Kst1992 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημερα σας, ειμαι καινουριος στο Insomnia αν και διαβαζω threads χρονια τωρα δεν ειχα δημιουργησει καποιο λογαριασμο, καιρος ειναι νομιζω να πω το θεμα μου εδω μεσα γιατι πραγματικα απο τεχνικους απο εταιριες κτλπ δε μπορω να βγαλω ακρη. Εχω βγαλει ακρη απο μονος μου διαβαζοντας και μαθαινοντας καποια πραγματα περι Internet συνδεσμολογιες κτλπ ας ξεκινησω.... θα προσπαθησω να τα φτιαξω οσο καλυτερα μπορω με παραγραφους. Πριν μερικα χρονια λοιπον εβαλα VDSL γραμμη Nova Forthnet (50αρα) με Nova πιατο κτλπ απο ADSL 24αρα, εδω αρχηζει καπου το μαρτυριο μου εδω και 3-4 χρονια. Σπιτι: Υπογειο,1ος,2ος. Πρωτος οροφος ειναι το τηλεφωνο, δευτερος οροφος ειναι το Ρουτερ το οποιο περνω με Ethernet ιντερνετ. Λοιπον Η ταχυτητα μου ειναι 18 mbit απο τα υποτιθεμενα 50 εχω κανει παρα πολλα τηλεφωνα σε τεχνικους εχω καταντησει να μιλαω πιο πολυ με αυτους παρα με τους γονεις μου. Το πρωτο καιρο δεν ειχα δωσει και πολυ σημασια μεχρι που αρχησα να το ψαχνω πιο πολυ. Πρωτον, ασταθεις ταχυτητα του ιντερνετ με αποτελεσμα απειρες αποσυνδεσεις τις οποιες δεν μπορουσα να εξηγησω με αποτελεσμα να αρχησω να περνω τηλεφωνα και να "παραπονιεμαι", απο τα κεντρικα μου ελεγαν οτι εβλεπαν βραχυκυκλωμα στην γραμμη και οτι θα προσπαθουσαν να το επιλυσουν..... αποτελεσμα κανενα Ξανα μανα τηλεφωνα εντελει μου κανονησαν με τεχνικο. Πρωτος τεχνικος: Ερχεται ολα καλα μου λεει υπαρχει βραχυκυκλωμα στο σπιτι σου, πρεπει να καλεσεις ηλεκτρολογο να δεις τι παιζει με τις συνδεσμολογιες του σπιτιου σου γιαυτο το λογο καπου μπλοκαρει η γραμμη και δεν πιανεις την ταχυτητα που θα επρεπε να πιασεις..... Ωραια καλα δεν εγινε και κατι θα καλεσω ηλεκτρολογο, μετα απο μερικες μερες ερχεται ο ηλεκτρολογος μου λεει φιλε μου εγω δεν βλεπω βραχυκυκλωμα στην γραμμη σου.... Αντε παλι απο την αρχη, αρχησα παλι τα τηλεφωνα..... Δευτερος τεχνικος: Δεν βλεπω κατι στην γραμμη σου βλεπω εξωτερικο βραχυκυκλωμα θα το δωσω στον ΟΤΕ αιτημα για να το λυση μιας και δε μπορουμε να το επιλυσουμε εμεις, ΟΛΑ καλα λεω εγω κομπλε, πηρα μυνμα μετα απο μερες οτι ο ΟΤΕ απλα δεν γινεται να το λυσει... Anyway... ΞΑΝΑ ΠΕΡΝΩ τηλεφωνα. ΤΡΙΤΟΣ τεχνικος: Ερχεται παλι ο ΙΔΙΟΣ μου λεει εχω ξαναερθει (αυτο εγινε μετα απο πολυ καιρο μιας και το ειχα παραιτησει το θεμα) Λοιπον ο τυπος μου λεει οτι εν μεση πλυν σαφως σου εχουνε κατσει ταπα απο το εμπορικο κεντρο και σου πουλησαν VDSL ενω κανονικα δεν θα επρεπε να εχεις και να πιανεις εδω πανω.... γιατι δεν εχει οπτικες Ινες στην περιοχη και το ΚΑΦΑΟ ειναι 1,5 χιλ μακρια. Λοιπον το δινω στον οτε παλι με αποτελεσμα ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ οκει λεω παω πασο. Περνω τηλεφωνο τον Προεδρο του συλλογου να δω αν ειμαι τελικα ο μοναδικος στην περιοχη με προβληματα γραμμης οχι μονο τηλεφωνου αλλα και ιντερνετ... Δεν ημουν ο μοναδικος και ειχε απευθηνθει ο ιδιος στον ΟΤΕ και του ειπανε οτι στην περιοχη σας δεν περασαμε Οπτικες ινες μιας και δεν μας συμφερει(ενω περασαν απο τον παραλληλο δρομο για να πανε στα χωρια.....) Στην τελικη θα επρεπε λεει να ειχαμε 3 κουτια τουλαχιστον για να ημασταν κομπλε. Ξανα περνω τηλεφωνο και μου λεει ο αλλος απο τα κεντρικα οτι βλεπει να υπαρχουν οπτικες ινες ενω ο Οτε μου λεει οτι δεν εχει η περιοχη Λεω παιδια θα τρελαθω δε ξερω τι γινεται πραγματικα χααχχα Παμε τωρα το εντος σπιτιου, Βαζω ρουτερ υπογειο σταθερη γραμμη ολα κομπλε κανενα προβλημα με 17,5 mbit. Πρωτος οροφος τηλεφωνο με σπλιτερ και ρουτερ κλειδωνει στα 9,5 mbit για καποιο λογο.... Δευτερος οροφος πρωτο δωματιο κλειδωνει το ιδιο με το υπογειο γυρω στα 17,5 mbit(πρωτος οροφος τηλεφωνο με σπλιτερ κτλπ δεν ξερω αν χρειαζεται εκει δεν εχω ιδεα), Δευτερος οροφος διαφορετικο δωματιο κλειδωνει συνεχεια στα 13 για καποιο λογο παλι.... Δεν μπορω να βγαλω ακρη. Το τελευταιο διαστημα μου βγαζει το ρουτερ και απειρα CRC/ERRORS σε φαση ανεβαινει 30χιλιαδες 50 και 60 σε 2 λεπτα με αποτελεσμα να κολλαει το συμπαν και να θελει επανακινηση, το ρουτερ ειναι καινουριο ZXHN H267N V1.0(μιας και το παλιο μου καηκε, το παλιο δεν εβγαζε τοσα errors η αληθεια ειναι). Επισης το ρουτερ εαν του βαλω 2 εθερνετ τα πινει για καποιο λογο σαν να βαζει ιδια gateways? Δε ξερω... και εχω βαλει διακλαδωτη ethernet αυτη τη στιγμη.... Δεν μπορω να βγαλω ακρη γιατι γινουντε ολα αυτα εχω δοκιμασει τοσα πραγματα το μονο που μου μενει ειναι να παρω ενα καλο ρουτερ να ξεμπερδευω. Το μονο ΚΑΛΟ της υποθεσης ειναι οτι με ΤΟΣΑ παραπονα που εχω κανει δεν πληρωνω ιντερνετ δηλαδη μου εχουνε κανει πακετο στα 30ε για νοβα και τηλεφωνο και ιντερνετ(50αρα) να τονινω οτι με ADSL επιανα μεταξυ 5-7mbit οποτε δεν μπορω να γυρησω πισω. Συγνωμη για το λονκγ ποστ Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από Kst1992
paylidis Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 με αυτα που λες πολυ γενικά εκτιμώ ότι όντως εχεις πρόβλημα μεσα στο σπίτι σου... προσπαθησε να βρεις ποια ειναι η κεντρική πριζα που ερχεται το καλωδιο, πηγαινε και δωσε απο εκει στο ρουτερ χωρις να πηγαινει σε καμια τηλεφωνικη συσκευη και σε καμια αλλη διακλάδωση... εαν δεις διαφορά βαζεις στο σημειο αυτό σπλιττερ και γυρνας τα τηλεφωνα στο υπολοιπο σπιτι απο αυτό το σημειο (χωρις περαιτερω φιλτρα κλπ)... απο εκει και πέρα λόγω της αποστασης που εχεις τα 17.5 mbps είναι λογικά για vdsl και θα επρεπε να εισαι και ευτυχισμένος κατα την αποψη μου, τουλαχιστον κανε οτι μπορεις για να ειναι σταθερα... υ.γ. το 90% των ηλεκτρολόγων ΔΕΝ ξερει απο σωστη συνδεσμολογία τηλεφωνίας/internet/lan/δομημένη...οποτε μη βασιζεται στο τι σου ειπε ενας...
Kst1992 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Eυχαριστω για την απαντηση. Ειμαι πανευτιχισμενος με τα 17,5 το μονο θεμα ειναι τα CRC/ERRORs και η ασταθεια που μου δημιουργειτε. Η κεντρικη πριζα να θεωρησω αυτη που ερχεται απο την κολωνα του ΟΤΕ απεναντι απο το σπιτι μου που μπαινει στο υπογειο? Θεωριτικα αυτη θα ειναι λογικα μιλωντας? θα το δοκιμασω αν δω σταθεροτητα εκει θα πρεπει να κανω τρυπα με τρυπανι για να το παω απευθιας το καλωδιο στο πρωτο οροφο? Επισης μου ειχε τονησει ο τεχνικος οτι εαν εχω το ρουτερ δευτερο οροφο θα πρεπει να εχω splitter κατω με τηλεφωνο συνδεμενο αλλιως θα δημιουργει disconnects στο router ισχυει κατι τετοιο;
paylidis Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 τα πραγματα πρεπει να ειναι απλα και ξεκαθαρα είτε μιλάμε για adsl είτε για vdsl, εφόσον υπαρχει πιθανό πρόβλημα καλωδίωσης βρισκεις κεντρική μπρίζα, στην αναγκη τραβας εως και νεο καλωδιο απο την κολώνα βαζεις ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ το ρουτερ με σπλιτερ απο το σπλιττερ παίρνεις τη γραμμη τηλεφωνιας που βγαινει και τη στέλνεις στο υπολοιπο σπιτι Τιποτα παραπανω-Τίποτα λιγότερο, μη παιδευεσαι... Σε μονοκατοικία σε χωριο επισης μου εχει τυχει να εχουν κανει φωλια εντομα μεσα στο κουτι του οτε και να εχουμε προβληματα στο ιντερνετ απο καποιο βραχυκυκλωμα, δες και αυτό το ενδεχόμενο καθως και την εκει στεγανοποιηση των καλωδίων... 1
Kst1992 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Καλημερα, σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου. Λοιπον πηγα στην κολωνα του οτε η οποια βρισκεται στο δρομο γυρω στα 15 μετρα απο το σπιτι μου, ανοιξα το κουτακι απλα επειδει δε ξερω τι γινεται εκει μεσα δε θελω να κανω καμια γκαφα και να βρω και τον μπελα μου το αφησα εκει. Μετα το κουτι το οποιο ερχεται στο σπιτι μου ειναι δυστυχως ενσωματομενο μεσα στο τοιχο σοβαντισμενο για καποιο λογο για να το ελενγξω απο εκει. Αυτο που μου εμεινε να κανω ειναι να τραβηξω απευθιας απο υπογειο γραμμη για να δω για ενα 24ωρο την συμπεριφορα του ιντερνετ. Αποσυνδεσα ολες τις αλλες γραμμες του σπιτιου. Αποτελεσμα που ειχα ητανε ενα ιντερνετ στα 19 mbit ουτε μια αποσυνδεση και αρκετα σταθερο χωρις Ping κτλπ. Οπως ειπες, ισως θα πρεπει να τραβηξω καινουρια καλωδια στο υπολοιπο σπιτι μεσω των σωληνωσεων που εχει για τα καλωδια
paylidis Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Εγώ απλά θα έβαζα το ρουτερ εκεί που είναι η αρχική μπριζα και θα επέστρεφα τηλεφωνία από τα υπόλοιπα. Από εκεί και πέρα από ότι κατάλαβα θέλεις να έχεις και ενσύρματη δίκτυο σε άλλον όροφο όποτε εάν σε παίρνει τραβά μια τρύπα και περνά καλώδιο ως εκεί που θέλεις (μη το παρακάνεις 10 μ είναι αρκετά για να μην έχεις θέμα). Το ρουτερ παντως άφησε το εκεί... τελος καλό θα ήταν το σοβατισμένο το κουτί να το ανοίξεις να δεις μην έχει μέσα φίδια... δεν έπρεπε καν να είναι σοβατισμενο.
Ribopaido Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Είναι μέγιστο λάθος το κουτί της άφιξης από το δίκτυο τηλεφωνίας να είναι σοβατισμένο. Εννοείται άνοιξε το και φυσικά πρέπει να τσεκαριστεί το καλώδιο για διαβρώσεις και Σύσφιξη. και μόνο από αυτό μπορεί να έχεις απώλειες πάνω από 5 mbps 1
kage Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) βγαλε φωτο γιατι μπορει να ειναι ρευματος...τις στρογγυλες ταπες αφου ηρθαν 2-3 φορες σπιτι δεν μετρησαν ταχυτητα εκτος σπιτιου?απευθειας εκει ή σε ρεκλετα? εφοσον εχεις καναλι για καλωδιωση δεν ειναι τοσο παλιο το σπιτι...μαλλον απλα εβαλαν φτηνιαρικα καλωδια κεντρικα πριζα σε καθε οροφο ειναι αυτη που μολις την ξεβιδωσεις θα χει απο πισω 2-3 δυαδες καλωδιων..(συνηθως αυτη που ειναι πιο κοντα σε εξωπορτα οροφου Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα