Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Έχω την εξής απορία, όσον αφορά το NFC.τι ακριβώς κάνει και σε τι μου χρησιμεύει εμένα;;χρειάζεται κάτι για να κάνω στο κινητό μου ώστε να μπορέσω να το χρησιμοποιώ;;; Και αν ναι; ποιο είναι αυτό;το κινητό μου είναι το xiaomi redmi note 8t

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασύρματος τρόπος επικοινωνίας είναι μεταξύ δύο συσκευών. Με μια απλά αναζήτηση στο google, θα βρεις ένα σωρό πληροφορίες. Δες για αρχή στη Βικιπαίδεια.

Όσο για το πού θα σου χρησιμεύσει, αν έχεις λογαριασμό στην Alpha bank, μπορείς να πάρεις μια αρχική ιδέα.

https://www.alpha.gr/el/idiotes/kartes/nea-karton/my-alpha-wallet-me-tap-n-pay-i-epomeni-genia-pliromon26476

Σε αυτήν την περίπτωση παραδείγματος, μπορείς να πληρώνεις σε POS που υποστηρίζουν ανέπαφη πληρωμή μέσω του κινητού σου

Επεξ/σία από Vista32
Δημοσ.

Μόλις κατέβασα μια εφαρμογή την alpha wallet και είδα ότι υποστηρίζει την μέθοδο tap n pay .πήγα να δω τι είναι και μου ζητούσε να ενεργοποιήσω το nfc. Οπότε κατάλαβα ότι είναι για αυτό το σκοπό. Οπότε αυτό το NFC χρησιμοποιείται για τέτοιες λειτουργίες μόνο. Γενικά είναι ασφαλές;θα πρέπει να το έχω ανοιχτό και ενεργοποιημένο μόνο όταν πρόκειται να κάνω μία πληρωμησε POS σύστημα ή μπορώ να το έχω ανοιχτό όλη την ώρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το nfc κανει και αλλα πραγματα. Μπορεις να κανεις το κινητο σου να ξεκλειδωνει οταν ειναι κοντα στο smartband/smartwatch σου, εφοσον εχει και εκεινο nfc. Μπορεις να το κανεις να ανοιγει την Χ εφαρμογη οταν το βαλεις στο ταδε μερος, εφοσον εχει και εκεινο nfc, πχ να ανοιγει τους χαρτες οταν το βαλεις στο αμαξι. Μπορεις να στειλεις αρχεια ή δεδομενα (πχ σκετο κειμενο) σε αλλη συσκευη με nfc. 

Αυτο το τελευταιο το καναμε με ενα φιλο μου πριν 5+ χρονια που αυτος ειχε ενα s3 και εγω το nokia 620. Με ανοιχτο το nfc και στα 2, γραφαμε κατι, παταγαμε share μεσω nfc, τσουγκριζαμε τα κινητα μας και πηγαινε απο το ενα στο αλλο. Χαζα παιδια :P
Παρολα αυτα, η καλυτερη ιδεα που εχω δει ειναι απο εναν τυπο που εβαλε nfc τσιπακι στο δαχτυλιδι του και το κινητο να ξεκλειδωνει μονο με αυτο, οποτε ξεκλειδωνε αυτοματα μονο οταν το κρατουσε στο χερι του.

Τελος, δεν ειναι αναγκη να το εχεις ανοιχτο ολη την ωρα, αρκει μονο να το ανοιξεις μονο οταν θα ειναι να το χρησιμοποιησεις και μετα το ξανακλεινεις.

Επεξ/σία από jim_p
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, jim_p είπε

Μπορεις να το κανεις να ανοιγει την Χ εφαρμογη οταν το βαλεις στο ταδε μερος, εφοσον εχει και εκεινο nfc, πχ να ανοιγει τους χαρτες οταν το βαλεις στο αμαξι.

Μάλιστα η Sony έβγαζε πριν χρόνια ειδικά tags, και μπορούσες να ρυθμίσεις να ανοίγουν στο κινητό σου κάποιες εφαρμογές (όπως οι χάρτες που προανέφερες) ή το wifi/bluetooth κλπ πλησιάζοντάς τα. Χρήσιμο feature, εφόσον το χρησιμοποιούσε κάποιος για να μην του αποσπάται η προσοχή κατά την οδήγηση, και αρκούντως εντυπωσιακό για την εποχή.

https://www.public.gr/product/tilefonia/accessories/sony-kit-smart-tags-4pcs/prod3040724pp/

https://www.youtube.com/watch?v=CrKqksv_b58

Επεξ/σία από Vista32

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...