Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν μπορω να βρω web cam για αγορα πουθενα, επεσαν ακριδες; 😀Εχει κανεις να προτεινει καμια με μικροφωνο σε καποιο καταστημα; Απο Ελλαδα. Μεχρι 30€

Επεξ/σία από pascalia2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τις αγόρασαν όλες τώρα με την καραντίνα.
Λογικά θα παραλάβουν στις επόμενες μέρες, αφού πουλησαν τα παντα. Επικοινώνησε επευθείας με μερικά μαγαζιά να ρωτήσεις.

Μια εναλλακτική αν εχεις κινητό android αλλά θες webcam και στο PC, ειναι η εφαρμογή Droidcam. Εγκαθιστας το Droidcam στο κινητο και στο PC, έπειτα συνδεεις το κινητό με usb καλωδιο σε PTP mode και το βλέπει σαν webcamera με μικρόφωνο.
Δουλεύει πολύ καλά για skype, fb, κλπ.
Για εμένα, έχει καλύτερη ποιότητα από τις "οικονομικές" κάμερες.

Επεξ/σία από ptaf
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pascalia2 είπε

δεν μπορω να βρω web cam για αγορα πουθενα, επεσαν ακριδες; 😀Εχει κανεις να προτεινει καμια με μικροφωνο σε καποιο καταστημα; Απο Ελλαδα. Μεχρι 30€

Είναι εξαφανισμένες εδώ και δύο εβδομάδες. Έχουν μείνει μόνο οι πολύ ακριβές. 

Δημοσ.

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_gembird-bcam-01-miniature-hd-camera-1232235.html

τι λεει αυτη; Ποσα mpixel ειναι;

1 ώρα πριν, ptaf είπε

Θα τις αγόρασαν όλες τώρα με την καραντίνα.
Λογικά θα παραλάβουν στις επόμενες μέρες, αφού πουλησαν τα παντα. Επικοινώνησε επευθείας με μερικά μαγαζιά να ρωτήσεις.

Μια εναλλακτική αν εχεις κινητό android αλλά θες webcam και στο PC, ειναι η εφαρμογή Droidcam. Εγκαθιστας το Droidcam στο κινητο και στο PC, έπειτα συνδεεις το κινητό με usb καλωδιο σε PTP mode και το βλέπει σαν webcamera με μικρόφωνο.
Δουλεύει πολύ καλά για skype, fb, κλπ.
Για εμένα, έχει καλύτερη ποιότητα από τις "οικονομικές" κάμερες.

Το ειδα. Δεν θελει ρυθμισεις; Κατι ip ειδα.

Δημοσ.

Στην ασύρματη σύνδεση, πρέπει να γράψεις την εσωτερική ip του κινητού (π.χ. 192.168.1.5) στο DroidCam client στον υπολογιστή. Αυτή την ip στη δείχνει η εφαρμογή DroiCam στο κινητό όταν την ανοίγεις.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά κι εγώ ταλαιπωρήθηκα και τελικά δεν βρήκα πουθενά, τουλάχιστον κάτω από 100 Ευρώ. Τελικά χρησιμοποιώ μια compact camera ως webcam. Ψάξτε λίγο αν γίνεται με καμιά ξεχασμένη φωτογραφική μηχανή...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 03/04/2020 at 01:01, pascalia2 said:

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_gembird-bcam-01-miniature-hd-camera-1232235.html

i) τι λεει αυτη; Ποσα mpixel ειναι;

ii) Το είδα. Δεν θελει ρυθμισεις; Κατι ip ειδα.

i) 1,3 Mpixel λεει (720p native), ειναι θεωρητικά οκ αλλά δεν μου γεμίζει το ματι κατά τα άλλα. Αυτή ειναι spycam/bodycamera (κατασκοπευτική με nightvision και motion detection που παιρνει καρτα μνημης και γραφει εσωτερικα χωρις καλωδια) αλλα και με δυνατότητα να συνδεθει ως webcam στο PC.
Οι βασεις που δινει δεν κανουν για γραφειο ή για να στηριχθει σε οθονη υπολογιστή, η μια βαση ειναι μανταλακι για ρουχα  και η αλλη εχει τρυπες για βιδωμα-κρεμασμα σε τοιχο ως καμερα ασφαλειας. Πριν δωσεις λεφτα για αμφιβολες λύσεις, δοκίμασε μέσω κινητου, ειναι  δωρεάν εφοσον εχεις καποιο κινητο ή tablet.

ii) Θελει καποιες ρυθμισεις δικτυου (ip, κλπ) αν το συνδεσεις ασυρματα μεσω wifi.
Το Droidcam σου δινει 2 δυνατοτητες σύνδεσης, ασυρματα (wifi) και ενσυρματα (usb). Με καλωδιο δουλευει πολυ καλυτερα.
Mε καλωδιο usb ειναι πολύ απλό, οι ρυθμισεις δικτύου δεν παιζουν ρόλο τότε, δεν χρειαζεται καν να ειναι στο wifi. Στην ενσυρματη συνδεση όσα σου λεει στις οδηγιες τα κανεις μια φορα στην αρχη (driver στο PC, debug mode στο κινητο, κλπ). Μετά απλα θα συνδεεις το καλωδιο, επιλεγεις PTP mode στο κινητο και πατας start στην εφαρμογη στο PC και θα εχεις usb webcamera με πολύ καλό ήχο (ανάλογα το κινητο) και εικόνα.

Δες  στο site του κατασκευαστη και ακολούθησε τις οδηγιες στο "Connect via USB (advanced)". https://www.dev47apps.com/droidcam/connect/
Στη δική μου περίπτωση (Xiaomi Note4X σε Windows10 PC) δεν χρειαστηκε να κανω το βημα 2 (install ADΒ driver), αλλά δεν ειμαι σιγουρος αν το ειχα βαλει παλιοτερα ή αν το βρηκαν μονα τα Windows 10.
Αν κολλήσεις καπου (ή και οποιος άλλος προσπαθησει) στείλε μου προσωπικο μηνυμα για βοηθεια, ή κανε με ταγκ εδω για να το δω.
Στο site του Droidcam η ασυρματη συνδεση μπορει να φαινεται πιο συντομη/απλή, αλλά στην πράξη δεν είναι, ούτε δουλευει τόσο καλα όσο η ενσυρματη συνδεση. Μέσω wifi έχει αρκετό latency και γενικά μειωμένη ποιότητα/λειτουργίες.

6 hours ago, Τέρης Α. said:

Υπάρχει και το ivCam.

Το ivCam βλεπω θελει και αυτο την ιδια διαδικασια για να συνδεθει με καλωδιο, οπως το Droidcam. Δεν ξερω αν σε κατι αλλο πλεονεκτει ή όχι, χρησιμοποιώ το Droidcam με επιτυχία ως τωρα αλλά και το ivCam καλο φαινεται. Το ivCam λεει ειναι και για iphone.

8 hours ago, gvardal said:

Παιδιά κι εγώ ταλαιπωρήθηκα και τελικά δεν βρήκα πουθενά, τουλάχιστον κάτω από 100 Ευρώ. Τελικά χρησιμοποιώ μια compact camera ως webcam. Ψάξτε λίγο αν γίνεται με καμιά ξεχασμένη φωτογραφική μηχανή...

Πολύ καλή ιδέα αν εχεις καμια ξεχασμένη ψηφιακή φωτογραφική μηχανη, πολλές δουλευουν και ως webcam με usb καλωδιο αν και συνηθως το πολυ σε VGA (640X480) ανάλυση.

Επεξ/σία από ptaf
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...