nikostsokos Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ομάδα λοιπόν μόλις έφτιαξα ένα pc και θα ήθελα να ρωτήσω πως και από που και μόλις τους κατεβάσω τι πρέπει να κάνω μολις τους κατεβάσω..θεοω τους drivers των: RX 590 8GB 50th Anniversary (κάρτα γραφικών) Ryzen 5 3600(επεξεργαστης) Gigabyte Motherboard B450 Aorus M (μητρική) Από που να τους κατεβάσω και τι πρέπει να κάνω μολις τους κατεβάσω ευχαριστώ... Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από nikostsokos 1
panwckatwc10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα φίλος παρακατω θα σου βαλω links για οτι ζητας: Για εμενα καλυτερο ver. για GPU driver ειναι αυτο https://www.amd.com/en/support/previous-drivers/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-590 Και εδω ειναι οι drivers της mobo: https://www.aorus.com/product-detail.php?p=796 Οποτε βρισκεις και κατεβαζεις οτι χρειαζεσαι τους κανεις install ενα reboot και εισαι ετοιμος 😁 Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από panwckatwc10 1
elpenor Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Τους drivers για το B450 θα τους κατεβάσεις από την AMD. Για την κάρτα γραφικών εγώ θα κατέβαζα τελευταίους drivers της AMD εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν γνωρίζω να κατεβάσεις παλαιότερους (που θα έχουν χειρότερες επιδόσεις). Σε καμία περίπτωση δεν βάζεις chipset drivers από τη σελίδα της gigabyte και γενικά αποφεύγεις όλους τους drivers που έχει εκτός αν έχεις κάποιο λόγο και δεν μπορείς να τους βρεις από τη σελίδα του κατασκευαστή. Πχ drivers για Realtek ethernet αφήνεις των Windows ή βρίσκεις από την ίδια την Realtek. Για την κάρτα ήχου στο 80% των περιπτώσεων το καλύτερο είναι να αφήσεις των windows, το 10% αν θέλεις κάποιο feature που σου λείπει βάζεις από την Realtek και τελευταία περίπτωση αν υπάρχει πρόβλημα με τα παραπάνω βάζεις τους outdated της Gigabyte. 1
nikostsokos Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ..επειδη δεν είμαι και πολύ σχετικός κατεβάζω τους drivers κάνουν download και μετά πρέπει να κάνω και κάτι άλλο ή απλώς να είναι κατεβασμένοι; Και μπήκα στο λινκ της μητρικής και έχει στους drivers 20 επιλογές ποια πρέπει; Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από nikostsokos
elpenor Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, nikostsokos είπε Ευχαριστώ πολύ..επειδη δεν είμαι και πολύ σχετικός κατεβάζω τους drivers κάνουν download και μετά πρέπει να κάνω και κάτι άλλο ή απλώς να είναι κατεβασμένοι; Αφού κατέβουν τους τρέχεις με διπλό κλικ και πατάς I agree/next ώστε να εγκατασταθούν. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από elpenor 1
micos000 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Αν θα βάλεις 10άρια θα στους κατεβάσει αυτόματα όλους (σχεδόν) 1
nikostsokos Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Ναι Windows 10 θα βάλω Για τον επεξεργαστή ποιους θα κατεβάσω γιατί νομίζω τι πρώτο link είναι για την κάρτα γραφικών Μπαίνω στα 2 παραπάνω λινκ δλδ και πατάω download για την κάρτα γραφικών Windows 10 64bit και download μόνο αυτό και απλώς κατέβηκαν; Και για την μητρική κατεβάσω από εκεί το δεύτερο link από την Aorus αλλά έχει 20 επιλογές στο download τι ακριβώς επιλέγω γιατί λέει κάτι για τσιπσετ και τέτοια και δεν καταλαβαίνω σορρυ αν σας πρήζω παίδες
panwckatwc10 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Αν έχεις τα Windows 10 αγνόησε το 2ο link στο 1ο link το κατεβάζεις και το κάνεις εγκατάσταση στον υπολογιστή σου 1
elpenor Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nikostsokos είπε Ναι Windows 10 θα βάλω Για τον επεξεργαστή ποιους θα κατεβάσω γιατί νομίζω τι πρώτο link είναι για την κάρτα γραφικών Μπαίνω στα 2 παραπάνω λινκ δλδ και πατάω download για την κάρτα γραφικών Windows 10 64bit και download μόνο αυτό και απλώς κατέβηκαν; Και για την μητρική κατεβάσω από εκεί το δεύτερο link από την Aorus αλλά έχει 20 επιλογές στο download τι ακριβώς επιλέγω γιατί λέει κάτι για τσιπσετ και τέτοια και δεν καταλαβαίνω σορρυ αν σας πρήζω παίδες Drivers για τον επεξεργαστή δεν υπάρχουν. Drivers για το chipset της μητρικής ΜΗΝ κατεβάσεις από την gigabyte, αν δεν θέλεις να βάλεις τους official της AMD από εδώ που περιλαμβάνουν τα Power Plans και είναι πιο πρόσφατοι τότε άσε αυτούς των Windows. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από elpenor
micos000 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 16 ώρες πριν, nikostsokos είπε Ναι Windows 10 θα βάλω Για τον επεξεργαστή ποιους θα κατεβάσω γιατί νομίζω τι πρώτο link είναι για την κάρτα γραφικών Μπαίνω στα 2 παραπάνω λινκ δλδ και πατάω download για την κάρτα γραφικών Windows 10 64bit και download μόνο αυτό και απλώς κατέβηκαν; Και για την μητρική κατεβάσω από εκεί το δεύτερο link από την Aorus αλλά έχει 20 επιλογές στο download τι ακριβώς επιλέγω γιατί λέει κάτι για τσιπσετ και τέτοια και δεν καταλαβαίνω σορρυ αν σας πρήζω παίδες Νίκο βάλε τα10άρια και άστο να κατεβάσει ότι μπορεί από μόνο του. Κατά 99% δε θα χρειαστεί να κατεβάσεις τίποτα έξτρα εκτός αν έχεις καμιά εξωτική συσκευή.
panwckatwc10 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 14 ώρες πριν, elpenor είπε Drivers για τον επεξεργαστή δεν υπάρχουν. Drivers για το chipset της μητρικής ΜΗΝ κατεβάσεις από την gigabyte, αν δεν θέλεις να βάλεις τους official της AMD από εδώ που περιλαμβάνουν τα Power Plans και είναι πιο πρόσφατοι τότε άσε αυτούς των Windows. Φιλαρακο καπου εχεις λαθοςς.. οι drivers που ειναι στη σελιδα της Gigabyte ειναι οντως παλιοτεροι ναι δεν αντιλεγω απλα στη σελιδα της Gigabyte ειναι ολοι δοκιμασμενοι για να δουλεψουν αψογα με τη μητρικη ενω στη σελιδα της AMD ειναι beta οι drivers και ισως δεν λειτουργησουν οπως θα επρεπε.Εγω θα προτιμουσα να κατεβασω τους drivers που ειπα.. Ψαξτο λιγο το θεμα γιατι ειναι στην κριση του καθενος απο που θα κατεβαστουν οι drivers δεν μπορεις απλα να διαγραφεις και να λες τον αλλον κανε αυτο . Ευχαριστω
elpenor Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, panwckatwc10 είπε Φιλαρακο καπου εχεις λαθοςς.. οι drivers που ειναι στη σελιδα της Gigabyte ειναι οντως παλιοτεροι ναι δεν αντιλεγω απλα στη σελιδα της Gigabyte ειναι ολοι δοκιμασμενοι για να δουλεψουν αψογα με τη μητρικη ενω στη σελιδα της AMD ειναι beta οι drivers και ισως δεν λειτουργησουν οπως θα επρεπε.Εγω θα προτιμουσα να κατεβασω τους drivers που ειπα.. Ψαξτο λιγο το θεμα γιατι ειναι στην κριση του καθενος απο που θα κατεβαστουν οι drivers δεν μπορεις απλα να διαγραφεις και να λες τον αλλον κανε αυτο . Ευχαριστω οκ Spoiler Με το που ήρθε η καραντίνα έχει γεμίσει το forum ανθρώπους όπως εσένα που χωρίς καμία εμπειρία και κατάρτιση είναι γεμάτοι με ισχυρές απόψεις. Για αυτό θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Αϊνστάιν και θα αποσυρθώ προσωρινά από το forum και θα σας αφήσω να παραπληροφορείτε τον κόσμο. Οι περισσότεροι που γνωρίζουν το έχουν κάνει ήδη εξαιτίας σας. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από elpenor
micos000 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panwckatwc10 είπε Φιλαρακο καπου εχεις λαθοςς.. οι drivers που ειναι στη σελιδα της Gigabyte ειναι οντως παλιοτεροι ναι δεν αντιλεγω απλα στη σελιδα της Gigabyte ειναι ολοι δοκιμασμενοι για να δουλεψουν αψογα με τη μητρικη ενω στη σελιδα της AMD ειναι beta οι drivers και ισως δεν λειτουργησουν οπως θα επρεπε.Εγω θα προτιμουσα να κατεβασω τους drivers που ειπα.. Ψαξτο λιγο το θεμα γιατι ειναι στην κριση του καθενος απο που θα κατεβαστουν οι drivers δεν μπορεις απλα να διαγραφεις και να λες τον αλλον κανε αυτο . Ευχαριστω Μέχρι ένα σημείο έχεις κάποιο δίκιο. Ο κατακσευαστής στο site υποστήριξης την μητρικής του έχει όντως δοκιμασμένους drivers. Από εκεί και πέρα όμως, ο κάθε κατασκευαστής που βγάζει 10άδες μητρικές το μήνα δεν μπορεί να ελέγχει συνεχώς τους drivers που βγάζει ο κατασκευαστής του chipset (amd/intel κτλ). Αν μέναμε με τους drivers του κατασκευαστή, ιδίως στις κάρτες γραφικών, δε θα έπαιζε κανένα παιχνίδι. Πάντως, εγώ πάντα ξεκινάω με τους drivers από τον κατασακευαστή (αν δεν τους κατεβάσουν αυτόματα τα 10άρια) και μετά μπορεί να ενημερώσω από τον κατασκευαστή του chipset. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από micos000
panwckatwc10 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 31 λεπτά πριν, micos000 είπε Μέχρι ένα σημείο έχεις κάποιο δίκιο. Ο κατακσευαστής στο site υποστήριξης την μητρικής του έχει όντως δοκιμασμένους drivers. Από εκεί και πέρα όμως, ο κάθε κατασκευαστής που βγάζει 10άδες μητρικές το μήνα δεν μπορεί να ελέγχει συνεχώς τους drivers που βγάζει ο κατασκευαστής του chipset (amd/intel κτλ). Αν μέναμε με τους drivers του κατασκευαστή, ιδίως στις κάρτες γραφικών, δε θα έπαιζε κανένα παιχνίδι. Πάντως, εγώ πάντα ξεκινάω με τους drivers από τον κατασακευαστή (αν δεν τους κατεβάσουν αυτόματα τα 10άρια) και μετά μπορεί να ενημερώσω από τον κατασκευαστή του chipset. Ωραιος. Εγω δεν ειπα κατι για καρτα γραφικων ομως απο τον κατασκευαστη . Ειπα για της mobo τους drivers να κατεβασει απο τον κατασκευαστη.
nikostsokos Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ωραία εγώ έβαλα τα Windows 10 έκανα τα update τους και κατέβασα drivers από την AMD τα graphics οπότε είμαι κομπλέ τωρα να κάνω ότι θέλω το pc είναι έτοιμο...δεν χρειάζεται κάτι άλλο; (με την μητρική τι κάνω χρειάζεται κάτι;) Επεξ/σία 9 Απριλίου 2020 από nikostsokos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα