλο να κάνουν πάρτι (που ξεκάθαρα είναι ηχορύπανση) κι άλλο να είναι αυτό το λίγο παραπάνω από το κανονικό (έως αρκετά), αλλά συχνό, έντονο και εκνευριστικό. Περιμένω τις απόψεις σας. Ευχαριστώ.
magnam Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μπορείς ήρεμα να του εξηγήσεις πως λόγω χάλια (ανύπαρκτης) ηχομόνωσης, λόγω κατασκευής, λόγω διαρρύθμισης, λόγω οτιδήποτε ό,τι συμβαίνει πάνω ακούγεται και κάτω. Ξεκαθάρισέ του πως δεν είσαι παλαβός και έχεις συναίσθηση του ποιοι ήχοι είναι φυσιολογικοί για μια οικογένεια, οπότε δείχνεις μια κάποια ανοχή (δεν γίνεται να μην ζούνε επειδή ακούγονται τα πάντα κάτω), αλλά ζήτησέ του να σταματήσει τίποτα ακραία του στυλ υπερβολικά δυνατή τηλεόραση/μουσική και τα συναφή. Τώρα αν δεν είναι της επικοινωνίας..... πρόβλημα. Προσωπικά θα μίλαγα και με διπλανά διαμερίσματα, θα τους εξηγούσα το πρόβλημα, και θα τους παρακαλούσα, εφόσον έχουν διαπιστώσει κι εκείνοι κάτι τέτοιο, να πάνε να του πουν τα αντίστοιχα.
1comment Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μονοκατοικία και πάλι μονοκατοικία. Και το λεγε ο father ότι θα έρθει η μέρα που θα τον επικροτώ! 4
d_gkal Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 2 minutes ago, 1comment said: Μονοκατοικία και πάλι μονοκατοικία. Και το λεγε ο father ότι θα έρθει η μέρα που θα τον επικροτώ! Η αλλιώς ρετιρέ. Τουλάχιστον οι από κάτω δεν ακούγονται τόσο πολύ! 1
G.TH. Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Αμπούλες βρώμας, μόλις σταματήσουν την φασαρία και πάνε να κοιμηθούν
d_gkal Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 4 minutes ago, aris86 said: το εχω ζησει κ γω με τα παπουδια απο πανω μαλιστα σε τετοιο βαθμο που ενω είχα γυρισει απο βάρδια δε μπορουσα να κοιμηθω κ απ τα νευρα μου ευχηθηκα να κανει δουλεια ο κορονας.Κοιμουνται ολη μερα και ξυπνανε το βραδυ τα κουφαλογα Αχαχαχαχαχαχαχα! Τι κάνουν όλο το βράδυ ρε;
nikolaos81 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 40 λεπτά πριν, magnam είπε Τώρα αν δεν είναι της επικοινωνίας..... πρόβλημα. Προσωπικά θα μίλαγα και με διπλανά διαμερίσματα, θα τους εξηγούσα το πρόβλημα, και θα τους παρακαλούσα, εφόσον έχουν διαπιστώσει κι εκείνοι κάτι τέτοιο, να πάνε να του πουν τα αντίστοιχα. Όπως αποδείχτηκε αφού ήρθε να μου ζητήσει το λόγω τάχα μου προσβεβλημένος που του έκανα παρατήρηση.... έκοψε κάθε δυνατότητα επικοινωνίας από μόνος του. Δυστυχώς είναι ρετιρέ, δεν έχει διπλανούς που να ενοχλεί και από κάτω του είμαι μόνο εγώ. Άρα κανείς άλλος δε θα ενοχλείται ή θα τον υποστηρίξουν λόγω ιδιοκτησίας κλπ. Εγώ είμαι 6 μήνες στην πολυκατοικία κι είμαι ο "καινούριος"....
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Φίλε, από αυτή την φασαρία που λες θα έπρεπε να ενοχλουνταν και άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας σας, δεν γίνεται να ενοχλεί μόνο εσάς. Επίσης κακώς χτύπησες το τζάμι, δηλαδή θα τραυματιστείς εσύ από τις βλακειες του άλλου; Ούτε παρατηρήσεις ουτε τίποτα, όταν σταματήσουν αυτοί και πάνε για υπνο άναψε ένα ηχείο με μουσική ή την τηλεόραση, αν μπορείς κιόλας να ανεβασεις το ηχείο ψηλά σε κάποιο έπιπλο για να ακούγεται ο θόρυβος προς τα επάνω και βαλτα στο τέρμα. Να δούμε μετά αν θα κατέβουν κάτω και τι θα λένε πες τους τα ίδια που σου έλεγαν αυτοί. 2 λεπτά πριν, nikolaos81 είπε Όπως αποδείχτηκε αφού ήρθε να μου ζητήσει το λόγω τάχα μου προσβεβλημένος που του έκανα παρατήρηση.... έκοψε κάθε δυνατότητα επικοινωνίας από μόνος του. Δυστυχώς είναι ρετιρέ, δεν έχει διπλανούς που να ενοχλεί και από κάτω του είμαι μόνο εγώ. Άρα κανείς άλλος δε θα ενοχλείται ή θα τον υποστηρίξουν λόγω ιδιοκτησίας κλπ. Εγώ είμαι 6 μήνες στην πολυκατοικία κι είμαι ο "καινούριος".... Πάρε τον ιδιοκτήτη και πες του να τους μιλήσει αυτός.
csontheline Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Για τον ύπνο, δοκίμασε ωτοασπίδες. Θα πρέπει να τις συνηθίσεις. Θα πληγώσεις τον εγωισμό σου, αλλά θα κερδίσεις την ψυχική σου γαλήνη. Αυτό με το ηχείο, που προτάθηκε, το έχω σκεφτεί και εγώ με χαμηλών συχνοτήτων κοντά ή κολλητά στο ταβάνι. Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα, ας μας την πει 😇
nikolaos81 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, csontheline είπε Για τον ύπνο, δοκίμασε ωτοασπίδες. Θα πρέπει να τις συνηθίσεις. Θα πληγώσεις τον εγωισμό σου, αλλά θα κερδίσεις την ψυχική σου γαλήνη. Αυτό με το ηχείο, που προτάθηκε, το έχω σκεφτεί και εγώ με χαμηλών συχνοτήτων κοντά ή κολλητά στο ταβάνι. Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα, ας μας την πει 😇 Έτσι και πάνε για ύπνο... ψοφάνε. Δεν ακούγεται ούτε κιχ. Οπότε κοιμάμαι κι εγώ καλά. Το θέμα είναι την υπόλοιπη μέρα κι όχι σε συγκεκριμένους χρόνους, που πρέπει να ακούω την tv τους σώνει και καλά. Οπότε όλα τα υπόλοιπα πάνε σε συνάρτηση αυτού. Μιλάς πιο δυνατά στο τηλέφωνο, ανεβάζεις πιο δυνατά το ράδιο ή την tv, αν πεις να ρίξεις έναν υπνάκο εκτός ωρών κοινής ησυχίας δε μπορείς και γενικά χάνεται η ηρεμία σου. Είναι θόρυβος... ότι και να λέμε.
TopicStrarter Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, nikolaos81 είπε Έτσι και πάνε για ύπνο... ψοφάνε. Δεν ακούγεται ούτε κιχ. Οπότε κοιμάμαι κι εγώ καλά. Το θέμα είναι την υπόλοιπη μέρα κι όχι σε συγκεκριμένους χρόνους, που πρέπει να ακούω την tv τους σώνει και καλά. Οπότε όλα τα υπόλοιπα πάνε σε συνάρτηση αυτού. Μιλάς πιο δυνατά στο τηλέφωνο, ανεβάζεις πιο δυνατά το ράδιο ή την tv, αν πεις να ρίξεις έναν υπνάκο εκτός ωρών κοινής ησυχίας δε μπορείς και γενικά χάνεται η ηρεμία σου. Είναι θόρυβος... ότι και να λέμε. Μήπως εσύ είσαι απλά υπερβολικός; Στό λέω αυτό όχι επειδή έχω κάτι εναντίων σου.. δεν σε ξέρω κτλ. Απλά 2 πράγματα μου φαίνονται περίεργα. α) Αφού κάνουν τόση φασαρία που λες πως γίνεται να μην ενοχλείται κανένας άλλος ένα διαμέρισμα κάθε όροφο είστε? β) αφού έχουν δυνατά την τηλεοραση που σε αναγκάζει να ανεβάσεις την ένταση της δικής σου (άρα να ακούγεται και η δική σου τουλάχιστον το ίδιο δυνατά) πως και δεν ενοχλείς τον απο κάτω σου; (κατα την ίδια λογική που η ένταση αυτή ενοχλεί εσένα που είσαι ο αποκάτω τους) EDIT επίσης μου φαίνεται υπερβολικό το να πρέπει να βαρέσεις το χέρι σου σε τζαμαρία και να σπάσει αυτό δείχνει μια υπερβολή, οξύθυμότητα EDIT2: τέλος λες πως τον αποπάνω τον υποστηρίζουν οι άλλοι.. ναι μεν το ότι είσαι καινούργιος και αυτοί ιδιοκτήτες έχει μια κάποια βάση για να τους αποδώσεις προκατάληψη αλλά λόγω και των απο πάνω περίεργων που ανέφερα δεν ξέρω ίσως θα πρέπει να επανεξετάσεις το θέμα οι άνθρωποι πολύ πιο εύκολα επιρρίπτουμε ευθύνες και βλέπουμε ψεγάδια στους άλλους παρά στον εαυτό μας. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από TopicStrarter
s1mplement Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 12 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε EDIT επίσης μου φαίνεται υπερβολικό το να πρέπει να βαρέσεις το χέρι σου σε τζαμαρία και να σπάσει αυτό δείχνει μια υπερβολή, οξύθυμότητα
bohemis09 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Η λύση είναι μόνο μια. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο. Αυτός γνωρίζει καλύτερα πως να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου και μέχρι ποιο σημείο έχεις υποχρέωση ανοχής θορύβου εκ του νόμου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις