Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους ήθελα να κανω μερικές ερωτήσεις όσο αναφορά ενα χωράφι που έχω στην Ζάκυνθο Η μητέρα μου Βασικα..  ειναι 100 ελιες . Ποσο λάδι μπορούν να παράγουν τον χρόνο περίπου πόσα λευτα αξίζουν αν τα πουλισω ευχαριστω 

• Confused 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εξαρτάται από τη ποικιλία, την ηλικία και μέγεθος των δέντρων και τη παραγωγικότητα τους. Γενικά η ελιά βγάζει 20% λάδι ανα κιλό καρπού. Γενικά παράγουν από 30-150 κιλά ανα δέντρο. 

• Like 3
Δημοσ.

Φίλε δεν μπορώ να σου πω νούμερα αλλά να ξέρεις το εξής, ο ελαιώνας δεν παράγει την ίδια ποσότητα λαδιού κάθε έτος, την μία χρονιά μπορεί να βγάλεις 12k αν πουλήσεις την άλλη 8k.

Δημοσ.

Οι ελιες συνήθως βγάζουν παραγωγή χρονιά παρά χρονιά.Επίσης και η τιμή δεν είναι σταθερή.

Υπάρχει αγοραστής;Γιατι εσύ μπορεί να θες να το πουλησεις αλλά αν δεν υπάρχει ενδιαφέρων.......

Μέχρι τώρα πόσα έβγαζε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δώσ'τες μισακιές να ξεμπερδεύεις. Και κάποιος θα εχει μεροκαμματακι και εσύ δεν θα ταλαιπωρηθεις. Απο οτι κατάλαβα δεν εισαι αγρότης, τέλος πάντων δεν είσαι γνώστης της ελιας. 

Θα έχεις έξοδα. Αρκετά έξοδα. Μένεις Αθήνα? Αν ναι,μόνο τα μεταφορικά σου θα ειναι ενα υπολογίσιμο ποσό. 

Έπειτα, γνώση κλαδεματος κτλ. Εργατικά, λιοπανα,εργαλεία.  Δεν ειναι ετσι απλα, έχω ελιες,παω μαζευω και κονομαω.

Επεξ/σία από giorgos04
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikos9019 είπε

Καλησπερα σε όλους ήθελα να κανω μερικές ερωτήσεις όσο αναφορά ενα χωράφι που έχω στην Ζάκυνθο Η μητέρα μου Βασικα..  ειναι 100 ελιες . Ποσο λάδι μπορούν να παράγουν τον χρόνο περίπου πόσα λευτα αξίζουν αν τα πουλισω ευχαριστω 

Τόσες ελιές έχω και εγώ στο εξοχικό.

Για 1 κιλό λάδι θα υπολογίσεις περίπου 3-5 κιλά καρπο στην καλύτερη,μέχρι και 7-8 κιλά καρπό,ίσως και 9 κιλά,ανάλογα πόσο σωστό είναι το ελαιοτριβείο.

Παίζει ρολο η ποικιλία,το μέγεθος των δέντρων,πόσο δακο είχε η χρονιά,πόσο καλά τα έχεις κλαδεμενα,πόσο νερο τα έδωσες,πόσο σωστά τα ραντισες κλπ.

Σε εμένα έχει τύχει να δώσει ένα δέντρο 300 κιλά ελιά,15 κλούβες.Την άλλη χρονιά δεν είχε τίποτα.

Το ποσό θα πουλήσεις το λάδι είναι γενικό και αόριστο,το ελαιοτριβείο που τα πάω εγώ αγοράζει το κιλό προς 3 ευρώ και το πουλάει 5.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giorgos04 είπε

Δώσ'τες μισακιές να ξεμπερδεύεις. Και κάποιος θα εχει μεροκαμματακι και εσύ δεν θα ταλαιπωρηθεις. Απο οτι κατάλαβα δεν εισαι αγρότης, τέλος πάντων δεν είσαι γνώστης της ελιας. 

Θα έχεις έξοδα. Αρκετά έξοδα. Μένεις Αθήνα? Αν ναι,μόνο τα μεταφορικά σου θα ειναι ενα υπολογίσιμο ποσό. 

Έπειτα, γνώση κλαδεματος κτλ. Εργατικά, λιοπανα,εργαλεία.  Δεν ειναι ετσι απλα, έχω ελιες,παω μαζευω και κονομαω.

Και πόσο ταλαιπωρία είναι το μάζεμα της. 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Nikos9019 είπε

Αυτός που σου μαζεψε τις ελιές δεν ξέρει ; αν τις έχεις παρατήσει θέλουν πολύ δουλειά και χρήμα για να έρθουν σε ικανοποιητική ελαιοπαραγωγή ,αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς ρώτα γεωπόνο και βρες άνθρωπο να τις επιβλέπει - μαζεύει με συμβόλαιο ενοικίασης ποσοστών ή εργόσημα ,ίσως χρειαστεί να γίνει η Μητέρα σου ''αγρότης ειδικού καθεστώτος'' για τα τιμολόγια που θα κόβονται αγοράζοντας λιπάσματα - φάρμακα ραντίσματος ,για αυτά ρώτα τον λογιστή σου 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Και πόσο ταλαιπωρία είναι το μάζεμα της. 

θέλουν διαρκώς φροντίδα, το μάζεμα είναι λίγες μέρες το χρόνο 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Οι ελιες συνήθως βγάζουν παραγωγή χρονιά παρά χρονιά.Επίσης και η τιμή δεν είναι σταθερή.

Έτσι απλά απο περιέργεια, ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

και τις ενδιάμεσες βγάζουν, αλλά πολύ λιγότερο 

προφανώς και το έδαφος και το ίδιο το δέντρο θέλουν το χρόνο τους 

εμάς πάντως που είναι γομάρια αιώνων θέλουν πολύ αραίωμα με αλυσοπρίονο, στο τέλος προκύπτει πάρα πολύ καυσόξυλο 

αυτό είναι το μόνο που δεν έχω κάνει, γιατί έτσι άσχετος παιδί της πόλης που είμαι αν ανέβω με λαδωμένο παπούτσι στη σκάλα και αλυσοπρίονο κάποιο κομμάτι μου θα μείνει εκεί 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Την χρονιά που έχει μεγάλη παραγωγή  τα κλαδιά που έχουν καρπό  κόβονται και λίγα μένουν επάνω μαζί με τα κλαδιά που δεν έχουν καρπό,άρα είναι λίγα τα κλαδιά την νέα χρονιά που θα κάνουν λάδι,σε ορισμένους ελαιώνες μπορεί να κάνουν μισά-μισά ,είναι ανάλογα το κλάδεμα ,αυτά συμβαίνουν στην ελαιοπαραγωγή,για τις βρώσιμες δεν ξέρω τι γίνεται

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, doctor2014 είπε

Γενικά παράγουν από 30-150 κιλά ανα δέντρο

Σωστή η περιβάλλουσα. Μην ξεχνάμε ότι σχετίζεται άμεσα και με την περιοχή που αυτές βρίσκονται. Πχ στη Μεσσηνία τις ποτίζουν, στη Λέσβο όχι. Παίζουν διάφοροι παράγοντες ρόλο.

Δημοσ.

εχω αρκετες ελιες και θεωρω πως ξερω… αν δεν τις μαζεύεις εδώ και καιρο και θες να ξεκινήσεις να μαζεύεις είναι δυσκολο...εργαλεία , λιοπανα και αλλα + η απειρια σου δεν συμφερει νομιζω..ειδικα αν δεν μενεις εκει...

αν το πουλήσεις, μην περιμενεις πολλα… αν είναι καλο το χωραφι, ισιο σε καλο σημειο με επαφη σε δρομο + ποτιστικο , συνηθως η τιμη για αγροτεμαχιο είναι μονο λογω της ελιας μεσα, περιπου 100-120 ευρω την ριζα υπολογιζε… αν βγαλεις τις αμοιβες των παρατρεχάμενων της αγοραπολησιας, κανενα 10.000 ευρω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...