Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Τι είναι αυτό που καίγεται στα λάπτοπ και φταίει η AMD ή η Intel? 

Στα παλιότερα η ενσωματωμένη vga στο chipset...  

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, AtiX είπε

Στα παλιότερα η ενσωματωμένη vga στο chipset...  

Προσωπικά ποτέ δεν έχω δει να χαλάει η ενσωματωμένη . Ποτέ όμως.

Αλλά ακόμα και αν έχει γίνει σε κάποιες περιπτώσεις, αυτές είναι κυρίως γιατί τα συστήματα που στήνονταν με αυτά τα chipset στα AMD ήταν έξτρα χαμηλού κόστους και οι κατασκευαστές έκοβαν από παντού, μέχρι και από την ψυκτρα.

Τα ίδια χάλια ήταν και σε Intel όπου ο κατασκευαστής ήθελε να πετύχει χαμηλό κόστος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν φταίνε η Ίντελ και η AMD. 

Στα χέρια μου έχουν πέσει 4-5 φορητά Intel + nvidia στα οποία τα έχει παίξει η κάρτα της Nvidia .  Υπήρχε γνωστό πρόβλημα εκεί και ΠΑΛΙ δεν εφταιγε η Ίντελ αλλά η Nvidia .

Τέλος πάντων. Στα laptop για την αξιοπιστία φταίνε πρωτίστως οι κατασκευαστές τους . Όχι chip makers (AMD, Intel)

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Προσωπικά ποτέ δεν έχω δει να χαλάει η ενσωματωμένη . Ποτέ όμως.

Αλλά ακόμα και αν έχει γίνει σε κάποιες περιπτώσεις, αυτές είναι κυρίως γιατί τα συστήματα που στήνονταν με αυτά τα chipset στα AMD ήταν έξτρα χαμηλού κόστους και οι κατασκευαστές έκοβαν από παντού, μέχρι και από την ψυκτρα.

Τα ίδια χάλια ήταν και σε Intel όπου ο κατασκευαστής ήθελε να πετύχει χαμηλό κόστος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν φταίνε η Ίντελ και η AMD. 

Στα χέρια μου έχουν πέσει 4-5 φορητά Intel + nvidia στα οποία τα έχει παίξει η κάρτα της Nvidia .  Υπήρχε γνωστό πρόβλημα εκεί και ΠΑΛΙ δεν εφταιγε η Ίντελ αλλά η Nvidia .

Τέλος πάντων. Στα laptop για την αξιοπιστία φταίνε πρωτίστως οι κατασκευαστές τους . Όχι chip makers (AMD, Intel)

Δεν έχεις ζήσει εποχές  nVidia 8400 & 9400 μάλλον...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Δεν έχεις ζήσει εποχές  nVidia 8400 & 9400 μάλλον...

Μα η σειρά nvidia 8000 ήταν όλη προβληματική και για τους δύο κατασκευαστές.

Και στις δύο πλατφόρμες (AMD και Ίντελ). 

Η AMD όμως τότε δούλευε κυρίως με τον συνδυασμό 

Amd Turion Ultra X2 Zm 8X  με A780G / Sb700 chipset  και σαν εξωτερική κάρτα φορούσε HD3450M ή HD3670M .

Έχω 2 τέτοια φορητά. 

Futjitsu siemens Amilo XA 3530 BL1 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Μα η σειρά nvidia 8000 ήταν όλη προβληματική και για τους δύο κατασκευαστές.

Και στις δύο πλατφόρμες (AMD και Ίντελ). 

Η AMD όμως τότε δούλευε κυρίως με τον συνδυασμό 

Amd Turion Ultra X2 Zm 8X  με A780G / Sb700 chipset  και σαν εξωτερική κάρτα φορούσε HD3450M ή HD3670M .

Έχω 2 τέτοια φορητά. 

Futjitsu siemens Amilo XA 3530 BL1 

Εγώ πάντως δύο amilo με turion και ati 1100 βγήκαν off... τα έκανα reballing δούλεψαν κανένα τρίμηνο και μετά τα έφτυσαν τελείως...

Δημοσ.

Μα στα λαπτοπ η Intel εκανε πάρτι μόνη της, είχε τους καλύτερους επεξεργαστες.

Αυτη τη στιγμη έχει αντιστρέφει εντελώς το πράγμα. Αν κάπου παίζουν καταληλυτικο ρόλο τα νάνο μέτρα, είναι σε λαπτοπ, ταμπλέτες. Εκεί η κατανάλωση και οι θερμοκρασίες είναι το Α και το Ω. 

Και τη στιγμη που μιλάμε δεν υπάρχει καν σύγκριση.. Η amd είναι έτη φωτός μπροστά με τους τελευταίους επεξ που βγάζει. Ίσως για 1η φορά, δεν το ξανα θυμάμαι σε λαπτοπ. 

Τωρα πως θα τους υιοθετήσουν οι κατασκευαστές είναι άλλη ιστορία. Αλλά με τέτοια διαφορά, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγούνε Και σοβαρά μηχανήματα.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...