Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα κι από εμένα και δώστε μου τα φώτα σας γιατί δεν βγάζω άκρη.
Πάλι τον πούλο θα πάρουμε μου φαίνεται και θα πρέπει να πούμε κι ευχαριστώ.

Λοιπόν απασχολούμε σε 2 δουλειές, φουλ τάιμ η πρωινή και συνεχίζουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα γύρω μας. Στην απογευματινή λοιπόν που μας κλείσανε λόγο COVID-19 ο εργοδότης μου έκανε την δήλωση που προέβλεπε το κράτος, με δήλωσε κι εμένα. Στην συνέχεια κι εγώ σαν καλό παιδί, πάω να κάνω την αίτηση μου στην εν λόγο σελίδα και μου βγάζει σφάλμα ότι εμφανίζομαι να είμαι απασχολούμενος στην επιχείρηση με το "τάδε αφμ" <<-- (εδώ εμφανίζει το αφμ της πρώτης δουλειάς). Και με μπέρδεψαν. Εμένα δλδ που εργαζόμουν σε 2 δουλειές και η μια έκλεισε, δεν θα πάρω το επίδομα? Όποιος μπορεί τα φώτα του.

Δημοσ.

όχι, έχω γνωστό που την πάτησε ακριβώς έτσι. Αυτό μου έλεγε σήμερα. Δε το θεωρώ και παράλο. Βέβαια δε συμφωνώ και γενικά με το επίδομα όπως δίνεται αλλά πότε δούλεψε σωστά αυτή  η χώρα για να δουλέψει τώρα;

Αλλά επειδή η κουβέντα πολύ πιθανό να "ανάψει", να πω πως ό,τι μέτρο και να παίρνανε κάποιος θα αδικηθεί ή θα "αδικηθεί".

13 λεπτά πριν, BringMe2Life είπε

Καλημέρα κι από εμένα και δώστε μου τα φώτα σας γιατί δεν βγάζω άκρη.
Πάλι τον πούλο θα πάρουμε μου φαίνεται και θα πρέπει να πούμε κι ευχαριστώ.

Λοιπόν απασχολούμε σε 2 δουλειές, φουλ τάιμ η πρωινή και συνεχίζουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα γύρω μας. Στην απογευματινή λοιπόν που μας κλείσανε λόγο COVID-19 ο εργοδότης μου έκανε την δήλωση που προέβλεπε το κράτος, με δήλωσε κι εμένα. Στην συνέχεια κι εγώ σαν καλό παιδί, πάω να κάνω την αίτηση μου στην εν λόγο σελίδα και μου βγάζει σφάλμα ότι εμφανίζομαι να είμαι απασχολούμενος στην επιχείρηση με το "τάδε αφμ" <<-- (εδώ εμφανίζει το αφμ της πρώτης δουλειάς). Και με μπέρδεψαν. Εμένα δλδ που εργαζόμουν σε 2 δουλειές και η μια έκλεισε, δεν θα πάρω το επίδομα? Όποιος μπορεί τα φώτα του.

ρε μεγάλε, τώρα που το διάβασα καλύτερα,.

Δουλεύεις κανονικά full time και θέλεις και επίδομα επειδή σταμάτησες να δουλεύεις στη 2η;

Πλάκα μας κάνεις; Για να μη γράψω τίποτα άλλο και πέσει Ban

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Muhammad είπε

όχι, έχω γνωστό που την πάτησε ακριβώς έτσι. Αυτό μου έλεγε σήμερα. Δε το θεωρώ και παράλο. Βέβαια δε συμφωνώ και γενικά με το επίδομα όπως δίνεται αλλά πότε δούλεψε σωστά αυτή  η χώρα για να δουλέψει τώρα;

Αλλά επειδή η κουβέντα πολύ πιθανό να "ανάψει", να πω πως ό,τι μέτρο και να παίρνανε κάποιος θα αδικηθεί ή θα "αδικηθεί".

Μάλιστα. Δλδ και δεν θα δουλεύουμε και δεν θα πληρωνόμαστε γτ ο εργοδότης δεν έχει εισόδημα γτ το μαγαζί είναι κλειστό και δεν θα πάρουμε και φράγκο από το επίδομα. Όνειρο πάλι. Να δω πως θα πληρώσω το ενοίκιο. Θα μου πείτε βέβαια "καλά ρε μεγάλε, πληρώνεσαι από την πρώτη σου δουλειά θες κι άλλα?" Προφανώς και δεν κάνω 2 δουλειές από χόμπι είναι η απάντηση. Από ανάγκη τις κάνω. Απλά δεν έχω όρεξη να ξεκουράζομαι και λέω δεν πάω στη δουλειά πάλι σήμερα. Ε ρε που πάμε ρε...

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ δεν την παίρνουν άνθρωποι με ένα νόμιμο εισόδημα επειδή δεν είναι επαγγελματίες, τι να λέμε τώρα...

Ο αδερφός μου είναι μακροχρόνια άνεργος και το μοναδικό του εισόδημα είναι το να νοικιάζει μερικές μέρες τον χρόνο από Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβρη (το εννοώ το μερικές μέρες, μιλάμε για εισόδημα του στυλ ίσα ίσα να πληρωθούν οι φόροι και οι λογαριασμοί για να μην του πάρουν το σπίτι) την οικία του (την μοναδική του περιουσία) απ τις γνωστές πλατφόρμες. Έχει ΑΜΑ, φορολογείται κανονικότατα από το 1ο ευρώ (Ιούλιο θα του έρθει να πληρώσει τους φόρους του 19) αλλά έγινε το εξής... πάρθηκαν μέτρα για εταιρείες που νοικιάζουν επαγγελματικά πολλές οικίες σε αυτές τις πλατφόρμες, αλλά αν είσαι ένας που έχει αυτό σαν μοναδικό εισόδημα και δεν έχεις φτιάξει εταιρεία ώστε να θεωρείσαι ΚΑΔ (αλλά όπως είπα φορολογείσαι και εσύ απ το 1ο ευρώ) δεν δικαιούσαι τίποτα. Φυσικά όλοι του ακύρωσαν όποιες λίγες κρατήσεις είχε Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο και σε λίγες μέρες απο τώρα δεν θα έχει να φάει, όχι να πληρώσει τους φόρους του και τους λογαριασμούς του.

Θέλω να πω, αδικίες υπάρχουν. Υπάρχουν 10δες περιπτώσεις ανθρώπων που σε λίγο δεν θα έχουν να φάνε και δεν παίρνουν τίποτα από πουθενά, κανένα 800ρι. Υπάρχουν και άλλοι που βλέπουν τους άλλους να παίρνουν αυτά τα 800 για να κάθονται και αυτοί να παίρνουν τα ίδια ή αρκετά λιγότερα και να δουλεύουν κανονικά αυτές τις μέρες για 2.

Όταν ακούς να λένε απ την αρχή για βιαστικά "οριζόντια" μέτρα συγκεκριμένου budget που θα πιάσουν τους "περισσότερους"  πάντα να ξέρεις κατευθείαν πως θα υπάρξουν 10δες αδικίες. Πάντα έτσι ήταν..

Και εσύ δίκιο έχεις αλλά καταλαβαίνεις τι γίνεται εδώ οπότε θα βρεθούν αρκετοί να σου πουν "τι μας λες τώρα ρε φίλε άλλοι δεν έχουν να φάνε και εσύ μιλάς για δεύτερη δουλειά;" ή άλλος που δεν γουστάρει αυτές τις πλατφόρμες θα την έλεγε στον αδερφό μου και ας βγάζει ελάχιστα απλά για να  επιβιώσει χωρίς δυσβάσταχτα χρέη.. όλοι δίκιο έχουν δυστυχώς από την οπτική τους και εσύ και οι άλλοι. Ας κάνουμε υπομονή και ας ελπίσουμε όλα να τελειώσουν γρήγορα γιατί στο τέλος να δεις θα πλακωνόμαστε όλοι μεταξύ μας ποιος έχει τα πιο λίγα και αδικείται περισσότερο

Υ.Γ. Ίσως ο νοικάρης σου να πρέπει να κάνει και αυτός με την σειρά του υπομονή, όπως κάνουμε όλοι μας, για ένα μικρό μέρος του ενοικίου... 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Muhammad είπε

ρε μεγάλε, τώρα που το διάβασα καλύτερα,.

Δουλεύεις κανονικά full time και θέλεις και επίδομα επειδή σταμάτησες να δουλεύεις στη 2η;

Πλάκα μας κάνεις; Για να μη γράψω τίποτα άλλο και πέσει Ban

Τη δευτερη δουλεια δηλαδη την εκανε απο χομπυ ο ανθρωπος? (Και οποιοσδηποτε αλλος κανει δυο δουλειες)

Την εκλεισαν με κυβερνητικη αποφαση- πρεπει να πληρωθει οσο και οι αλλοι που εκαναν μια ή μιση δουλεια.

Η τιμωρια οποιου ειναι εργατικος ειναι ελληνικη εφευρεση μαλλον. 

• Like 1
Δημοσ.

χωρίς να είμαι και σίγουρος διότι δε το έχω ψάξει, αν δηλώσεις παραίτηση από την πρώτη δουλειά ίσως να πάρεις το επίδομα.

Και λέω ίσως διότι παίζουν και κάποιες προθεσμίες στις οποίες πρέπει να είσαι μέσα. Δηλαδή δε μπορεί να σταμάτησες Ιανουάριο και να σου δώσουν επίδομα.

Πάντως ακούγεται ότι το κράτος θα δώσει άλλο ένα 800αρι.

Αν παραιτηθείς τώρα πιστεύω ότι το έχεις σίγουρο. Απλά μη χάνεις χρόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

χωρίς να είμαι και σίγουρος διότι δε το έχω ψάξει, αν δηλώσεις παραίτηση από την πρώτη δουλειά ίσως να πάρεις το επίδομα.

Και λέω ίσως διότι παίζουν και κάποιες προθεσμίες στις οποίες πρέπει να είσαι μέσα. Δηλαδή δε μπορεί να σταμάτησες Ιανουάριο και να σου δώσουν επίδομα.

Πάντως ακούγεται ότι το κράτος θα δώσει άλλο ένα 800αρι.

Αν παραιτηθείς τώρα πιστεύω ότι το έχεις σίγουρο. Απλά μη χάνεις χρόνο.

Ποιος νοήμων άνθρωπος θα άφηνε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, όσα λίγα κι αν πλήρωνε, για να πάρει ένα επίδομα το οποίο θα δοθεί άπαξ??!

Επεξ/σία από lightsout
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εξηγηθεί στον εργοδότη ίσως εκείνος μπορέσει να τον βάλει σε αναστολή και να του δίνει ένα μέρος μισθού και να τον άφηνε μαύρα να δουλεύει. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει λύση.

Επεξ/σία από s1mplement
Δημοσ.
Μόλις τώρα, lightsout είπε

Ποιος νοήμων άνθρωπος θα άφηνε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, όσα λίγα κι αν πλήρωνε, για να πάρει ένα επίδομα το οποίο θα δοθεί άπαξ μία φορά??!

Εννοείται κανένας.

Αλλά το θέμα δεν απευθύνεται σε νοήμονες ανθρώπους γι αυτό το έγραψα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και πάλι, χωρίς να θέλω να πάρει διαστάσεις το θέμα - γιατί ο καθένας έχει την γνώμη του και την άποψη του κι την σέβομαι απόλυτα - απλά ήθελα να αναφέρω με την σειρά μου το τυχόν θέμα στην εργάνη μήπως και την έχει πατήσει κι άλλος και μήπως υπάρχει κάποια λύση. Προφανώς η μόνη λύση όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι να δηλώσω παραίτηση και από την πρώτη δουλειά. Φυσικά και δεν με συμφέρει γιατί μακροχρόνια χάνω πολλά περισσότερα. Σίγουρα δεν κάνω 2 δουλειές από χόμπι αλλά από ανάγκη όπως ανέφερα παραπάνω, μιας και η γυναίκα μου δεν μπορεί να δουλέψει. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά τώρα είναι πονεμένη ιστορία. Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση είναι πως η δεύτερη δουλειά σου λέει στοπ, μας κλείσανε αλλά λύση υπάρχει θα σε πληρώσει το κράτος και η πρώτη δουλειά σου λέει συνεχίζουμε κανονικά αλλά θα υπάρξει καθηστερηση αποδοχών δεδομένου της κατάστασης που επικρατεί. Αποτέλεσμα θα κάνουμε να πληρωθούμε κανένα 2 μηνο όπως το κόβω, δώρα και επιδόματα δεν το σκέφτομαι καν και παρόλα αυτά, τα έξοδα τρέχουν συνεχόμενα και ασταμάτητα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν βάλει την δικλιδα αυτή, αν εγώ κάνω 3-4 δουλειές 2ωρες - 4ωρες για να τα βγάλω πέρα και ξαφνικά κλείσουν και για διάφορους λόγους ο ένας δεν με δηλώσει στην εργάνη για το επίδομα, δεν θα το πάρω θέλω δε θέλω. Και δεν μιλάω για εμένα μονο αυτή τη στιγμή, σίγουρα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που έχουν το ίδιο πρόβλημα. 

Επεξ/σία από BringMe2Life
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BringMe2Life είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν βάλει την δικλιδα αυτή

Γιατι ως συνηθως τον σχεδιασμο και εφαρμογη του σχεδίου εγινε μεταξυ χεσιματος και ρεψιματος απο τον Γιαννακη του 14ου. Δεν εχουν λαβει υποψιν οικογενιακο εισοδημα και αλλα οικονομικα κριτηρια. Σταματαει ο ενας συζυγος την δουλεια που ειναι full time με καλες απολαβες και επειδη ο αλλος συζυγος συνεχιζει να εργαζεται για 150€ δεν παιρνει ο πρωτος το βοηθημα. 40% μειωση στα ενοικια των επιχειρησεων και των υπαλληλων τους αλλα οι ιδιοκτητες που χανουν αυτο το 40% να πανε να *μπιπ* γιατι ο Γιαννάκης αποφάσισε να κανει δωρα με ξενες τσέπες

Υ.Γ. Βεβαια καναλια, κατασκευαστικες και κολλητους με κλινικες μια χαρα τους σκεφτηκε ο Γιαννάκης

• Like 1
Δημοσ.

Το να χρησιμοποιείται η ανεργία σαν κριτήριο είναι πέρα για πέρα ηλίθιο.

Είναι το ίδιο ηλίθιο με το να χρησιμοποιείται το χρώμα των μαλλιών.

Ελπίζω κάποια στιγμή να αφαιρεθεί αυτό το κριτήριο από παντού. Ίσως με το περιουσιολογιο γίνει.

Τι να το κάνεις αν ο άλλος είναι άνεργος και έχει στην ιδιοκτησία του 3 σπίτια και μια Mercedes? Θα τον βοηθήσεις επειδή είναι άνεργος; Ο άλλος μπορεί να εργάζεται με 500€ το μήνα και να μένει σε γκαρσονιέρα 2*2. Ποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη; Ο πρώτος;

Λογική 0

Δημοσ.

το προβλημα με αυτα ειναι ακριβως οτι ειναι αδυνατον να καλυψουν ολους. Ο Ενας λεει βαλε εισοδηματικα κριτηρια. Ο αλλος λεει βαλε περιουσιακα,  δηλαδη αν ο αλλος εχει μερσεντες τι ακριβως θα κανει, θα φαει το καθισμα και θα πληρωσει τη δεη με τα ζαντολαστιχα? Εισοδηματικα. ΟΚ. Κι ο ΕΕ που βγαζει 10 μαυρα και δηλωνει 1? Ο αλλος που εχει 2 εκατομυρια στην τραπεζα και εισοδημα 10800 το χρονο απο τοκους?

Εξαιρεσεις υπαρχουν οτι κριτηρια και αν βαλεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...