cabdik Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, savvassfa είπε Ακόμα και όσες 40 τηλεοράσεις κυκλοφορούν υστερούν σε ποιότητα πολλές φορές απο αντίστοιχες τηλεοράσεις 50-55 ιντσών. συμφωνω στα υπολοιπα, αλλα σε αυτο θα πω το εξης. πριν μια 5ετια, οταν υπηρχαν ακομα αρκετες 40-42αρες, εβρισκες πολυ καλα πανελ με VA αλλα και IPS στα 120HZ (εκ των οποιων ειμαι και ευτυχης κατοχος ενος απο αυτα). οσο περνουσαν τα χρονια και "εξελισσονταν" -υποτιθεται- οι τηλεορασεις, στα πανελ ειχαμε στην πραγματικοτητα υποβαθμιση...!! πλεον για να βρεις καλο 120HZ (εγγενη, πραγματικα εννοουμε και οχι πλασματικα) πας σε τιμες απο €700-800+++++..! ενω τοτε, εβρισκες 40-42 (που ηταν και οι mainstream, ακομα...) στα 350-450€..!! εγω συγκεκριμενα ειχα πετυχει την Samsung UE40J6200 στα €350...!!! κελεπουρι..! βρισκετε σημερα μια VA 120ΗΖ Direct LED με €500.......???? καλη η εξελιξη σε αναλυση, σε Smart κομματι, σε θυρες, σε συνδεσιμοτητα (Wifi- BT), σε δυνατοτητες επεξεργαστη, κλπ, αλλα δεν πρεπει να υποβαθμιζεται το πιο βασικο κομματι. ΤΟ ΠΑΝΕΛ...!!!! Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από cabdik 1
zoranb Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, tilaverboy είπε Προσοχή αν πάρεις βάση να μην είναι με βραχίονα. Μακροχρόνια ο βραχίονας θα λυγίσει. Τι εννοείς όχι με βραχίονα;
tilaverboy Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 10 λεπτά πριν, zoranb είπε Τι εννοείς όχι με βραχίονα; https://www.skroutz.gr/s/13051783/Brateck-KLA26-111.html με βραχίονα.
zoranb Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, cabdik είπε ενω τοτε, εβρισκες 40-42 (που ηταν και οι mainstream, ακομα...) στα 350-450€..!! Τώρα δεν υπάρχουν τηλεοράσεις 40-43“ με τέτοια panels κ μειωμένες (ενδεχομένως) τιμές; Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από zoranb
asemnos Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Συμφωνω με τους προλαλησαντες, bigger is better! Πηρα πριν από 1+ χρονο μια 70'' για περιπου 4,5 μετρα απόσταση από τον καναπε. Μουρμουρα στην αρχη η δικια μου, "γιατι είναι τοσο μεγαλη, είναι παραταιρη με το χωρο, θα κόβουμε και εισιτηριο για να βλέπουμε ταινια;'' και πολλα αλλα τετοια. Πλεον με ρωτάει αν η ταινια που κατεβασα είναι 4Κ, ποσα gb είναι το αρχειο και στο νετφλιξ προτιμάει τις 4Κ και τις HDR από τις HD... p.s. αν γυρναγα το χρονο πισω, ισως εκανα λιγο υπομονή για να παρω 80''+
metaxamoto Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, cabdik είπε συμφωνω στα υπολοιπα, αλλα σε αυτο θα πω το εξης. πριν μια 5ετια, οταν υπηρχαν ακομα αρκετες 40-42αρες, εβρισκες πολυ καλα πανελ με VA αλλα και IPS στα 120HZ (εκ των οποιων ειμαι και ευτυχης κατοχος ενος απο αυτα). οσο περνουσαν τα χρονια και "εξελισσονταν" -υποτιθεται- οι τηλεορασεις, στα πανελ ειχαμε στην πραγματικοτητα υποβαθμιση...!! πλεον για να βρεις καλο 120HZ (εγγενη, πραγματικα εννοουμε και οχι πλασματικα) πας σε τιμες απο €700-800+++++..! ενω τοτε, εβρισκες 40-42 (που ηταν και οι mainstream, ακομα...) στα 350-450€..!! εγω συγκεκριμενα ειχα πετυχει την Samsung UE40J6200 στα €350...!!! κελεπουρι..! βρισκετε σημερα μια VA 120ΗΖ Direct LED με €500.......???? καλη η εξελιξη σε αναλυση, σε Smart κομματι, σε θυρες, σε συνδεσιμοτητα (Wifi- BT), σε δυνατοτητες επεξεργαστη, κλπ, αλλα δεν πρεπει να υποβαθμιζεται το πιο βασικο κομματι. ΤΟ ΠΑΝΕΛ...!!!! Πολύ σωστός. Μην παραμυθιάζεστε με "φουσκωμένα" χαρακτηριστικά. πάντα να κοιτάτε το πάνελ. ιδανικά ψάχνετε για direct backlit VA panel, μιλώντας για LED τηλεοράσεις. Όσο για oled - qled, πρόκειται για το ίδιο πράγμα πατενταρισμένο από 2 διαφορετικές μάρκες(oled/LG, qled/Samsung) το οποίο απ'ότι ξέρω για τηλεόραση τέτοιας τεχνολογίας κάτω από χιλιάρικο το ghosting είναι αναπόφευκτο.. Εγώ αν αγόραζα τώρα τηλεόραση θα πήγαινα σε Phillips (το ambilight είναι κάτι το μαγευτικό) LED με backlit panel και όχι κάτω από 55¨ εκτός κι αν στις 50¨ υπάρχει κάποια υπερπροσφορά.. 40¨ και 43¨ σε 2-3 χρόνια θα είναι για αυστηρά για χρήση κρεβατοκάμαρας!!😝😁 Α και να συμπληρώσω κάτι πάαααααρα πολύ βασικό: μην διαλέξετε τηλεόραση βλέποντας την εικόνα στο κατάστημα δίπλα σε άλλες 100.. Να έχετε μπάτζετ(όχι 100 παραπάνω αυτή, 170 παραπάνω η άλλη κτλ) Κάντε την έρευνά σας(κυρίως reviews απο εξωτερικό) καταλήξτε σε 2-3 μοντέλα και μετα δείτε αυτα μόνο.Βοηθάει πολύ. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από metaxamoto διορθωση 1
zoranb Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 #metaxamoto Συμφωνώ απόλυτα για το Ambilight αλλά αξίζει μόνο εάν πίσω από την tv υπάρχει τοίχος, αλλιώς είναι άχρηστο. Δεν έχω καταλάβει αυτά που λες για το πάνελ. Ποιό πάνελ πρέπει να επιλέξω δηλαδή; Τι είναι αυτό το Ghosting που λες;
teot Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, metaxamoto είπε Πολύ σωστός. Μην παραμυθιάζεστε με "φουσκωμένα" χαρακτηριστικά. πάντα να κοιτάτε το πάνελ. ιδανικά ψάχνετε για direct backlit VA panel, μιλώντας για LED τηλεοράσεις. Όσο για oled - qled, πρόκειται για το ίδιο πράγμα πατενταρισμένο από 2 διαφορετικές μάρκες(oled/LG, qled/Samsung) το οποίο απ'ότι ξέρω(θεωρώ πως έχω γνώση στο θέμα) για τηλεόραση τέτοιας τεχνολογίας κάτω από χιλιάρικο το ghosting είναι αναπόφευκτο.. Εγώ αν αγόραζα τώρα τηλεόραση θα πήγαινα σε Phillips (το ambilight είναι κάτι το μαγευτικό) LED με backlit panel και όχι κάτω από 55¨ εκτός κι αν στις 50¨ υπάρχει κάποια υπερπροσφορά.. 40¨ και 43¨ σε 2-3 χρόνια θα είναι για αυστηρά για χρήση κρεβατοκάμαρας!!😝😁 Α και να συμπληρώσω κάτι πάαααααρα πολύ βασικό: μην διαλέξετε τηλεόραση βλέποντας την εικόνα στο κατάστημα δίπλα σε άλλες 100.. Να έχετε μπάτζετ(όχι 100 παραπάνω αυτή, 170 παραπάνω η άλλη κτλ) Κάντε την έρευνά σας(κυρίως reviews απο εξωτερικό) καταλήξτε σε 2-3 μοντέλα και μετα δείτε αυτα μόνο.Βοηθάει πολύ. Μεγάλος λάθος η oled ειναι άλλη, σχετικά νεα τεχνολογία ενω η qled ειναι η γνωστη lcd/led τεχνολογια που για λόγους marketing η Samsung την έχει ονομάσει qled Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από teot 2 1
cabdik Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, zoranb είπε Τώρα δεν υπάρχουν τηλεοράσεις 40-43“ με τέτοια panels κ μειωμένες (ενδεχομένως) τιμές; οταν αποκοπτεις μια φραση, βλεπεις πως αλλοιωνεται το νοημα? βρες μου 1 ΝΕΑ τηλεοραση 40-43" με VA 120HZ Direct Led πανελ, στο μπατζετ αυτο (350-450), και την αγοραζω αυριο..!!! @metaxamoto Δεν ειναι ιδια τεχνολογια οι OLED - QLED. οι OLED ειναι κατι διαφορετικο και ο,τιδηποτε πιο κοντινο σε εικονα PLASMA....!!! οι QLED απλα ειναι "εξελιγμενες" LED..!! Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από cabdik 1
metaxamoto Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 43 λεπτά πριν, cabdik είπε οταν αποκοπτεις μια φραση, βλεπεις πως αλλοιωνεται το νοημα? βρες μου 1 ΝΕΑ τηλεοραση 40-43" με VA 120HZ Direct Led πανελ, στο μπατζετ αυτο (350-450), και την αγοραζω αυριο..!!! @metaxamoto Δεν ειναι ιδια τεχνολογια οι OLED - QLED. οι OLED ειναι κατι διαφορετικο και ο,τιδηποτε πιο κοντινο σε εικονα PLASMA....!!! οι QLED απλα ειναι "εξελιγμενες" LED..!! καλημερα παιδια! δεκτη η παρατήρηση εννοίται;)
cabdik Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, metaxamoto είπε καλημερα παιδια! δεκτη η παρατήρηση εννοίται;) δεν κανουμε παρατηρηση...!! απλα λεει ο καθενας αυτα που γνωριζει. και για να στο κανω λιγο πιο λιανα, το θεμα OLED - QLED, απο οσα εχω ασχοληθει και διαβασει κι εγω (δεν ειμαι τεχνικος) οι OLED εχουν αυτοφωτα οργανικα (εξ ου και το O-LED) πιξελ, ενω στις QLED, τα πιξελ, εχουν ενα πολυ πιο εξελιγμενο οπισθιο φωτισμο Quantum DOT. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.....
metaxamoto Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, cabdik είπε δεν κανουμε παρατηρηση...!! απλα λεει ο καθενας αυτα που γνωριζει. και για να στο κανω λιγο πιο λιανα, το θεμα OLED - QLED, απο οσα εχω ασχοληθει και διαβασει κι εγω (δεν ειμαι τεχνικος) οι OLED εχουν αυτοφωτα οργανικα (εξ ου και το O-LED) πιξελ, ενω στις QLED, τα πιξελ, εχουν ενα πολυ πιο εξελιγμενο οπισθιο φωτισμο Quantum DOT. ΚΑΛΗΜΕΡΑ..... 👍
mariosCS Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δυστυχώς πάτε να μπερδέψετε τον άνθρωπο. Για ποιο budget μιλάμε αρχικά; γιατί κουβέντες για OLED μπορεί να είναι περιττές. 1
cabdik Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 13 λεπτά πριν, mariosCS είπε Δυστυχώς πάτε να μπερδέψετε τον άνθρωπο. Για ποιο budget μιλάμε αρχικά; γιατί κουβέντες για OLED μπορεί να είναι περιττές. εσυ για ποιο μπατζετ μιλας? ειδες να αναφερει κατι περι αγορας..? προφανως θεμα για συζητηση εχει ανοιξει περι των 40" TV..! αν ηθελε αγορα, θεωρω θα το ειχε αναφερει στον τιτλο.......!!
mariosCS Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 8 ώρες πριν, cabdik είπε εσυ για ποιο μπατζετ μιλας? ειδες να αναφερει κατι περι αγορας..? προφανως θεμα για συζητηση εχει ανοιξει περι των 40" TV..! αν ηθελε αγορα, θεωρω θα το ειχε αναφερει στον τιτλο.......!! ---> Λέξεις κλειδιά σε Bold. Στις 1/4/2020 στις 11:31 ΜΜ, zoranb είπε Για μικρό χώρο, οριακά 2.5μ θέασης, μια 40"-43" είναι ταβάνι για τα γούστα μου (όσον αφορά τη διαγώνιο). Μέχρι αυτές τις ίντσες, τι θα άξιζε για αγορά; Στις 2/4/2020 στις 5:40 ΜΜ, zoranb είπε Τι ενοείς όχι με βραχίονα; Προσανατολίζομαι σε stand με ροδάκια, και ήδη μου αρέσουν τα δύο που έχω ποστάρει εδώ, αλλά ελπίζω να συνδράμουν τα παιδιά κ να μου προτείνουν κ κάτι άλλο. Όσο για το ερώτημα Oled ή Qled που λες, δεν έχω ιδέα τι να προτιμήσω από τα δύο, ούτε ξέρω γιατί αξίζει το ένα έναντι του άλλου; 😕 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα