Προς το περιεχόμενο

Amazon ΦΠΑ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παρέα ελπίζω να είστε όλοι καλά! Έχω της εξής απορία , αν δεν έχω εγώ επαγγελματικό ΦΠΑ μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό σε έναν θείο μου και να αγοράσω πράγματα για εμένα χωρίς το ΦΠΑ? Είναι εύκολο , γίνεται? Επίσης η αγορά αν είναι διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το επαγγελματικό ΑΦΜ τι γίνεται? Πχ σε ταξί να αγοράσω εγώ Smartphone , smartwatch , pc κλπ. Ευχαριστω

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, iSAD είπε

Καλησπέρα παρέα ελπίζω να είστε όλοι καλά! Έχω της εξής απορία , αν δεν έχω εγώ επαγγελματικό ΦΠΑ μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό σε έναν θείο μου και να αγοράσω πράγματα για εμένα χωρίς το ΦΠΑ? Είναι εύκολο , γίνεται? Επίσης η αγορά αν είναι διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το επαγγελματικό ΑΦΜ τι γίνεται? Πχ σε ταξί να αγοράσω εγώ Smartphone , smartwatch , pc κλπ. Ευχαριστω

Θα εκπέσουν απο τον έλεγχο της εφορίας και θα πληρώσει πρόστιμο.Ρώτα τον λογιστή του.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Θα εκπέσουν απο τον έλεγχο της εφορίας και θα πληρώσει πρόστιμο.Ρώτα τον λογιστή του.

Αρα καλυτερα να αγορασουμε με το ΦΠΑ 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Αρα ρωτάς τον λογιστή του.Αυτό είπα εγώ.Μην τον κάψεις τον άνθρωπο.

Ναι καταλαβα , για ασφαλεια το ειπα μην γινει καμια ζημια για 100-200€παρακατω

Δημοσ.

Επισης ο ΦΠΑ δεν εξαφανιζεται , μπορει να μην φευγει αμεσα απο την τσεπη σου αλλα ο κατοχος της επιχειρησης θα το πληρωσει καποια στιγμη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/4/2020 στις 6:15 ΜΜ, iSAD είπε

Πρέπει να ανοίξεις επαγγελματικό amazon.

Ο,τι μπορεί να δικαιολογήσει για την επιχείρηση, τα βάζει με το επαγγελματικό Amazon, πχ αγορά υπολογιστή, κινητού.

Ολα τα υπόλοιπα, με το προσωπικό Amazon ή από οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα με πληρωμή του ΦΠΑ.

Επεξ/σία από cacofonix-3
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα,

Θέλω να κάνω μια αγορά από το amazon.de με απαλλαγή ΦΠΑ

Έχω ενεργοποιήσει τις ενδοκοινοτικές αγορές στην εφορία,έχω κάνει εγγραφή με το ΑΦΜ στην amazon και έχω πλέον business account,μου δείχνει τα προιόντα με τιμές  χωρίς VAT αλλά στο τέλος στο σύνολο της παραγγελίας μου βγάζει τιμή με ΦΠΑ.

Έχει αλλάξει κάτι στη διαδικασία?

Διαβάζω ότι δεν πρέπει να πληρώσω τον ΦΠΑ,σωστα?

Κάνω κάτι λάθος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ozric είπε

Καλημέρα,

Θέλω να κάνω μια αγορά από το amazon.de με απαλλαγή ΦΠΑ

Έχω ενεργοποιήσει τις ενδοκοινοτικές αγορές στην εφορία,έχω κάνει εγγραφή με το ΑΦΜ στην amazon και έχω πλέον business account,μου δείχνει τα προιόντα με τιμές  χωρίς VAT αλλά στο τέλος στο σύνολο της παραγγελίας μου βγάζει τιμή με ΦΠΑ.

Έχει αλλάξει κάτι στη διαδικασία?

Διαβάζω ότι δεν πρέπει να πληρώσω τον ΦΠΑ,σωστα?

Κάνω κάτι λάθος?

Στο τέλος όταν είναι να πληρώσεις, σου έχει ακόμα την τιμή με το φπα; Τελευταίο στάδιο.

Επεξ/σία από djcat
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ozric είπε

Ναι αυτο μου κάνει εντύπωση

Μήπως επιλέγεις πωλητή που δε μπορεί να σου βγάλει το φπα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τα 3 προιόντα γράφουν Sold by: Amazon EU S.a.r.L.

Στο δέυτερο στάδιο που ζητάει PO number πρέπει να βάλω κάτι?

Γιατί γράφει για optional και το άφησα κενό

Επεξ/σία από ozric

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...