Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια 24αρα Wind(adsl σταθερη με σταθερο τηλεφωνο) και παρολο που το ping ειναι χαμηλο(με fast path ~65),υπαρχουν απειρα disconnects(στο pc μου,του πατερα μου,στο κινητο μου ect) και τρελα spikes στο ping(δηλαδη οχι απο 65 στα 150 κτλ,αλλα απο 65 στα 800 και μετα ειτε μενει εκει η παει στα 70 παλι).

Το προβλημα αυτο εχει περιπου 3 μηνες που αρχισε να ειναι τοσο εντονο και ειναι φανερο σε ΚΑΘΕ παιχνιδι που δοκιμαζω και σε σχεδον ΚΑΘΕ site.

Τι εχω δοκιμασει μεχρι τωρα:

1.Εκανα ping απο το pc την ip του router για να δω αν ειναι εκει το προβλημα αλλα οχι(μαζι εκανα update τα παντα στο pc απο drivers κτλ ακομα και reinstall τον adapter,ο οποιος ειναι ο tl-wn722n V1)

2.Αρχισα να "παιζω" με το router,δοκιμασα Factory Reset,δοκιμασα διαφορα channels,update το λογισμηκο του ,αλλα τιποτα.

3.δοκιμασα με το κινητο μου διαφορα σημεια στο σπιτι για να δω αν υπηρχε διαφορα αλλα οχι(το router ειναι σχεδον στο ταβανι και αναμεσα στο pc μου και αυτο υπαρχει μονο ενας τυχος και το pc του πατερα μου το οποιο εχει τα ιδια προβληματα)

Router: Ουτε ενος χρονου απο wind: Asus DSL-N14U

Συνδεση: 24αρα στα "χαρτια" με σταθερο τηλεφωνο

Μερικα stats απο το Router:

image.png.8a73166edf4f71c10ba285db588716bf.png

image.png.74299a1bebf47cf31ca32ae0119a65bc.png

Αποτελεσματα απο το Speedtest By Ookla:

1.image.png.c39a0f385f8b8aef1519482de26fcdc3.png

2.και μετα απο περιπου μιση ωρα χωρις να εχω αλλαξει τιποτα

image.png.2598b0b4791a3f45e78d1bd28479e44f.png

Παρακαλω εαν εχετε παρομοια εμπειρια ή εχετε καποια συμβουλη οσων αφορα αυτο το θεμα να την γραψετε γιατι κοντευω να τρελαθω.

Δημοσ.

Οι adapters wi-fi για σταθερους υπολογιστες εχουν πολλακις αναφερθει οτι προκαλουν τετοια προβληματα στο ping. Η συνδεση, για την καλυτερη δυνατη αποδοση, πρεπει να γινεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ με Ethernet. Αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα (που φανταζομαι δεν υπαρχει), η αμεσως επομενη καλυτερη λυση ειναι το powerline, οχι πως εκει δεν θα εχεις προβληματα, απλως θα ειναι λιγοτερα λογω ενσυρματης συνδεσης. Γενικοτερα, wi-fi και gaming δεν πανε μαζι.

Ειδα, επισης, οτι εχεις θεματα και με την ταχυτητα. Εδω να σου πω οτι λογω υπερβολικης χρησης αυτες τις μερες, το δικτυο "υπερφορτωνεται" και δεν επαρκει για να καλυψει τις αναγκες ολων των συνδρομητων (ειδικα της Wind, και γω Wind 24ρι εχω, αν και τετοια θεματα δεν εχω παρατηρησει, μονο κατι ψιλο-κολληματα στο youtube στα 1080p).

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, geoavlonitis said:

Οι adapters wi-fi για σταθερους υπολογιστες εχουν πολλακις αναφερθει οτι προκαλουν τετοια προβληματα στο ping. Η συνδεση, για την καλυτερη δυνατη αποδοση, πρεπει να γινεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ με Ethernet. Αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα (που φανταζομαι δεν υπαρχει), η αμεσως επομενη καλυτερη λυση ειναι το powerline, οχι πως εκει δεν θα εχεις προβληματα, απλως θα ειναι λιγοτερα λογω ενσυρματης συνδεσης. Γενικοτερα, wi-fi και gaming δεν πανε μαζι.

Ειδα, επισης, οτι εχεις θεματα και με την ταχυτητα. Εδω να σου πω οτι λογω υπερβολικης χρησης αυτες τις μερες, το δικτυο "υπερφορτωνεται" και δεν επαρκει για να καλυψει τις αναγκες ολων των συνδρομητων (ειδικα της Wind, και γω Wind 24ρι εχω, αν και τετοια θεματα δεν εχω παρατηρησει, μονο κατι ψιλο-κολληματα στο youtube στα 1080p).

Το ειχα και αυτο στο νου μου,αλλα καλοκαιρι,φθηνοπωρο και αρχη χειμονα ειχα καπως σταθερο ping(ειχε spikes σε 130ms μια στο τοσο,μεν αναμενομενο εφοσον ειμαι απο wifi) αλλα κανενα απο τα προβληματα που εχω τωρα(και τοτε με fastpath).Ειχα και παρομοιο ανταπτορα στο προηγουμενο pc μου και δεν ειχα τετοια προβληματα,οποτε το αφαιρεσα απο τους κυριους λογους.Οσων αφορα την ταχυτητα το καταλαβαινω οτι ειναι εξαιτιας της υπερβολικης χρησης.Ομως τωρα που ειπες οτι εχεις μερικα κολληματα σε 1080p μου δημιουργησε μερικες αποριες,διοτι το δικο μου δυσκολευετε αρκετα ακομα και σε 720p(αλλα αυτο βασιζετε και παρα πολυ στο βιντεο που βλεπει ο καθενας οποτε το προσπερναω)

Δημοσ.

Εσένα δυσκολεύεται και στα 720 γιατί έχεις συγχρονισμό 10Mbps, εγώ συγχρονίζω στα 14,5. Βάλε και τη χρήση από άλλα άτομα στο σπίτι, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Γνώμη μου είναι ότι άμα μπορείς και έχεις το χρόνο και τη διάθεση τράβα ένα καλώδιο Ethernet από το pc στο router να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (φαντάζομαι πως θα είναι καμιά 10ρια μέτρα η απόσταση pc-router).

Δημοσ.
57 minutes ago, geoavlonitis said:

Εσένα δυσκολεύεται και στα 720 γιατί έχεις συγχρονισμό 10Mbps, εγώ συγχρονίζω στα 14,5. Βάλε και τη χρήση από άλλα άτομα στο σπίτι, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Γνώμη μου είναι ότι άμα μπορείς και έχεις το χρόνο και τη διάθεση τράβα ένα καλώδιο Ethernet από το pc στο router να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (φαντάζομαι πως θα είναι καμιά 10ρια μέτρα η απόσταση pc-router).

αν μιλαμε απλως αποσταση σε ευθεια γραμμη ναι ειναι καπου στα 8 μετρα αλλα με καλωδιο παει αρκετα παραπανω(εξαιτιας του design του σπιτιου),και ειχα κανει ενα post για το αν θα εκανε cat6 καλωδιο αλλα ελεγαν κατι για electrical interference(ακομα και αν παρω f/ftp) και αν περασω θα πρεπει να το εχω να πηγαινει παραλληλα με ρευμα για αρκετα μετρα οποτε εκει το αφησα.(πρπ 6 μετρα παραλληλα θα ειναι)

Δημοσ.

Ναι τα καλωδια ρευματος προκαλουν προβληματα στα καλωδια δικτυου και στα τηλεφωνικα. Δεν εχω καταλαβει ακριβως το γιατι αλλα νομιζω πως ως ρευματοφοροι αγωγοι δημιουργουν μαγνητικο πεδιο που τα επηρεαζει.... (τι σου κανει ο ηλεκτρομαγνητισμος της γ'λυκειου😅)

• Like 1
Δημοσ.
Just now, geoavlonitis said:

Ναι τα καλωδια ρευματος προκαλουν προβληματα στα καλωδια δικτυου και στα τηλεφωνικα. Δεν εχω καταλαβει ακριβως το γιατι αλλα νομιζω πως ως ρευματοφοροι αγωγοι δημιουργουν μαγνητικο πεδιο που τα επηρεαζει.... (τι σου κανει ο ηλεκτρομαγνητισμος της γ'λυκειου😅)

παρομοια ελεγε και ο αλλος, επισης ειπε πως αν παρω f/ftp και δεν το γειωσω σωστα ξεχωριστα(να ανοιξω το καλωδιο και να γειωσω την μονοση του σε κατι αλλο και οχι στο pc οπως γινετε μεσω του καλωδιου) τοτε μπορει να γινει το καλωδιο κατι σαν κεραια.Εκει ηταν που το αφησα xD

Δημοσ.

Σωστα τα ειπε ο ανθρωπος... τεσπα αμα δεν γινεται κατι αστο ετσι.. ή πειραματισου με τις ρυθμισεις του wifi...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...