Προς το περιεχόμενο

Σπουδές μετά το γυμνάσιο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας ειμαι 22 χρονών και έχω τελειώσει μόνο το γυμνάσιο. Δεν έχω πάει λύκειο για λόγους οικογενειακούς. Με μεγάλωσε η γιαγιά μου και εκείνη την περίοδο έπαθε εγκεφαλικό και χρειάστηκε να μείνει για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο και όταν γύρισε σπίτι έπρεπε κάποιος να την φρόντιζε ετσι ήμουν εγώ αυτή. Δεν με πειράζει που δεν το συνέχεισα απλά ειναι πλέων δυσκολο να βρώ δουλειά . Ολοι θέλουν προϋπηρεσία την οποία εγώ δεν έχω . Πρόσφατα έκανα μια συνέντευξη για δουλειά μέσω viber και με είπαν πως δεν γίνεται να με προσλάβουν γιατί θέλουν απόφητους λυκείου και για τον νόμο απαγορευεται . Δεν ξέρω κατα πόσο αληθευει αυτο . Το θέμα μου ειναι μήπως υπάρχει κάποια σχολή που μπορούν να σπουδάσουν αυτοι που εχουν τελειώσει μόνο το γυμνάσιο ? Δημόσια εννοειται. Δεν θέλω να παω 3 χρόνια λύκειο και αλλα τοσα για να σπουδάσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Λύκειο είναι εκπαίδευση μη υποχρεωτικού χαρακτήρα (τουλάχιστον προς το παρόν - δεν ξέρω αν θα το αλλάξουν) οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Και εφόσον είσαι άνω των 18 δεν χρειάζεσαι ειδικό βιβλιάριο εργασίας, οπότε μπορεί κανονικά να γίνει η πρόσληψη.

 

Τώρα αν στα προαπαιτούμενα για την συγκεκριμένη θέση εργασίας είχαν το απολυτήριο Λυκείου, είναι άλλο θέμα.....

 

Περισσότερα εδώ: https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/greece_el

Επεξ/σία από magnam
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μόνες σχολές που μπορώ να σκεφτώ που ίσως έχουν τόσο λίγες προαπαιτήσεις είναι κάποιες τεχνικού/επαγγελματικού χαρακτήρα (π.χ. κομμώτρια, μανικιουρίστ, φουρνάρισσα κ.ο.κ.).

Επίσης μπορείς να δεις σε κάποιες τοπικές επιχειρήσεις/μαγαζιά εάν θέλουν να σε πάρουν ως εκπαιδευόμενη. Δίχως μισθό, απλά για να μάθεις την δουλειά και να "χτίσεις" μια προϋπηρεσία. 

Εάν τα παίρνεις από θέμα προγραμματισμού και τα λοιπά, ίσως δεις σε άλλα νήματα σε αυτό το φόρουμ που εξηγούν πως να αυτο-εκπαιδευτείς για εκείνο τον τομέα.

Τέλος, εάν όλα πάνε στράφι, ίσως δεις και για "νοσοκόμα", από αυτές που κοιτάν ηλικιωμένους. Τουλάχιστον μέχρι να βρεις κάτι διαφορετικό/που σε αρέσει. Όπως έκανες για την συγγενή σου.

|

Δυστυχώς ήδη το πτυχίο πανεπιστημίου είναι προαπαιτούμενο και αναμενόμενο για μια τεράστια γκάμα εργασιών και το μάστερ γίνεται σούπα.

Με μόνα φόντα πτυχίο Γυμνάσιου η κατάσταση θα είναι πολύ, πολύ δύσκολη.

Όπως είδες, το Λύκειο ζητείται ακόμη και για πολλές κατά τα άλλα χειρωνακτικές δουλειές. 

Έτσι θα σε συμβούλευα να δεις για τα απογευματινά(ή νυχτερινά; δεν θυμάμαι πως τα λένε ακριβώς τα Λύκεια για ενήλικες που λαμβάνουν χώρα αργά το απόγευμα). Μαζί με μια δουλειά το πρωί για τα προς το ζην.

|

Όπως και να έχει, καλή τύχη.

Επεξ/σία από LongTom
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω θα σου πρότεινα να πας σε ενα επαγγελματικό λύκειο. Ετσι θα μάθεις και ενα επάγγελμα που σαρεσει και θα τελείωσεις το λύκειο και επιπλέον αν αλλαξεις γνώμη και θες να σπουδασεις θα μπορείς να δωσεις κανονικα πανελλαδικες.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...