Kornilios008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σε όλους Είμαι κάτοχος της Nikon D5200. Πριν λίγο καιρό πήρα τον φακό NIKON AF-S 35mm f/1,8 G. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ποιότητα των φωτογραφιών κτλ όμως έχω παρατηρήσει οτι σε μερικές φωτογραφίες ειδικά πανω σε άσπρο χρώμα αφήνει μια πράσινη - κοκκινη αποχρώση. Ανεβάζω και μια φώτο όπου φαίνεται (στο λογότυπο της nikon) . Δεν ξέρω αν φταιω εγώ ή ο φακός.. Δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις με διαφορετικούς φωτισμούς, αλλες φωτογραφίες αλλα το πρόβλημα παραμένει. Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι φταίει θα με βοηθούσε πολύ... Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanskou Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 καλό θα ειναι πρώτο να δοκιμάσεις με κάτι που να ειναι εντελώς στην άσπρο στην πραγματικότητα. πχ μια κόλλα Α4 Έπειτα να μας πεις με τι ρύθμιση WB τραβάς; Auto λογικά ; έχεις δοκιμάσει να την αλλάξεις ; Ο φωτισμος του χώρου που βρίσκεσαι με τι λάμπες γίνεται ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kornilios008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 10 λεπτά πριν, zanskou είπε καλό θα ειναι πρώτο να δοκιμάσεις με κάτι που να ειναι εντελώς στην άσπρο στην πραγματικότητα. πχ μια κόλλα Α4 Έπειτα να μας πεις με τι ρύθμιση WB τραβάς; Auto λογικά ; έχεις δοκιμάσει να την αλλάξεις ; Ο φωτισμος του χώρου που βρίσκεσαι με τι λάμπες γίνεται ; Εχω βγάλει και σε κόλλα Α4 με το ίδιο αποτέλεσμα.. Το wb ναι είναι στο auto. Η συγκεκριμένη φώτο ηταν με κλασικη λάμπα αλογόνου. Η φώτο με την κόλλα Α4 ηταν με φυσικό φωτισμό. (δεν την εχω περασμένη στο κινητό να την ανεβάσω). Θα δοκιμάσω να αλλάξω το wb να δω μήπως φταίει αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanskou Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Ανέβασε και τη φωτογραφία με το χαρτι να τη δούμε αν δεν σου κάνει κόπο 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Είναι chromatic aberration, το έχουν ΟΛΟΙ οι φακοί (ακόμα και οι πολύ ακριβοί) όταν φωτογραφίζεις σκηνές με έντονες αντιθέσεις (όπως π.χ το ΆΣΠΡΟ λογότυπο πάνω στο ΜΑΥΡΟ καπάκι) και διορθώνεται στο Lightroom... ή αντίστοιχο πρόγραμμα... με ένα κλικ. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kornilios008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα δοκιμάσω αύριο ισως και με διαφορετικό wb να ξαναβγαλω και να τις περάσω στο lightroom να δω αν το διορθώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kornilios008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Καλημέρα Δοκίμασα τελικά αυτο που είπε ο Haldol και όντως αφαιρείται στο Lightroom. Χρειάστηκε να παω στο παράθυρο lens correction και στο color και να το κανω χειροκίνητα για purple hue και green hue καθώς η επιλογη remove chromatic aberration δεν διόρθωνε το πρόβλημα αυτόματα . Ισως επειδη δεν είναι έντονη η αντίθεση στις φώτο. Ανεβασα παράδειγμα με το πριν και το μετά. Ευχαριστώ και παλι για τις απαντήσεις σας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Γίνεται κι έτσι, αλλά αυτό επηρεάζει όλη τη φωτογραφία. Το "remove chromatic aberration" διορθώνει εκεί που πρέπει, δηλαδή στις άκρες με έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Δες ένα παράδειγμα σε δική μου φώτο. Με ένα τικ φεύγει η πρασινομωβίλα. Spoiler Spoiler 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 πέραν από διόρθωση σε κάποιο πρόγραμμα μπορείς να τραβάς και με πιο κλειστό διάφραγμα. Απέφυγε το f 1,8 όπου μπορείς (γενικότερα). Με f 2,8 πχ θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα δε θα χάσεις πολύ από το φως και δεν θα χάσεις πολύ από το αποτέλεσμα της αποεστίασης στο παρασκήνιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kornilios008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, decentintocerberon είπε πέραν από διόρθωση σε κάποιο πρόγραμμα μπορείς να τραβάς και με πιο κλειστό διάφραγμα. Απέφυγε το f 1,8 όπου μπορείς (γενικότερα). Με f 2,8 πχ θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα δε θα χάσεις πολύ από το φως και δεν θα χάσεις πολύ από το αποτέλεσμα της αποεστίασης στο παρασκήνιο. Γενικά επειδή ήταν καινούργιος ο φακός ήθελα να δοκιμάσω διάφορα.. Να δω τις δυνατότητες του κτλ.. Ευχαριστώ για την συμβουλή πάντως 2 ώρες πριν, Haldol είπε Γίνεται κι έτσι, αλλά αυτό επηρεάζει όλη τη φωτογραφία. Το "remove chromatic aberration" διορθώνει εκεί που πρέπει, δηλαδή στις άκρες με έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Δες ένα παράδειγμα σε δική μου φώτο. Με ένα τικ φεύγει η πρασινομωβίλα. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Κατάλαβα τι λες. Θα το δω στο μέλλον αε αλλες φώτο.. Ευχαριστώ και πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Με τον συγκεκριμένο φακό δεν είναι άγνωστο αυτό το θέμα, ιδίως με μεγάλα διαφράγματα, σε συνθήκες δηλαδή που γενικά οι φωτεινοί primes έχουν θέμα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ενώ το magenta στοιχείο της χρωματικής εκτροπής παρουσιάζεται μπροστά από το σημείο εστίασης, το πράσινο στοιχείο παρουσιάζεται οπισθίως του σημείου εστίασης. Πηγή: https://www.dpreview.com/forums/thread/2550049 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα