The Spirit Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Έπεσαν στα χέρια μου 2 δίσκοι (που ήταν σε raid) οι οποίοι παρόλο που εμφανίζουν στο Hard Disk Sentinel 100% υγεία, εκεί που λέει "εκτιμάται ότι θα ζήσει" εμφανίζει μόνο πάνω από 100 ημέρες. Επειδή θα ήθελα να τους χρησιμοποιήσω σε κάποια παλιά pc που θα δώσω θα ήθελα να ξέρω πόσο μπορώ να βασιστώ σε αυτό το στοιχείο, αν δηλαδή είναι ασφαλής όσο το δυνατόν γίνεται να το λέμε αυτό και να μην κοιτάω τέτοιου είδους πληροφορίες. Σας παραθέτω και ένα printscreen από το HDS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Οι 100 ημέρες είναι ενδεικτικό. Σου λέει "περισσότερο απο 100 ημέρες". Δοκίμασε με κάποιο άλλο εργαλείο αν και πιθανολογώ πως δεν θα έχεις πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Είναι τουλάχιστον 7 χρονών. Μπορεί να ζήσει άλλα τρία χρόνια, μπορεί όμως και να μην βγάλει το τρίμηνο. Γενικά, μπορείς να πεις ότι δουλεύει χωρίς πρόβλημα, όμως δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Spirit Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Συνήθως τέτοιοι δίσκοι μου περισσεύουν από παλιά μηχανήματα που μου αφήνουν, θα τα κρατήσω για πελάτες μου που τους σκάνε οι δίσκοι και δεν έχουν τα χρήματα να αγοράζουν σε παλιά μηχανήματα καινούριους και να δίνουν πχ. 30-40 τον δίσκο και 20 το format. Θα τους λέω έχω μεταχειρισμένο με 10 euro αλλά με 0 μέρες εγγύηση και άγνωστο το πόσο θα κρατήσει. Νομίζω αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για να τους χρησιμοποιήσω, εκτός αν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Εσύ θα κρίνεις φίλε. Δεν μπορώ να σου πω τίποτα περισσότερο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crybal Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Ξεκινάμε με το "ποτέ δεν ξερεις". Δες το SMART τους.Εαν έχουν κατεστραμένους τομείς,πρόβλημα με το ηλεκτρονικό τους μέρος,πρόβλημα με τις κεφαλές κλπ τότε έκει θα έχουν καταγραφεί όλα.Αν δεν εχει...δεν εχει.Από την άλλη μετά από τόσα χρόνια χρήσης ,ειναι γερασμένοι και σίγουρα υπάρχουν φθορές αλλά δεν έχουν παρουσιαστεί/παρουσιάσει ακόμα προβλήματα λόγω αυτών.Οπότε γυρνάμε στο αρχικό ...ποτέ δεν ξέρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EddieObscurant Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 17 ώρες πριν, The Spirit είπε Έπεσαν στα χέρια μου 2 δίσκοι (που ήταν σε raid) οι οποίοι παρόλο που εμφανίζουν στο Hard Disk Sentinel 100% υγεία, εκεί που λέει "εκτιμάται ότι θα ζήσει" εμφανίζει μόνο πάνω από 100 ημέρες. Επειδή θα ήθελα να τους χρησιμοποιήσω σε κάποια παλιά pc που θα δώσω θα ήθελα να ξέρω πόσο μπορώ να βασιστώ σε αυτό το στοιχείο, αν δηλαδή είναι ασφαλής όσο το δυνατόν γίνεται να το λέμε αυτό και να μην κοιτάω τέτοιου είδους πληροφορίες. Σας παραθέτω και ένα printscreen από το HDS Δεν εχουν θέμα οι δισκοι , το γραφει στις οδηγιες του hd sentinel οτι θεωρει μετα τα 5 χρονια σε ώρες λειτουργιας (5χ365=1825μέρες) τους θεωρει γερασμένους και για αυτο γραφει μονο 100 μερες. Αν δεν βγαλουν κάποιο προβλημα οι δισκοι θα μεινει σταθερο στις 100 μερες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 45 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε Δεν εχουν θέμα οι δισκοι , το γραφει στις οδηγιες του hd sentinel οτι θεωρει μετα τα 5 χρονια σε ώρες λειτουργιας (5χ365=1825μέρες) τους θεωρει γερασμένους και για αυτο γραφει μονο 100 μερες. Αν δεν βγαλουν κάποιο προβλημα οι δισκοι θα μεινει σταθερο στις 100 μερες. Που το βρήσκουμε αυτό/ μπορούμε να το αλλάξουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Spirit Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soteras Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Η αληθεια ειναι με ακριβεια κανεις δεν μπορει να πει ποσο θα βγαλουν ακομα οι δισκοι φανατασου εχω δισκο IDE που ηταν σε υπολογιστη που δεν εκλεινε ποτε γιατι τον ειχα στο μαγαζι σε ταμειο και επρεπε να ειναι 24/7 ανοιχτος ο οποιος ειναι 100% σε υγεια απλα νιωθεις οτι παρολο που λεει επιδοση 100% οτι εχει πεσει λιγακι.Οπως ειπες δινε τους κει ενα 10€ να μην σου πιανουν τοπο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EddieObscurant Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 52 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Που το βρήσκουμε αυτό Αναφορά σε κείμενο the remaining lifetime is calculated by the following method: By default, the total expected lifetime of a hard disk in perfect condition is defined as 5 years (running every day and night on all days). This is equal to 1825 days in 24/7 mode or 43800 hours. The elapsed power on time decreases this value. The result is decreased according the number of days when the temperature was too high. If the maximum (peak) temperature was high, it is not so critical but if the average temperature was too high (it means the temperature was high for longer time) the result is reduced drastically. The result is multiplied by the square of the health value of the disk. Note: Hard Disk Sentinel displays 1000 days as maximum value for estimated remaining lifetime. Of course in an ideal situation this value will not decrease even after hundreds of days. For example: the hard disk is working for 600 days (600 x 24 hours) and its temperature was not too hot (there were no days with too high average temperature) and the health is 70%. The total remaining lifetime is 1225 x 0.7 x 0.7 = 600 days and 6 hours. As you can see, the health value drastically determines the estimated remaining lifetime of the hard disk. If the health value is low, the remaining lifetime display will remain unchanged for many days, even if the power on time value increases. For example, if the health value is 25% for a hard disk, 16 days needed (assuming the hard disk is working 24 hours daily) to decrease the remaining lifetime with one single day (because 16 x 0.25 x 0.25 = 1). Note: the estimated remaining lifetime depends on many factors (temperature, health) so it is recommended to perform the steps of the temperature calibration and select the correct condition calculation method based on the actual situation and use the correct offset values for the S.M.A.R.T. attributes if neccessary. Only advanced users should use and modify these options because a wrong combination of settings may result in improper display of some values. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα