Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι μπορεις να κάνεις σπίτι χωρίς εξοπλισμό;

εγώ κάνω κάμψεις και καθίσματα χωρίς μπάρα

αναρωτιέμαι τι μπορώ να χρησιμοποιησω για kettlebell

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fosforos είπε

τι μπορεις να κάνεις σπίτι χωρίς εξοπλισμό;

εγώ κάνω κάμψεις και καθίσματα χωρίς μπάρα

αναρωτιέμαι τι μπορώ να χρησιμοποιησω για kettlebell

Η μπορεις να δωσεις 50 ευρω και να παρεις 2 kettlebell ενα 10αρι και ενα 18αρι-20αρι και να κανεις σχεδον τα παντα ,και κανα 20αρι ενα μονοζυγο,απο εκει και περα μπορεις να παρεις μια τσαντα και να την γεμισεις βαρος να την φορεσεις και να κανεις squat βυθισεις με βαρος-μονοζυγο με την τσαντα φορεμενη κτλ

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

kettlebell έκανα με 20κιλο και 28κιλο πριν το #μενουμεσπιτι

το 20κιλο βγαινει στα 60 ευρω

βάλε και τουλάχιστον ενα 10 κιλο που θα χρειαστώ για ζέσταμα

ξεφεύγει πολύ η τιμη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fosforos είπε

kettlebell έκανα με 20κιλο και 28κιλο πριν το #μενουμεσπιτι

το 20κιλο βγαινει στα 60 ευρω

βάλε και τουλάχιστον ενα 10 κιλο που θα χρειαστώ για ζέσταμα

ξεφεύγει πολύ η τιμη

Εγω πηρα ενα 18κιλο 36 ευρω παντως απο τα xtreme δεν ξερω πως τα βρηκες τοσο ακριβα

Εμενα οπως σου ειπα 72 ευρω μου στοιχησαν ολα μαζι παντως αν θες στειλε να σου πω ποια ακριβος πηρα,απο το τιποτα και να κανεις bodyweight ασκησεις καλο ειναι να εχεις εστω 2-3 βαρακια εξτρα να συμπληρωνεις

Τωρα να δωσεις ενα 100αρι για κατι που γενικα ειναι τροπος ζωης σου και δεν θελεις να μεινεις πισω δεν νομιζω να ειναι πολλα,σκεψου αυτα τα λεφτα σε 2 εβδομαδες θα τα ειχες χαλασει σε ποτα και καφεδες και παραγγελιες

Επεξ/σία από SOCRATIS1000
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο ασκησεις χωρις οργανα ειναι οι κάμψεις - ελξεις κ καθισματα ολα αυτα εχουν πολλες παραλλαγές αλλα θα προτεινα να μεινεις στα βασικά γιατι κατα τη γνωμη μου καποιες ασκησεις με παραλλαγές επιβαρύνουν τις αρθρώσεις πχ καθισματα με το ενα ποδι. Σκέψου οτι ολο το βάρος του σώματος πέφτει στην μια άρθρωση που λειτουργει σαν σταθεροποιητης για να μη πέσεις κάτω. Προσωπικά λοιπον μαζι με αυτες τις ασκήσεις θα έλεγα να πάρεις και μια μπάρα ή στραβομπαρα και μερικούς δισκους. Οποτε οι επιλογές σου ανεβαινουν.

Βεβαια εκεινο που λέω και σε αρκετους γνωστους μου ειναι οτι αυτη τη περιοδο δεν θα πάς ουτε για ογκο , ουτε για τιποτα για μενα ειναι η καλυτερη περιοδος ξεκουρασης τουλάχιστον το 1ο μηνα της καραντίνας κ μετα παιζεις με κανα πουλ απ - καμψεις - κετλεμπελ - αλτηρες ή και μπάρα. Οι ασκησεις μπορουν να γινουν δυσκολες και με λιγοτερα κιλά οποτε με μια στραβομπαρα και 4 δισκους των 10 κιλών κάνεις μια χαρά προπονηση.

Γενικά αυτη τη περιοδο επειδη ΄βλεπω κοσμο να τρελαινεται απλά θέλεις να διατηρησεις την φυσικη σου κατάσταση ωστε οταν επιστρέψεις στο τζιμ να μην εισαι στο σημειο 0 αλλα τουλάχιστον στο 40-50. Λιγο προσεκτικη διατροφη λιγο τέτοια προπονηση και εισαι οκ ο άλλος έβαλε φυζικ απντέητ 2 εβδομάδων... ελεος ρε φιλε. Τι αγχος ειναι αυτο. Που να κάτσεις 2 μηνες να πουμε.

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

Είχα από πριν ασκησιολόγιο από φυσιοθεραπευτή. Για το σπίτι είναι απαραίτητο να έχεις στρώμα εκγύμνασης και λάστιχα αντίστασης για κάποιες βασικές ασκήσεις. Με αυτά, μπορείς να κάνεις πέρα από πουσαπς, κοιλιακούς κλπ, αρκετές ασκήσεις για πόδια, χέρια, κορμό. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν στο yt βιντεο αντίστοιχα, αλλά και φαντασία να χεις πολλά μπορείς να κάνεις. Όπου να ναι, βλέπω να κόβουν και το λόγο για σωματική άσκηση οπότε πρέπει να προνοήσουμε!

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, 1comment είπε

Είχα από πριν ασκησιολόγιο από φυσιοθεραπευτή. Για το σπίτι είναι απαραίτητο να έχεις στρώμα εκγύμνασης και λάστιχα αντίστασης για κάποιες βασικές ασκήσεις. Με αυτά, μπορείς να κάνεις πέρα από πουσαπς, κοιλιακούς κλπ, αρκετές ασκήσεις για πόδια, χέρια, κορμό. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν στο yt βιντεο αντίστοιχα, αλλά και φαντασία να χεις πολλά μπορείς να κάνεις. Όπου να ναι, βλέπω να κόβουν και το λόγο για σωματική άσκηση οπότε πρέπει να προνοήσουμε!

Ναι βεβαια τα λαστιχα ειναι πολύ απαραίτητα. Τωρα τον αλλο μηνα θα πάρω κ εγω.

Δημοσ.

Διάβασα για τα λάστιχα αντικρουόμενες αποψεις. Βασικά πάντα για αναζητηση μυικής ανάπτυξης με λάστιχα γιατι το οτι μπορει να γυμναστει κάποιος με αυτα για συντηρηση ειναι νομιζω καθολικά αποδεκτό. Γιατι βλέπω οτι μπορεις να προσθέσεις καλο βάρος (αντισταση) πχ με ενα 20αρικο μπορεις να παραγγείλεις λάστιχα που αθροιστικα μπορουν να δώσουν μέχρι και 45 κιλά (100λιβρες) αντίσταση. Και με ενα ακομα αλλα 45 κιλά. Βεβαια ποια κάσα θα αντέξει τέτοια ένταση δεν ξέρω ειναι και αυτο ενα ζήτημα. Διάβασα επισης πολλά θετικά για αυτα καταρχην ειναι πιο φιλικά προς τις αρθρώσεις. Επισης οι μυς τρωνε ένταση σε ολοκληρη τη διάρκεια της άσκησης και δεν υπάρχουν νεκρά σημεια οπως πχ με τους αλτήρες.

Αν ειναι να μπορεις να κάνεις πιέσεις στήθους με 70 - 80 κιλά ένταση λαστιχου χωρις να διαλύσεις τους αγκώνες τους πήχεις και τους ώμους σου γιατι οχι. Οι μισοι ειναι σακατεμένοι στα γυμναστηρια αλλος πονάει στον ώμο αλλος στον αγκώνα αλλος στα γονατα-μέση και κάποιοι λιγοι ηταν τυχεροι και ειχαν και δυνατοτερους τένοντες + ξεκινησα απο μικροί. Ολα αυτα πρέπει να τα υπολογισουμε αλλα θεωρητικά βεβαια καθως δεν τα έχω δοκιμάσει ακομη. Θα δώσω ενα 20αρικάκι αρχικά να τα πάρω και βλέπουμε. Απο οσο ειδα κλεφτά στο σαιτ των μποντιμπιλντεράδων ηταν κατηγορηματικοι οτι με λάστιχα αποτέλεσμα δεν έχεις. Βεβαια αυτοι έχουν κ άλλο αποτελεσμα στο μυαλο τους. Θα δούμε.

Δημοσ.

Συμφέρει πολύ το σετ που βγάζει ανά καιρούς το λιδλ. 2 μεγάλα λάστιχα συν 2 ενιαία για πόδια. Αύριο θα ασχοληθώ για να καταγράψω μερικές ασκήσεις γιατί έχω την αίσθηση ότι τις πιέσεις στήθους δεν τις κάνω σωστά γιατί ζεσταίνεται περισσότερο η ωμοπλάτη

Δημοσ.
10 ώρες πριν, panostom είπε

Συμφέρει πολύ το σετ που βγάζει ανά καιρούς το λιδλ. 2 μεγάλα λάστιχα συν 2 ενιαία για πόδια. Αύριο θα ασχοληθώ για να καταγράψω μερικές ασκήσεις γιατί έχω την αίσθηση ότι τις πιέσεις στήθους δεν τις κάνω σωστά γιατί ζεσταίνεται περισσότερο η ωμοπλάτη

Κλεισε τους αγκώνες και πέτα τις ωμοπλάτες πισω και κάτω. Εκει δουλευει περισσοτερο ο θωρακικος και λιγοτερο ο δελτοειδης. Δοκιμασε το !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξυ εχω παραγγειλει και ενα βιβλιο μυολογιας βασικών πολυαρθρικών ασκήσεων αλλα εδω και 1 βδομαδα τους παιρνω τηλ και δεν το σηκώνει κανεις δεν το χω πληρωσει βεβαια γενικα δυσκολοι καιροι για παραγγελίες. Ουτε λάστιχα ουτε βιβλια στο τέλος δεν θα μπορουμε να πάρουμε με αυτη τη κατασταση.

Με ενδιαφέρει πολύ το τενχνικό κομμάτι των ασκήσεων.

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

Αν έχεις 2 βαράκια μπορέί να γίνει καλή δουλειά χωρίς άλλο εξοπλισμό. Προσωπικά συμβουλεύομαι ένα φίλο μου που ασχολείται πάνω από 15 χρόνια με τον αθλητισμό. Δεν κάνει βέβαια την ίδια προπόνηση στο σπίτι γιατί που να βρεις μπάρα και 250 κιλά, αλλά πάει για τρέξιμο και φτιάχνει μόνος του πρόγραμμα.

Μου προσάρμοσε το δικό του χωρίς βαράκια για μένα κ με μισές επαναλήψεις γτ έχουμε και μια διαφορά και γίνεται δουλειά. Πιάστηκα πολύ περισσότερο σε σχέση με το όταν πήγαινα γυμναστήριο

Γενικά υπάρχει πολύ υλικό στο ίντερνετ και βιντεάκια οπότε ενημερώνεσαι και δοκιμάζεις τι σου ταιριάζει

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Εν τω μεταξυ εχω παραγγειλει και ενα βιβλιο μυολογιας βασικών πολυαρθρικών ασκήσεων αλλα εδω και 1 βδομαδα τους παιρνω τηλ και δεν το σηκώνει κανεις δεν το χω πληρωσει βεβαια γενικα δυσκολοι καιροι για παραγγελίες. Ουτε λάστιχα ουτε βιβλια στο τέλος δεν θα μπορουμε να πάρουμε με αυτη τη κατασταση.

Με ενδιαφέρει πολύ το τενχνικό κομμάτι των ασκήσεων.

τοτε θα σε ενδιαφερει μαλλον ο συγκεκριμενος.

https://www.youtube.com/channel/UCERm5yFZ1SptUEU4wZ2vJvw

αν και δεν ειμαι σχετικος να ξερω αν λεει σωστα ή παπατζες, εμενα παντως μου φαινεται καλος

εχει και επικαιρο βιντεακι :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...