Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, ενώ καταλαβαίνω όλο τον κώδικα σε c++, δεν καταλαβαίνω γιατί το i < num/2. Δηλ αν πχ βάλω την τιμή 50, το i θα φτάσει μέχρι το 25. Γιατί το κάνει έτσι? 

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Καλησπέρα σας, ενώ καταλαβαίνω όλο τον κώδικα σε c++, δεν καταλαβαίνω γιατί το i < num/2. Δηλ αν πχ βάλω την τιμή 50, το i θα φτάσει μέχρι το 25. Γιατί το κάνει έτσι? 

Υπαρχει διαιρετης ενος αριθμου ,μεγαλυτερος του διαιρεταιου/2, που δινει ακεραιο πηλικο;

Υ.Γ αν βαλεις το 50 θα φτασει στο 2.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ στο σκεφτόμουν, κοιτούσα κάτι παρόμοιο με 2 for ούτως ώστε να μου δείχνει όλες τις τιμές που είναι πρώτες μέχρι το σημείο που έχω ορίσει και λίγο τις μπέρδεψα μεταξύ τους. Τώρα κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ! 

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα ο συγκεκριμενος κωδικας δεν ειναι οτι καλυτερο αφου αυτο το num/2 αν υπαρχει ειναι και ικανη συνθηκη για να μην ειναι ο num πρωτος, οποτε δεν χρειαζεται το παρακατω.

Υ.Γ.

Την ειπα την μπουρδιτσα μου και εγω...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Βασικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο γιατί ψάχνει μέχρι το μισό του αριθμού χωρίς λόγο.. Αρκεί να ψάξεις μέχρι τη ρίζα του, αν δεν έχεις βρει μέχρι τότε, δε θα βρεις ούτε μετά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω @SOADNICK εσπασα το κεφαλι μου μεχρι ποιον αριθμο ειναι αναγκαιος ο ελεγχος

Επισης αν του δωσεις εισοδο 2 τι θα επιστρεψει;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...