iSAD Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Καλησπέρα παρέα ελπίζω να είστε όλοι καλά! Έχω της εξής απορία , αν δεν έχω εγώ επαγγελματικό ΦΠΑ μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό σε έναν θείο μου και να αγοράσω πράγματα για εμένα χωρίς το ΦΠΑ? Είναι εύκολο , γίνεται? Επίσης η αγορά αν είναι διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το επαγγελματικό ΑΦΜ τι γίνεται? Πχ σε ταξί να αγοράσω εγώ Smartphone , smartwatch , pc κλπ. Ευχαριστω
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 13 λεπτά πριν, iSAD είπε Καλησπέρα παρέα ελπίζω να είστε όλοι καλά! Έχω της εξής απορία , αν δεν έχω εγώ επαγγελματικό ΦΠΑ μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό σε έναν θείο μου και να αγοράσω πράγματα για εμένα χωρίς το ΦΠΑ? Είναι εύκολο , γίνεται? Επίσης η αγορά αν είναι διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το επαγγελματικό ΑΦΜ τι γίνεται? Πχ σε ταξί να αγοράσω εγώ Smartphone , smartwatch , pc κλπ. Ευχαριστω Θα εκπέσουν απο τον έλεγχο της εφορίας και θα πληρώσει πρόστιμο.Ρώτα τον λογιστή του.
iSAD Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Θα εκπέσουν απο τον έλεγχο της εφορίας και θα πληρώσει πρόστιμο.Ρώτα τον λογιστή του. Αρα καλυτερα να αγορασουμε με το ΦΠΑ
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, iSAD είπε Αρα καλυτερα να αγορασουμε με το ΦΠΑ Αρα ρωτάς τον λογιστή του.Αυτό είπα εγώ.Μην τον κάψεις τον άνθρωπο.
iSAD Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Αρα ρωτάς τον λογιστή του.Αυτό είπα εγώ.Μην τον κάψεις τον άνθρωπο. Ναι καταλαβα , για ασφαλεια το ειπα μην γινει καμια ζημια για 100-200€παρακατω
cazanova Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Επισης ο ΦΠΑ δεν εξαφανιζεται , μπορει να μην φευγει αμεσα απο την τσεπη σου αλλα ο κατοχος της επιχειρησης θα το πληρωσει καποια στιγμη
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 3/4/2020 στις 6:15 ΜΜ, iSAD είπε Καλησπέρα παρέα ελπίζω να είστε όλοι καλά! Έχω της εξής απορία , αν δεν έχω εγώ επαγγελματικό ΦΠΑ μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό σε έναν θείο μου και να αγοράσω πράγματα για εμένα χωρίς το ΦΠΑ? Είναι εύκολο , γίνεται? Επίσης η αγορά αν είναι διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το επαγγελματικό ΑΦΜ τι γίνεται? Πχ σε ταξί να αγοράσω εγώ Smartphone , smartwatch , pc κλπ. Ευχαριστω Πρέπει να ανοίξεις επαγγελματικό amazon. Ο,τι μπορεί να δικαιολογήσει για την επιχείρηση, τα βάζει με το επαγγελματικό Amazon, πχ αγορά υπολογιστή, κινητού. Ολα τα υπόλοιπα, με το προσωπικό Amazon ή από οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα με πληρωμή του ΦΠΑ. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2020 από cacofonix-3
ozric Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Καλημέρα, Θέλω να κάνω μια αγορά από το amazon.de με απαλλαγή ΦΠΑ Έχω ενεργοποιήσει τις ενδοκοινοτικές αγορές στην εφορία,έχω κάνει εγγραφή με το ΑΦΜ στην amazon και έχω πλέον business account,μου δείχνει τα προιόντα με τιμές χωρίς VAT αλλά στο τέλος στο σύνολο της παραγγελίας μου βγάζει τιμή με ΦΠΑ. Έχει αλλάξει κάτι στη διαδικασία? Διαβάζω ότι δεν πρέπει να πληρώσω τον ΦΠΑ,σωστα? Κάνω κάτι λάθος?
djcat Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ozric είπε Καλημέρα, Θέλω να κάνω μια αγορά από το amazon.de με απαλλαγή ΦΠΑ Έχω ενεργοποιήσει τις ενδοκοινοτικές αγορές στην εφορία,έχω κάνει εγγραφή με το ΑΦΜ στην amazon και έχω πλέον business account,μου δείχνει τα προιόντα με τιμές χωρίς VAT αλλά στο τέλος στο σύνολο της παραγγελίας μου βγάζει τιμή με ΦΠΑ. Έχει αλλάξει κάτι στη διαδικασία? Διαβάζω ότι δεν πρέπει να πληρώσω τον ΦΠΑ,σωστα? Κάνω κάτι λάθος? Στο τέλος όταν είναι να πληρώσεις, σου έχει ακόμα την τιμή με το φπα; Τελευταίο στάδιο. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από djcat
ozric Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι αυτο μου κάνει εντύπωση Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από ozric
djcat Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, ozric είπε Ναι αυτο μου κάνει εντύπωση Μήπως επιλέγεις πωλητή που δε μπορεί να σου βγάλει το φπα;
ozric Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Και τα 3 προιόντα γράφουν Sold by: Amazon EU S.a.r.L. Στο δέυτερο στάδιο που ζητάει PO number πρέπει να βάλω κάτι? Γιατί γράφει για optional και το άφησα κενό Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από ozric
djcat Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 όχι δε βαζεις κατι. Από ποιο αμαζον έχεις το θέμα; Νέος λογαριασμός;
ozric Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 από το amazon.de O λογαριασμός υπήρχε αλλά τον έκανα business
djcat Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Σου στείλανε επιβεβαίωση οτι ελέγξανε τα χαρτιά σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα