zaccki Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλη την παρέα και καλή υπομονή και δύναμη σε όλους μας. Είμαι στην αναζήτηση για ένα νέο PC και έχω αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με το άθλημα μιας και τα τελευταία 10+ χρόνια είμαι σε περιβάλλον macOS και σε φορητό (MacBook). Η κύρια χρήση που προορίζεται είναι gaming και movie streaming (Netflix) και από εκει και πέρα να μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση σε καθημερινές εργασίες γραφείου (browsing, office + ms project). Με ενδιαφέρει gaming στα 1080p σε max settings (αν ειναι εφικτο) σε παιχνίδια τύπου eFootball PES, FIFA, NBA 2K, Euro Truck Simulator, Football Manager, X-Plane, FSX καθώς και σε FPS τυπου CoD. (με bold ειναι τα παιχνιδιά που με ενδιαφέρουν περισσοτέρο). Θα ήθελα να είναι μια σύνθεση με αντοχή στο χρόνο και με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης στην κάρτα γραφικών ή στη μνήμη (αν κάποια στιγμή απαιτηθεί). Λέγοντας αντοχή στο χρόνο εννοώ να μπορεί να παίζει με άνεση τα προαναφερόμενα games (π.χ PES 2021, ΝΒΑ 2Κ22 κτλ) για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο ελπίζω! Αυτό που θα ήθελα σαν extra είναι αν υπάρχει η δυνατότητα για small form factor PC ιδανικά και mini ITX υλοποίηση. Ορίστε και η φόρμα και αναμένω τις συμβουλές σας και αν οι απαιτήσεις μου συμβαδίζουν με το budget μου ή βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας! Ποσό που διαθέτουμε : 500€- 600€ Χρήση υπολογιστή : Gaming - Movie Streaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι κάποιο ιδιαίτερο αλλά θα ήταν καλό να μπορεί να σηκώνει άνετα Photoshop, Illustrator και CorelDraw. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει η DELL U2414H, όχι προς το παρόν. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα και με δυνατότητα αποστολής στο χώρο μου. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από το κατάστημα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι, υπάρχουν ήδη Windows 10 64Bit Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από zaccki
tanasen01 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Από το visionstudio, μια micro-atx υλοποίηση: 3
zaccki Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε tanasen01. Πως το βλέπεις το σύστημα που προτείνεις με βάση αυτά που ζητάω? Έχει αντοχή στο χρόνο? Επιδέχεται μελλοντική αναβάθμιση? Θα πρότεινες κάτι σε λίγο παραπάνω χρήματα που να προσδίδει σημαντική διαφορά στην απόδοση?
tanasen01 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Εξαρτάται από το πόσο απαιτητικά είναι τα παιχνίδια που θες να παίζει στο μέλλον. Αυτά που έχεις τώρα ως προτεραιότητα είναι ελαφριά και δεν θα έχει κανένα θέμα. Τώρα αν ξαφνικά στην βαρέσει και θες να παίξεις cyberpunk, ή κάποιον παρεμφερή μελλοντικό τίτλο θα μπορείς αλλά με υποχωρήσεις. 1
zaccki Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μάλιστα. Κάπου εκεί είναι η αλήθεια ότι κινούμαι σε τίτλους. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει αυτό το σύστημα που προτείνεις με FSX και Χ-Plane. Από εκεί και πέρα σε πόσο μικρότερο κουτί μπορούμε να πάμε με αυτή την σύνθεση?
radiohead Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, zaccki είπε Μάλιστα. Κάπου εκεί είναι η αλήθεια ότι κινούμαι σε τίτλους. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει αυτό το σύστημα που προτείνεις με FSX και Χ-Plane. Από εκεί και πέρα σε πόσο μικρότερο κουτί μπορούμε να πάμε με αυτή την σύνθεση? Το budget που θέτεις αυτομάτως σε περιορίζει να μείνεις σε πολύ οικονομικό hardware.Οπερ σημαίνει ότι ξεχνάς το itx γιατί θα ρίξεις παρά πολύ το performance σε τίτλους όπως τα simulators και δη στους μελλοντικούς. Τα υπόλοιπα games που ούτως η άλλως εκεινα σε ενδιαφέρουν το έγραψες και με bold δεν είναι απαιτητικά και στα 600€ ο tanasen έβγαλε τον καλύτερο δυνατό συνδιασμο αν και θα μπορούσε να σου βάλει για επεξεργαστή τον 2600 με ένα παραπάνω δεκαευρω. 1
adtakhs Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ορίστε σύνθεση στο μικρότερο κουτί της αγοράς , εξολοκλήρου από αλουμίνιο. Με MODULAR τροφοδοτικό για να έχεις περισσότερο χώρο χωρίς πολλά καλώδια. Με ITX μητρική που φέρει και Bluetooth / WIFI . Mε κάρτα γραφικών GTX1650 SUPER σε μέγεθος μικρότερο των 170mm Το κουτί μπορεί να δεχθεί κάρτες έως 170mm ΌΤΑΝ βάζεις κλασικό ATX τροφοδοτικό. Αν θελήσεις να βάλεις μεγάλη κάρτα θα πρέπει να κοιτάξεις σε SFX τροφοδοτικό. Εκεί υπάρχουν Sharkoon στα 450 και 500 WATT με το 450άρι να ΜΗΝ είναι modular και το 500άρι να είναι ακριβό (80€) Mε 16GB 3200 RAM Με RYZEN 1600 AF. και 240άρη SSD. Αν σε ενδιαφέρει να ρίξεις το ποσό στα 610€ και ΔΕΝ σε πειράζει η έλλειψη WIFI/ BLUETOOTH , τότε αγοράζεις την παρακάτω μητρική αντί της ASROCK . Την Biostar X470NH ITX https://www.bestprice.gr/item/2155941027/biostar-x470nh.html Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από adtakhs 1
zaccki Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις και τις επισημάνσεις! Θα τις μελετήσω και θα επανέλθω! 1
adtakhs Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, zaccki είπε Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις και τις επισημάνσεις! Θα τις μελετήσω και θα επανέλθω! Μελέτησέ το και εδώ είμαστε. Μερικές επισημάνσεις για το κουτί. Ο σχεδιασμό τους είναι για ανεστραμμένη τοποθέτηση μητρικής. Αυτή η λογική τοποθέτησης είναι πολύ έξυπνη γιατί φέρνει στο επάνω μέρος με τους ανεμιστήρες τις κάρτας τοποθετημένους έτσι ώστε να παίρνουν "φρέσκο" αέρα από το επάνω μέρος του κουτιού. Στην γενική ροή αέρα συμμετέχει και το τροφοδοτικό . Το κουτί παίρνει έναν ανεμιστήρα στο πάνω μέρος προαιρετικά και έναν ανεμιστήρα στο πίσω μέρος προεγκατεστημένο. Τα πλαϊνά είναι διάτρητα για καλύτερο αερισμό. Παίρνει CPU Coolers έως 160mm ύψους. Τέλος παίρνει 4 × 2.5 HDD & 1 × 3.5 HDD ή 2 × 2.5 HDD & 2 × 3.5 HDD πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να φορτωθεί αρκετά, σίγουρα στο μέγιστο που μπορεί η MINI ITX μητρική ( 4 X SATA + 1X M2 NVME) Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από adtakhs 1
radiohead Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 9 λεπτά πριν, zaccki είπε Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις και τις επισημάνσεις! Θα τις μελετήσω και θα επανέλθω! Να επανέλθεις καθυστερώντας το και μαζεύοντας παραπάνω δεν το βλέπεις ως πιθανότητα; Για flight sims θες vram οποτε μια rtx 2060 ή rx5700 θα ήταν ιδανικές. Με την 1650 super και τον 1600 θα γονατίζει. Αντίθετα με τον 3600 ο οποίος είναι και για Photoshop η πιο vfm επιλογή ξεκάθαρα στα 170 θα εισαι μια χαρά. Όπως είδες για itx δε φτάνουν τα 600 ούτε με μισή χωρητικότητα ssd που για μένα μην τον πάρεις καν στα 240gb σκέψου το rdr2 παιχνίδι εξαμήνου ζητάει να έχεις 150gb ελεύθερο. Οσο για το τροφοδοτικό είπες θες να αλλάξεις πάνω του κάρτα γραφικων οποτε κοιτάς 550-650w επώνυμο. Γνώμη μου ανέβασε το budget και παρε αν θες itx τος σύστημα του adtakh με αλλαγές. 2
zaccki Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 @adtakhs Σε ευχαριστώ και πάλι φίλε μου για τις παρατηρήσεις @radiohead Ευχαριστώ και πάλι και να σχολιάσω λίγο πάνω εδώ. Δεν είναι θέμα χρημάτων (να τα μαζέψω δλδ) αλλά του πόσο θα ήθελα να διαθέσω για τη συγκεκριμένη αγορά. Όντας χρόνια μακριά από το χώρο δεν έχω καλή εικόνα του τι παίζει. Για αυτό ανέφερα ότι ίσως το μπάτζετ μου να μη είναι το κατάλληλο για τις απαιτήσεις μου. Από εκεί και πέρα η ITX υλοιποίηση θα με ενδιέφερε (κυρίως λόγω χώρου) αλλά δεν είναι απαραίτητη. Δεν είμαι κάποιος φανατικός gamer και όπως τόνισα και πριν με ενδιαφέρει το 1080p gaming στα games που έχω σε bold και στις μελλοντικες για κάποια χρόνια εκδόσεις αυτών (όσο μπορούμε να προβλέψουμε κάτι τέτοιο). Για αυτό το λόγο μου μπήκε και μια άλλη ιδέα στο μυαλό μου: Μιας και μοιράζω το χρόνο μου μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας και στην Αγγλία έχουμε στο ήδη ένα Intel NUC το οποίο αν και παλιό έχει εκπληκτική απόδοση στη δουλειά γραφείου που κάνουμε (+ movies) σκέφτομαι την ιδέα να το αντικαταστήσω με το παρακάτω: https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/koutia-desktop/intel-barebone-nuc-nuc8i7hvk-hades-canyon-8809g_3093859 ώστε να μπορώ να παίζω όποτε θελήσω και τα παιχνιδάκια που αναφέρω (από ότι είδα λίγο στο νετ τα καταφέρνει περίφημα) και να είναι κ ευκολο στη συχνη μετακίνηση. Ξέρω ότι πρόκειται για άλλη υλοποίηση (mobile), δε πάω να το συγκρινω με desktop λύση, είναι σε άλλο μπάτζετ (μπορώ να το αποκτήσω χωρίς ΦΠΑ) και υπάρχει ήδη M2 SSD (θα χρειαστώ μνήμη). Και ερωτώ ποια η γνώμη σας για το παραπάνω? Προσφέρεται για το gaming που αναφέρω στο αρχικό ποστ (ας αφήσουμε απ'έξω τα flight simulators). Δεν λέω φυσικά να το συγκρίνουμε με desktop λύση και αν αξίζει τα χρήματα του. Απλά για τις ανάγκες μου συνδυάζει και καλύπτει τις περισσότερες και θα ήθελα τη γνώμη σας για το πόσο καλα ανταποκρίνεται στο gaming που αναφέρω.
verylife78 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) καλα μιλαμε αυτο του κουτι τα σπαει... εγω σε τετοια μικρα κουτια εχω μπανισει τα παρακατω https://www.skroutz.gr/s/20162830/CoolerMaster-Elite-120-Advanced-White.html https://www.skroutz.gr/s/6265047/Sharkoon-Shark-Zone-C10.html https://www.skroutz.gr/s/12219680/CoolerMaster-Elite-110A.html Το παραπανω της Intel απο το ΠΛΑΙΣΙΟ δεν εχει μελλοντικη αναβαθμιση (νομιζω)... δεν το εχω δει καθολου (απο reviews και τετοια) αλλα δεν εχει πολυ υψηλο κοστος. Ακομα και το ΦΠΑ να βγαλει 1000-24%= εισαι σχεδον 800€ πανω απο το budget που εθεσες Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από verylife78 παραλληλη αποστολη σχολιου 1
adtakhs Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, zaccki είπε @adtakhs Σε ευχαριστώ και πάλι φίλε μου για τις παρατηρήσεις @radiohead Ευχαριστώ και πάλι και να σχολιάσω λίγο πάνω εδώ. Δεν είναι θέμα χρημάτων (να τα μαζέψω δλδ) αλλά του πόσο θα ήθελα να διαθέσω για τη συγκεκριμένη αγορά. Όντας χρόνια μακριά από το χώρο δεν έχω καλή εικόνα του τι παίζει. Για αυτό ανέφερα ότι ίσως το μπάτζετ μου να μη είναι το κατάλληλο για τις απαιτήσεις μου. Από εκεί και πέρα η ITX υλοιποίηση θα με ενδιέφερε (κυρίως λόγω χώρου) αλλά δεν είναι απαραίτητη. Δεν είμαι κάποιος φανατικός gamer και όπως τόνισα και πριν με ενδιαφέρει το 1080p gaming στα games που έχω σε bold και στις μελλοντικες για κάποια χρόνια εκδόσεις αυτών (όσο μπορούμε να προβλέψουμε κάτι τέτοιο). Για αυτό το λόγο μου μπήκε και μια άλλη ιδέα στο μυαλό μου: Μιας και μοιράζω το χρόνο μου μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας και στην Αγγλία έχουμε στο ήδη ένα Intel NUC το οποίο αν και παλιό έχει εκπληκτική απόδοση στη δουλειά γραφείου που κάνουμε (+ movies) σκέφτομαι την ιδέα να το αντικαταστήσω με το παρακάτω: https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/koutia-desktop/intel-barebone-nuc-nuc8i7hvk-hades-canyon-8809g_3093859 ώστε να μπορώ να παίζω όποτε θελήσω και τα παιχνιδάκια που αναφέρω (από ότι είδα λίγο στο νετ τα καταφέρνει περίφημα) και να είναι κ ευκολο στη συχνη μετακίνηση. Ξέρω ότι πρόκειται για άλλη υλοποίηση (mobile), δε πάω να το συγκρινω με desktop λύση, είναι σε άλλο μπάτζετ (μπορώ να το αποκτήσω χωρίς ΦΠΑ) και υπάρχει ήδη M2 SSD (θα χρειαστώ μνήμη). Και ερωτώ ποια η γνώμη σας για το παραπάνω? Προσφέρεται για το gaming που αναφέρω στο αρχικό ποστ (ας αφήσουμε απ'έξω τα flight simulators). Δεν λέω φυσικά να το συγκρίνουμε με desktop λύση και αν αξίζει τα χρήματα του. Απλά για τις ανάγκες μου συνδυάζει και καλύπτει τις περισσότερες και θα ήθελα τη γνώμη σας για το πόσο καλα ανταποκρίνεται στο gaming που αναφέρω. Θα έχεις πρόβλημα με τον υβριδικό Intel με την Vega. Η Intel έχει παρατήσει όλο το project και αραιά και που η AMD μπαίνει στην διαδικασία να εκδώσει οδηγούς .... Ασε που σε τέτοια ποσά, μέχρι και 12-πύρηνο παίρνεις με 32G RAM , τον καλύτερο NVME κ.λ.π. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από adtakhs 1
zaccki Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ παιδιά. Νομίζω λοιπόν ότι θα το σκεφτώ λίγο και θα ζυγίσω τις επιλογές μου. Δε βιάζομαι για την αγορά και είναι η αλήθεια ότι αυτά τα mini τύπου NUC είναι μάλλον πιο κοντά σε αυτό που ψάχνω. Δεν ξέρω τι άλλες αντίστοιχες επιλογές υπάρχουν.
adtakhs Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 52 λεπτά πριν, zaccki είπε Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ παιδιά. Νομίζω λοιπόν ότι θα το σκεφτώ λίγο και θα ζυγίσω τις επιλογές μου. Δε βιάζομαι για την αγορά και είναι η αλήθεια ότι αυτά τα mini τύπου NUC είναι μάλλον πιο κοντά σε αυτό που ψάχνω. Δεν ξέρω τι άλλες αντίστοιχες επιλογές υπάρχουν. Σε πιο κάτω επιδόσεις, αλλά μικρό είναι το ASROCK A300 https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini A300 Series/ Μπαίνει AMD R5 3200G ή AMD R5 3400G με αναβαθμισιμότητα σε ότι νέο APU αποφασίσει να βγάλει η AMD στην σειρά 4000. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα