Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετίζω την όμορφη μας κοινότητα. Αντιμετωπίζω ένα θέμα το οποίο η λύση είναι γνωστή αλλά θέλω μια εναλλακτική μέχρι να την υλοποιήσω. Έχω ένα stb από τον isp μου που για να παίξει πρέπει να πάρει ip απευθείας από το μόντεμ. Όλο το σπίτι είναι καλωδιομένο αλλά το έχω να περνάει από ένα δικό μου ρούτερ και μόνο αυτό επικοινωνεί με το μόντεμ. Η δρομολόγηση έχει ως εξής. Το μόντεμ επικοινωνεί με καλώδιο με το ρουτερ, από εκεί φεύγει άλλο καλώδιο και πηγαίνει σε όροφο που τερματίζει σε ένα switch και από εκεί φεύγουν καλώδια σε 4 δωμάτια. Η λύση είναι να τραβηχτεί ακόμα ένα καλώδιο από το μόντεμ στον όροφο. Μέχρι να γίνει αυτό υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω το ρούτερ να λειτουργεί σαν "switch" στην ουσία αλλά μόνο για το stb. Δηλαδή να βλέπει την μακ του να το αναγνωρίζει να μη του δίνει ip και να το προωθεί απευθείας στο μόντεμ; Το ρούτερ είναι το linksys ea7500.

STB.png

LINKSYS EA7500.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απόσο ξέρω τα stb των παρόχων μπαίνουν σε συγκεκριμένη πόρτα στο modem / router. Αυτή είναι και η δική σου περίπτωση? Γιατί αν έπαιζε απο οποιαδήποτε πόρτα του modem, τότε δεν θα σε εμπόδιζε τίποτα να το βάλεις οπουδήποτε αλλού που έχεις δίκτυο.

Επεξ/σία από zx1234r
Δημοσ.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω πάρα πολύ, απλά λέω μια ιδέα...Λογικά το modem έχει μια δική του πόρτα για το stb, σε ξεχωριστό δικό του vlan. Σκέφτομαι, αν έχεις το router με το modem στον ίδιο χώρο, τραβάς ένα καλώδιο από το port του modem σε ξεχωριστό port του router, και φτιάχνεις και στο router ενα vlan έστω vlan2, που θα του αντιστοιχίσεις στο port που επέλεξες, και μετά μέσα από τις επιλογές του vlan2, να βάλεις να επικοινωνεί και με το vlan1 αλλά να κάνει assign μόνο την συγκεκριμένη mac του stb. Το modem το έχεις σαν modem/router ή σαν bridge?

Δημοσ.

Δε θέλει συγκεκριμένο πορτ στο μόντεμ. Βλέπει την μακ και το προωθεί στο dslam. Ούτε με vlan συγκεκριμένο πορτ του ρούτερ επειδή το καλώδιο καταλήγει σε switch με άλλες συσκευές τις οποίες θέλω εκτός μόντεμ. Το μόντεμ είναι φριτζ δε ξέρω που το βλέπω αλλά νομίζω είναι σαν pppoe.

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω πάρα πολύ, απλά λέω μια ιδέα...Λογικά το modem έχει μια δική του πόρτα για το stb, σε ξεχωριστό δικό του vlan. Σκέφτομαι, αν έχεις το router με το modem στον ίδιο χώρο, τραβάς ένα καλώδιο από το port του modem σε ξεχωριστό port του router, και φτιάχνεις και στο router ενα vlan έστω vlan2, που θα του αντιστοιχίσεις στο port που επέλεξες, και μετά μέσα από τις επιλογές του vlan2, να βάλεις να επικοινωνεί και με το vlan1 αλλά να κάνει assign μόνο την συγκεκριμένη mac του stb. Το modem το έχεις σαν modem/router ή σαν bridge?

Αυτό πως το κάνω; έχει καλώδιο από το lan του μόντεμ στο wan του ρούτερ. Εννοείς να πάρω 2ο από λαν σε λαν; μετά πως το ρυθμίζω;

Δημοσ.

Δεν έχεις VLAN ενεργοποιημένο, επίσης σίγουρα είναι pppoE - αν ήταν bridge θα το ήξερες, από το ότι θα έπρεπε να βάλεις username&pass να βγάζει την κλήση pppoe το router.

Υπάρχει ορισμένο 1 WAN + 1 LAN που είναι το σύνηθες σε όλα τα router, δεν έχεις άλλο vlan, θα έπρεπε να σου παίζει κανονικά το STB πιστεύω, ΔΕΝ ξέρω  παραπέρα...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Δεν έχεις VLAN ενεργοποιημένο, επίσης σίγουρα είναι pppoE - αν ήταν bridge θα το ήξερες, από το ότι θα έπρεπε να βάλεις username&pass να βγάζει την κλήση pppoe το router.

Υπάρχει ορισμένο 1 WAN + 1 LAN που είναι το σύνηθες σε όλα τα router, δεν έχεις άλλο vlan, θα έπρεπε να σου παίζει κανονικά το STB πιστεύω, ΔΕΝ ξέρω  παραπέρα...

Ναι το vlan ήταν κλειστό και το ενεργοποίησα για να δω τι επιλογές μου δίνει το ρούτερ. Το στβ δεν παίζει γιατί παίρνει ιπ από το ρούτερ ενώ πρέπει να πάρει από το δσλαμ. Έχει μια επιλογή το ρούτερ για κλωνοποίηση μακ δοκίμασα έβαλα αυτή του στβ και πάλι τζίφος. Στο πρώτο ποστ έβαλα μια εικόνα του πως βλέπει τον στβ ο ρούτερ και για κάποιο λόγο δίνει 2 ιπ σε 2 διαφορετικές μακ. Πάντως θα ήταν επιτυχία πιστεύω αν μέσω βλαν το έστελνε στο μόντεμ, αλλά δεν ξέρω πως να το ρυθμίσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...