Προς το περιεχόμενο

Οικονομικά και πληροφορική


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας είμαι μαθήτρια της β λυκείου και θα ήθελα την γνώμη σας.Εγω φέτος έχω επιλέξει θετική κατεύθυνση και σκέφτομαι του χρόνου να επιλέξω οικονομικά.Ποια η γνώμη σας για αυτήν την κατεύθυνση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Εξαρτάται από τα ενδιαφέροντα σου. Πες μερικά πράγματα παραπάνω για να πάρεις συγκεκριμένες απόψεις.

Γνωριζει κάνεις αν είναι εύκολα τα μαθηματα?Γιατί ουσιαστικά επιλέγει κανείς αυτήν την κατεύθυνση χωρίς ιδιαίτερες βάσεις.Θα μου την πρότεινε κανείς αυτήν την κατεύθυνση αντί της θετικής?Θα ήθελα  επίσης να πω πως με ενδιαφέρουν σχολές και από τα το πεδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφ' ενός παίζει σημαντικό ρόλο η σχολή που θα επιλέξεις για την εισαγωγή σου στο Πανεπιστήμιο κι ο λόγος είναι πως τα μαθήματα της κατεύθυνσης έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον υπολογισμό των μορίων. 

Αφ' ετέρου η δυσκολία είναι εν πολλοίς υποκειμενική: προτιμάς να μελετάς φυσική κατεύθυνσης ή οικονομική θεωρία; Που είσαι πιο δυνατή;

Επαναλαμβάνω όμως πως πρέπει να ξεκαθαρίσεις τις προτιμήσεις σου πάνω κάτω, όσον αφορά τις σχολές. 

Επεξ/σία από DrFreeman
typos
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η οικονομική θεωρία είναι αντικειμενικότατα πολύ πιο εύκολη από τα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης. Αυτό βέβαια ισχύει για όλους, όχι μόνο για σένα. Οικονομική Θεωρία ουσιαστικά θα κάνεις απλή χρήση τύπων για λύση εξισώσεων κατά βάση μάξιμουμ δευτέρου βαθμού και θα διαβάσεις θεωρία να καταλάβεις και να μπορείς να απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις (δλδ ερωτήσεις που απαντάς και με παπαγαλία).

Φυσική Κατεύθυνσης είναι προφανώς πολυπλοκότερο μάθημα αλλά εξαρτάται απ' το τι θες να σπουδάσεις, πόσο σ' αρέσουν αυτά τα μαθήματα και πόσο καλή είσαι στα Μαθηματικά γενικότερα. 

Με λίγα λόγια: Οικονομική Θεωρία = εύκολα μαθηματικά και παπαγαλία. Φυσική/Μαθηματικά Κατεύθυνσης = δυσκολα (συγκριτικά) μαθηματικά και η παπαγαλία δεν βοηθάει (ή τέλος πάντων παπαγαλία βοηθάει μόνο για να μάθεις αποδείξεις αλλά αν χρειαστεί να τις παπαγαλίσεις για να τις μάθεις τότε θα έχεις λογικά πρόβλημα με τις υπόλοιπες ερωτήσεις. Δηλαδή κάποιος που είναι ικανός στο μάθημα θα  θέλει λιγότερο χρόνο να τις καταλάβει και να τις μάθει απ το να τις παπαγαλίσει). 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα από την θετική είναι πιο εύκολη, και εγώ πριν 2 χρόνια που τελείωσα το λύκειο αυτή την κατεύθυνση είχα, ουσιαστικά το αοθ (αρχές οικονομικής θεωρίας) είναι απλα μαθηματικα με μια ανάμιξη από θεωρία δηλαδή τους τύπους κυρίως. Τώρα εξαρτάτε από εσένα και το που θέλεις να μπεις και βέβαια από το πόσο όρεξη θα έχεις να κάτσεις να τα μάθεις αυτά.  Και δυστυχώς για το αν θα κάνεις φροντιστήριο ή οχι, από την άλλη ο "προγραμματισμός" που κάνεις είναι η έννοια της ξεφτιλας του εκπαιδευτικου συστηματος, το μαθημα είναι άκυρο και εντελώς ακαταλαβιστικο. 

 

Εν τέλει αρκεί στο τι καθηγητές θα έχεις και αν θα κάνεις εξωσχολικά ή όχι, πάντως είναι σίγουρα πιο εύκολη από την θετική 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/4/2020 στις 5:46 ΜΜ, AlexRazy είπε

από την άλλη ο "προγραμματισμός" που κάνεις είναι η έννοια της ξεφτιλας του εκπαιδευτικου συστηματος, το μαθημα είναι άκυρο και εντελώς ακαταλαβιστικο. 

 

Σε περίπτωση που αναφέρεσαι στο ΑΕΠΠ, μόνο ακαταλαβίστικο δεν είναι. Σου κάνουν δωράκι μόρια με αυτό το μάθημα. Αντικειμενικά μιλώντας.

Είναι η επιτομή της απλής λογικής.

Επεξ/σία από magnam
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανάλογα σε τι τμήματα θέλεις να έχεις πρόσβαση;

Τα ίδια μαθηματικά προσανατολισμού έχουν και οι δυο κατευθύνσεις. Στη θετική θα έχεις φυσική και χημεία, ενώ στην οικονομίας και πληροφορικής θα έχεις πληροφορική και οικονομία.

Το κακό είναι ότι για τα δυο μαθήματα της οικονομίας και πληροφορικής δεν έχεις καμία εικόνα (ίσως για το μάθημα της πληροφορικής ΑΝ τυχαίνει στο σχολείο σου να κάνετε κανονικό μάθημα σε αυτό το λειψό μονόωρο που έχετε), οπότε θα πρέπει να επιλέξεις κάπως στα τυφλά.

Οπότε θα επιλέξεις ομάδα προσανατολισμού με βάση τα τμήματα που θέλεις να έχεις πρόσβαση, όπως κάνουν σχεδόν όλα τα παιδιά.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...