Speculoos Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε Έτσι απλά απο περιέργεια, ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό; Ψάξε για τη λέξη "παρενιαυτοφορία" όπως είναι γνωστό το φαινόμενο αυτό. Συμβαίνει σε διάφορα καρποφόρα και είναι πιο έντονο το φαινόμενο σε αυτά που δεν ποτίζονται. Long story short, το δέντρο τα δίνει όλα να παράξει καρπούς και ξεμένει από ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να βγάλει την ίδια ποσότητα την επόμενη χρονιά οπότε κάνει ένα μικρό reserve δυνάμεων. 5
papoys1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Το έχω 100 ελιές και πόσο παράγουν δεν λέει τίποτε. Εξαρτάται το μέρος , την ποικιλία αλλά πάνω από όλα εξαρτάται από την περιποίηση - καλιέργεια.Η ελιά για να παράγει πρέπει να την αγαπάς και να την προσέχεις , θέλει κάθε χρόνο δουλειά. Όσο για τιμή εξαρτάται από την περιοχή το μέρος και αν υπάρχει ζήτηση για αγορά δέντρων που τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πάρα πολύ πρώτο γιατί θέλει πολύ δουλειά και δεύτερο το ελαιόλαδο βρίσκεται σε συνεχή πτώση τιμής. Εμένα τον Αύγουστο- Σεπτέβριο καμιά 80αριά δέντρα που έχω σε καλό σημείο ήταν τόσο φορτωμένα που ακουμπούσαν στο έδαφος.Η χρονιά όμως ήταν κακή για την περιοχή ξηρασία - δάκος μέσα σε 20 μέρες χάθηκε το 70-80% της σοδειάς.Αποτέλεσμα ούτε 200 κιλά λάδι δεν πήρα και πάλι ευχαριστημένος ήμουν γιατί άλλοι δίπλα δεν πήραν τίποτε. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από papoys1 3
ziaba Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 18 ώρες πριν, Nikos9019 είπε Καλησπερα σε όλους ήθελα να κανω μερικές ερωτήσεις όσο αναφορά ενα χωράφι που έχω στην Ζάκυνθο Η μητέρα μου Βασικα.. ειναι 100 ελιες . Ποσο λάδι μπορούν να παράγουν τον χρόνο περίπου πόσα λευτα αξίζουν αν τα πουλισω ευχαριστω το μέρος μετράει πολύ άλλο να ναι σε τίποτα βουνό και άλλο πάνω σε επαρχιακή οδό κοντά στην πρωτεύουσά του νησιού όπως επίσης και τα στρέμματα του
Dannie Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 18 ώρες πριν, jmmys είπε Τόσες ελιές έχω και εγώ στο εξοχικό. Για 1 κιλό λάδι θα υπολογίσεις περίπου 3-5 κιλά καρπο στην καλύτερη,μέχρι και 7-8 κιλά καρπό,ίσως και 9 κιλά,ανάλογα πόσο σωστό είναι το ελαιοτριβείο. Παίζει ρολο η ποικιλία,το μέγεθος των δέντρων,πόσο δακο είχε η χρονιά,πόσο καλά τα έχεις κλαδεμενα,πόσο νερο τα έδωσες,πόσο σωστά τα ραντισες κλπ. Σε εμένα έχει τύχει να δώσει ένα δέντρο 300 κιλά ελιά,15 κλούβες.Την άλλη χρονιά δεν είχε τίποτα. Το ποσό θα πουλήσεις το λάδι είναι γενικό και αόριστο,το ελαιοτριβείο που τα πάω εγώ αγοράζει το κιλό προς 3 ευρώ και το πουλάει 5. Φετος εγω ακουσα οτι ηταν απο τις χειροτερες χρονιες στην τιμη λαδιου(δηλαδη εδιναν πολυ λιγα τα ελαιοτριβεια)λιγο πανω απο 2 ευρω.Ειδικα μεσσηνια ο κοσμος ξεσηκωθηκε...! 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 32 λεπτά πριν, Dannie είπε Ειδικα μεσσηνια ο κοσμος ξεσηκωθηκε...! Δράμα φίλε, πραγματικά μόνο έτσι περιγράφεται το φετινό.
Maurikycli Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, Beefeater είπε εχω αρκετες ελιες και θεωρω πως ξερω… αν δεν τις μαζεύεις εδώ και καιρο και θες να ξεκινήσεις να μαζεύεις είναι δυσκολο...εργαλεία , λιοπανα και αλλα + η απειρια σου δεν συμφερει νομιζω..ειδικα αν δεν μενεις εκει... αν το πουλήσεις, μην περιμενεις πολλα… αν είναι καλο το χωραφι, ισιο σε καλο σημειο με επαφη σε δρομο + ποτιστικο , συνηθως η τιμη για αγροτεμαχιο είναι μονο λογω της ελιας μεσα, περιπου 100-120 ευρω την ριζα υπολογιζε… αν βγαλεις τις αμοιβες των παρατρεχάμενων της αγοραπολησιας, κανενα 10.000 ευρω... Το στρέμμα;
tigergreg Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Φετος ο δακος ξεσκισε τους παντες. Ειδικα στην κρητη. 9 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Το στρέμμα; Οχι βεβαια..... 1
adsl2+ Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 11 λεπτά πριν, tigergreg είπε Φετος ο δακος ξεσκισε τους παντες. Ειδικα στην κρητη. Οχι βεβαια..... Όσοι ραντίσαμε τέλος Σεπτέμβρη και μαζέψαμε 10 με 15 Νοέμβρη οι ελιές ήταν πεντακάθαρες στη ΒΔ Ηλεία 1
tigergreg Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 26 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Όσοι ραντίσαμε τέλος Σεπτέμβρη και μαζέψαμε 10 με 15 Νοέμβρη οι ελιές ήταν πεντακάθαρες στη ΒΔ Ηλεία Μαλλον παιζει ρολο η αλλαγη του κλιματος γιατι παλιοτερα η δυτικη ελλαδα και πελοποννησος ειχαν μεγαλυτερο κινδυνο λογω αυξημενης υγρασιας. Απο φιλο στην κορινθια παιρνω και εγω και ειχαν τις μικροτερες απωλειες απο τους υπολοιπους.
Beefeater Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Το στρέμμα; στα αγροτεμάχια ξαναλεω δεν παιζει ρολο η εκταση μιας και σπανια χτιζει… αναλογα ποσες ελιες εχει μεσα
Maurikycli Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, adsl2+ είπε Όσοι ραντίσαμε τέλος Σεπτέμβρη και μαζέψαμε 10 με 15 Νοέμβρη οι ελιές ήταν πεντακάθαρες στη ΒΔ Ηλεία Ο δολωματικός ψεκασμός δεν έχει αποτέλεσμα; 47 λεπτά πριν, Beefeater είπε στα αγροτεμάχια ξαναλεω δεν παιζει ρολο η εκταση μιας και σπανια χτιζει… αναλογα ποσες ελιες εχει μεσα οκ
Haldol Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 23 ώρες πριν, jmmys είπε Για 1 κιλό λάδι θα υπολογίσεις περίπου 3-5 κιλά καρπο στην καλύτερη,μέχρι και 7-8 κιλά καρπό,ίσως και 9 κιλά,ανάλογα πόσο σωστό είναι το ελαιοτριβείο. Το 1:9 παραείναι, μάλλον μιλάμε για κλέφτη ελαιοτριβέα, ή για ΠΟΛΥ κακή χρονιά (πολλές ξερές, κλπ). Οι περισσότεροι βγάζουν 1:5 με 1:3. Μιλάω πάντα για normal καταστάσεις, χωρίς "περίεργα" ραντίσματα κλπ.
agrio.imeros Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν φαίνεται ο ts. Πρέπει να τις έκανε καυσόξυλα... Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από agrio.imeros
efo355 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 μέσα θα μπείς, πιο φθηνό να αγοράσεις από κανένα παραγωγό. εναλλακτικά βρες κάποιον να βγάλει το λάδι και πες του να σου δώσει 30 κιλά.
tigergreg Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, agrio.imeros είπε Δεν φαίνεται ο ts. Πρέπει να τις έκανε καυσόξυλα... Λογικο! Η παρασκευη μας τελειωσε! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα