RTW4ever Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Η μητρική μου υποστηρίζει αυτούς τους επεξεργαστές πάντως. Αλλά τόσοι πολλοί που είναι θέλει χρόνο να τους τσεκάρω όλους για να δω αν είναι 64bit. Στο κάτω κάτω του περνάω μια τα xp, βλέπω από κει τι επεξεργαστή έχω και μετά προχωράω σε κάποια κατάλληλη διανομή linux... Επίσης το pc ίσως είναι πιο παλιό από την 15αιτία... Έλα, 64bit είσαι, είχα τον Q6600, δεν υπάρχει περίπτωση κανείς από αυτούς να είναι 32bit. Εδώ ο πιο φθηνός της λίστας Celeron 420, φυσικά 64bit https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/29734/intel-celeron-processor-420-512k-cache-1-60-ghz-800-mhz-fsb.html Επίσης, τώρα πρόσεξα τι γράφεις, τι λες να στήσεις XP απλά για να δεις ποιον επεξεργαστή έχεις; Για όνομα, τρέξε απλά ένα Linux live usb ή cd/dvd και δες! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Έλα, 64bit είσαι, είχα τον Q6600, δεν υπάρχει περίπτωση κανείς από αυτούς να είναι 32bit. Εδώ ο πιο φθηνός της λίστας Celeron 420, φυσικά 64bit https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/29734/intel-celeron-processor-420-512k-cache-1-60-ghz-800-mhz-fsb.html Επίσης, τώρα πρόσεξα τι γράφεις, τι λες να στήσεις XP απλά για να δεις ποιον επεξεργαστή έχεις; Για όνομα, τρέξε απλά ένα Linux live usb ή cd/dvd και δες! Δεν έχω ιδέα πως το κάνω αυτό στα linux αλλά Θα το ψάξω. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από GeorgeR1_700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Σχεδόν όλα τα iso αρχεία των διανομών είναι Live. Πχ κατεβάζεις το Linux Mint xfce, το περνάς σε usb stick πχ με το Rufus αν έχεις Windows, ή το καις σε dvd ως iso με κάποιο burning software πχ cdburnerxp, και τέλος εκκινείς το σύστημά σου από αυτό. 6 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Δεν έχω ιδέα πως το κάνω αυτό στα linux αλλά Θα το ψάξω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Σχεδόν όλα τα iso αρχεία των διανομών είναι Live. Πχ κατεβάζεις το Linux Mint xfce, το περνάς σε usb stick πχ με το Rufus αν έχεις Windows, ή το καις σε dvd ως iso με κάποιο burning software πχ cdburnerxp, και τέλος εκκινείς το σύστημά σου από αυτό. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας και πάλι Τελικά κάτι προέκυψε και από τι φαίνεται πιθανώς (χωρίς να είναι σίγουρο) από κει που έλεγα πως θα ασχοληθώ το καλοκαίρι, τελικά θα ασχοληθώ από βδομάδα 😂 παρόλο που έχω και μια πτυχιακή να κάνω που πάλι πρέπει να μείνει λίγο πίσω 😒. Αλλά κάθε εμπόδιο για κάλο Θα περάσω το Xubuntu και ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1. Θα βάλω την τελευταία έκδοση 19.10? Τα βήματα από τι βλέπω είναι αυτά. Να κατεβάσω την έκδοση από εδώ? 2. Σε μια άλλη έκδοση ένας είπε πως καλό είναι να μην βάλεις τα Ελληνικά στο boot γιατί θα προκύψουν θέματα. Καλύτερα να βάλεις τα Αγγλικά και έπειτα τα αλλάζεις. Κάτι που στο lubuntu δεν ισχύει. Στο Xubuntu τι να κάνω? 3. Θα πρέπει να κάνω overclock στις ram και στη cpu? Φαντάζομαι πως δεν έχει σημασία αν το κάνω μετά την εγκατάσταση του Xubuntu εκτός και αν ήδη δεν μπορεί να ολοκληρώσει την διαδικασία. Γενικά πρέπει να προσέξω κάτι? Το πόσο θα πάει θα το ψάξω απλά ρωτάω αν υπάρχει γενικά κάποιος κανόνας πάνω σε αυτό. Υπάρχει θέμα που έχω εργοστασιακή ψύκτρα? Το παράξενο είναι πως η μητρική έχει 3 ram επάνω, 2 ram του 1GB και μια ram των 2GB. Αλλά μέχρι το 2016 που το είχα δεν είχε θέμα, μετά ξεκίνησαν τα χοντρά θέματα που είχε... Πληροφοριακά παραθέτω το hardware: 1. Μια Ram ddr3 1333 dimm cl9 2. Δύο ram kvr800d2n5/1g της kingston 3. Μητρική Asus P5KC 4. Επεξεργαστή δυστυχώς δεν ξέρω ακόμα 5. Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 260 Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από GeorgeR1_700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Τελικά κάτι προέκυψε και από τι φαίνεται πιθανώς (χωρίς να είναι σίγουρο) από κει που έλεγα πως θα ασχοληθώ το καλοκαίρι, τελικά θα ασχοληθώ από βδομάδα Κατσε για να δω αν καταλαβα καλα , γιατι ειμαι και λιγο αργοστροφος. Μας ρωτουσες τοσο καιρο για κατι με το οποιο θα ασχολιοσουν ... το καλοκαιρι ? Πες μου οτι μας τρολλαρεις. Εδω δεν ξερουμε αν θα ζουμε αυριο και συ σκεφτοσουν ... το καλοκαιρι ? Και ρωταγες απο τωρα...για το καλοκαιρι ? Παιδια σκεφτομαι να αλλαξω σωβρακο το καλοκαιρι... ποιο να βαλω ? αυτο με τα ελεφαντακια ή το αλλο με τον ροτζερ ραμπιτ ? Ρε παμε καλα εδω περα ? Μεχρι το καλοκαιρι μπορει να εχω πουλησει τα σωβρακα για κονσερβες!!! 1. Ναι απο κει κατεβαζεις.Το βιντεο δεν θα κατσω να το δω , πιστευω οτι το καταλαβαινεις ε ? Δοκιμασε ο,τι λεει εκει και πες μας αν δουλεψαν! 2. Εγω δεν βαζω ελληνικα πουθενα.Ακομα και στις ταινιες βαζω αγγλικους υποτιτλους.Στις διανομες δεν βαζω γιατι αν προκυψει καποιο προβλημα , θα κανω search στο google με ελληνικα μηνυματα λαθους ? Δεν θα λυσω τα προβληματα ουτε μεχρι..μαντεψε...ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Στις ταινιες γιατι ειναι ανοιωθοι αυτοι που μεταφραζουν στα ελληνικα !! Καθιστε μαθετε αγγλικα. Δεν γινεται δουλεια στην πληροφορικη/υπολογιστες χωρις γνωση αγγλικων. 3. Η ερωτηση σου δειχνει οτι δεν ξερεις τι ειναι το overclocking αρα και ποτε χρειαζεται να γινει.Ξαναελα με τον κηδεμονα σου. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2020 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Χαχα το όλο θέμα είχε ξεκινήσει για να πληροφορηθώ για το αν ίσχυε αυτό που έκανε στο λάπτοπ των 30€ το παιδί στο βίντεο στο πρώτο μου ποστ (απλά από περιέργεια). Από κει μετά θυμήθηκα ότι είχα αυτήν την μητρική και ρώτησα επιπλέον πράγματα. Προφανώς αυτά που είπαμε και άλλα σχετικά θέματα τα είχα αποθηκεύσει για το καλοκαίρι (ναι τι? 😂). Δεν είχα πολύ χρόνο λόγω σχολής παρόλο που είμαστε εν μέσω πανδημίας. Τα αγγλικά το ξέρω ότι είναι βασικά αλλά τόσα χρόνια ποτέ μου δεν τα κατανοούσα. Τώρα όμως βλέπω ότι τα πιάνω, αλλά δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ. Θα ασχοληθώ σε 1,5 χρόνο (που θα τελειώσω με στρατό και πτυχίο) και θα πάρω και ένα lower εν τέλη. Και σε άλλα 1,5-2 χρόνια από τότε θα έχω μαζέψει το χρηματικό ποσό που χρειάζομαι για να ξεκινήσω ένα όνειρο που έχω ως προς την επαγγελματική μου πορεία. Όπως βλέπεις ήδη ξέρω τι θα κάνω για τα επόμενα 3 χρόνια 😂 που προφανώς θα υπάρχουν μικρές και μεγάλες αποκλίσεις. Πέρα από την πλάκα δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι να κάνω όσον αφορά το overclock, αλλά είμαι όλως αυτιά (βασικά όλος μάτια) για να πάρω ότι μπορώ. Ούτως ή άλλος όλοι από κάπου ξεκινάμε. Θα το ψάξω επιπλέον φυσικά, κάθε απάντηση για το ερώτημα 3 ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (Ευχάριστο χιούμορ πάντως, να ξερεις γελούσα διαβάζοντάς το 😆 ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε (Ευχάριστο χιούμορ πάντως, να ξερεις γελούσα διαβάζοντάς το 😆 ) Εγω μετραγα τα βρακια στα συρταρια μου οσο το εγραφα!!! Το overclocking εχει εννοια οταν ασχολουμαστε με gaming (κυριως) και με διαφορους τροπους , που δεν ειναι του παροντος να αναλυσουμε , προσπαθουμε να στραγγιξουμε οσο περισσοτερη "δυναμη" απο τον επεξεργαστη. Κατ'επεκταση και απο τις μνημες σε καποιες περιπτωσεις.Εχει τα θετικα και τα αρνητικα. Αρα δεν ξερω αν καταλαβαινεις , οτι η φαση του overclocking δεν κολλαει/εχει νοημα με την εγκατασταση καποιου λειτουργικου ειτε αυτο ειναι λινουξ , ειτε windows , ειτε οτιδηποτε. Δεν νομιζω δηλ , να κανει καποιος overclocking για να τρεχει το λειτουργικο καλυτερα.Με την μητρικη που εχεις , ενα καλο 64bit επεξεργαστη απο αυτους που υποστηριζει , εναν φτηνο ssd και οση ram μπορεις να χωρεσεις στο μηχανημα (βρωμαει ο τοπος απο φτηνες ddr3) και θα εισαι λογικα κομπλε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, mphxths είπε Εγω μετραγα τα βρακια στα συρταρια μου οσο το εγραφα!!! Το overclocking εχει εννοια οταν ασχολουμαστε με gaming (κυριως) και με διαφορους τροπους , που δεν ειναι του παροντος να αναλυσουμε , προσπαθουμε να στραγγιξουμε οσο περισσοτερη "δυναμη" απο τον επεξεργαστη. Κατ'επεκταση και απο τις μνημες σε καποιες περιπτωσεις.Εχει τα θετικα και τα αρνητικα. Αρα δεν ξερω αν καταλαβαινεις , οτι η φαση του overclocking δεν κολλαει/εχει νοημα με την εγκατασταση καποιου λειτουργικου ειτε αυτο ειναι λινουξ , ειτε windows , ειτε οτιδηποτε. Δεν νομιζω δηλ , να κανει καποιος overclocking για να τρεχει το λειτουργικο καλυτερα.Με την μητρικη που εχεις , ενα καλο 64bit επεξεργαστη απο αυτους που υποστηριζει , εναν φτηνο ssd και οση ram μπορεις να χωρεσεις στο μηχανημα (βρωμαει ο τοπος απο φτηνες ddr3) και θα εισαι λογικα κομπλε. Γνωρίζω την έννοια του overclock σε τωρινά συστήματα (σε τι χρησιμοποιείται, ακόμα και τους λίγο πιο τρελούς), αλλά σε παλιά συστήματα νόμιζα πως ήταν υποχρεωτικό καθώς είναι πολύ αδύναμα όπως αναφέρθηκες στο 2ο σχόλιο αυτού το ποστ στο νούμερο 1) + 4) , αλλά για το δικό μου πιθανώς όπως λες δεν ισχύει. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, καλό βράδυ. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2020 από GeorgeR1_700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα