adsl2+ Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Maurikycli είπε Ο δολωματικός ψεκασμός δεν έχει αποτέλεσμα; οκ Ο δολωματικός ψεκασμός που κάνει η νομαρχεία για τον δάκο έχει αποτέλεσμα ο τρίτος ο οποίος έγινε αρχές Σεπτέμβρη ,εμείς όταν ραντίζουμε τέλος Σεπτέμβρη καταπολεμούμε εκτός από τον δάκο το γλοιοσπόριο και το κυκλοκόνιο https://www.ilialive.gr/gaia365/γεωργία/16229-ηλεία-το-γλοιοσπόριο-παραμονεύει-στην-ελαιοπαραγωγή.html Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από adsl2+ 2
GREGORYMO Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, adsl2+ είπε Ο δολωματικός ψεκασμός που κάνει η νομαρχεία για τον δάκο έχει αποτέλεσμα ο τρίτος ο οποίος έγινε αρχές Σεπτέμβρη ,εμείς όταν ραντίζουμε τέλος Σεπτέμβρη καταπολεμούμε εκτός από τον δάκο το γλοιοσπόριο και το κυκλοκόνιο https://www.ilialive.gr/gaia365/γεωργία/16229-ηλεία-το-γλοιοσπόριο-παραμονεύει-στην-ελαιοπαραγωγή.html Έχω 300 ρίζες ελιές (μεσαίες προς μεγάλες) και θέλω να κάνω σύμφωνια λάδι στην ρίζα, πόσο πάει η αγορά, μήπως ξέρεις ? Περιοχή Κορινθίας.
adsl2+ Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, tigergreg είπε Μαλλον παιζει ρολο η αλλαγη του κλιματος γιατι παλιοτερα η δυτικη ελλαδα και πελοποννησος ειχαν μεγαλυτερο κινδυνο λογω αυξημενης υγρασιας. Απο φιλο στην κορινθια παιρνω και εγω και ειχαν τις μικροτερες απωλειες απο τους υπολοιπους. Το μεγαλύτερο προβλημα είναι το γλοιοσπόριο, αυτό το αντιμετωπίζουμε με μέσω όρο τρια ραντίσματα χαλκού, ανάλογα την εποχή και τις συνθήκες 21 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Έχω 300 ρίζες ελιές (μεσαίες προς μεγάλες) και θέλω να κάνω σύμφωνια λάδι στην ρίζα, πόσο πάει η αγορά, μήπως ξέρεις ? Περιοχή Κορινθίας. Εννοείς να πουλήσεις δώδεκα στρέμματα με ελιές στην Κορινθία ,δύσκολη η απάντηση,μόνο ένας ντόπιος γνωρίζει και με επιφύλαξη, διότι ενδέχεται να σε ''δαγκώσουν'' αν καταλάβουν ότι δεν το κατέχεις το θέμα ,ο μεσίτης ίσως είναι καλύτερη λύση. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από adsl2+
GREGORYMO Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 34 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Το μεγαλύτερο προβλημα είναι το γλοιοσπόριο, αυτό το αντιμετωπίζουμε με μέσω όρο τρια ραντίσματα χαλκού, ανάλογα την εποχή και τις συνθήκες Εννοείς να πουλήσεις δώδεκα στρέμματα με ελιές στην Κορινθία ,δύσκολη η απάντηση,μόνο ένας ντόπιος γνωρίζει και με επιφύλαξη, διότι ενδέχεται να σε ''δαγκώσουν'' αν καταλάβουν ότι δεν το κατέχεις το θέμα ,ο μεσίτης ίσως είναι καλύτερη λύση. ΟΧΙ, να πώλησω την γη ! Να δώσω τις ελιές με συμφωνία, πχ να παίρνω 1 κιλό λάδι στην ελιά τον χρόνο. ΥΓ. Κάθε περιοχή είναι διαφορετικα, αλλά στην δικιά σου περιοχή, τι ισχύει ?
adsl2+ Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 28 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΟΧΙ, να πώλησω την γη ! Να δώσω τις ελιές με συμφωνία, πχ να παίρνω 1 κιλό λάδι στην ελιά τον χρόνο. ΥΓ. Κάθε περιοχή είναι διαφορετικα, αλλά στην δικιά σου περιοχή, τι ισχύει ? Άτυπη συμφωνία , (α) με 35/100 στον εργάτη γης με όλα τα έξοδα δικά μου (β) 50/100 με όλα τα έξοδα του εργάτη γης
GREGORYMO Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 6 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ξέχασες και την επιδότηση. Τι εννοείς με την επιδότηση ? 12 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Άτυπη συμφωνία , (α) με 35/100 στον εργάτη γης με όλα τα έξοδα δικά μου (β) 50/100 με όλα τα έξοδα του εργάτη γης Εγώ μιλώ για κάτι εγγυημένο, δηλαδή να παίρνω πχ 1 κιλό λάδι στο καθε δέντρο, ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ κάτι τέτοιο στην περιοχή σου ?
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Εμείς μισιακά τα έχουμε, έξοδα δικά μας (νερά, λιπάσματα κ.λπ.) και η επιδότηση επίσης δική μας. Μια συμφωνία που βρίσκεται στο μ.ο. των όσων συμφωνούνται στην περιοχή μας.
adsl2+ Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 18 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ξέχασες και την επιδότηση. Δεν τη ξέχασα διότι δεν παίρνουν όλοι επιδότηση
tigergreg Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Μου κανει εντυπωση ειδικα στον νομο ηλειας ποσο εχουν πεσει τα εργατικα! Πριν 30 χρονια θυμαμαι ηταν 50% επι των καθαρων! Εκτος αυτου η δουλεια εχει σχεδον διπλασιαστει με την τρομερη αλλαγη κλιματικων συνθηκων στην περιοχη ειδικα μετα τις καταστροφες του 2007 οπου υποχρεωνονται ολοι στον καθαρισμο της γης. Επισης οι αλλες παραγωγες οπως πχ τα πορτοκαλια εχουν χαντακωθει πληρως μετα τις εξαρσεις του καιρου. Μην μιλησουμε για φραουλες που χαντακωθηκαν για οικονομικους λογους.
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Δεν τη ξέχασα διότι δεν παίρνουν όλοι επιδότηση Όποτε αυτά που έγραψες, αφορούν μόνο σε αυτούς που δεν παίρνουν επιδότηση. Οκ fixed, τώρα είναι πιο ξεκάθαρο.
adsl2+ Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Όποτε αυτά που έγραψες, αφορούν μόνο σε αυτούς που δεν παίρνουν επιδότηση. Οκ fixed, τώρα είναι πιο ξεκάθαρο. Έγραψα για Άτυπη συμφωνία που σημαίνει ότι η επιδότηση την παίρνω εγώ ,υπόψιν ότι όλη την φορολογία από την πώληση όλης της παράγωγης σε έμπορο την πληρώνω εγώ , όλα τα τιμολόγια έσοδα-έξοδα- εργόσημα και επιδότηση τα δηλώνω στο Ε3 ως Αγρότης Ειδικού Καθεστώτος 38 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Τι εννοείς με την επιδότηση ? Εγώ μιλώ για κάτι εγγυημένο, δηλαδή να παίρνω πχ 1 κιλό λάδι στο καθε δέντρο, ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ κάτι τέτοιο στην περιοχή σου ? κάθε χρόνο τέτοια εποχή δηλώνω μέσω μια εταιρίας C-GAIA τα δικαιώματα για την επιδότηση ,πρέπει να έχεις πάνω από 4 στρέμματα γης για να την πάρεις.Για το 1 κιλό λάδι στο κάθε δέντρο, ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ κάτι τέτοιο στην περιοχή μου δεν το έχω ακούσει Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από adsl2+ 1
GREGORYMO Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 17 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Έγραψα για Άτυπη συμφωνία που σημαίνει ότι η επιδότηση την παίρνω εγώ ,υπόψιν ότι όλη την φορολογία από την πώληση όλης της παράγωγης σε έμπορο την πληρώνω εγώ , όλα τα τιμολόγια έσοδα-έξοδα- εργόσημα και επιδότηση τα δηλώνω στο Ε3 ως Αγρότης Ειδικού Καθεστώτος κάθε χρόνο τέτοια εποχή δηλώνω μέσω μια εταιρίας C-GAIA τα δικαιώματα για την επιδότηση ,πρέπει να έχεις πάνω από 4 στρέμματα γης για να την πάρεις.Για το 1 κιλό λάδι στο κάθε δέντρο, ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ κάτι τέτοιο στην περιοχή μου δεν το έχω ακούσει Σε ποια περιοχή είσαι ? 1 ώρα πριν, adsl2+ είπε Άτυπη συμφωνία , (α) με 35/100 στον εργάτη γης με όλα τα έξοδα δικά μου (β) 50/100 με όλα τα έξοδα του εργάτη γης Άτυπη συμφωνία, στην μοιρασιά εννοείς ? Γιατί όλο αυτό γίνεται με μισθωτηριο ?
adsl2+ Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Σε ποια περιοχή είσαι ? Κυλλήνη
GREGORYMO Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, adsl2+ είπε Κυλλήνη Καλά, το υπέθεσα. Τις ελιές, τις ποτίζετε ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα