Amaretos Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Οκ γιατί προς στιγμής ένιωσα μλκς... Λέω δεν μπορεί για να μην πίνει κανείς Jacobs ενώ εσύ πίνεις υπάρχει προμπλεμο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 56 λεπτά πριν, asemnos είπε 2 κουταλιες της σουπας καφε στην καφετιερα και πολυ λιγο (1 δαχτυλο;) νερο. Οταν γινει, χτυπημα με 1 μεγαλο παγακι. Γεμιζεις το ποτηρι παγο κατα βουληση. Και μετά γεμίζεις με το υπόλοιπο νερό; Σα να φτιάχνεις φραπέ ας πούμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asemnos Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 18 λεπτά πριν, zio10 είπε Και μετά γεμίζεις με το υπόλοιπο νερό; Σα να φτιάχνεις φραπέ ας πούμε; Καθολου νερο, σα να φτιαχνεις freddo espresso σκεψου. Εκτος αν σου φαινεται πολυ βαρυς, οπου μπορεις να τον αραιώσεις με λιγο νερο η με περισσοτερο παγο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AbreLosOjos Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 1. Εταιρεία καφέ: διάφορους μονοποικιλιακούς, πάντα σε κόκκους και τρίψιμο σε μύλο εκείνη τη στιγμή. 3. Σε καφετιέρα ατομική με έμβολο και συγκεκριμένα Aeropress. Ιδανική για 1-2 καφέδες μαζί. 5. Φίλτρα τα δικά της αλλά μπορεί κανείς να κόψει (στρογγυλά) και τα φίλτρα των κλασικών καφετιέρων φίλτρου. 6. Πόσες κουταλιές καφέ: συνήθως 10-16 γραμμάρια ανά καφέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Στις 4/4/2020 στις 12:53 ΜΜ, athanathanasiou είπε Με αφορμή το μένουμε σπίτι και που έφτιαχνα καφέ θέλω να κάνω σαν ερωτηματολόγιο το πως προτιμάτε και φτιάχνετε και αν πίνετε καφέ γαλλικό 1. Ποια εταιρεία προτιμάτε (σε γαλλικό καφέ)? 2. Ποια εταιρεία αποφεύγετε? 3. Σε καφετιέρα ή σε καφετιέρα ατομική με έμβολο? 4. Πότε προτιμάτε να τον πίνετε 5. Τι φίλτρα χρησιμοποιείται? 6. Πόσες κουταλιές καφέ βάζετε για μια κούπα? 7. Αρωματικό ή όχι Απάντηση για εμένα 1. coffeway (my market, γαλαξίας) 2. jaccobs 3. καφετιέρα 4. Απόγευμα μόνο (πρωί espresso) 5. Μellita 6. 2 κουταλίες 7. Αρωματικό (coffeway salted caramel) 1. Starbacks, Coffeway, Jaccobs (σπάνια) 2. Ιδιωτική ετικέτα supermarket 3. Καφετιέρα 4. πρωί σπίτι μόνο χειμώνα (απόγευμα έχει freedo espresso από μηχανή nespresso) 5. Έχει η καφετιέρα πολλαπλών χρήσεων 6. Καμία 7. Αρωματικό 1 λεπτό πριν, pappous50 είπε 1. Starbacks, Coffeway, Jaccobs (σπάνια) 2. Ιδιωτική ετικέτα supermarket 3. Καφετιέρα 4. πρωί σπίτι μόνο χειμώνα (απόγευμα έχει freedo espresso από μηχανή nespresso) 5. Έχει η καφετιέρα πολλαπλών χρήσεων 6. Καμία 7. Αρωματικό Μερικές φορές προτιμώ τον ελληνικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gthe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Στις 4/4/2020 στις 11:19 ΠΜ, SocialNetUsr είπε Θα απαντήσω με ένα βίντεο..... και ναι αγόρασα αυτό το μπιχλιμπίδι και όταν θέλω καφέ από τα χεράκια μου κάνω όλη αυτή την διαδικασία εκτός από το κόψιμο του καφέ!!!! Και εγώ μία από τα ίδια.... Κόλλημα η φάση Hario V60 χωνάκι n2 Hario V60 φιλτρα n2 Gooseneck kettle της melitta για ακρίβεια στο νερό Ζυγαριά ακριβείας Μύλος Hario Skerton Plus, κόβω κάθε πρωι σε κόκκο κρυσταλλικής ζάχαρης Καφες ethiopian sidamo medium roast άκοπος, όχι παλαιότερος από 4 εβδομαδες το καβούρδισμα Αναλογία 6γραμμαρια καφέ ανά 100γρ νερό. Συνήθως φτιάχνω 600γρ άρα βάζω 36 γραμμάρια καφέ Συνταγη: Blooming 45sec χοντρικά ποσότητα καφέ x2, νερό σε 2-3 δόσεις μετά. Όλο το νερό πέφτει μέχρι το 1.45 και η συνολική διάρκεια χοντρικά φτάνει στα 2.30 (είναι η συνταγή του James Hoffman βασικά) Αυτό γίνεται κάθε πρωί. Ζάχαρη, γάλα κτλ απαγορεύονται ... στερούν την απόλαυση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
$Gkuts Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Τώρα το καλοκαίρι Cold Brew! Μου έκαναν δώρο αυτό: Και έχω δοκιμάσει ότι πιο σπάνιο υπάρχει σε καφέ από Coffee Island, Kudu & Dammann (Τσάι). Φυσικά μόνο για δεύτερο και μετά καφέ... Επί των στατιστικών 1. La Meloise από ευρείας 2. Jacobs 3. Μηχανή φίλτρου ή το παραπάνω 4. Μετά τον πρώτο καφέ. Από νωρίς μεσημέρι και μετά. 5. Ιδιωτική ετικέτα. Το παραπάνω έχει το πλέγμα όπως φαίνεται 6. Πολλές... Το παραπάνω έχει κάτι παχιές γραμμές 7. Μη αρωματικό στον καφέ. Αρωματικά είναι φοβερά τα τσάγια :-Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katz Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 28/8/2020 στις 2:49 ΜΜ, gthe είπε Και εγώ μία από τα ίδια.... Κόλλημα η φάση Hario V60 χωνάκι n2 Hario V60 φιλτρα n2 Gooseneck kettle της melitta για ακρίβεια στο νερό Ζυγαριά ακριβείας Μύλος Hario Skerton Plus, κόβω κάθε πρωι σε κόκκο κρυσταλλικής ζάχαρης Καφες ethiopian sidamo medium roast άκοπος, όχι παλαιότερος από 4 εβδομαδες το καβούρδισμα Αναλογία 6γραμμαρια καφέ ανά 100γρ νερό. Συνήθως φτιάχνω 600γρ άρα βάζω 36 γραμμάρια καφέ Συνταγη: Blooming 45sec χοντρικά ποσότητα καφέ x2, νερό σε 2-3 δόσεις μετά. Όλο το νερό πέφτει μέχρι το 1.45 και η συνολική διάρκεια χοντρικά φτάνει στα 2.30 (είναι η συνταγή του James Hoffman βασικά) Αυτό γίνεται κάθε πρωί. Ζάχαρη, γάλα κτλ απαγορεύονται ... στερούν την απόλαυση Πλαστικη εχεις ή την γυαλινη? Η πλαστικη εχει την μιση τιμη, αλλα δεν ξερω ποσο ασφαλες πλαστικο ειναι αυτο σε βραστο νερο. Επισης καποια αποψη για την chemex? Ποια αξιζει απο τις 2 περισσοτερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gthe Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, katz είπε Πλαστικη εχεις ή την γυαλινη? Η πλαστικη εχει την μιση τιμη, αλλα δεν ξερω ποσο ασφαλες πλαστικο ειναι αυτο σε βραστο νερο. Επισης καποια αποψη για την chemex? Ποια αξιζει απο τις 2 περισσοτερο? Έχω πλαστικό ν60. Προσωπικά δνε θα έδινα τα λεφτά να πάρω γιαλινο γιατί απλά έχει μεγάλο κίνδυνο να σπάσει. Εμενα 1 χρόνο τώρα δεν έχει πάθει τίποτα και κάνω καφέ κάθε μέρα. To chemex λένε ότι κάνει ακόμα πιο γευστικό καφέ αλλά δεν έχω δοκιμάσει. Έχει πιο χοντρό χαρτί και φιλτράρει πιο καλά. Είναι ακριβό και σαν αγορά και ακριβά τα φίλτρα του. Απλά το v60 έχει μεγάλη τρύπα, θέλει προσοχή πως ρίχνεις το νερό. Γνώμη μου, πάρε ένα πλαστικό v60 και ένα πακέτο φίλτρα να αρχιζεις να δοκιμάσεις. Αν βαρεθείς έχεις πετάξει απλά ένα 10αρι. Αν όχι παίρνεις σιγά σιγά παραπάνω πράγματα. Πάντως όλα παίζουν στο κόκκο και στο μύλο κυρίως Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2020 από gthe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katz Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Απο ποιοτητα πως ειναι ο καφες με τα φιλτρα του? Ειχα παρει παλια french press με ενσωματωμενο φιλτρο απλα περνανε λιγα μικροσωματιδια καφε, και επισης η επιφανεια του καφε εχει ενα λαδι... Γι αυτο και λεω να παρω την v60. Ελπιζω δηλαδη να εχει οσο πιο "καθαρο" καφε γινεται. Μαλλον θα παρω την πλαστικη και θα δοκιμασω.. Θα ξεκινησω με αγορασμενο κομμενο καφε σε μικροποσοτητες για να μην χαλαει για αρχη, και μετα θα δω αν θα παω σε μυλο κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, katz είπε Απο ποιοτητα πως ειναι ο καφες με τα φιλτρα του? Ειχα παρει παλια french press με ενσωματωμενο φιλτρο απλα περνανε λιγα μικροσωματιδια καφε, και επισης η επιφανεια του καφε εχει ενα λαδι... ... Λογικό. Αυτή είναι μια διαφορά του french press και του φίλτρου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gthe Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, katz είπε Ειχα παρει παλια french press με ενσωματωμενο φιλτρο απλα περνανε λιγα μικροσωματιδια καφε, και επισης η επιφανεια του καφε εχει ενα λαδι... Για να κάνεις σωστό French press θες άριστο χοντρό αλεσμα(coarse grain) με πολύ καλό μύλο ώστε να μην σου κάνει σχεδόν καθόλου fines. Δλδ θέλει πολύ καλό μύλο. Αν θες να δοκιμάσεις σωστό French press πηγαινε σε καφεκοπτειο να στο κόψουν με τους επαγγελματικους μυλους. Αν είναι άριστα κομμένος ο καφές χοντρός, δεν περνάει ούτε από το fresh press. Λάδι είναι λογικό να βγάλει πιο πολύ γιατί δεν φιλτράρεται Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από gthe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για γαλλικό ή αλλιώς Αμερικάνο χρησιμοποιώ V60 και αεροπρεσ ανάλογα τα κέφια . Πάντα φρέσκο καβουρδισμεν ο καφέ, λίγων ημερών , και πάντα τον κόβω εγώ με μύλο . Καφέδες που χρησιμοποιω είναι Taresso ,Taf, Lavazza tierra , IL toto Rica . Με το αεροπρες κάνω και κανένα φρεντακι όταν είμαι χωριό η εξωτερικό που δεν υπάρχει Φρέντο . Και ζεστός γαλλικός με αεροπρες και V60 Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από dimitrisdim14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alejandro Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Είναι φυσιολογικό σε μηχανή γαλλικού να βάζω 2 κούπες νερό και όταν τελειώνει η παρασκευή να έχει βγάλει 1 κούπα και κάτι ψιλά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ksessalonikios Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου δεν νομίζω, μάλλον θα έχει γεμίσει άλατα. Πάρε ένα καθαριστικό να δεις αν θα κάνει διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα