stark Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Καλημέρα παιδιά. Ψάχνω ασπρόμαυρο LASER εκτυπωτή για το σπίτι. Οι εκτυπώσεις που κάνω είναι ελάχιστες. Με τους Inkjet την έχω πατήσει άσχημα (πανάκριβα μελάνια, προβλήματα στην κεφαλή, ανάγκη για συνεχείς καθαρισμούς που καταναλώνουν το μισό μελανοδοχείο, κλπ). Δεν έχω εμπειρία στο κομμάτι των Laser, αλλά φαντάζομαι απαραίτητα είναι τα παρακάτω: - να είναι οικονομικός αλλά αξιόπιστος - να έχει Wi-Fi - να έχει φθηνό toner και να παίρνει και μη αυθεντικά - να υποστηρίζει εκτύπωση διπλής όψεως - να έχει καλή υποστήριξη από την αντιπροσωπεία Για το αν είναι καλό να έχει ADF δεν είμαι σίγουρος. Πιο σημαντικό θεωρώ την εκτύπωση διπλής όψεως, νομίζω. Κάνω λάθος; Οποιαδήποτε πρόταση για συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και συμβουλές για το τι άλλο θα πρέπει να προσέξω στην επιλογή μου ευπρόσδεκτα ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TechnoState Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Προτείνω να βρεις κάποιο παλιό προϊόν στην αγορά...(φυσικά κάτι δοκιμασμένο κ με αξιολογήσεις) Καλή η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης, καλή η ασύρματη εκτύπωση ή η εκτύπωση απο συσκευές android (hp smart app) .... αλλά οι νεότερες συσκευές (που υποστηρίζουν συνήθως τα παραπάνω) έχουν αναλώσιμα πανάκριβα, ή δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα συμβατά (κ εάν έχουν, είναι κ αυτά αρκετά ακριβά). ...στην ίδια κατάσταση με εσένα (θέλω ένα πολυμηχανημα laser, μονόχρωμο, να δουλεύει απροβληματιστα, οικιακή χρήση με οικονομικά αναλώσιμα)...για αξιοπιστία (στα οικιακής χρήσης πάντα) σίγουρα υπάρχουν αρκετές ενστάσεις. .... έχω βολευτει με ένα hp mfp 113xx ή 115xx δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο με παμφθηνα συμβατά τόνερ (4.5€/τεμάχιο για 2.000 εκτυπώσεις). Πολύ καλό κ ισχυρό scanner. Σίγουρα έχω κλείσει 5ετία χρήσης (εντελώς τυχαία έπεσε στα χέρια μου από καλή προσφορά στο crazy Sundays-οταν κάποτε υπήρχαν πραγματικές προσφορές) κ φυσικά ούτε λόγος η ανάγκη για αλλαγή drum ή κάποια άλλη επισκευή (2 τόνερ το χρόνο σίγουρα τα καταναλώνω). Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από TechnoState 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TechnoState είπε Προτείνω να βρεις κάποιο παλιό προϊόν στην αγορά...(φυσικά κάτι δοκιμασμένο κ με αξιολογήσεις) Καλή η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης, καλή η ασύρματη εκτύπωση ή η εκτύπωση απο συσκευές android (hp smart app) .... αλλά οι νεότερες συσκευές (που υποστηρίζουν συνήθως τα παραπάνω) έχουν αναλώσιμα πανάκριβα, ή δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα συμβατά (κ εάν έχουν, είναι κ αυτά αρκετά ακριβά). ...στην ίδια κατάσταση με εσένα (θέλω ένα πολυμηχανημα laser, μονόχρωμο, να δουλεύει απροβληματιστα, οικιακή χρήση με οικονομικά αναλώσιμα)...για αξιοπιστία (στα οικιακής χρήσης πάντα) σίγουρα υπάρχουν αρκετές ενστάσεις. .... έχω βολευτει με ένα hp mpf 115xxxx ή 117xxxx δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο με παμφθηνα συμβατά τόνερ (4.5€/τεμάχιο για 2.000 εκτυπώσεις). Πολύ καλό κ ισχυρό scanner. Σίγουρα έχω κλείσει 5ετία χρήσης (εντελώς τυχαία έπεσε στα χέρια μου από καλή προσφορά στο crazy Sundays-οταν κάποτε υπήρχαν πραγματικές προσφορές) κ φυσικά ούτε λόγος η ανάγκη για αλλαγή drum ή κάποια άλλη επισκευή (2 τόνερ το χρόνο σίγουρα τα καταναλώνω). Οπότε μιλάμε για κάτι όπως αυτό; https://www.skroutz.gr/s/19412546/HP-MFP-135w.html EDIT: μάλλον ΟΧΙ ε; Το toner του (το original / δεν ξερω αν παιρνει και μη original) εχει ...42 € 😶 Μετά υπάρχει κι αυτό: https://www.mediamarkt.gr/el/product/_hp-laserjet-pro-mfp-m28w-μονόχρωμο-laser-πολυμηχάνημα-1212046.html με τα toners - αν δεν εχω κανει λαθος να ειναι αυτα: https://www.skroutz.gr/c/926/symvata-anakataskevasmena-toner-drums-ektypwtwn.html?keyphrase=28w&order_by=pricevat&order_dir=asc Και με κριτικες...μετριες: https://www.skroutz.gr/s/15669087/HP-LaserJet-Pro-M28w.html#reviews Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από stark Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TechnoState Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 .... μετά απο πρόχειρο ψάξιμο, είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό https://www.flipkart.com/hp-laserjet-pro-m1136-mfp-multi-function-monochrome-printer/p/itm1bbf324793ec7 Τέρμα βασικό.... αλλά οικονομικό κ αξιόπιστο (για τα δικά μου δεδομένα πάντα).... φυσικά πολλάκις καμμένος με inkjet κ εγώ ανά τα χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Τελικά κατέληξα σε αυτόν. Και θα δούμε αν θα βγει ΟΚ. https://www.skroutz.gr/s/19412546/HP-MFP-135w.html Τιμή αυθεντικού toner ~ 45€ Παίρνει και "συμβατό" toner σε χαμηλότερη τιμή - χωρίς chip, το οποίο όμως μπορείς να του το βάλεις αν το βγάλεις από το αυθεντικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Σήμερα ήρθε το πολυμηχάνημα. Κουφάθηκα λίγο, διότι το παρήγγειλα από Cosmodata χθες πολύ νωρίς το πρωί και σήμερα κατα τις 13.00 μου έσκασε τηλεφώνημα ότι έρχονται... Και ήρθαν ! 🤨 Μάλλον κάποια μεταφορική εταιρεία πρέπει να ήταν κι όχι courier, άλλωστε ποτέ δεν μου ήρθε κάποιο tracking # στο email μου. Επίσης πρέπει να ήταν και το τελευταίο κομμάτι στο συγκεκριμένο κατάστημα, διότι δεν το βλέπω πλέον στο skroutz. Πρώτες εντυπώσεις: - Μαζεμένο στο μέγεθος - Πρώτες δοκιμαστικές εκτυπώσεις μια χαρά - Το toner προφανώς είναι "δοκιμαστικό" για max 500 σελίδες και έχει και το chip που ευελπιστώ ότι θα μπορέσω να βγάλω και χρησιμοποιήσω σε "συμβατά" toners στο μέλλον - Πλαστικά απλά ΟΚ, λογικό για budget μηχάνημα - Πολύ καλή εφαρμογή τόσο στα Windows όσο και σε Android - Το scanner δεν εχει feeder αλλά ευτυχώς το software σώζει κάπως την κατάσταση με την επιλογή για "add a new scanned page" στο ίδιο έγγραφο - Μείον το ότι δεν έχει συρταράκι για χαρτί, και πρέπει να ανοίγεις το feeder από κάτω και να το βάζεις εκεί. Βέβαια μπορείς απλά να το έχεις εκεί μόνιμα ανοικτό, αλλά στη θέση που έχω βάλει εγώ το μηχάνημα είναι λίγο εκτεθειμένο οπότε προτιμώ να βγάζω το χαρτί και να το κλείνω / ανεβάζω το feeder. Οταν είναι ON το μηχάνημα και δεν έχεις χαρτί στο feeder αναβοσβήνει συνέχεια ενα led για να σου σπάει τα νεύρα. Δεν έχω ψάξει αν τυχόν απενεργοποιείται. Αυτά προς το παρόν, και στην πορεία θα δείξει αν άξιζε σαν αγορά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G-pal Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Έχω και εγώ ακριβώς τις ίδιες ανάγκες. Θέλω laser, να μπορώ να βγάλω φωτοτυπίες εύκολα , και να τυπώνω διπλής όψεως ! Καμία άλλη παρατήρηση? Ή καμία άλλη πρόταση ? Μπορείς να βγάλεις καμία φωτό φίλε με αυτό που πήρες για να το δούμε πως είναι στην πραγματικότητα ? Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, G-pal είπε Έχω και εγώ ακριβώς τις ίδιες ανάγκες. Θέλω laser, να μπορώ να βγάλω φωτοτυπίες εύκολα , και να τυπώνω διπλής όψεως ! Καμία άλλη παρατήρηση? Ή καμία άλλη πρόταση ? Μπορείς να βγάλεις καμία φωτό φίλε με αυτό που πήρες για να το δούμε πως είναι στην πραγματικότητα ? Ευχαριστώ! Καλημέρα. Το συγκεκριμένο δεν έχει αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης. Οπότε λογικά (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) σου δίνει οδηγίες το ίδιο το software τι να κάνεις για να εκτυπώσεις κάτι στη 2η όψη του χαρτιού. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2020 από stark 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G-pal Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Να σημειώσω ότι κατά τη σύνδεση του μηχανήματος σε wireless δίκτυο μέσω της εφαρμογής της HP στα Windows, πρέπει το SSID του δικτύου να μην είναι hidden, αλλιώς δεν μπορεί να το δει (δεν δίνει επιλογή να προσθέσεις εσύ manually νέο δίκτυο). Εγώ το έλυσα αυτό κάνοντας προσωρινά -και μέχρι να συνδέσω το μηχάνημα- το SSID φανερό και αφού συνδέθηκε, το ξαναέκανα κρυφό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dvlsakos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Καλησπερα τελικα πως ειναι ο εκτυπωτης εισαι ευχαριστημενος ? @stark εχεις αλλαξει τονερ με το τσιπακι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dvlsakos είπε Καλησπερα τελικα πως ειναι ο εκτυπωτης εισαι ευχαριστημενος ? @stark εχεις αλλαξει τονερ με το τσιπακι ? Καλησπέρα. Δεν έχει χρειαστεί ακόμα να αλλάξω τονερ, οπότε δεν έχω μπει ακόμα στη διαδικασία. Το μηχάνημα έχει μια παραξενιά (ή τουλάχιστον είχε). Όταν το είχα κλειστό για μέρες, μετά μερικές φορές το PC δεν το έβρισκε (ασύρματα πάντα εννοώ). Κι έπρεπε να μπω απο την αρχη στη διαδικασια να το εγκαταστησω / αναζητήσω ξανα ασύρματα. Μια διαδικασία που από τα ίδια τα windows δεν τη λες και σούπερ βολική - είναι λίγο δύστροπη. Αν θυμάμαι καλά ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω κινητού ή με την εφαρμογή της HP στα windows 10. Η λύση που βρήκα είναι να μην το κλείνω, κι απλά να το αφήνω να μπαίνει σε sleep mode από μόνο του. Μικρό το κακό, δηλαδή. Πριν λίγο καιρό πάντως είχε διαθέσιμο firmware upgrade και παίζει να έχει φτιάξει αυτό το θέμα. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως, καθότι με το sleep mode έχω βολευτεί. Επίσης, όλως περιέργως οταν ειναι ανοικτό το μηχάνημα, αναβοσβήνει το led που έχει όταν δεν υπάρχει χαρτί στο feeder. Επειδή το feeder είναι μπροστά, αν το αναβόσβησμα του led σε ενοχλεί η λύση είναι να έχεις ένα φύλλο χαρτί στο feeder και να το ανεβάζεις έτσι. Με περισσότερα δεν κρατιέται κλειστό / ανεβασμένο. Συνολικά είμαι ευχαριστημένος. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2020 από stark Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 17 ώρες πριν, stark είπε Το μηχάνημα έχει μια παραξενιά (ή τουλάχιστον είχε). Όταν το είχα κλειστό για μέρες, μετά μερικές φορές το PC δεν το έβρισκε (ασύρματα πάντα εννοώ). Κι έπρεπε να μπω απο την αρχη στη διαδικασια να το εγκαταστησω / αναζητήσω ξανα ασύρματα. Αυτο λογικα συμβαινει διοτι ειναι ρυθμισμενο σε DHCP, δηλαδη καθε φορα που κλεινει και ανοιγει και ξαναπροσπαθει να συνδεθει στο δικτυο, παιρνει αλλη ip, οποτε ο υπολογιστης το ψαχνει σε εκεινη που ειχε πριν και δεν το βρισκει. Για να το διορθωσεις αυτο πρεπει να βαλεις στο μηχανημα μια στατικη ip και να το εγκαταστησεις στον υπολογιστη με αυτην. Ετσι ακομα κι αν το κλεισεις δε θα τη χασει μετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dvlsakos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 η συνδεση δεν ειναι με wifi ? ειναι μπελαλιδικο να το συνδεσεις ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Στις 21/8/2020 στις 2:43 ΜΜ, lector είπε Αυτο λογικα συμβαινει διοτι ειναι ρυθμισμενο σε DHCP, δηλαδη καθε φορα που κλεινει και ανοιγει και ξαναπροσπαθει να συνδεθει στο δικτυο, παιρνει αλλη ip, οποτε ο υπολογιστης το ψαχνει σε εκεινη που ειχε πριν και δεν το βρισκει. Για να το διορθωσεις αυτο πρεπει να βαλεις στο μηχανημα μια στατικη ip και να το εγκαταστησεις στον υπολογιστη με αυτην. Ετσι ακομα κι αν το κλεισεις δε θα τη χασει μετα. Στις 21/8/2020 στις 7:30 ΜΜ, dvlsakos είπε η συνδεση δεν ειναι με wifi ? ειναι μπελαλιδικο να το συνδεσεις ? Με wi-fi πάντα, ναι. Ολα τα μηχανήματα σπίτι μου με static τα έχω. Και μάλιστα σεταρισμένα μέσω mac address στο router. Και τον Laser έτσι τον σετάρισα, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχε πάει στραβά και γιατί, στην αρχή, και τον έχανα. Κι επειδή μου έτυχαν διάφορα αυτό το καιρό και έτρεχα σαν τρελός στην καθημερινότητά μου, ο εγκέφαλος έπρεπε να "αδειάσει" κάποια πράγματα για να μην καεί, οπότε δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχε παιχτεί, και άπαξ και βρήκα τη λύση με το always on / sleep mode, δεν ασχολήθηκα ξανά. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο. Αν θυμηθώ τις λεπτομέρειες θα τις γράψω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα