Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα 3 μέτρα από τα μάτια μου είναι η 42" plasma που έχω. Θα ήθελα μία 55άρα, αλλά για αντίστοιχη ποιότητα εικόνας (OLED δηλαδή) θα πρέπει να δώσω μία περιουσία. Αυτή τη στιγμή δε θέλω να διαθέσω τόσα, δεδομένου ότι πλέον βλέπω πολύ σπάνια τηλεόραση. Αλλά σχετικά με τις φοβίες σου για το μέγεθος... η 42άρα στα 3μ μου φαίνεται κουτσουλιά πλέον.

Στο θέμα "βραχίονας ή όχι", παίζει τεράστιο ρόλο η ποιότητα. Η δικιά μου βάση είναι με βραχίονα και στηρίζει plasma τηλεόραση την οποία όποτε βγάζω για οποιοδήποτε λόγο, κάνω αμάν να τη σηκώσω, όχι καμιά πουπουλένια όπως οι σύγχρονες. Μετά από 10+ χρόνια από την αγορά είναι αλφάδι... βεβαίως η βάση είναι Vogel's που την είχα (χρυσο-)πληρώσει 240 ευρώ. Δε λέω να πάρεις τόσο ακριβή βάση (ούτε 'γω θα 'παιρνα τέτοια, αν ήθελα να στηρίξω μία 5άκιλη TV), προς θεού, απλά θέλω να δείξω πως δε σημαίνει τίποτα το ότι είναι με βραχίονα.

• Like 2
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Haldol είπε

Στα 3 μέτρα από τα μάτια μου είναι η 42" plasma που έχω. Θα ήθελα μία 55άρα, αλλά για αντίστοιχη ποιότητα εικόνας (OLED δηλαδή) θα πρέπει να δώσω μία περιουσία. Αυτή τη στιγμή δε θέλω να διαθέσω τόσα, δεδομένου ότι πλέον βλέπω πολύ σπάνια τηλεόραση. Αλλά σχετικά με τις φοβίες σου για το μέγεθος... η 42άρα στα 3μ μου φαίνεται κουτσουλιά πλέον.

Στο θέμα "βραχίονας ή όχι", παίζει τεράστιο ρόλο η ποιότητα. Η δικιά μου βάση είναι με βραχίονα και στηρίζει plasma τηλεόραση την οποία όποτε βγάζω για οποιοδήποτε λόγο, κάνω αμάν να τη σηκώσω, όχι καμιά πουπουλένια όπως οι σύγχρονες. Μετά από 10+ χρόνια από την αγορά είναι αλφάδι... βεβαίως η βάση είναι Vogel's που την είχα (χρυσο-)πληρώσει 240 ευρώ. Δε λέω να πάρεις τόσο ακριβή βάση (ούτε 'γω θα 'παιρνα τέτοια, αν ήθελα να στηρίξω μία 5άκιλη TV), προς θεού, απλά θέλω να δείξω πως δε σημαίνει τίποτα το ότι είναι με βραχίονα.

Στα 3 μέτρα πας για 65αρα καρφί. Η 55αρα θα σου είναι σαν ψεύτικη.

Δημοσ.
Στις 1/4/2020 στις 8:43 ΜΜ, zoranb είπε

Έχουν χαθεί απο την Ελληνική αγορά οι 40“ τηλεοράσεις! Μονο 43“ βλέπω! Τι έχει γίνει ;

Black Friday έφυγαν πάρα πολλές 40' Τοshiba & LG. Εγώ πήρα αυτήν εδώ 260 https://www.skroutz.gr/s/18203899/Toshiba-40L2863DG.html

Τα Χριστούγεννα παρατήρησα πως όσες είχα στη wishlist (καλά χαρακτηριστικά και κριτικές) ήταν διαθέσιμες σε πολύ λίγα καταστήματα μέχρι που εξαντλήθηκαν όλες. Οσοι σκέφτονταν "να πάρω, να μη πάρω", κατάλαβαν ότι θα αναγκάζονταν μετά να πάνε σε 43' και τις πήρανε και με 300 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/4/2020 στις 6:10 ΜΜ, cabdik είπε

συμφωνω στα υπολοιπα, αλλα σε αυτο θα πω το εξης. 

πριν μια 5ετια, οταν υπηρχαν ακομα αρκετες 40-42αρες, εβρισκες πολυ καλα πανελ με VA αλλα και IPS στα 120HZ (εκ των οποιων ειμαι και ευτυχης κατοχος ενος απο αυτα).  οσο περνουσαν τα χρονια και "εξελισσονταν" -υποτιθεται- οι τηλεορασεις, στα πανελ ειχαμε στην πραγματικοτητα υποβαθμιση...!!  πλεον για να βρεις καλο 120HZ (εγγενη, πραγματικα εννοουμε και οχι πλασματικα)  πας σε τιμες απο €700-800+++++..!    ενω τοτε, εβρισκες 40-42 (που ηταν και οι mainstream, ακομα...) στα 350-450€..!!   εγω συγκεκριμενα ειχα πετυχει την Samsung UE40J6200  στα €350...!!!   κελεπουρι..!   

βρισκετε σημερα μια VA 120ΗΖ Direct LED με €500.......????   

καλη η εξελιξη σε αναλυση, σε Smart κομματι, σε θυρες, σε συνδεσιμοτητα (Wifi- BT), σε δυνατοτητες επεξεργαστη, κλπ, αλλα δεν πρεπει να υποβαθμιζεται το πιο βασικο κομματι.  ΤΟ ΠΑΝΕΛ...!!!!  

Απο περιέργεια . Ποια 40''+ διαθετεις (μαρκα μοντελο) ωστε να δουμε πρακτικα αν υπαρχει κατι που να την χτυπαει σε επιδοσεις εν ετη 2020? Το refresh rate σημαντικο. Αλλα μην ξεχναμε οτι η επεξεργαστικη ισχυς εχει ξεφυγει και το image interpollation (compresation) ''ξεγελα'' τους παντες ακομα και επαγγελματιες. 

Φωτεινοτητα, HDR, Χρωματικη ακριβεια. Περι full array σε middle range αν θελετε να το αναλυσουμε και γιατι ισως ειναι χειροτερο. Και το βασικοτερο scaler cpu..

Αλλα περαν αυτου 40-43'' μιλαμε για TV υπνοδωματιου. Υπαρχει λογος?

Προς Θεου δεν επιτίθομαι . Απλα θελω να ανοιξουμε παραγωγική κουβέντα.

Επεξ/σία από graphist83
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, graphist83 είπε

Απο περιέργεια . Ποια 40''+ διαθετεις (μαρκα μοντελο) ωστε να δουμε πρακτικα αν υπαρχει κατι που να την χτυπαει σε επιδοσεις εν ετη 2020? Το refresh rate σημαντικο. Αλλα μην ξεχναμε οτι η επεξεργαστικη ισχυς εχει ξεφυγει και το image interpollation (compresation) ''ξεγελα'' τους παντες ακομα και επαγγελματιες. 

Φωτεινοτητα, HDR, Χρωματικη ακριβεια. Περι full array σε middle range αν θελετε να το αναλυσουμε και γιατι ισως ειναι χειροτερο. Και το βασικοτερο scaler cpu..

Αλλα περαν αυτου 40-43'' μιλαμε για TV υπνοδωματιου. Υπαρχει λογος?

Προς Θεου δεν επιτίθομαι . Απλα θελω να ανοιξουμε παραγωγική κουβέντα.

την αναγραφω και στο ποστ που εβαλες παραθεση......  UE40J6200. 

και εννοειται ..., δεν μιλαμε για τηλεορασεις υψηλων απαιτησεων σε αυτα τα μπατζετ. μιλαμε για 350€ τηλεορασεις, οχι για 1,350€...!! 

πρεπει να συνυπολογισεις  ομως και την 5+ετια εξελιξης που εχει μεσολαβησει.  το οτι οι CPU εχουν εξελιχθει δραματικα και κανουν -οντως- πολυ καλο Image interpollation, ειναι ενα +.  παρ' ολα αυτα ειναι αλλο να εχεις ενα καθαρο εγγενες πανελ 120HZ, και αλλο ενα 60αρι πανελ με... 8πυρηνο CPU και 1200-2400PMI..!   

Δημοσ.

Τον λογο στον εξηγησαν. Εαν ο χωρος σου περνει μια 55" τοτε αξιζει να δωσεις λιγα παραπανω να την παρεις. Μπορει να σου φανει τεραστια στο ματι στις πρωτες ημερες αλλα μετα απο μια εβδομαδα θα μπεις εδω και θα ευχαριστεις ολους οσους το προτειναν. 

Δημοσ.

Τώρα που η ζήτηση είναι στο ναδίρ ελεω κορονοϊού τώρα που έπεσαν οι τιμές αξίζει να αγοράσει κάποιος τηλεόραση. Τον άλλο μήνα αν βγει φάρμακο οι τιμές θα φύγουν πάνω.

Προσωπική εκτίμηση.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Τώρα που η ζήτηση είναι στο ναδίρ ελεω κορονοϊού τώρα που έπεσαν οι τιμές αξίζει να αγοράσει κάποιος τηλεόραση. Τον άλλο μήνα αν βγει φάρμακο οι τιμές θα φύγουν πάνω.

Προσωπική εκτίμηση.

Μπορεί λόγω μειωμένης παραγωγής όμως και οικονομικής κρίσης να ανέβουν πάνω και να κάνουν 2 χρόνια να φτάσουν στα ίδια επίπεδα (όπως έγινε με τους σκληρούς και τις καταστροφές στην Ιαπωνία πριν καμιά 10 ετία και κάνανε χρόνια να έρθουν στο ίδιο επίπεδο)  

Αλλά κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα. 

Εγώ λέω μπορεί να αυξήθηκαν κι όλας οι πωλήσεις γιατί όλοι βλέπουν tv σπίτι.

Δημοσ.
Στις 2/4/2020 στις 6:10 ΜΜ, cabdik είπε

συμφωνω στα υπολοιπα, αλλα σε αυτο θα πω το εξης. 

πριν μια 5ετια, οταν υπηρχαν ακομα αρκετες 40-42αρες, εβρισκες πολυ καλα πανελ με VA αλλα και IPS στα 120HZ (εκ των οποιων ειμαι και ευτυχης κατοχος ενος απο αυτα).  οσο περνουσαν τα χρονια και "εξελισσονταν" -υποτιθεται- οι τηλεορασεις, στα πανελ ειχαμε στην πραγματικοτητα υποβαθμιση...!!  πλεον για να βρεις καλο 120HZ (εγγενη, πραγματικα εννοουμε και οχι πλασματικα)  πας σε τιμες απο €700-800+++++..!    ενω τοτε, εβρισκες 40-42 (που ηταν και οι mainstream, ακομα...) στα 350-450€..!!   εγω συγκεκριμενα ειχα πετυχει την Samsung UE40J6200  στα €350...!!!   κελεπουρι..!   

βρισκετε σημερα μια VA 120ΗΖ Direct LED με €500.......????   

καλη η εξελιξη σε αναλυση, σε Smart κομματι, σε θυρες, σε συνδεσιμοτητα (Wifi- BT), σε δυνατοτητες επεξεργαστη, κλπ, αλλα δεν πρεπει να υποβαθμιζεται το πιο βασικο κομματι.  ΤΟ ΠΑΝΕΛ...!!!!  

Αν θυμαμαι καλα VA στις 43 ιντσες δεν υπαρχει μονο σε 40

Εχεις δικιο σε αυτα που γραφεις εμενα σχεδον πριν ενα χρονο που μου εβγαλε κατι σκιες η Panasonic 65 που εχω επειδη μου ειχαν αλλαξει ηδη μια φορα panel μου εκαναν προταση για αντικατασταση.

Μου ελεγαν εχει Δορυφορικο δεκτη εχει εικονα στην εικονα κλπ αλλα τι να το κανω απο VA να ξεπεσω σε IPS και απο Direct LED σε Edge?

Τελικα μου αλλαξαν οθονη τον Μαϊο και εχθες παλι την εστειλα με κουριερ γιατι εχει Vertical Banding

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά σχετικά με τις ποιότητες των panel μπορείτε να με καθοδηγήσετε;
Σε γενικές γραμμές, πόσα είδη πάνελ υπάρχουν και θετικά έχει το καθένα; Επίσης δεν έχω καταλάβει, όταν βλέπει κανείς μπάλα σε φθηνό πάνελ ποιό είναι το οπτικό πρόβλημα;

Δημοσ.
Στις 17/5/2020 στις 12:05 ΜΜ, zoranb είπε

Παιδιά σχετικά με τις ποιότητες των panel μπορείτε να με καθοδηγήσετε;
Σε γενικές γραμμές, πόσα είδη πάνελ υπάρχουν και θετικά έχει το καθένα; Επίσης δεν έχω καταλάβει, όταν βλέπει κανείς μπάλα σε φθηνό πάνελ ποιό είναι το οπτικό πρόβλημα;

TO "ΦΘΗΝΟ" πανελ απο μονο του δεν λεει τιποτα. καθως απο πισω παιζει ρολο και ο επεξεργαστης και το software που τα διαχειριζεται ολα αυτα.  

παρ 'ολα αυτα ομως σε μια φθηνη τηλεοραση σε γρηγορες σκηνες (οπως π.χ. στο ποδοσφαιρο ειναι η κινηση της μπαλας) εχει το Blurring (=θολουρα). δλδ αν προσεξεις (γιατι συνηθως, και οταν το ματι ΔΕΝ εχει συνηθισει σε ΚΑΛΟ πανελ)  θα δεις την μπαλα να εχει και .......... ουρα.....!!!!!!   ενω στα καλα πανελ. η μπαλα ειναι στρογγυλλη...!!  αυτο συμβαινει λογω ρυθμου ανανεωσης της εικονας. στα 60αρια πανελ δεν προλαβαινει να ανανεωσει πολλες φορες την εικονα, οποτε αφηνει "ιχνος" στην οθονη. ενω στα 120HZ panel, που εχουν διπλασιο αρχικο αριθμο ανανεωσης, προλαβαινει και ανανεωνει την εικονα ωστε να μην βλεπεις αυτα τα "ιχνη" της εικονας.  

σκεψου απλα, οτι η μια οθονη δειχνει 60 καρε στο δευτερολεπτο, ενω η αλλη 120 καρε. οπου καρε, βαλε 1 εικονα.   

νομιζω οτι τα ειπα σωστα,  και οσο απλα μπορουσα....!! 

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, zoranb είπε

Τα κατάλαβα μια χαρά τα ανέλυσες, thanks, αλλά μόνο tvs στα 60Hz και 120Hz υπάρχουν;

τα 60ΗΖ και τα 120ΗΖ ειναι η αρχικη - εγγενης συχνοτητα του πανελ.  παλιοτερα υπηρχαν και 240ΗΖ  -αν θυμαμαι σωστα...!! 

απο εκει και περα, αναλαμβανουν οι επεξεργαστες με τα Software να "πολλαπλασιασουν" τα ΗΖ, με διαφορες τεχνικες.  ετσι βγαινουν τα τρελα νουμερα που βλεπεις σε καθε τηλεοραση, 800- 1200 -2400 αλλα...προσεξε...., κανεις δεν τα λεει ΗΖ.  ο καθε κατασκευαστης τα λεει με διαφορετικη ονομασια. CRI, PMI, MRI, TSI..... κλπ κλπ κλπ κλπ...!  

Δημοσ.

Οπότε εάν κάποιος θέλει να βλέπει μπάλα και αυτή να διαγράφεται κατά την πορεία της καθαρή κ χωρίς θολούρες κλπ. τί θα πρέπει να προσέχει στα χαρακτηριστικά της tv;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zoranb είπε

Οπότε εάν κάποιος θέλει να βλέπει μπάλα και αυτή να διαγράφεται κατά την πορεία της καθαρή κ χωρίς θολούρες κλπ. τί θα πρέπει να προσέχει στα χαρακτηριστικά της tv;

Να είναι 100Hz panel native

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...