Telumetar Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Συνάδελφοι γεια, Μέχρι πρότινος δηλαδή μέχρι την εγακατάσταση των drivers της GPU (Nvidia 1080) τα windows 10 bootαραν σε συνολικη διάρκεια λιγότερη από 5-6 δευτερόλεπτα ελέω και NVme δίσκου. Όμως αν δεν κάνω λάθος, με το που κατεβασα τους νεους drivers το boot φθάνει τα 25 δευτερόλεπτα. Πιο συγκεκριμένα πριν εμφανιστεί η οθόνη που βάζεις το PIN για να μπεις στο λειτουργικό και αμέσως μετά το BIOS Screen εμφανίζεται μια μαυρη οθόνη η οποία υπό άλλες συνθήκες διαρκούσε 1 δευτερόλεπτο τώρα διαρκεί πάνω από 20. Τι δοκίμασα; Έκλεισα τα πάντα απο τις εφαρμογές που ξεκινούν οταν ξεκινούν και τα windows και τις έθεσα disabled. Τίποτα το ουσιώδες Μπήκα σε ασφαλή λειτουργία για να δω αν το πρόβλημα παραμένει και παρέμενε Εγκατέστησα παλαιότερους drivers για την κάρτα γραφικών που δούλευαν και δεν έγινε τίποτα. Καμία ιδέα;
Occultist Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Φαίνεται σαν κάτι να έχει αρχίσει να τα φτύνει. Μπορεί ο 'δίσκος', μπορεί η mobo... Ξαναδοκίμασε να σφίξεις τις συνδέσεις των καλωδίων. Μπορεί να είναι και θέμα φθοράς κάποιου connector και να θέλει αντικατάσταση (ναι, δεν έχει connector το nvme, αλλά εξυπηρετείται από το ίδιο southbridge που μπορεί να τα βλέπει όλα προσπαθώντας να ρεγουλάρει κάποια προβληματική συσκευή παράλληλα).
Telumetar Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Έβγαλα τα USB μήπως και αλλά δεν. Εβγαλα τις δύο οθόνες και ξανάεβαλα τα καλώδια σύνδεσης τους μήπως και επηρεάζουν αλλά τίποτα. Όταν λες να σφίξω τις συνδεσεις των καλωδίων φαντάζομαι εννοείς ότι υπάρχει πάνω στη μητρική έτσι;
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Το παρατήρησα και εγώ προ ημερών, μετά από κάποια αναβάθμιση που ακόμα ψάχνω να εντοπίσω / απομονώσω. M.2 ssd και Nvidia (μοιάζουν πολύ τα συστήματά μας). Θα ενημερώσω αν εντοπίσω κάτι. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias
Telumetar Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Έκανα τις κινήσεις πάντως του @Occultist δίχως αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν φταίει η Nvidia η ο Ryzen 2600x. Το μόνο που έμεινε είναι να κάνω reset το απειροελάχιστο overclock του κι να δοκιμάσω να bootαρω δίχως gpu @MauroPaltoudias πότε ξεκίνησες να το διαπιστώνεις; Εμένα είναι 3-4 μέρες με το που έβαλα το νέο updayw 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) @Telumetar Νομίζω καμιά βδομάδα (βασικά όχι, τόσο ακριβώς είναι). Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias
Telumetar Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δοκίμασα Bios Update, δίχως λογικη αφού ποστάρω κανονικά, δεν έφτιαξε. Εβγαλα μια μνήμη και έπαιζα με την άλλη, δεν έφτιαξε Εβγαλα όλα τα καλώδια από το modular psu, τα βαλα στη θέση τους, πάλι τίποτα Έβγαλα την τροφοδοσία από τη μπρίζα, άλλαξα καλώδιο τροφοδοσίας και Ω Του Θαύματος, έσαξε (που λέμε και στη Κρήτη) 1
Telumetar Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Σ' ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω. Την 4η φορά μου το ξανακανε δυστυχως. Δεν μπορω να καταλαβω που οφείλεται
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Εγώ έχω μια αμυδρη εντύπωση ότι άρχισε τα νερά μετά από κάποιο πρόσφατο update των Windows. Μέχρι τότε αλλά και ενδιάμεσα, το μηχάνημα δεν είχε πειραχθεί.
Telumetar Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 So far no luck. Πέτυχα ομως τούτο https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-is-slower-after-april-2019-updates-according-to-users/ .Προφανώς μιλάμε για ενα χρονο πίσω αλλα μηπως παλι εχουμε κατι αντίστοιχο;
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Η αλήθεια είναι ότι προς τα εκεί οδηγούμαστε μάλλον. Πρέπει να μπω να δω τι updates κατέβασε και πότε (γράφω από ταμπλέτα). Μόλις το τσεκάρω, σε ενημερώνω.
Telumetar Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 20 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Σ' ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω. 15 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Η αλήθεια είναι ότι προς τα εκεί οδηγούμαστε μάλλον. Πρέπει να μπω να δω τι updates κατέβασε και πότε (γράφω από ταμπλέτα). Μόλις το τσεκάρω, σε ενημερώνω. Δοκίμασα να μπουταρω δίχως κάποια USB τίποτα απενργοποιησα από το msconfig τα services όλα εκτός αυτά των windows πάλι τίποτα Είχες εσύ καμιά επιφοίτηση;
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δοκίμασα ο,τι ήταν δυνατό, δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη. Τι γίνεται ρε φιλε.. Θα μας τρελάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα