Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, έχω την Sapphire RX 480 Nitro+ και τις τελευταίες εβδομάδες παίζω μόνο PUBG Lite. Μετά από κάθε παιχνίδι ελέγχω τη θερμοκρασία της κάρτας γραφικών για να δω αν είναι εντάξει μιας και την αγόρασα μεταχειρισμένη. Η θερμοκρασία συνήθως κυμαίνεται κοντά στους 60 βαθμούς, αλλά 2-3 φορές έχω παρατηρήσει πως ανέβηκε στους 70, χωρίς να έχω κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι φυσιολογικό αυτό ή θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, neosstoforum είπε

Γεια σας, έχω την Sapphire RX 480 Nitro+ και τις τελευταίες εβδομάδες παίζω μόνο PUBG Lite. Μετά από κάθε παιχνίδι ελέγχω τη θερμοκρασία της κάρτας γραφικών για να δω αν είναι εντάξει μιας και την αγόρασα μεταχειρισμένη. Η θερμοκρασία συνήθως κυμαίνεται κοντά στους 60 βαθμούς, αλλά 2-3 φορές έχω παρατηρήσει πως ανέβηκε στους 70, χωρίς να έχω κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι φυσιολογικό αυτό ή θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα;

μια χαρα ειναι εμενα μου φτανει καλοκαιρια κοντα στο 80αρι οταν εχει πολυ ζεστη.Δεν νιωθει ομως ειναι φυσιολογικη η θερμοκρασια που λες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jerry banana είπε

μια χαρα ειναι εμενα μου φτανει καλοκαιρια κοντα στο 80αρι οταν εχει πολυ ζεστη.Δεν νιωθει ομως ειναι φυσιολογικη η θερμοκρασια που λες.

Ναι, έχω ακούσει ότι είναι ασφαλές μέχρι τους 80 βαθμούς. Απλά δε καταλαβαίνω γιατί στα καλά καθούμενα ανεβαίνει 10 βαθμούς παραπάνω από τις άλλες φορές ενώ δεν κάνω κάτι εξτρα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, neosstoforum είπε

Ναι, έχω ακούσει ότι είναι ασφαλές μέχρι τους 80 βαθμούς. Απλά δε καταλαβαίνω γιατί στα καλά καθούμενα ανεβαίνει 10 βαθμούς παραπάνω από τις άλλες φορές ενώ δεν κάνω κάτι εξτρα. 

Μήπως ρετάρει κάποιο ανεμηστηράκι;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Μήπως ρετάρει κάποιο ανεμηστηράκι;

Κατέβασα το Sapphire TRIXX και έτρεξα ένα fan check. Και τους δυο ανεμιστήρες τους έβγαλε με πράσινο χρώμα, οπότε δεν νομίζω να είναι αστοχία υλικού. Ίσως έχει να κάνει με το λογισμικό. Σήμερα ενημέρωσα τους drivers και θα δω πώς θα πάει το θέμα τις επόμενες ημέρες. 

Δημοσ.

Μήπως τις μέρες που ανέβηκε η θερμοκρασία έπαιξες περισσότερο ή είχε μεγαλύτερη θερμοκρασία το δωμάτιο (πχ λόγω καιρού)?

• Like 2
Δημοσ.

Έχει να κάνει με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου. Τις τελευταίες ημέρες επίσης ο καιρός κάνει σκαμπανεβάσματα (μια ήλιο, μια κρύο). Δεν θα ανησυχούσα στη θέση σου, όσο ζεσταίνει ο καιρός θα δεις αυξημένες θερμοκρασίες.

Δημοσ.
Στις 3/4/2020 στις 11:35 ΜΜ, pcmasteralex είπε

Μήπως τις μέρες που ανέβηκε η θερμοκρασία έπαιξες περισσότερο ή είχε μεγαλύτερη θερμοκρασία το δωμάτιο (πχ λόγω καιρού)?

7 ώρες πριν, vdanasto είπε

Έχει να κάνει με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου. Τις τελευταίες ημέρες επίσης ο καιρός κάνει σκαμπανεβάσματα (μια ήλιο, μια κρύο). Δεν θα ανησυχούσα στη θέση σου, όσο ζεσταίνει ο καιρός θα δεις αυξημένες θερμοκρασίες.

Όντως, αν θυμάμαι καλά είχε φτιάξει ο καιρός μέχρι και πριν 3-4 ημέρες. Ίσως να φταίει αυτό. Πάντως τώρα τελευταία δεν έχει ανεβάσει πάνω από 62 βαθμούς.

• Sad 1
Δημοσ.

Μπορεί δυο παιχνίδια να εμφανίζουν 99% gpu και το ενα να ανεβάζει 10C περισσοτερο σε κάποια σημεία. Γιαυτό πρέπει να βρεις μια αναφορά και να ξες τι σου γίνεται με τον καιρό και διαφορετικές ρυθμίσεις, το καλύτερο για μένα είναι ένα game που σου εμφανίζει τη μεγαλύτερη θερμοκρασία σε συγκεκριμένα σκηνικά. Αν δεν έχεις αλλάξει παστα να το κάνεις γιατι φαντάζομαι θα τα έχει τα χρονάκια της, αφού τσεκάρεις τι παιζει με εγγύηση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bebius είπε

Μπορεί δυο παιχνίδια να εμφανίζουν 99% gpu και το ενα να ανεβάζει 10C περισσοτερο σε κάποια σημεία. Γιαυτό πρέπει να βρεις μια αναφορά και να ξες τι σου γίνεται με τον καιρό και διαφορετικές ρυθμίσεις, το καλύτερο για μένα είναι ένα game που σου εμφανίζει τη μεγαλύτερη θερμοκρασία σε συγκεκριμένα σκηνικά. Αν δεν έχεις αλλάξει παστα να το κάνεις γιατι φαντάζομαι θα τα έχει τα χρονάκια της, αφού τσεκάρεις τι παιζει με εγγύηση.

Η αύξηση θερμοκρασίας που αναφέρω αφορά ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, διότι με αυτήν την κάρτα γραφικών δεν έχω παίξει άλλα παιχνίδια. Όσο για την αλλαγή της πάστας, την κάρτα την αγόρασα μεταχειρισμένη από τοπικό κατάστημα με 1 χρόνο εγγύηση, η οποία έχει αρκετό υπόλοιπο ακόμη, γύρω στους 10 μήνες, οπότε προτιμώ να μην βάλω χέρι για να μην μπλέξω με το κατάστημα αν χρειαστεί επισκευή/αντικατάσταση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...