ManFromEarth Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 16 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε Αν είναι αρκετά ώριμοι δεν θα κάνουν θρησκευτικό γάμο. 7 ώρες πριν, ziaba είπε αν ήταν αρκετά ώριμοι δεν θα χαν καν γάμο στο μυαλό Βγήκανε τα ωριμο-μετρα😀 1
poulinos Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 16 hours ago, ziaba said: εδώ μιλάμε για κρατική υποχρεωτική ασφάλειά (φάση ΙΚΑ, ΣΥΚΑ, ΤΕΒΕ, ΚΛΕΒΕ.. do you understand?) όχι προαιρετική ιδιωτική ασφάλειά ζωής αλλο ηταν το αρχικο σου ερωτημα αλλο λες τωρα. στην αρχη λες On 02/04/2020 at 18:41, ziaba said: πλάκα μας κάνεις σε τι θα την καλύψει η ασφάλειά σου αν την παντρευτείς? και τωρα λες 16 hours ago, ziaba said: εδώ μιλάμε για κρατική υποχρεωτική ασφάλειά (φάση ΙΚΑ, ΣΥΚΑ, ΤΕΒΕ, ΚΛΕΒΕ.. do you understand?) όχι προαιρετική ιδιωτική ασφάλειά ζωής παμε ενα ενα εχω δωρεαν ιδιωτικη ασφαλεια απο την εταιρεια μου. αν παω σε ιδιωτικο τομεα πληρωνω λιγοτερα μεχρι τιποτα. αν παω σε δημοσιο που μπορει να μην πληρωσω τιποτα παλι θα με πληρωσουν για την επεμβαση και για την νοσηλεια ασχετα αν δεν πληρωσα τιποτα. τι δεν καταλαβες? και σου ανεφερα παραδειγμα.εκανα δωρεαν διαγραγμα σε νοσοκομειο και η ιδιωτικη ασφαλεια μου εδωσε 1200 + ευρω τα οποια μου εμειναν ολα. για να δηλωσεις ενα δευτερο ατομα στην ασφαλεια που εχεις πρεπει να εχετε καποια σχεση .ειτε οικογενεια ειτε γυναικα ειτε δεν ξερω τι. ακομα και σε φυσικοθεραπειες που τις γραφει δωρεαν το δημοσιο αλλα στο τελος δινεις κατι παραπανω για να σου κανουν δυο τρια πραγματα παραπανω μετα στα καλυπτει η ιδιωτικη ασφαλεια. On 02/04/2020 at 18:41, ziaba said: πλάκα μας κάνεις σε τι θα την καλύψει η ασφάλειά σου αν την παντρευτείς? αν η κοπελα του ασφαλιστει κατω απο αυτο σε ιδιωτικο τομεα υγειας δεν θα πληρωνει και θα τα καλυπτει η ιδιωτικη ασφαλεια.οσα καλυπτει βαση ασφαλιστηριου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 2/4/2020 στις 6:41 ΜΜ, ziaba είπε πλάκα μας κάνεις σε τι θα την καλύψει η ασφάλειά σου αν την παντρευτείς? Αν δεν εχει δικη της ασφαλεια στα παντα απο Ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη . Γνωμη μου αφου τα 50-60 ευρω σε συμβολαιογραφο ή Δημαρχειο δεν τα γλυτωνει ας κανει ενα Πολιτικο γαμο και μετα τον "κανονικο" κατα την γνωμη της κοπελλας που σεβομαι την αποψη της. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από Γιάννης Platano
ziaba Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, poulinos είπε αλλο ηταν το αρχικο σου ερωτημα αλλο λες τωρα. στην αρχη λες και τωρα λες παμε ενα ενα εχω δωρεαν ιδιωτικη ασφαλεια απο την εταιρεια μου. αν παω σε ιδιωτικο τομεα πληρωνω λιγοτερα μεχρι τιποτα. αν παω σε δημοσιο που μπορει να μην πληρωσω τιποτα παλι θα με πληρωσουν για την επεμβαση και για την νοσηλεια ασχετα αν δεν πληρωσα τιποτα. τι δεν καταλαβες? και σου ανεφερα παραδειγμα.εκανα δωρεαν διαγραγμα σε νοσοκομειο και η ιδιωτικη ασφαλεια μου εδωσε 1200 + ευρω τα οποια μου εμειναν ολα. για να δηλωσεις ενα δευτερο ατομα στην ασφαλεια που εχεις πρεπει να εχετε καποια σχεση .ειτε οικογενεια ειτε γυναικα ειτε δεν ξερω τι. ακομα και σε φυσικοθεραπειες που τις γραφει δωρεαν το δημοσιο αλλα στο τελος δινεις κατι παραπανω για να σου κανουν δυο τρια πραγματα παραπανω μετα στα καλυπτει η ιδιωτικη ασφαλεια. αν η κοπελα του ασφαλιστει κατω απο αυτο σε ιδιωτικο τομεα υγειας δεν θα πληρωνει και θα τα καλυπτει η ιδιωτικη ασφαλεια.οσα καλυπτει βαση ασφαλιστηριου. ο ts αναφέρεται προφανώς στον εφκα και όχι για ιδιωτική ασφάλειά ζωής και μένα έχει ασφαλίσει η εταιρία που εργάζομαι βέβαια μόνο για την περίπτωσή αν πάθω κάτι και έχω βάλει την μάνα μου ως δικαιούχο
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, ziaba είπε ο ts αναφέρεται προφανώς στον εφκα και όχι για ιδιωτική ασφάλειά ζωής και μένα έχει ασφαλίσει η εταιρία που εργάζομαι βέβαια μόνο για την περίπτωσή αν πάθω κάτι και έχω βάλει την μάνα μου ως δικαιούχο Η ασφαλιση εμεσου μελους σε ιδιωτικη ασφαλιση μπορει με καταβολη καποιου ποσου να ασφαλισει και εξαρτωμενα μελη .Αυτο εχω κανει με την Ευρωπαικη πιστη σε ομαδικο 15.000 ατομων με καταβολη 27,50 ευρω ανα μηνα .Ιδιες με εμενα καλυψεις εκτος απωλεια ζωης .
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 20 hours ago, ziaba said: ο ts αναφέρεται προφανώς στον εφκα και όχι για ιδιωτική ασφάλειά ζωής και μένα έχει ασφαλίσει η εταιρία που εργάζομαι βέβαια μόνο για την περίπτωσή αν πάθω κάτι και έχω βάλει την μάνα μου ως δικαιούχο α.ο Ts θελει να την βαλει στην ασφαλεια της εργσιας του αρα μιλαει για ιδιωτικη ασφαλεια. β.η ιδιωτικη ασφαλεια σε περιπτωση εγκυμοσυνης θα καλυψει περισσοτερα απο οτι η δημοσια αν πας σε ιδιωτικο και για να ρωταει μαλλον εννοει για ιδιωτικα νοσοκομεια αφου καποια πραγματα καλως ή κακως δεν γινονται ευκολα στο δημοσιο.επισης το ποσο ειναι πολυ μικρο για συνδικαιουχο και καλυπτει πολλα πραγματα. επισης αν η κοπελα του δεν εχει καθολου ασφαλεια (δεν ξερω τι παιζει για τους ανεργους) τοτε οτι την ασφαλιζει δεν ειναι κακο. η εταιρεια που εργαζομαστε μπορει να εχει διαφορετικα προγραμματα.πχ για σενα μπορει να εχει μονο την περιπτωση να παθεις κατι οπως λες αλλα πχ σε εμας καλυπτει παρα πολλα πραγματα και ειδικα σε επεμβασεις κτλ ειναι καλα τα ποσα. οτι τωρα δεν χρειαζεστε να παντρευτει με θρησκευτικο γαμο και μπορει να κανει πολιτικο ή συμφωνο συμβιωσης αυτο το αποφασιζει αυτος. εκτος αν εννοεις οτι ο ts θελει να την καλυψει με την ασφαλεια του εφκα και οχι την ιδιωτικη ασφαλεια που δεν νομιζω οτι εννοει αυτο/αλλα επειδη δεν ξερω οπως εγραψα τι παιζει με ασφαλεια ανεργων αν δεν δουλευει η κοπελα του ισως το να εχει ακομα και νοημα το να ειναι κατω απο αυτο στο εφκα(αν και εφοσον γινεται)
ziaba Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, poulinos είπε α.ο Ts θελει να την βαλει στην ασφαλεια της εργσιας του αρα μιλαει για ιδιωτικη ασφαλεια. β.η ιδιωτικη ασφαλεια σε περιπτωση εγκυμοσυνης θα καλυψει περισσοτερα απο οτι η δημοσια αν πας σε ιδιωτικο και για να ρωταει μαλλον εννοει για ιδιωτικα νοσοκομεια αφου καποια πραγματα καλως ή κακως δεν γινονται ευκολα στο δημοσιο.επισης το ποσο ειναι πολυ μικρο για συνδικαιουχο και καλυπτει πολλα πραγματα. επισης αν η κοπελα του δεν εχει καθολου ασφαλεια (δεν ξερω τι παιζει για τους ανεργους) τοτε οτι την ασφαλιζει δεν ειναι κακο. η εταιρεια που εργαζομαστε μπορει να εχει διαφορετικα προγραμματα.πχ για σενα μπορει να εχει μονο την περιπτωση να παθεις κατι οπως λες αλλα πχ σε εμας καλυπτει παρα πολλα πραγματα και ειδικα σε επεμβασεις κτλ ειναι καλα τα ποσα. οτι τωρα δεν χρειαζεστε να παντρευτει με θρησκευτικο γαμο και μπορει να κανει πολιτικο ή συμφωνο συμβιωσης αυτο το αποφασιζει αυτος. εκτος αν εννοεις οτι ο ts θελει να την καλυψει με την ασφαλεια του εφκα και οχι την ιδιωτικη ασφαλεια που δεν νομιζω οτι εννοει αυτο/αλλα επειδη δεν ξερω οπως εγραψα τι παιζει με ασφαλεια ανεργων αν δεν δουλευει η κοπελα του ισως το να εχει ακομα και νοημα το να ειναι κατω απο αυτο στο εφκα(αν και εφοσον γινεται) αν βρει ώρα (τώρα που τρέχει με τις προετοιμασίες του γάμου του) ας μας το διευκρινίσει .... γιατί έτσι όπως διάβασα κατάλαβα ότι αναφέρεται στον εφκα
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 59 minutes ago, ziaba said: αν βρει ώρα (τώρα που τρέχει με τις προετοιμασίες του γάμου του) ας μας το διευκρινίσει .... γιατί έτσι όπως διάβασα κατάλαβα ότι αναφέρεται στον εφκα ελα βρε συ.αν ο κοσμος θελει να παντρευεται ας παντρευτει.επιλογες ειναι αυτες. το να θελει να παντρευτει καποιος για αυτο το λογο δεν ειναι κακο αφου ξερουμε οτι η δημοσια ασφαλεια πασχει σε πολλα σημεια. και πολλες ιδιωτικες εχουν πολλα καλουδια μεσα. Παντως με βαση το αρχικο ποστ για να λεει για την εργασια του καταλαβα οτι εννοει ιδιωτικη ασφαλεια. Για τον εφκα που αναφερεις δεν ξερω τι ισχυει .Αν κερδιζει δηλαδη τιποτα.Το λεω διοτι δεν ξερω τι ισχυει για τους ανεργους. Καποια στιγμη ηξερα οτι και οι μακροχρονια ανεργοι δικαιουνται κανονικα ασφαλεια. Δεν ξερουμε βεβαια καν αν η κοπελα του ειναι ανεργη ή οχι. 1
adrfinance Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Η εταιρεία στην οποία εργάζομαι εκτός από την ασφάλιση του ΕΦΚΑ έχει και ιδιωτική ασφάλεια οπότε ο σκοπός είναι να ενταχθεί και στις δύο η κοπέλα μου / γυναίκα μου ώστε να έχει όλες τις παροχές και αυτή και το παιδάκι ....
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, adrfinance είπε Η εταιρεία στην οποία εργάζομαι εκτός από την ασφάλιση του ΕΦΚΑ έχει και ιδιωτική ασφάλεια οπότε ο σκοπός είναι να ενταχθεί και στις δύο η κοπέλα μου / γυναίκα μου ώστε να έχει όλες τις παροχές και αυτή και το παιδάκι .... Για το μπορει και με ποιο τυχον κοσος θα πρεπει να μιλησεις με την αφασαφλιστικη Εγω πληρωνω 27,50 τον μηνα για την γυναικα μου . Το δικο μου ειναι δωρεαν σε μενα απο την εταιρεια που εργαζομαι Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από Γιάννης Platano
adrfinance Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Update: κάναμε σύμφωνο συμβίωσης. Τώρα θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον Δήμο για να το καταθέσω, κάτι με το ληξιαρχείο κλπ... δεν έχω καταλάβει πολύ καλά.... πολύ γραφειοκρατία χωρίς κανένα λόγο θα έπρεπε να γίνονται αυτόματα όλα αυτά! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 24 λεπτά πριν, adrfinance είπε Update: κάναμε σύμφωνο συμβίωσης. Τώρα θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον Δήμο για να το καταθέσω, κάτι με το ληξιαρχείο κλπ... δεν έχω καταλάβει πολύ καλά.... πολύ γραφειοκρατία χωρίς κανένα λόγο θα έπρεπε να γίνονται αυτόματα όλα αυτά! Μπραβο...Κοστος ?
adrfinance Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Μπραβο...Κοστος ? 120 Ευρώ 1
adrfinance Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Τα κατέθεσα και στο δημαρχείο (ληξιαρχείο?) και περιμένω να δω ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα... ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια και τις πληροφορίες/συμβουλές... να είστε καλά! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, adrfinance είπε 120 Ευρώ Δεν ειναι και λιγα παντως....Εεχα διαβασει για λιγοτερα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα