bill_2 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας έχω έναν My Cloud της Western digital link ,εδώ και κανά δυο μήνες μου έχει χαλάσει,( μάλλον έπεσε κάποια στιγμή και αν πέφτουνε αυτή τελείωσε μετά ! κάτι χαλάει και δεν ξαναγίνεται προφανώς η αν γινετε θέλει 100 ευρώ σχεδόν η πλακέτα ), αφού μου τον έβγαλε ένας τεχνικός οπως εδώ λινκ ,ο μόνος τρόπος είναι να πάρω τα αρχεία που έχω μέσα γιατί έχει καταστραφεί η πλακέτα . Υπάρχει τρόπος να σώσω τα αρχεία μου ; μπορώ μετά να τον κάνω εσωτερικό ; έχω διαβάσει και κάτι για Linux live cd αλλά δεν ξέρω τον τρόπο ... ευχαριστω Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από bill_2
bloodraven Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Η πλακέτα δισκολο να χαλασει απο πέσιμο μηπως ειναι ο δισκος; Εαν τον συνδέσεις με τροφοδοσία τι χρώμα ειναι το Led στο my Cloud σου ; * απο οσο θυμαμαι απο το δικό μου ειχα συνδέσει απευθυας τον δίσκο στο PC, και επαιζε κανονικά , μπορούσα να δω και τα αρχεία μου( τα αρχεία τα κρατάει σε ξεχωριστο partition απο το λειτουργικό του)
bill_2 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Tα είχα κανει ολα αυτα δυστυχώς δεν δούλευε ,τώρα πρέπει να πάω σε ανάκτηση αρχείων μόνο ,και μετα να τον κανω διαμόρφωση , το θέμα είναι πως ? μόλις έφτιαξα ένα ubudu Linux Live CD συνδεσα τον σκληρο σε μια sata που ειχα ενα παροπλισμένο ενα dvd ,ολα καλά ,αλλά δοκίμασα να αντιγράψω κατι ( δεν ξερω καθόλου από λινουξ ) αλλά μου λέει ότι δεν μ επιτρέπει να αποκτήσω πρόσβαση. Υπάρχει τρόπος να αποκτήσω πρόσβαση και πως ? έμπλεξα ,καποιος που να ξέρει ρε παιδιά .... Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από bill_2
bloodraven Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Οταν πήγες να κανεις αντιγραφη στο linux εβλεπες τον δισκο σου και προσπαθησες να τον διαβάσεις; το περιεχόμενο του το εβλεπες ή μονο τον δίσκο σαν εικονίδιο; Αν δεν εχει γινει mount αυτοματα απο το λειτουργικό πρεπει πρωτα να κανεις mount τον δίσκο, Για να το κανεις mount ακολουθεις τις οδηγίες οπως παρακάτω: https://www.cyberciti.biz/faq/mount-drive-from-command-line-ubuntu-linux/ Στην περιπτωση μου το λαμπάκι στο My Cloud ηταν λευκό και δεν ελεγε να ξεκινήσει, ειχα βγάλει τον δίσκο τον συνδεσα στο PC απευθύας ,πήρα τα αρχεία μου απο windows , ξανασυναρμολογησα το my cloud και το αφησα ανοικτό με το Led λευκό, την επόμενη ημερα ειχε γίνει μπλέ και ειχα προσβαση κανονικά. Μονο εαν γίνει κιτρινο εχεις πρόβλημα. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από bloodraven
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) κατεβασε το hard disk sentinel trial, κανε το εγκατασταση στα Windows σου. Συνδεσε το δισκο σαν εσωτερικό και δες για αρχη οτι ο δισκος δουλεύει και εχει καλή υγεία. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από Talepwros
bill_2 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, bloodraven είπε Οταν πήγες να κανεις αντιγραφη στο linux εβλεπες τον δισκο σου και προσπαθησες να τον διαβάσεις; το περιεχόμενο του το εβλεπες ή μονο τον δίσκο σαν εικονίδιο; Αν δεν εχει γινει mount αυτοματα απο το λειτουργικό πρεπει πρωτα να κανεις mount τον δίσκο, Για να το κανεις mount ακολουθεις τις οδηγίες οπως παρακάτω: https://www.cyberciti.biz/faq/mount-drive-from-command-line-ubuntu-linux/ Στην περιπτωση μου το λαμπάκι στο My Cloud ηταν λευκό και δεν ελεγε να ξεκινήσει, ειχα βγάλει τον δίσκο τον συνδεσα στο PC απευθύας ,πήρα τα αρχεία μου απο windows , ξανασυναρμολογησα το my cloud και το αφησα ανοικτό με το Led λευκό, την επόμενη ημερα ειχε γίνει μπλέ και ειχα προσβαση κανονικά. Μονο εαν γίνει κιτρινο εχεις πρόβλημα. Σαν δίσκο και σαν φακέλους τα βλεπει απο ubundu , και όταν παω να κνω π.χ copy paste μου τα εβγαζε αχνά , αλλά και μια εντολή που λέει "move to"nomizv και παλι μόλις επέλεγα ενα δίσκο που θα τα ριξω μου έλεγε ότι δεν εχω προσβαση και τέτοια ... Αρα δηλαδη πρεπει να κανω Mount ? Αυτο εδω το προγραμμα Link ειναι trial για 10 μερες το εχει δοκιμασει κανεις ? κανει δουλεια η να μην ασχοληθώ καθολου ? Κίτρινο λαμπάκι είχα εγω , δεν γινότανε τιποτα , εφαγε καλο πέσιμο ,αστα ! Μόλις τώρα, Talepwros είπε κατεβασε το hard disk sentinel trial, κανε το εγκατασταση στα Windows σου. Συνδεσε το δισκο σαν εσωτερικό και δες για αρχη οτι ο δισκος δουλεύει και εχει καλή υγεία. ναι θα το κανω ευχαριστω , αν και απο την στιγμη που τον Συνδεσα στο Pc μου γονατιοσε τα παντα , εμφανιζει 8 δισκους και καλα ... Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από bill_2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 19 λεπτά πριν, bill_2 είπε ναι θα το κανω ευχαριστω , αν και απο την στιγμη που τον Συνδεσα στο Pc μου γονατιοσε τα παντα , εμφανιζει 8 δισκους και καλα ... 8 partitions
bill_2 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) τελικα παιδια μετα απο ωρες πρεπει να γινετε δουλιτσα με το προγραμμα αυτο Linux File Systems for Windows by Paragon Software Link σας το ειπα και ποιο πανω .. απλα θελει πολυ ωρα να σκαναρει τα αρχεια , ειναι 10 μερες δοκιμαστικο αλλα κανει δουλεια ,Σκληρο δισκο δεν εχω τωρα να τα βαλω καπου, τοσο μεγαλο ,υπαρχει καποιο Cloud με 2 τερα αποθήκευση ? προτείνετε κάποιον αλλο εξωτερικό NAS να είναι αξιόπιστος ? Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από bill_2
bloodraven Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Απο οτι καταλαβα το προβλημα δεν ηταν στην πλακετα αλλα στον δισκο, που την "ακουσε" απο το πεσημο. Θα σου προτεινα να ξεκινησεις την προσπαθεια σκαναρισματος και ανακτησης των αρχείων σου οταν θα εχεις καπιον αλλο δίσκο διαθέσημο για να τα αποθηκευσεις αμεσα. Το file system που χρησημοποιεί το myCloud ειναι EX4 και απο οσο διαβασα εδω https://community.wd.com/t/my-cloud-dead-how-to-see-content-on-windows-10/175311/32 δεν κρυπτογραφεί τα αρχεια οποτε εφοσον δουλευει ο δισκος ,με το προγραμμα που χρησημοποιείς θα μπορέσεις να κανεις ανακτηση των αρχειων σου.
bill_2 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, bloodraven είπε Απο οτι καταλαβα το προβλημα δεν ηταν στην πλακετα αλλα στον δισκο, που την "ακουσε" απο το πεσημο. Θα σου προτεινα να ξεκινησεις την προσπαθεια σκαναρισματος και ανακτησης των αρχείων σου οταν θα εχεις καπιον αλλο δίσκο διαθέσημο για να τα αποθηκευσεις αμεσα. Το file system που χρησημοποιεί το myCloud ειναι EX4 και απο οσο διαβασα εδω https://community.wd.com/t/my-cloud-dead-how-to-see-content-on-windows-10/175311/32 δεν κρυπτογραφεί τα αρχεια οποτε εφοσον δουλευει ο δισκος ,με το προγραμμα που χρησημοποιείς θα μπορέσεις να κανεις ανακτηση των αρχειων σου. Οπως και να έγινε έγινε τώρα , το θέμα ειναι πιο σκληρό να πάρω , μέσα αυτός που ειχε είναι WD RED 2TB ,ποιον να πάρω τώρα ? Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από bill_2
bill_2 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 5/4/2020 στις 5:22 ΜΜ, bloodraven είπε Το file system που χρησημοποιεί το myCloud ειναι EX4 και απο οσο διαβασα εδω https://community.wd.com/t/my-cloud-dead-how-to-see-content-on-windows-10/175311/32 δεν κρυπτογραφεί τα αρχεια οποτε εφοσον δουλευει ο δισκος ,με το προγραμμα που χρησημοποιείς θα μπορέσεις να κανεις ανακτηση των αρχειων σου. H ταχύτητα μετφορας των αρχείων θα είναι αυτή εδώ στα 2-3 το πολύ mb/s ? για 100 γιγα π.χ θέλει 11 ώρες !! μήπως κάνω κατι λάθος ,θα είναι τόσο αργή η μεταφορά ? Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από bill_2
bloodraven Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Health του δίσκου εχεις δεί με το hard disk sentinel ; H ταχυτητα ειναι μικρή αλλα να λες παλι καλα που μπορείς και αντιγράφεις τα αρχεία σου. Απο οτι βλέπω στην εικόνα αντιγράφεις αρχεία στον εν'λόγω δίσκο? Για δίσκο κοιτα πάλι σε WD red η αν θες μονο για Archiving WD Green
bill_2 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 όχι αντιγράφω σε άλλο σκληρό απλά ονόμασα τον φάκελο έτσι (WD MYCLOYCD _ TRANSFER) το hard disk sentinel μπορω να το τρεξω και τωρα που ειναι σε ex4 ο δισκος και αυτην την στιγμη που κανει μεταφορα ? και εννοω αν αυτο θα δωσει σωστα αποτελεσματα ?
bloodraven Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δεν πιστευω να επιρεαζει αλλα τωρα που ξεκίνησες την αντιγραφή αφησε την να τελειώσε! Οταν με το καλο τελειώσεις με τα αρχεια σου τρεξε το Sentinel να δείς το Health του δίσκου.
bill_2 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bloodraven είπε Δεν πιστευω να επιρεαζει αλλα τωρα που ξεκίνησες την αντιγραφή αφησε την να τελειώσε! Οταν με το καλο τελειώσεις με τα αρχεια σου τρεξε το Sentinel να δείς το Health του δίσκου. H αντιγραφή διακοπηκε ξαφνικά , έτρεξα το προγραμμα και μου έβγαλε αυτό ποιο κάτω ,μάλλον έχεις δίκιο , τι γινετε τώρα ? Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από bill_2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα