janus5555 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, φίλη ψάχνει να αγοράει καινούριο macbook. Επειδή έχω χρόοονια να αγοράσω (καινούριο) macbook, παλιότερα πίστευα ότι αξιζει να αγοράσεις από επίσημο μεταπωλητή, πχ public, για καλύτερη εξυπηρέτηση aftersales και για να'χω το κεφάλι μου ήσυχο. Χθες που κοιτούσα όμως και skroutz, έβλεπα σε μερικές περιπτώσεις μεγάλη διαφοροποίηση τιμής σε σκρουτζομάγαζα, για μοντέλα 19-20. Τί ισχύει; Έχει διαφορά η ούτε καν; Επίσης, έχει νόημα να αγοράση επέκταση εγγύησης; Και από μοντέλο, για αρχάριο χρήστη χωρίς συγκεκριμένες απαιτήσεις- ούτε να μου πει τί θα το κάνει δεν ήξερε- τί θα προτείνατε;
onelonelystar Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Τι budget έχει? θα είναι ο βασικός της υπολογιστής? Macbook Air 2020 ή Macbook Pro 13" 2019 οι πρώτες επιλογές αφού δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και σίγουρα ότι και να πάρει τουλάχιστον 256GB σκληρό.
janus5555 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 χμ, νομίζω θα είναι ο βασικός ναι. Το αστείο είναι ότι μου ζήτησε ταβάνι 1500...Καταλαβαίνεις, τα 256gb ήδη φαίνονται άπιαστα. Για αυτό που ρωτάω σχετικά με το Public; Ξέρεις κάτι;
onelonelystar Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Η διαφορά με τα μαγαζιά από το σκρουτζ που τα έχουν πιο φθηνά, είναι ότι συνήθως δεν είναι ετοιμοπαράδοτα, δεν δέχονται δόσεις και το πληκτρολόγιο δεν έχει αναγραφόμενους τους ελληνικούς χαρακτήρες. Σκληρό με 128GB σε καμία περίπτωση, είναι οριακά για τα προγράμματα και system files. Μήπως να κοιτάξει και κάνα Mac Mini? ή θέλει οπωσδήποτε φορητότητα?
janus5555 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Σίγουρα θέλει φορητότητα. Από κει και πέρα νομίζω ότι θέλει macbook συγκεκριμένα επειδή "είναι καλά μηχανήματα"... Πείτε μου για επέκταση εγγύησης, έχει νόημα να αγοράσει ή είναι πεταμένα λεφτά; Ειδικά εφόσον όλα τα νεότερα μοντέλα (από 15 και μετά) δεν επιδέχονται καμία επέμβαση/ επισκευή από απλό χρήστη και με δεδομένο ότι το service macbook στην Ελλάδα κάπου χωλαίνει, η επέκταση εγγύησης δεν είναι κάπως αναγκαία;
demetr Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Καλησπέρα Εγώ έχω αγοράσει το MacBook Air του 2018 128 gb 8gb memory και ειμαι περα για περα ευχαριστημενος για μια μεση χρηση.Παλιοτερα κατοχος MacBook Pro το οπoιο ηταν too much τελικα για μενα.Ειναι η καλυτρερη αγορα για κανονικη χρηση και φυσικα μπορεις να κανεις video photo editing εκτος και φτιαχνεις πολλα βιντεο YouTuber etc.Αν το παρεις απο επισημη αντιπροσωπεια θα εχεις ενα χρονο εγγυηση απο την apple και τον δευτερο απο τον εισαγωγεα, δεν νομιζω οτι αξιζει το apple care το οποιο κοστιζει 250 ευρω και θα εχεις και τριτο χρονο εγγυησης,προτιμοτερο ειναι να δωσεις αυτα τα χρηματα για να το παρεις με 16 gb memory για να κερδισεις ακομα περισσοτερα χρονια ευρυθμης λειτουργιας.Και ενοειτε περα της κατασκευης και του design η εμπειρια του Mac OS ειναι συναρπαστικη.
onelonelystar Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Καλύτερα να δώσει λεφτά για περισσότερο σκληρό δίσκο παρά για RAM γιατί από ότι κατάλαβα δεν τα χρειάζεται τα 16GB. 1
paniti Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Είναι πολύ βασικό να πάει σε τουλάχιστον 256GB δίσκο όπως ειπώθηκε, τα 128 είναι πολύ λίγα και κανένα νέο MacBook δεν έχει SD card slot για επέκταση. Προσοχή επίσης στο MBP 13' 2019 που προτάθηκε, έχει το butterfly πληκτρολόγιο που σε αρκετούς έχει βγάλει προβλήματα (έχω συναντήσει άτομο να του αρέσει όμως - γούστα είναι αυτά). Για αρχάριος χρήστης καλύτερα να πάει στο Air 2020 που έχει 256 δίσκο το βασικό του μοντέλο και με πληκτρολόγιο της προκοπής. Ένα κακό με τα σκρουτζομάγαζα είναι ότι σπάνια κάνουν BTO (να του βάλεις π.χ. 16GB RAM). Αν θες τέτοια πας σε πιο "επίσημα μηλομάγαζα" τύπου iSystem, αλλιώς φέρνεις απ' έξω αλλά χάνεις το ελληνικό πληκτρολόγιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα